ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Μήπως είναι buggιές των ρώσων με τα Beta MPC που φτιάχνουν;

Συνωμοσία των Ρώσων είναι να μην παίζει το πρόγραμμά τους σε αμερικάνικα ASRock συστήματα.
Εγώ είμαι πράκτοράς τους και μου επέτρεψαν να μην έχω προβλήματα.

Συνήλθε το site του xbmc από τους κεραυνούς :grinning-smiley-043 και έκανα εγκατάσταση σε Win7.

Πρώτη και κυρίαρχη εντύπωση: το atomάκι δουλεύει σαν iphone στην ταχύτητα και σε smooth αλλαγές των menu. ΑΜΕΣΗ απόκριση του τηλεκοντρόλ. ΚΑΜΙΑ σχέση με τον συνδυασμό media-center+media browser .
Μπορεί οι έχοντες βαρβάτα HTPC να μην καταλαβαίνουν πόσο βαρύς είναι ο media center, αλλά στο Asrockάκι φαίνεται ΤΕΡΑΣΤΙΑ η διαφορά.

ΕΠΙΜΕΝΩ ο media center είναι βαρύς για τον Atom.

Στο δια ταύτα τώρα.

Το Τηλεκοντρόλ δουλεύει άψογα, εγκατέστησα και μερικά skins, ΟΚ, αλλά:

Από που δηλώνουμε με ποιόν εξωτερικό player να παίξει και τι είδους αρχεία; Ο δικός του player τα παίζει καρέ-καρέ τα 1080 και τους υπότιτλους τους βγάζει κινέζικα.

Εχω ένα μικρό θεματάκι .

Μερικές φορές, όχι πάντα, όταν ξεκινάει ένα mkv, έχει εμφανές πρόβλημα το Playback καρέ καρέ και λύνεται αν πατήσω το βελάκι να πάει λίγο μπροστά ή με stop και ξανά play.

Μου θυμίζει λες και δεν προλαβαίνει να κλειδώσει η κάρτα γραφικών με την TV στα 24hz και έρχεται στο καπάκι ο MPC-HC και παίζει και κομπλάρει το σύστημα.

Γι αυτό τον λόγο έχω βάλει μόνιμα το desktop στα 24 ούτως ώστε να μην αλλάζει η ανάλυση όταν ξεκινάει το mkv . Αλλά και πάλι υπάρχει το πρόβλημα , ξαναλέω μερικές φορές όχι πάντα.

Κάπου πρέπει να υπάρχει επιλογή στον MPC-HC να του βάλεις καθυστέρηση μερικά δευτερόλεπτα ή miliseconds πριν ξεκινήσει το playback. Ξέρετε που είναι αυτό; ή κάτι άλλο φταίει;

Υπόψιν όλα τα media αρχεία τα τραβάει μέσω δικτύου, οπότε ίσως εκεί δικαιολογείται η κόμπλα στο ξεκίνημα.

Υ.Γ. είναι σπαστικό το desktop στα 24hz για την κίνηση του mouse, νιώθεις λες και έχεις πάρκινσον....

Το έφτιαξα.

Αφού μου σπασε τα νεύρα και έκανα ότι αλλαγές μου πέρναγαν από το μυαλό, τελικό επέλεξα Renderer->Reset-> Reset to optimal renderer settings

και τώρα στο fullscreen αλλάζει στα 23.976 ΧΩΡΙΣ να κάνει καρέ καρέ. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι τώρα με του που ανοίγει το MPC-HC μου βγάζει στην μπάρα το μήνυμα το Windows scheme changed to 7bit (κάτι τέτοιο) ενώ πριν δεν το έβγαζε. Μάλλον κλείνει το Aero και δεν ζορίζεται ο επεξεργαστής στην αλλαγή από 60 σε 23,976.
Αυτό το μήνυμα το έβγαζε μόνο όταν άνοιγε το ΤΜΤ3.

Συνήλθε το site του xbmc από τους κεραυνούς :grinning-smiley-043 και έκανα εγκατάσταση σε Win7.

Πρώτη και κυρίαρχη εντύπωση: το atomάκι δουλεύει σαν iphone στην ταχύτητα και σε smooth αλλαγές των menu. ΑΜΕΣΗ απόκριση του τηλεκοντρόλ. ΚΑΜΙΑ σχέση με τον συνδυασμό media-center+media browser .
Μπορεί οι έχοντες βαρβάτα HTPC να μην καταλαβαίνουν πόσο βαρύς είναι ο media center, αλλά στο Asrockάκι φαίνεται ΤΕΡΑΣΤΙΑ η διαφορά.

ΕΠΙΜΕΝΩ ο media center είναι βαρύς για τον Atom.

Στο δια ταύτα τώρα.

Το Τηλεκοντρόλ δουλεύει άψογα, εγκατέστησα και μερικά skins, ΟΚ, αλλά:

Από που δηλώνουμε με ποιόν εξωτερικό player να παίξει και τι είδους αρχεία; Ο δικός του player τα παίζει καρέ-καρέ τα 1080 και τους υπότιτλους τους βγάζει κινέζικα.

Με τους υπότιτλους το έχω και εγώ αυτό το πρόβλημα, αν θυμάμαι καλά όταν επιλέγω English για τα μενού. Επίσης μου κάνει αρκετά σπασίματα στην εκόνα και στον ήχο, όπως επίσης κάποιες φορές δεν είναι συγχρονισμένα[FONT=&quot][/FONT] και τα δύο. Καμία ιδέα..?

Αν δεν δηλώσετε για τους υπότιτλους τα Ελληνικά μην περιμένετε να τα παίξει σωστά.
Δεν θυμάμαι τώρα που ακριβώς είναι η ρύθμιση, υπάρχει όμως.

Για να μπορεί το XBMC να καλεί εξωτερικούς players όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση τον αγαπημένο μας MPC-HT πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις στο αρχείο playerfactory.xml

<playercorefactory>
<players>
<player name="MPCHC" type="ExternalPlayer" audio="true" video="true">
<filename>C:\Program Files\MPCHC\mplayerc.exe</filename>
<args>/fullscreen /close</args>
<hidexbmc>false</hidexbmc>
<hideconsole>false</hideconsole>
<hidecursor>false</hidecursor>
</player>
</players>
<rules action="prepend">
<rule filetypes="mkv" player="MPCHC"/>
</rules>
</playercorefactory>

Δηλώστε το path του MPC και για κάθε τύπο αρχείου ( πχ mkv ) που θέλετε να παίζει εξωτερικά προσθέστε τον τύπο αρχείου που θέλουμε χωρίζοντας τα με |.

<rule filetypes="mkv|MOV|hdmov|wmv|m2ts|ts|RTMP|flv|swf| vf|x-flv" player="MPC-HC"/>

Last edited:

Now you are talking!

και που είναι αυτό το playerfactory.xml ; με notepad τ' ανοίγουμε;

πάντως πολύ SSH αλά dreambox/iphone μου θυμίζει αυτή η φάση....

Κάνε ένα search μέσα στον φάκελο του XBMC δεν θυμάμαι ακριβώς που είναι.
Άνοιξέ το με notepad ή notepad++( freeware ) γιατί δείχνει καλύτερα την δομή του κειμένου XML.
Αν ξέρεις και λίγο XML ακόμα καλύτερα αλλά δεν χρειάζεται.

** ASRock + XBMC +MPC-HT είναι ασυζητητί ο καλύτερος συνδυασμός HTPC και δεν το διαπραγματεύομαι.

Ναι αυτό είναι.
Προσοχή δεν είναι το advancedsettings.xml
Έχει αλλάξει στην νεότερη version.

http://wiki.xbmc.org/index.php?title=HOW-TO_use_an_External_Player_for_media_playback

δουλεύει και στα δύο απλώς μπορείς να κάνεις πιο πολλες επεμβάσεις...
Εμένα μου δουλεύει κανονικά στο advancedsettings.xml

There are currently two different ways of accessing this functionality. The first is found in the XBMC 9.04 (Babylon) point-release and involves advancedsettings.xml, the second newer one can be found in the latest bleeding edge builds (or if you compile directly from SVN yourself) and it involves the configuration of a playercorefactory.xml file, through which we can alter the default player for different sources (videos, music, DVDs, etc.) and add as many external players as needed.

δουλεύει και στα δύο απλώς μπορείς να κάνεις πιο πολλες επεμβάσεις...
Εμένα μου δουλεύει κανονικά στο advancedsettings.xml

There are currently two different ways of accessing this functionality. The first is found in the XBMC 9.04 (Babylon) point-release and involves advancedsettings.xml, the second newer one can be found in the latest bleeding edge builds (or if you compile directly from SVN yourself) and it involves the configuration of a playercorefactory.xml file, through which we can alter the default player for different sources (videos, music, DVDs, etc.) and add as many external players as needed.

