ASTRA 2G

Προσωπικά ο 28.2 κοντεύει να γίνει άχρηστος μετα τις αλλαγές των τελευταίων χρόνων,πλέον χωρις bt sports HD και espn HD ( τα sd έχουν μια χαρά σημα) δεν έχει νόημα.

Απάντηση: Λήψη Astra 2G στην Ελλάδα

Το θέμα πάντως έχει να κάνει με το 2G και υπάρχει ένα μπέρδεμα που αναφέρονται συχνότητες κι από τους άλλους δορυφόρους της θέσης των 28.2°E.

Bλέπω πως το Sky από HD(για τα δικά του λέω πάντα) έχει βάλει μόνο το Movies Premier HD στον 2G στην 11.225.

Επειδή δεν έχω επιστρέψει ακόμα Αθήνα για να το κοιτάξω, μήπως έχει κοιτάξει κάποιος αν λαμβάνεται όπως πριν περίπου ή έγινε πιο δύσκολη η λήψη?

Εγώ πάντως δεν την λαμβάνω.Επίσης,τελευταία αλλαγή στον 2G και σημαντική είναι αυτή που αναφέρθηκε προηγούμενα από το μέλος gemidoc.Τα κανάλια της συχνότητας 11597V έφυγαν οριστικά και μετακόμισαν στη συχνότητα 11973V.

Bλέπω πως το Sky από HD(για τα δικά του λέω πάντα) έχει βάλει μόνο το Movies Premier HD στον 2G στην 11.225.

Επειδή δεν έχω επιστρέψει ακόμα Αθήνα για να το κοιτάξω, μήπως έχει κοιτάξει κάποιος αν λαμβάνεται όπως πριν περίπου ή έγινε πιο δύσκολη η λήψη?
το μονο premier που εχει η 11225 είναι το sports premier, οχι το movies.
11973H σταθερη ληψη απο 1.30 και πανω στη θεσσαλονικη, απο τις δυσκολοτερες, αν οχι η δυσκολοτερη συχνοτητα του 2G.

Last edited by a moderator:
file hdanca η 11973 ειναι στον 2Ε, ο λογος που αναφερεται εδω ειναι γιατι αποτελει μεταφορα απο τον 2G στον 2Ε και σε συνεχεια της κουβεντας.

Σε μένα στην Αθήνα, με κινητό Gibertini OP100L (100cm) η 11597 ερχόταν σχετικά καλά τη μέρα, αλλά το απόγευμα προς το βράδυ το σήμα χανόταν τελείως.

Τώρα, με την 11973 το σήμα τη μέρα είναι μεν χειρότερο απ' ότι πριν με την 11597 (ωστόσο η λήψη δεν επηρεάζεται λόγω χαμηλότερου fec), αλλά το σήμα και η λήψη παραμένουν αμετάβλητα όλο το 24ώρο.

Άρα στην Αθήνα είμαστε κερδισμένοι! Μένει να δούμε τις ανοχές με τις βροχές του χειμώνα...

quote_icon.png
Αρχική Δημοσίευση από Rascalicon

file hdanca η 11973 ειναι στον 2Ε, ο λογος που αναφερεται εδω ειναι γιατι αποτελει μεταφορα απο τον 2G στον 2Ε και σε συνεχεια της κουβεντας.

Όχι φίλε μου,κάνεις λάθος.Η 11973 V είναι συχνότητα του 2G.

DSC_0049.jpg

Last edited:
Απάντηση: Re: ASTRA 2G

Σε μένα στην Αθήνα, με κινητό Gibertini OP100L (100cm) η 11597 ερχόταν σχετικά καλά τη μέρα, αλλά το απόγευμα προς το βράδυ το σήμα χανόταν τελείως.

Τώρα, με την 11973 το σήμα τη μέρα είναι μεν χειρότερο απ' ότι πριν με την 11597 (ωστόσο η λήψη δεν επηρεάζεται λόγω χαμηλότερου fec), αλλά το σήμα και η λήψη παραμένουν αμετάβλητα όλο το 24ώρο.

