ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Έχω βέβαια ένα θέμα με τους εξωτερικούς υπότιτλους στον WMP και στο WMC αλλά πιστεύω ότι θα το λύσω.

Τι την χρησιμοποιείς αυτή την σαβούρα που είναι και βαρύ;
Βάλε το MPC-HC με το plugin directvobsub για να φορτώνει αυτόματα τους εξωτερικούς υπότιτλους και όχι τους embedded και ξεμπέρδεψεις.

Σου λέω έχω κορυφαίο support team :a0210:

Re: Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Τι την χρησιμοποιείς αυτή την σαβούρα που είναι και βαρύ;
Βάλε το MPC-HC με το plugin directvobsub για να φορτώνει αυτόματα τους εξωτερικούς υπότιτλους και όχι τους embedded και ξεμπέρδεψεις.

Σου λέω έχω κορυφαίο support team :a0210:

MPC-HC με directvobsub έχω από την πρώτη στιγμή και παίζει super με CoreAVC, υπότιτλους και ήχο.
Αλλά έχω και άλλα media centers με ενσωματωμένους players ( xbmc, boxee ) που θέλω να παίζουν όλοι στην εντέλεια.
Και μέσα σε αυτό το κόλλημα θέλω να παίζουν και WMP και WMC άψογα αφού θέλω όλοι οι πιθανοί μου players να παίζουν DTS ήχο με hardware accelaration στην εικόνα, και φυσικά υπότιτλους.
Θέλω να είναι εύχρηστο για την γυναίκα και το παιδί και όχι μόνο για μένα γιατί που να τους εξηγείς το ένα και το άλλο.

Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

τα hbmc, boxee δεν συνεργάζονται με τον MPC-HC;

To XBMC έχει τρόπο να ρυθμιστεί ώστε να καλεί το MPC-HC σε αναπαραγωγή συγκεκριμένων τύπων αρχείων που θα επιλέξεις, και να παρακάμψεις τον εσωτερικό player.
Έτσι έχεις ένα super interface μέσα από τον οποίο καλείς τον τελειότερο player που φυσικά τον έχεις ρυθμίσει να παίζει μέσω CoreAVC.Αυτός είναι και ο συνδυασμός που χρησιμοποιώ συχνότερα στα windows ( γιατί στο Linux το XBMC χρησιμοποιεί GPU accelaration VDPAU από default)
Στο Boxee αυτό δεν γίνεται να ρυθμιστεί αλλά αυτό χρησιμοποιεί DXVA hardware accelaration ( κάτι αντίστοιχο με το CoreAVC) οπότε δεν υπάρχει θέμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

MPC-HC με directvobsub έχω από την πρώτη στιγμή και παίζει super με CoreAVC, υπότιτλους και ήχο.
Αλλά έχω και άλλα media centers με ενσωματωμένους players ( xbmc, boxee ) που θέλω να παίζουν όλοι στην εντέλεια.
Και μέσα σε αυτό το κόλλημα θέλω να παίζουν και WMP και WMC άψογα αφού θέλω όλοι οι πιθανοί μου players να παίζουν DTS ήχο με hardware accelaration στην εικόνα, και φυσικά υπότιτλους.
Θέλω να είναι εύχρηστο για την γυναίκα και το παιδί και όχι μόνο για μένα γιατί που να τους εξηγείς το ένα και το άλλο.

Ρε συ SLionB, τι "τρέλα" κουβαλάς κι εσύ με τόσους players; :grinning-smiley-043 Συλλέκτης είσαι;

Μ' αρέσει που θές να το κάνεις κι εύκολο για τη γυναίκα και το παιδί...
icon10.gif

Μάλιστα. Πρέπει να αρχίσω να ασχοληθώ με τα linuxάδικα κόλπα να δω τι διαφορές.

Αυτό με το τηλεκοντρόλ που σου είπα, συμβαίνει και σε σένα; ότι δεν ισχύει το παρατεταμένο πάτημα π.χ. στο volume.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Ρε συ SLionB, τι "τρέλα" κουβαλάς κι εσύ με τόσους players; :grinning-smiley-043 Συλλέκτης είσαι;

Μ' αρέσει που θές να το κάνεις κι εύκολο για τη γυναίκα και το παιδί...
icon10.gif

WMP και WMC είναι από default εγκατεστημένοι στα Windows ( και θέλω να παίζουν αν χρειαστεί κανονικά άσχετα αν δεν τους χρησιμοποιώ).

WMP-HC έχουμε όλοι οι "ψαγμένοι" για τις ταινίες.
Από εκεί και πέρα το Interface μου είναι XBMC που χρησιμοποιεί τον WMP-HC σαν player.
Αυτό ανοίγει όταν ανοίγει ο υπολογιστής και η γυναίκα και το παιδί δεν βλέπουν κάτι άλλο.
Χειρίζονται τα πάντα μέσω αυτού.

