ASROCK ION 330

καλημερα ,
Πριν λιγες ημερες εφτιαξα ενα mini pc με τα board που υπαρχουν για ion και atom και ενα μεγαλυτερο κουτακι απο αυτο της asrock ωστε να μπορω να του βαλω και περισοτερα καλουδια ... Εντυπωσεις αψογο , σχεδον εντελοως αθορυβο . εχω δυο ερωτησεις , ποια pci καρτα υχου μου προτινετε να βαλω για να εχω ολλα τα format του υχου , οπωε επισης το tuttorial που λεει πως να φτιαξω το core avc με το mpc ... εχει πεσει υπαρχει καποιο αλλο λινκ?? Ευχαριστω

Καλησπέρα και με γεια το μηχάνημα,

Όταν λες όλα τα φορμά ήχου τι ακριβώς εννοείς; Να έχει καλές αναλογικές εξόδους;

Γιατί αν θέλεις να περάσεις bitstream HD ήχο αναγκαστικά θα πρέπει να πας σε Asus HDAV 1.3 slim, λόγω PCI. Μόνο που η συγκεκριμένη δεν έχει καθόλου αναλογικά στάδια, οπότε θα παίζεις αποκλειστικά ψηφιακά, μέσω HDMI σύνδεσης με τον ενισχυτή.

Επίσης, σε ποιο ακριβώς tutorial αναφέρεσαι;

Καλησπέρα και με γεια το μηχάνημα,

Όταν λες όλα τα φορμά ήχου τι ακριβώς εννοείς; Να έχει καλές αναλογικές εξόδους;

Γιατί αν θέλεις να περάσεις bitstream HD ήχο αναγκαστικά θα πρέπει να πας σε Asus HDAV 1.3 slim, λόγω PCI. Μόνο που η συγκεκριμένη δεν έχει καθόλου αναλογικά στάδια, οπότε θα παίζεις αποκλειστικά ψηφιακά, μέσω HDMI σύνδεσης με τον ενισχυτή.

Επίσης, σε ποιο ακριβώς tutorial αναφέρεσαι;

Ευχαριστω.

επειδη εχω παρει κουτι αυτο ,
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.651101&u=THERMALTAKE-VL52021N2-ELEMENT-Q

εχω επιλογη να βαλω και κανονικου μεγεθους καρτα υχου , τι μου προτινεις ? Αλλα παντα σε pci μονο .
Οταν λεω format , με ενδιαφερει και το αναλογικο κομματι αλλα ποιο πολυ το ψυφιακο για κανενα bluray για τα νεα format .

Οσο για το tuttorial μιλαω για αυτο που εχει αναφερθει στην 4η σελιδα και λεει πως θα στισεις το mpc να παιξει σωστα απο cuda με το coreavc , και το οποιο λινκ δεν φενετε να λειτουργει.

http://nunnally.ahmygoddess.net/watching-h264-videos-using-compute-unified-device-architecture-cuda/

Ευχαριστω.

Με δεδομένη την πλατφόρμα Ion, αν θέλεις σωστή υποστήριξη HD Audio (bitstream output), έχεις μια μόνο επιλογή, αυτή που ανέφερα παραπάνω (Asus HDAV 1.3 Slim) η οποία όμως δεν έχει αναλογικά στάδια.

Οπότε, είτε on-board αναλογικά και Asus για HDMI & S/PDIF, είτε άλλη κάρτα ήχου σε PCI αλλά χωρίς HD audio bitstream support.

Όσο για το tutorial, έχει νόημα μόνο αν πάρεις την Asus. Θα το βρούμε και κάπου αλλού, ή θα γράψουμε δικό μας, μην ανησυχείς.. εξάλλου αφορά μόνο αρχεία MKV, και όχι Blu Rays.

Με δεδομένη την πλατφόρμα Ion, αν θέλεις σωστή υποστήριξη HD Audio (bitstream output), έχεις μια μόνο επιλογή, αυτή που ανέφερα παραπάνω (Asus HDAV 1.3 Slim) η οποία όμως δεν έχει αναλογικά στάδια.

Οπότε, είτε on-board αναλογικά και Asus για HDMI & S/PDIF, είτε άλλη κάρτα ήχου σε PCI αλλά χωρίς HD audio bitstream support.

Όσο για το tutorial, έχει νόημα μόνο αν πάρεις την Asus. Θα το βρούμε και κάπου αλλού, ή θα γράψουμε δικό μας, μην ανησυχείς.. εξάλλου αφορά μόνο αρχεία MKV, και όχι Blu Rays.

