Αστυνομικοι πολιτες στην Βρεττανια

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΨΙΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΤΗΣ 31/1/2010 ΑΤΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ.
"ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ, ΟΤΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ" ΤΖΙΜ ΓΚΑΡΙΣΟΝ. ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ-ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΕΝΤΥ.

Η ΠΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΩΣ ΣΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ Η ΘΕΩΡΙΑ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ Η ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΩΘΕΙΤΕ ΥΠΟΔΟΡΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

Ο εκπαιδευμένος εθελοντής θα είναι έτσι κι αλλιώς υπόλογος για ό,τι κάνει στα αρμόδια όργανα.
Οπότε πολύς ντόρος για το τίποτα.

Εφ' όσον υπάρχει ανάγκη πάντως να γίνει επιμερισμός των υπηρεσιών ασφαλείας, αυτός πρέπει να γίνει. Εκτός και αν υπάρχει εναλλακτική.

Δεν ξέρω. Η ιδέα δε μου αρέσει καθόλου. Εδώ δε μπορούμε να εκπαιδεύσουμε σωστά τους επαγγελματίες (αστυνομικούς, ειδικούς φρουρούς κλπ.) θα μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε σωστά τους vigilante;

Προτείνετε τότε μια εναλλακτική λύση στο όλο θέμα.

Εφικτή και ρεαλιστική όμως. Όλοι ξέρουμε τις υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στους πολίτες του. Το θέμα είναι ότι το κράτος δεν μπορεί. Ξέρω, θα μου πείτε να τσακιστεί και να μπορέσει, αλλά η ουσία είναι ότι δεν μπορεί να έχει όσους εκπαιδευμένους αστυνομικούς χρειάζεται, οπότε καταφεύγει στον επιμερισμό των υπηρεσιών ασφαλείας με περιορισμένες όμως αρμοδιότητες σε αυτόν που τις αναθέτει.

Κοινώς, ένας αστυνομικός εκπαιδεύεται στο σύνολο των υπηρεσιών ασφαλείας. Αυτό κοστίζει. Ενώ αν πάρουμε ένα κομμάτι από αυτές, άρα ξοδέψουμε πολύ λιγότερα, τις αναθέσουμε σε έναν τρίτο με μόνη αρμοδιότητα να καλεί την αστυνομία να αναλάβει τα περαιτέρω, έχουμε κέρδος.

Στην πράξη, όποτε τύχαινε να βρω απειλή (όπλο, πυρομαχικά, επικίνδυνες ύλες) σε επιβάτη δεν έκανα τίποτε άλλο παρά να καλέσω την αστυνομία για να αναλάβει τα περαιτέρω. Η αγγαρεία είχε βγει. Ο αστυνομικός είχε να ασχοληθεί μόνο με το ουσιαστικό του πράγματος χωρίς να έχει όλη αυτή την προεργασία να κάνει, η οποία χρειάζεται μεγάλο αριθμό ατόμων για να γίνει.

Δε βλέπω κάτι φασιστικό στην όλη διαδικασία.

Last edited:
Re: Απάντηση: Αστυνομικοι πολιτες στην Βρεττανια

Απαγορεύεται δλδ. κάποιος να πάει στο βουνό το βράδυ?
Ή όποιος πάει είναι εν δυνάμει εγκληματίας?

Υπάρχουν και τα ξενοδοχεία ...το ξέχασες ????:flipout::flipout:

Υπάρχουν και τα ξενοδοχεία ...το ξέχασες ????:flipout::flipout:

Και άμα θέλει να απολαύσει την φύση????? :BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Αστυνομικοι πολιτες στην Βρεττανια

Προτείνετε τότε μια εναλλακτική λύση στο όλο θέμα.

Εφικτή και ρεαλιστική όμως. Όλοι ξέρουμε τις υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στους πολίτες του. Το θέμα είναι ότι το κράτος δεν μπορεί. Ξέρω, θα μου πείτε να τσακιστεί και να μπορέσει, αλλά η ουσία είναι ότι δεν μπορεί να έχει όσους εκπαιδευμένους αστυνομικούς χρειάζεται, οπότε καταφεύγει στον επιμερισμό των υπηρεσιών ασφαλείας με περιορισμένες όμως αρμοδιότητες σε αυτόν που τις αναθέτει.

Κοινώς, ένας αστυνομικός εκπαιδεύεται στο σύνολο των υπηρεσιών ασφαλείας. Αυτό κοστίζει. Ενώ αν πάρουμε ένα κομμάτι από αυτές, άρα ξοδέψουμε πολύ λιγότερα, τις αναθέσουμε σε έναν τρίτο με μόνη αρμοδιότητα να καλεί την αστυνομία να αναλάβει τα περαιτέρω, έχουμε κέρδος.

Στην πράξη, όποτε τύχαινε να βρω απειλή (όπλο, πυρομαχικά, επικίνδυνες ύλες) σε επιβάτη δεν έκανα τίποτε άλλο παρά να καλέσω την αστυνομία για να αναλάβει τα περαιτέρω. Η αγγαρεία είχε βγει. Ο αστυνομικός είχε να ασχοληθεί μόνο με το ουσιαστικό του πράγματος χωρίς να έχει όλη αυτή την προεργασία να κάνει, η οποία χρειάζεται μεγάλο αριθμό ατόμων για να γίνει.