Το επιπλέον που χρησιμοποιώ είναι το Boxee που είναι ένα παρακλάδι του XBMC που έχει κάποια χαρακτηριστικά που δεν έχει το XBMC.
Ειδικά το Internet TV , ο χειρισμός του Youtube ( σαν να είναι ένα ακόμα κανάλι τηλεόρασης), τα tech news που βγάζει και γενικά ο τρόπος προσέγγισής του σαν Media center με εκφράζει περισσότερο σε κάποια πράγματα.
Κυρίως το χρησιμοποιώ για τέτοιους σκοπούς αλλά σαν δεύτερο Interface και μόνο εγώ.
Ότι και να σας πω αν δεν τα εγκαταστήσετε σε ένα οποιοδήποτε μηχάνημα ( δεν χρειάζεται να είναι HTPC ) για να τα δείτε δεν έχει αξία.

Μάλιστα. Πρέπει να αρχίσω να ασχοληθώ με τα linuxάδικα κόλπα να δω τι διαφορές.

Αυτό με το τηλεκοντρόλ που σου είπα, συμβαίνει και σε σένα; ότι δεν ισχύει το παρατεταμένο πάτημα π.χ. στο volume.

Αυτό με το τηλεκοντρόλ πρέπει να το ελέγξω και να σου απαντήσω καθώς δεν το χρησιμοποιώ αφού μονίμως είμαι σε φάση δοκιμών και ρυθμίσεων.
Αντί αυτού χρησιμοποιώ ένα ντιζαϊνάτο bluetooth keyboard της Logitech με ενσωματωμένο touchpad επειδή κάνω αρκετό surfing με το ASRock στο σαλόνι και χρησιμοποιώ command line όταν είμαι στο Linux.
Θα το δω σήμερα το απόγευμα και θα σου απαντήσω αύριο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

WMP-HC έχουμε όλοι οι "ψαγμένοι" για τις ταινίες.
Από εκεί και πέρα το Interface μου είναι XBMC που χρησιμοποιεί τον WMP-HC σαν player.

Στο κυρίως HTPC που χρησιμοποιώ έχω βάλει τον Media Browser κι έχω βρεί την υγειά μου. Ειδικά τώρα με το MPC-HC που κάνει και αυτόματη αλλαγή στο refresh rate και το VobSub γιά αυτόματο φόρτωμα Ελληνικών υπότιτλων τα πάντα γίνονται με ένα τηλεκοντρόλ.
Το ΧBMC το έβαλα για δοκιμή στο iMac κι εκεί δυστυχώς δεν παίζει MPC-HC.
icon11.gif

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Στο κυρίως HTPC που χρησιμοποιώ έχω βάλει τον Media Browser κι έχω βρεί την υγειά μου. Ειδικά τώρα με το MPC-HC που κάνει και αυτόματη αλλαγή στο refresh rate και το VobSub γιά αυτόματο φόρτωμα Ελληνικών υπότιτλων τα πάντα γίνονται με ένα τηλεκοντρόλ.
Το ΧBMC το έβαλα για δοκιμή στο iMac κι εκεί δυστυχώς δεν παίζει MPC-HC.
icon11.gif

Δηλαδή έχεις βάλει το Media Browser plugin στο Windows Media Center.Και πως καλείς το MPC-HC μέσα από τον Media Browser?

***Δεν έχουμε διαφορά στο configuration απλά εγώ καλώ το MPC-HC μέσα από το XBMC επίσης με ένα τηλεκοντόλ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο;

Δηλαδή έχεις βάλει το Media Browser plugin στο Windows Media Center.Και πως καλείς το MPC-HC μέσα από τον Media Browser?

***Δεν έχουμε διαφορά στο configuration απλά εγώ καλώ το MPC-HC μέσα από το XBMC επίσης με ένα τηλεκοντόλ.

Πανεύκολα.... Τον ορίζεις σαν external player γιά ότι αρχείο θές (MKV, Mpeg2, Avi κλπ)
Ο Media Browser σου δίνει τη δυνατότητα να ορίσεις σαν external player όποιον θές.

Ευχαριστώ Μπάμπη.
Αυτό θα μου λύσει το πρόβλημα με το WΜC και τους υπότιτλους.

Με την βοήθεια του Μπάμπη στήσαμε media browser και όλα τα συναφή καλούδια.

Για το θέμα του θορύβου δεν θα κάνω τίποτα, γιατί ακόμα και με τις βίδες στην ψύκτρα δεν με ενοχλεί κάτι. Ισως να έπεσα σε προσεκτικό κινέζο που τις βίδωσε καλά..... :flipout:

Με το coreAvcPro 2.0 παίζει άψογα τα mkv και φυσικά τα BD-ISO ακόμα πιό εύκολα.