ωραια τελεια , βρηκα πληροφοριες για την asus και λογικα θα ειναι η επομενη κινηση για το κουτακι αυτο ...

Τωρα σε σχεση με τα mkv και ενα θεματακι που εχει λιγο με την κινηση τι προτινεις ? Παιζω με τους mpc codecs που υποστιριζουν hardware deconding . Δοκιμασα και coreavc αλλα κατι δεν κανω καλα γιατι παιζει χαλια .

Έβαλες τον CoreAVC Pro 2? Σου γίνεται το εικονίδιο πράσινο όταν παίζεις αρχεία?

Λοιπον ξαναπερασα τον coreavc2 αλλα παραλληλα εβγαλα οτι αλλο ειχα δηλωσει στον mpc , και οντως διχνει να παιζει ποιο σωστα τωρα .
Ναι το πρασινο κατω στην μπαρα ανοιγει κανονικα ... Κατι αλλο παιρνει για βελτιωση η οπως ειναι by default παιζει ... Και ειδικα στον benq w5000 .

Απο αρχεια πολλα σε mkv ταινιες , συναβλιες ... Και λιγα bluray κανονικα .

Όσο αφορά τον player και τα codecs, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο.

Όσο αφορά τον driver της κάρτας γραφικών, βεβαιώσου ότι είναι στο off όλα τα "βελτιωτικά" εικόνας που έχει. Δεν κάνουν καλό.

Όσο για τον προβολέα, είναι δουλειά επαγγελματία η ρύθμισή του..

Όσο αφορά τον player και τα codecs, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο.

Όσο αφορά τον driver της κάρτας γραφικών, βεβαιώσου ότι είναι στο off όλα τα "βελτιωτικά" εικόνας που έχει. Δεν κάνουν καλό.

Όσο για τον προβολέα, είναι δουλειά επαγγελματία η ρύθμισή του..

Ενταξει ολλα νορμαλ τα βλεπω τοτε και το αποτελεσμα ειναι αρκετα καλο , βαση του μηχανηματος ... Στην καρτα ειναι ολλα off .
Οσο αφορα την ρυθμιση του προβολεα εχει γινει απο εμενα και βασης την 10ετης πλεον εμπειριας με το home cinema . Σιγουρα οταν θα βρω και λιγο χρονο ακομα να μιλησω και με τον Μανωλη να ερθει να του ριξει μια ματια να δουμε τι ακομα εχει να βγαλει αυτο το μηχανημα . :a0210:

Μια ακομα ερωτηση σχετικα με την καρτα υχου που μου προτινες . Για να παιχει σωστα θα πρεπει το σημα απο την καρτα γραφικων να το παω στην καρτα υχου και μετα να το βγαλω για τον ενυσχιτη ? Η εχουν κανει καμια αλλη πατεντα . Και αν ειναι ετσι δεν κανει καμια χαζομαρα στην εικονα ? Γιατι ακομα και με το in -out που κανει στον denon , ενα ελαφρο πεπλο στην εικονα το κανει ... Μην αποκτησουμε και δευτερο.

Ευχαριστω.

Η συγκεκριμένη Asus δεν πειράζει τίποτα στην εικόνα. Απλά, προσθέτει τον ήχο. Δεν κάνει καθόλου processing στην εικόνα.

Την έχω και εγώ, όπως και ο Μανώλης, και πολύς ακόμα κόσμος, και δεν έχει αναφερθεί κανένα πρόβλημα, οπότε θεωρείται δοκιμασμένη λύση.

Μου κάνει εντύπωση που ο Denon σου δημιουργεί θέμα. Δεν έχει λειτουργία passthrough?

Η συγκεκριμένη Asus δεν πειράζει τίποτα στην εικόνα. Απλά, προσθέτει τον ήχο. Δεν κάνει καθόλου processing στην εικόνα.

Την έχω και εγώ, όπως και ο Μανώλης, και πολύς ακόμα κόσμος, και δεν έχει αναφερθεί κανένα πρόβλημα, οπότε θεωρείται δοκιμασμένη λύση.

Μου κάνει εντύπωση που ο Denon σου δημιουργεί θέμα. Δεν έχει λειτουργία passthrough?

Μαλιστα καταλαβα , προ καιρου το παρατηρησα οτι αμα βαλω το καλωδιο κατευ8ειαν επανω στο pc απο τον προβολεα , χωρις να παρεμβαλετε ο denon η εικονα καθαριζει και αλλο ... Ενοειται οτι τον denon τον εχω passthrough αλλα οπως και να το κανεις το switch που κανει χαλαει λιγακι ....

