Αστροφωτογράφιση!

Απάντηση: Re: Αστροφωτογράφιση!

αχχαχαχαχα ξέρω καλά τι εννοείς!

Εγώ πάω συνήθως (όχι πάντα) με ένα κολλητό.
Το κακό είναι ότι και κρυώνει πολύ και σκιάζεται πολύ.

Και πολλές φορές με σταματάει... όπως μια φορά που κατέβηκα στο Βίκο έξω από τα κάγκελα 3-4 μέτρα κάτω στη χαράδρα στις... 12.30 το βράδυ.
Με έκανε και ανέβηκα γιατί με τις φωνές του ξύπνησε όλο το χωριό!

Να σου πω ιστορίες να hesteis στα γέλια! Όπως όταν μια καημένη αλεπού έπεσε από την τρεχάλα της πάνω στο τρίποδο και μετά στα πόδια του, στις 3 το πρωί!
:flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν έτυχε!
Να αναμένεις νεότερα πάντως! ;)

Σήμερα ήταν να πάρω τα βουνά να βγάλω τις Περσείδες αλλά το γύρισε σε βροχή και βαριά συννεφιά.

ποιο τηλεσκοπιο εχεις;

Με 300ρη

Νεφέλωμα του Ωρίωνα

Orion ascending by Chris Brn, on Flickr

Ανδρομέδα

Andromeda by Chris Brn, on Flickr

Κάνε κλικ πάνω στις φωτό να τις δεις σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Όταν θα σε πάει στο flickr ξανακάνε κλικ πάνω στη φωτό να τη δεις ακόμη μεγαλύτερη.

Κοίτα τι μπορεί να κάνει κανείς στα 35 χιλιοστά.

Towards galactic center
by Chris Brn, on Flickr

Αν θελήσω ανάλογη ποιότητα από τηλεσκόπιο, δεν μου φτάνει το πεντοχίλιαρο (και λίγα λέω)...

Ας είναι καλά η skywatcher. Με το μισο κόστος σε σχέση με άλλες εταιρείες παίρνεις τα ίδια αποτελέσματα. Απλά υπάρχουν εκπτωσεις στην κατασκευή.

Αχχχ άστα... καημό έχω για ένα takahashi, αλλά τώρα με την κρίση... χέστα.
Στην επόμενη μετενσάρκωση! :flipout:

Ακριβό χόμπι. Εμένα έχουν μείνει σε λίστα αναμονής αρκετά προσοφθαλμια. Άσε που έχω να κάνω παρατήρηση μήνες με το τηλεσκόπιο μου. Πριν μερικές μέρες με ένα bresser των 70 έδειχνα τον Κρόνο σε ένα παιδάκι.

*sigh*

http://www.optcorp.com/takahashi-e-180-epsilon-180mm-ed-astrograph-ota.html

Ακριβό χόμπι. Εμένα έχουν μείνει σε λίστα αναμονής αρκετά προσοφθαλμια. Άσε που έχω να κάνω παρατήρηση μήνες με το τηλεσκόπιο μου. Πριν μερικές μέρες με ένα bresser των 70 έδειχνα τον Κρόνο σε ένα παιδάκι.

Ποιό έχεις?
Στήριξη? Άλλο σοβαρό έξοδο... :S

Ακριβό εργαλείο κοιτάς. Με f 2.8 τρομάζω στην σκέψη ευθυγράμμισης . Καλυτερα πιο γήινα τηλεσκόπια με καλές κριτικές οπως αυτο http://www.planitario.gr/ed-80-optikos-swlhnas.html που δεν εχει και κεντρική παρεμπόδιση και κοστιζει το 1/10.

Εγω εχω dob 10" . Δεν βγάζω άστρο φωτογραφιες . Ειναι πολυ ακριβό χόμπι...
http://www.planitario.gr/dobsonian-10-anadiploumeno-dobson-truss.html

Ααα σας βρίσκω πολύ ενημερωμένους! Μπράβο μπράβο,δώστε πληροφορίες να μας τρέχουν τα σάλια χεχε

Ααα σας βρίσκω πολύ ενημερωμένους! Μπράβο μπράβο,δώστε πληροφορίες να μας τρέχουν τα σάλια χεχε

Πραγματικά καταιγισμός πληροφοριών!! Μπράβο παιδιά!!.

Έχει πολύ ψωμί τελικά το θεμα..πρέπει να αρχίσω διάβασμα νομίζω!

Η μικρή μου xz-10 παρακολουθεί το thread και ζηλεύει με όλα αυτά τα υπέροχα που ανεβάζετε. Έτσι πριν μερικές μέρες έφαγε ένα καλό πρωινό (ή μάλλον για να είμαστε ακριβείς ένα καλό βραδινό...) και έκανε κι αυτή μια προσπάθεια στον ουρανό της Άνδρου:

Never underestimate a compact camera pt.2 by Vasilis Durden, on Flickr

Never underestimate a compact camera pt.3 by Vasilis Durden, on Flickr

Με iso μολις 1250 και 400!! Πολυ καλα νομιζω!! Δεν σκεφτηκα να κατεβασω κ εγω λιγο να δω το αποτελεσμα... :/

το 1250 ηταν το ανωτατο όριό μου, γιατι απο κει και πάνω οι φωτογραφίες δεν βλέπονται παρά το γεγονός οτι θεωρητικά μπορώ να φτάσω μέχρι τα 6400. Το 400ρι το έκανα απλά για πείραμα αλλά ο σκοτεινός ουρανός βοήθησε να "δείξει" ακόμα κι έτσι. Δυστυχώς το σημείο που ήμουν και η κάθετη εμφάνιση του γαλαξία δεν βοήθησαν για καλύτερη σύνθεση