Δε βλέπω κάτι φασιστικό στην όλη διαδικασία.

Στην πραξη......................
Αυτο δεν εχει ομως καμια σχεση με τα παραπανω του κυριου θεματος,οπως και τα περι πυροσβεσης.
Και εγω αμα δω καποιον με οπλο η επ.υλες με σκοπο να βλαψει ατομο/κοινωνια,μπορει να αντιδρασω και να καλεσω την αστυνομια για να βοηθησω, προφανως εναν συνανθρωπο που μπορει να κινδυνευει...κ.τ.λ.
Αυτο δεν ειναι ουτε ρουφιανια ουτε φασισμος...κ.τ.λ.
Αλλο αυτο ομως, και αλλο να στησουμε πολιτοφυλακες!!
Το κρατος μπορει...καποιοι ομως δεν θελουν να μπορει,για να μας φτασουν εκει!
Βεβαια δεν παραγνωριζω την τρομερη αυξηση της εγκληματικοτητας,και την δυσκολια πραγματικα του κρατους να αντεπεξελθει.
Αυτο ομως μπορει να λυθει/περιοριστει και με αλλους τροπους.
Δεν θα ηθελα εδω να τους συζητησω γιατι θα παει και αλλου η κουβεντα....
Η Ελλαδα δεν χρειαζεται νεες ΟΕΔΕ και ΕΣΠΟ.......!
Παντως "αμα γινει" κατι τετοιο...εγω θα γινω.. Λοης! (κουραγια ν'αχουμε..)

Απαγορεύεται δλδ. κάποιος να πάει στο βουνό το βράδυ?
Ή όποιος πάει είναι εν δυνάμει εγκληματίας?

Ναι απαγορευεται και ειναι εν δυναμει εγκληματιας.

Ζουμε στις εποχες οπου η ελευθερια απο αναφαιρετο δικαιωμα μετατρεπεται σιγα-σιγα σε προνομιο. Ολο και λιγοτερων.

Και βεβαια με το παραπλανητικο διλημμα, κουτσουρεμενη ελευθερια ή ασυδοσια, να δεσποζει.

Μια ειναι η λυση-εκπαιδευση, μορφωση, υποστηριξη και ελεγχος της αστυνομιας. Τοσο δυσκολο ειναι?

Οταν καποιοι προσπαθουν να φτασουν στον επιθυμητο (απο ολους μας) στοχο, μεσω τεθλασμενης οδου, και οχι απ ευθειας, μαλλον κατι δεν παει καλα.

Αντικαθιστούν 28.000 αστυνομικούς με πολίτες

Συγγνώμη για το κόψιμο, αλλά ήθελα να ξεχωρίσω τις δύο παρακάτω παραγράφους

Πειρασμός για τους αστυνομικούς διευθυντές αποτελεί το γεγονός ότι η εκπαίδευση των αστυνομικών υπαλλήλων διαρκεί δύο χρόνια, ενώ των εθελοντών μόλις πέντε εβδομάδες,

Όπως και των ειδικών φρουρών σε μας

με πολύ χαμηλότερο κόστος όσον αφορά τον βασικό τους μισθό και την αμοιβή για υπερωρίες.

Πάλι το ίδιο με τους δικούς μας ειδικούς φρουρούς δηλαδή

news247

Είμαστε πολύ μπροστά επιτέλους σε κάτι! Αυτά που σκέπτονται και ούτε καν το παραδέχονται επισήμως οι Βρετανοί, εμείς τα έχουμε κάνει πράξη εδώ και χρόνια.

Επειδή στο άρθρο οι αντίστοιχοι Βρετανοί αναφέρονται ως "εθελοντές πολίτες", αυτό δεν αλλάζει την ουσία: Πρόκειται για τη δική μας "πατέντα" των ειδικών φρουρών

Δυστυχώς και σε αυτό το άρθρο - που είναι απλά μετάφραση - χτύπησε ο δαίμονας της αναξιόπιστης - για τα πανηγύρια - ελληνικής ειδησεογραφίας: οι police community support officers
βαφτίστηκαν εθελοντές. Και από κει ξεκινάει φυσικά (και δικαίως) ολόκληρη κουβέντα περί ρουφιάνων και "αγανακτισμένων πολιτών".

Κυριολεκτικά εκ του μη όντος. Χαθήκαμε στη μετάφραση πάλι..

Συγγνώμη, βιάστηκα κι εγώ να πανηγυρίσω: Υπάρχουν ήδη στη Βρετανία "ειδικοί φρουροι"(προκύπτει από το λινκ που έβαλα στο προηγούμενο ποστ).

Στην ουσία, το άρθρο της αγγλικής εφημερίδας λέει ότι θα αυξηθεί η αναλογία τους έναντι των κανονικών αστυνομικών. Το μόνο πραγματικά νέο στοιχείο είναι η χρήση και ιδιωτικών ερευνητών.

Άνθρακες ο "εθελοντισμός"

Last edited: