ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Τελικά μετά από χίλιες ώρες και ανάθεμα πως, κατάφερα να κάνω το MPCHC να ανοίγει τις ταινίες..! Ερώτηση: πως γίνεται να κλείνει και τελείως όταν σταματάμε την ταινία ώστε να γυρίζει ξανά στο XBMC..?

Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Τελικά μετά από χίλιες ώρες και ανάθεμα πως, κατάφερα να κάνω το MPCHC να ανοίγει τις ταινίες..! Ερώτηση: πως γίνεται να κλείνει και τελείως όταν σταματάμε την ταινία ώστε να γυρίζει ξανά στο XBMC..?

χεχεχε post #194

options-> Keys και πήγαινε στο exit που λέει για το πληκτρολόγιο alt + X και πήγαινε στην στήλη Appcommands πάτα πάνω και δήλωσε ένα πλήκτρο από την λίστα που λέει Media_κάτι.
Εχω έχω δηλώσει το record που είναι και χωμένο στο τηλεκοντρόλ και αποκλείεται να πατηθεί κατά λάθος.

Τι να κάνουμε....πατέντες για να δουλέψουν τα αυτονόητα.....απορώ ώρες ώρες πως έμπλεξα με τα μηχανήματα του διαβόλου :flipout:

Re: Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

χεχεχε post #194

options-> Keys και πήγαινε στο exit που λέει για το ληκτρολόγιο alt + X και πήγαινε στην στήλη Appcommands πάτα πάνω και δήλωσε ένα πλήκτρο από την λίστα που λέει Media_κάτι.
Εχω έχω δηλώσει το record που είναι και χωμένο στο τηλεκοντρόλ και αποκλείεται να πατηθεί κατά λάθος.

Τι να κάνουμε....πατέντες για να δουλέψουν τα αυτονόητα.....απορώ ώρες ώρες πως έμπλεξα με τα μηχανήματα του διαβόλου :flipout:

Ευχαριστώ..! Άσε έχω μπλέξει τα μπούτια μου. Δύο laptop ανοιχτά, δεκάδες post εδώ και xbmc και έχω ξεχάσει και να φάω..! Ευτυχώς που δεν είμαι παντρεμένος... Και εγώ την ίδια απορία έχω. Δεν φτάνουν οι ατελειώτες ώρες στη δουλειά με τους υπολογιστές (mainframes), συνεχίζουμε και σπίτι μέχρι να πέσουμε ξεροί..! :flipout:

Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Ενώ ο ενσωματωμένος Player του XBMC που τον χρησιμοποιώ για να παίζω τα DVD, δουλεύει τζάμι σαν desktop μηχάνημα. Με τα stop του με τα όλα του.

Ναι αλλά από ότι καταλαβαίνω δεν παίζει και τόσο καλά με .mkv. Εγώ έχω πολύ δουλειά ακόμα μπροστά μου... :damnyou:

Νέο θεματάκι. Το έχω συνδέσει στον ενισχυτή, ενώ με τον default player του XBMC παίζει μία χαρά τις ταινίες σε 5.1 όταν τις παίζω με τον MPCHC παίζει 2.1. Στα options του MPCHC -> Internal filters -> Audio Switcher δείχνει μόνο Front Left και Right speakers και δεν μπορώ να το αλλάξω γιατί είναι γκριζαρισμένα...

Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που ΑΠΕΦΥΓΑ το MPC HC και παραμένω πιστός του XBMC με DSPlayer ...:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που ΑΠΕΦΥΓΑ το MPC HC και παραμένω πιστός του XBMC με DSPlayer ...:grinning-smiley-043

Ωραία, άντε να δοκιμάσουμε και αυτό... Και να ρωτήσω. Γιατί δεν παιζει mkv, τον lite δεν βάζω..?

Παρακολουθώντας την κουβέντα σας, έχω αρχίσει να πιστεύω ότι μάλλον ευκολότερο θα ήταν να φτιάχνατε το μηχανάκι με dual boot σε WIN / ubuntu + XBΜC (εδώ όμως σαν πλήρες media center αλλά και player).... Και gpu acceleration εκ κατασκευής με VDPAU στο 9400, και χωρίς μπερδέματα με εξωτερικούς players κλπ... Πολύ ταλαιπωρία μόνο για FrontEnd στα Win... Ενώ σε ubuntu (και) σαν player είναι μια χαρά...

Παρακολουθώντας την κουβέντα σας, έχω αρχίσει να πιστεύω ότι μάλλον ευκολότερο θα ήταν να φτιάχνατε το μηχανάκι με dual boot σε WIN / ubuntu + XBΜC (εδώ όμως σαν πλήρες media center αλλά και player).... Και gpu acceleration εκ κατασκευής με VDPAU στο 9400, και χωρίς μπερδέματα με εξωτερικούς players κλπ... Πολύ ταλαιπωρία μόνο για FrontEnd στα Win... Ενώ σε ubuntu (και) σαν player είναι μια χαρά...

+1
εγω το εχω περασει σε minimal ubuntu και ξεκιναει κατευθειαν στο xbmc

+1
XBMC Live σε φλασάκι, γιατί τα Win7 είναι εξαιρετικό λειτουργικό και δεν γίνεται να μην τα έχουμε και αυτά.