Άρα στην Αθήνα είμαστε κερδισμένοι! Μένει να δούμε τις ανοχές με τις βροχές του χειμώνα...

Κι εγώ Αθήνα είμαι,αλλά στην 11597 δεν κατέβαζα σήμα.Στην 11973 χαμηλά μεν,αλλά έχω σήμα και πιθανολογώ πως με καλύτερο κεντράρισμα θα ενισχυθεί λίγο.

Re: Απάντηση: ASTRA 2G

Όχι φίλε μου,κάνεις λάθος.Η 11973 V είναι συχνότητα του 2G.

View attachment 118295

2E pan europe είναι , δοκιμασμένο με 5m πιάτο . τα site κάνουνε πολλές φορες λάθος και δεν κάνουνε διόρθωσης γιατί απλός δεν τους το αναφέρει κάποιος .

Πάντως και το flysat που θεωρείται πιο αξιόπιστο, στον 2E την έχει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κι εγώ Αθήνα είμαι,αλλά στην 11597 δεν κατέβαζα σήμα.Στην 11973 χαμηλά μεν,αλλά έχω σήμα και πιθανολογώ πως με καλύτερο κεντράρισμα θα ενισχυθεί λίγο.
Με τι πιάτο και τι lnb είσαι;

Ακριβως στον 2Ε ειναι η συχνοτητα αυτη. δεν υπηρχε περιπτωση να ειναι στον 2G και να βγαινει τοσο χαμηλα η καθολου.

Αν κάνω λάθος ζητώ συγγνώμη για το μπέρδεμα.Πράγματι, αλλού δίνεται στον 2E.Πάντως το σήμα κατεβαίνει σε μένα, έστω και χαμηλά.Ενώ στην 11597 του 2G δεν είχα καθόλου σήμα.

Το κάτοπτρο είναι το OP100L.Το lnb inverto black ultra high gain line quad.Γνωρίζω ήδη ότι πρέπει να κεντραριστεί καλύτερα, καθώς χρειάζεται αλλαγή στις δαγκάνες.

Re: Απάντηση: ASTRA 2G

Το κάτοπτρο είναι το OP100L.Το lnb inverto black ultra high gain line quad.Γνωρίζω ήδη ότι πρέπει να κεντραριστεί καλύτερα, καθώς χρειάζεται αλλαγή στις δαγκάνες.
Και εγώ όπως έγραψα είμαι με το ίδιο κάτοπτρο και το ίδιο lnb (το απλό με μία έξοδο που απ' ότι έχω διαβάσει αποδίδει καλύτερα σε σχέση με το quad), αλλά λογικά πρέπει να την βγάζεις τη συχνότητα, αφού είσαι και συ στην Αθήνα.

Είχα δοκιμάσει και single στο ίδιο κάτοπτρο και δεν είχα δει διαφορές. Όπως είπα κατεβαίνει η συχνότητα, απλά χρειάζεται καλύτερο κεντράρισμα το κάτοπτρο.

Παιδια βγαζει κανενας απο Θεσσαλονικη (ή Βορεια Ελλαδα γενικοτερα) αυτη τη συχνοτητα στον Astra 28.2°E?

12110 H
27500
2/3 ή 5/6 (δεν ειμαι σιγουρος)

Σας παρακαλω ριξτε μια ματια και πειτε μου για να μην παιδευομαι τσαμπα!

κατεβαινει με 1.2 Δ Μακεδ

Ευχαριστω φιλε :)

1.2m πιατο εχω και εγω. Το επιανα παλια και μετα το εχασα. Αλλαξε παλι κατι τους τελευταιους 1-2 μηνες και ξαναβγαινει η συχνοτητα?

Το επιανα παλια και μετα το εχασα. Αλλαξε παλι κατι τους τελευταιους 1-2 μηνες και ξαναβγαινει η συχνοτητα?

η 12110 H έρχεται σε μένα και με το κάτοπτρο της υπογραφής μου αυτή τη στιγμή, αρκετά καλά στα 12.4 db.