Θα ήθελα πιό γρήγορη απόκριση στις επιλογές που κακά τα ψέματα εδώ φαίνεται η αδυναμία του Atom. Είναι μερικές στιγμές στον Media Browser που λες τώρα επέλεξα ή δεν επέλεξα; Ισως με έναν SSD βελτιώνεται η κατάσταση.

Επίσης φτιάξαμε να δουλεύουν τα βελάκια στο τηλεκοντρόλ με το MPC-HC τα fast-forward/rewind και το stop για να βγαίνει πίσω στο media browser και όχι απλά να μαυρίζει η εικόνα.

Κάτι άλλο. Με το Power στο τηλεκοντρόλ πρόσεξα ότι μπαίνει σε sleep mode και όχι σε Shut down. Πήγα από τις επιλογές των windows που λέει Power shut down options και στο κουμπί Sleep ΔΕΝ υπάρχει επιλογή για shut down μόνο Sleep/hibernate/Do nothing. Στο κουμπί Shut Down υπάρχει επιλογή shut down αλλά αυτό δεν επιδρά στο Power του τηλεκοντρόλ. Προφανώς θεωρείται Sleep κουμπί το Power του τηλεκοντρόλ.

Μήπως γνωρίζει κανένας πως δηλώνουμε το Power του τηλεκοντρόλ να είναι Shut Down;

επαθα προσωρινά μια ήττα με την δική μου Pioneer αφού σε άσχετα χρονικά διαστήματα ΧΩΡΙΣ να κάνω τίποτα από το pc, έβλεπα από την μια μεριά να μου τρώει γράμματα στα εικονίδια και από την άλλη μεριά να έχει κενό πάνελ. Παρομοίως και στο πάνω-κάτω, όπως επίσης και τα γράμματα από κεί που ήταν crystal clear να γίνονται ψιλοbold και να θολώνουν λίγο.

Τελικά έπρεπε να βάλω από το menu της TV το Orbiter στο Mode 1.

Θα ήθελα πιό γρήγορη απόκριση στις επιλογές που κακά τα ψέματα εδώ φαίνεται η αδυναμία του Atom. Είναι μερικές στιγμές στον Media Browser που λες τώρα επέλεξα ή δεν επέλεξα; Ισως με έναν SSD βελτιώνεται η κατάσταση.

To WMC σαν Microsoft λογισμικό τρώει μεγάλος μέρος της
λίγης επεξεργαστικής ισχύος του Atom.
Η μόνη σίγουρη και δοκιμασμένη λύση είναι XBMC αρχικά στα Win7.

Μήπως γνωρίζει κανένας πως δηλώνουμε το Power του τηλεκοντρόλ να είναι Shut Down;

Αν και δεν βλέπω τον λόγο να το θες αυτό αφού το Sleep Mode είναι το ιδανικότερο mode απενεργοποίησης ενός HTPC, δεν γνωρίζω κάποιο τρόπο αλλαγής στα Win7 αφού το remote είναι WMC ready και δίνει μόνο τo συγκεκριμένo mode shutdown.
Ίσως με κάποιο λογισμικό που θα κάθετε στο system tray και θα το έχεις ρυθμίσει να κάνει shutdown αφού του έχεις μάθει όλα τα πλήκτρα?

........................

Δεν έχω πρόβλημα να μπάινει σε sleep mode, το πρόβλημα είναι ότι αφού μπαίνει σε sleep mode, σε 1 δευτερόλεπτο ξαναξεκινάει μόνο του σαν κάτι να το "ξυπνάει". Το wake up on lan connection το έχω απενεργοποιημένο. επίσης με το παραμικρό πάτημα στο πληκτρολόγιο επίσης ξαναξεκινάει.

Μπορεί να μπει σε sleep mode, αλλά να ξανανοίγει ΜΟΝΟ με το power του τηλεκοντρόλ;

Δεν έχω πρόβλημα να μπάινει σε sleep mode, το πρόβλημα είναι ότι αφού μπαίνει σε sleep mode, σε 1 δευτερόλεπτο ξαναξεκινάει μόνο του σαν κάτι να το "ξυπνάει". Το wake up on lan connection το έχω απενεργοποιημένο. επίσης με το παραμικρό πάτημα στο πληκτρολόγιο επίσης ξαναξεκινάει.

Μπορεί να μπει σε sleep mode, αλλά να ξανανοίγει ΜΟΝΟ με το power του τηλεκοντρόλ;

Το πιθανότερο είναι να ξυπνάει... από κάποια από τα άλλα τηλεκοντρόλ σου γιατί μου το έκανε και μένα όταν πχ χρησιμοποιείς το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.
Το ότι ξυπνάει με το πληκτρολόγιο και το mouse είναι η κανονική λειτουργία του sleep mode.
Αυτό που ψάχνεις θα με ενδιέφερε και μένα αλλά σίγουρα θέλει διάβασμα και ψάξιμο.