Πάντως αν ο Dsplayer του XBMC παίζει όντως τόσο καλά , δεν χρειάζεται πλέον καμία ρύθμιση το XBMC για τους αρχάριους χρήστες.

Μέσα όμως από την τριβή με όλα αυτά και τις παραμετροποιήσεις κλπ κλπ ...έρχεται η γνώση.
Αν δεν παιδευόμασταν δεν θα μαθαίναμε τίποτα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Μέσα όμως από την τριβή με όλα αυτά και τις παραμετροποιήσεις κλπ κλπ ...έρχεται η γνώση.
Αν δεν παιδευόμασταν δεν θα μαθαίναμε τίποτα!

Σωστό και αυτό. Αλλά όλοι οι υπόλοιποι που δεν θα μάθουν ή έστω δεν θα δοκιμάσουν καν τα κόλπα του ubuntu, χειρότερο δεν θα είναι για εκείνους? :flipout: -bye-

Μισό λεπτό παιδιά, δεν έχουν όλοι τις ίδιες απαιτήσεις. Πάρτε παράδειγμα προχθες που ρώησα τον SlionB πως παίζει Bluray και μου απάντησε ότι δεν έχει ούτε ένα, πράγμα αδιανόητο για πολύ κόσμο που έχει χώσει ευσεβή ποσά για εξοπλισμό και έχουν απαίτηση να παίζουν μη απωλεστικό υλικό.

Για να γυρίσουμε στο XBMC, αυτό το DSplayer παίζει Bluray Rip ή BD δισκάκι ή BD ISO; Οταν λέω να παίζει εννοώ χωρίς καρέ καρέ και παρενέργειες.

Μισό λεπτό παιδιά, δεν έχουν όλοι τις ίδιες απαιτήσεις. Πάρτε παράδειγμα προχθες που ρώησα τον SlionB πως παίζει Bluray και μου απάντησε ότι δεν έχει ούτε ένα, πράγμα αδιανόητο για πολύ κόσμο που έχει χώσει ευσεβή ποσά για εξοπλισμό και έχουν απαίτηση να παίζουν μη απωλεστικό υλικό.

Για να γυρίσουμε στο XBMC, αυτό το DSplayer παίζει Bluray Rip ή BD δισκάκι ή BD ISO; Οταν λέω να παίζει εννοώ χωρίς καρέ καρέ και παρενέργειες.

Καλημέρα, οι σοφοί μάλλον κοιμούνται ακόμα..! :sleepey:
Εγώ το πάγωσα το project για λίγο, έχω πελαγώσει..! Πάμε να μαζέψουμε και λίγο ήλιο μήπως ισιώσουμε..! :cowboy:

Bluray Rip ή BD δισκάκι ή BD ISO παίζουν μόνο τα TMT & PDVD (αυτό με περιορισμούς).

Απάντηση: Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Bluray Rip ή BD δισκάκι ή BD ISO παίζουν μόνο τα TMT & PDVD (αυτό με περιορισμούς).

Αν είναι έτσι (που δεν έχω λόγο να διαφωνήσω σαν νέοπας που είμαι) τότε είναι άτοπο να λέμε ubuntu + XBMC με DSplayer αφού θα κάνει τις μισές δουλειές.

Καλύτερα Win7 + XBMC + MPC-HC (η έκδοση με autodetect)
και όταν θέλουμε Bluray, απλά ανοίγουμε χεράτα το ΤΜΤ3 και τελειώνει η ιστορία.*

* Αν και έφτιαξα xml να καλεί το ΤΜΤ3 να παίζει δισκάκι από το BD- drive (αλλά δεν μου δουλευει σωστά το reclock για autodetect το refresh rate). Εχω ανοίξει θέμα γι αυτό.

Δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα.
Από την στιγμή που το XBMC μπορεί να καλέσει οποιονδήποτε player ανά τύπο αρχείου για playback , άρα και bluray και bluray ISO, τι πρόβλημα υπάρχει που εγώ δεν έχω δοκιμάσει τέτοιο υλικό επειδή δεν έτυχε να έχω bluray ISO δεν το καταλαβαίνω.

Για μένα αυτός είναι ο καλύτερος συνδυασμός για HTPC.
Αν σε κάποιον δεν αρέσει ας βάλει κάτι καλύτερο που νομίζει αυτός...

πρόβλημα δεν υπάρχει.

Απλά δεν πρέπει να θεωρείται ολοκληρωμένη λύση το σκέτο ubuntu + xbmc. Δεν πρέπει να θεωρείται πλέον το θέμα Bluray xtreme ανάγκη ούτε κάτι το εξεζητημένο.

Πρέπει οπωσδήποτε το XBMC να "κάθεται" πάνω σε Windows για να τρέχει Bluray player. Που εδώ που τα λέμε και σε μένα μια χαρά μου φαίνεται η ταχύτητα του XBMC κι ας τρέχει πάνω σε Windows.

By the way, έχει πάρει το μάτι σας κανά xml για Bluray rip και Bluray ISO;