Καλησπέρα. Παλεύω να στήσω το ASRock και έχω χαθεί λίγο. Έχω βάλει CoreAVC PRO 2.0, Media Player Classic - Home Cinema, XBMC, αλλά δεν έχω καταφέρει ακόμα να κάνω το subwoofer να παίξει, δεν μπορω να καταλάβω τι συμβαίνει..! Επίσης, ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται να παίξω mkv μέσω Windows Media Center. Το ιδανικό θα είναι να μπορώ να τα κάνω όλα από το remote γιατί το μηχανάκι σκοπεύω να το βάλω στο υπνοδωμάτιο...

Καλά .. έπαθα πλάκα με το support της Asrock..

Τους ζήτησα νέο ανεμιστήρα για την Cpu (λόγω φασαρίας).. και σε 3 μέρες μου έστειλαν νέο ανεμιστήρα (με ψήκτρα), οδηγίες και κατσαβίδι...

Αυτό πάει να πει Support..... Εύγε... :grinning-smiley-043

Last edited:
Καλησπέρα παιδιά. Συγνώμη που επαναλαμβάνω το post αλλά εχω θεματάκι με τον ήχο. Δεν παίζει με τίποτα το subwoofer ακόμα και τα sample music των Windows 7. Στο test sound των Windows 7 όταν δοκιμάζω το 5.1 setup φυσικά δεν παίζει το subwoofer και ανάμεσα στις αλλάγες από ηχείιο σε ηχείο βλέπω στον ενισχυτή μου να σβήνει για λίγο η σύνδεση HDMI και να χάνω λίγο από τον κάθε ήχο. Any ideas..?

Καλησπέρα παιδιά. Συγνώμη που επαναλαμβάνω το post αλλά εχω θεματάκι με τον ήχο. Δεν παίζει με τίποτα το subwoofer ακόμα και τα sample music των Windows 7. Στο test sound των Windows 7 όταν δοκιμάζω το 5.1 setup φυσικά δεν παίζει το subwoofer και ανάμεσα στις αλλάγες από ηχείιο σε ηχείο βλέπω στον ενισχυτή μου να σβήνει για λίγο η σύνδεση HDMI και να χάνω λίγο από τον κάθε ήχο. Any ideas..?

Παιδιά, ακύρο..! Είπα να δοκιμάσω το subwoofer μπας και έπαθε τίποτα και γύρισα τον ενισχυτή στο tuner αλλά τζίφος. Ανάθεμα την ώρα... η καλή κοπέλα (βλέπε Ταζ):rifle: :violent-smiley-030::furious3::hanged: που καθαρίζει το σπίτι έκανε πάλι το μαγικό της, το καλώδιο του ρεύματος ήταν εκτός από χθες το πρωί, προφανώς είχε κοτσάρει καμία ηλεκτρική σκούπα..! Sorry για την αναστάτωση...

Last edited:
ωραια τελεια , βρηκα πληροφοριες για την asus και λογικα θα ειναι η επομενη κινηση για το κουτακι αυτο ...

Τωρα σε σχεση με τα mkv και ενα θεματακι που εχει λιγο με την κινηση τι προτινεις ? Παιζω με τους mpc codecs που υποστιριζουν hardware deconding . Δοκιμασα και coreavc αλλα κατι δεν κανω καλα γιατι παιζει χαλια .

η λυση ειναι μια ουτε codec ουτε 2 και 3 προγραμματα για αναπαραγωγη της προκοπης.
υποστηριζει DXVA υποτιτλους και BR iso και ειναι μολις 8 ΜΒ

http://www.mirillis.com/splash.html

στα mkv που δεν υποστηριζουν DXVA απλα απενεργοποιηστε αυτη την δυνατοτητα απο το προγραμμα και ολα κομπλε (διαφορετικα πρασινιζει η οθονη).

αλλιως klite codec pack το τελευταιο που εγκαθιστα και mpc-hc και υποστηριζει DXVA κατευθειαν.

Ενδιαφέρουσα εναλλακτική, αλλά τα mkv που έχουν θέμα με το DXVA δεν θα παίξουν καθόλου έτσι στον Ion, γιατί δεν αντέχει η CPU του.

Γενικά, το DXVA είναι ξεπερασμένο σαν hardware acceleration, τη στιγμή που υποστηρίζεται το CUDA.