Ναι έχεις δίκιο.
Απλά όταν από κάποια έκδοση και μετά πρόσθεσαν το playercorefactory εγώ το πέρασα στην λήθη.
Πάντως τώρα που το βλέπω εγώ έχω πειράξει το αρχείο στο system και δεν το έβαλα στο userdata και μου παίζει κανονικά!

Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Για να μπορεί το XBMC να καλεί εξωτερικούς players όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση τον αγαπημένο μας MPC-HT πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις στο αρχείο playerfactory.xml

<playercorefactory>
<players>
<player name="MPCHC" type="ExternalPlayer" audio="true" video="true">
<filename>C:\Program Files\MPCHC\mplayerc.exe</filename>
<args>/fullscreen /close</args>
<hidexbmc>false</hidexbmc>
<hideconsole>false</hideconsole>
<hidecursor>false</hidecursor>
</player>
</players>
<rules action="prepend">
<rule filetypes="mkv" player="MPCHC"/>
</rules>
</playercorefactory>

Δηλώστε το path του MPC και για κάθε τύπο αρχείου ( πχ mkv ) που θέλετε να παίζει εξωτερικά προσθέστε τον τύπο αρχείου που θέλουμε χωρίζοντας τα με |.

<rule filetypes="mkv|MOV|hdmov|wmv|m2ts|ts|RTMP|flv|swf| vf|x-flv" player="MPC-HC"/>

Το έφτιαξα και δουλεύει με ΑΠΟΛΥΤΗ επιτυχία. Καλά είναι απίστευτο το πόσο ταχύτατα φορτώνει τον MPC-HC και μάλιστα με ακρίβεια, χωρίς να προβάλλεται για 1-2 δευτερόλεπτα το desktop των windows.
Μιλάμε με Media Center νιώθεις 100% ότι δουλεύεις σε PC ενώ με XBMC νιώθεις ότι δουλεύεις με desktop consumer συσκευή. Απίστευτο τι μπορεί να κάνει το software.
Οσο για DVD δεν έκανα τίποτα, το άφησα να δουλεύει ο default player του XBMC αφού είναι ταχύτατος, δουλεύουν τα πάντα στο τηλεκοντρόλ χωρίς παρενέργειες και μάλιστα με enter έχεις extra settings όπως aspect ratio, zoom κλπ χωρίς να χρειάζεται ούτε μια στιγμή να πιάσεις mouse.

Μόνο που έκανα αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση το SVC (κάπως έτσι) και τώρα δεν μπορώ να φορτώσω skins, μου λέει σε όλα INCOMPATIBLE.

Υπάρχει λύση; Γενικά τι plugins πρέπει να φορτώσουμε για να δώσουμε μια αίσθηση σαν τον Media Browser των windows; Πάντως επιλέγοντας thumbnail στις ταινίες μου ΔΕΝ φορτώνει εξώφυλλα από το imdb που του έχω πει, παρόλο που έχω βάλει με ακρίβεια τους τίτλους των folder ακριβώς όπως στο imdb. Μου φέρνει τα εξώφυλλα MONO σε αυτές που τις έχω βάλει χεράτα με το salami's.

Στο θέμα του Bluray και ΤΜΤ3

Ακολούθησα αυτόν τον οδηγό και δούλεψε άριστα το Autorefresh rate. Φόρτωσα και το Runevent.vbs στο directory που τρέχει το reclock με αποτέλεσμα όταν ανοίγω το ΤΜΤ3 να αλλάζει ΑΥΤΟΜΑΤΑ το refreshrate ακριβώς όπως συμβαίνει με τις τις τελευταίες εκδόσεις του MPC_HC.

http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=64658

Τώρα μένει να το φτιάξω να καλείται το TMT3 μέσα από το XBMC.

Να ρωτήσω; πως μπορεί να συνδυαστεί ο κώδικας στο playercorefactory για Bluray ταυτόχρονα με τον κώδικα για τον MPC-HC; Πάει το ένα κάτω από το άλλο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

..........

** ASRock + XBMC +MPC-HT είναι ασυζητητί ο καλύτερος συνδυασμός HTPC και δεν το διαπραγματεύομαι.

Asrock + XBMC + Dsplayer.. my personal Choice... :grinning-smiley-043