δεν το ηξερα καθολου αυτο.
καλοριζικη...
Για καλύτερη και πιο καθαρή τροφοδοσία τροφοδοτείται από το τροφοδοτικό και όχι από την μητρική όπως όλες οι καλές κάρτες ήχου. Φαίνεται και στις φωτογραφίες.
Σ' ευχαριστώ πολύ Δημήτρη!
δεν το ηξερα καθολου αυτο.
καλοριζικη...
Σε ευχαριστώ πολύ!
Υπάρχουν όμως άλλα δύο νήματα σε γειτονικό φόρουμ που με βοήθησαν κι εμένα αρκετά αλλά η πιο μεγάλη πηγή είναι εδώ!
http://www.head-fi.org/t/421890/the-xonar-essence-stx-q-a-tweaking-impressions-thread
Αν έχεις υπομονή διάβασέ το. Δεν φαντάζεσαι πόσο το έχουν ψάξει το θέμα.
Μπορεί να λειτουργήσει και ως dac για φθηνό cd player; Δηλαδή έχει spdif in;
Καλησπέρα Κώστα και χρόνια πολλά.
Όχι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την έννοια του εξωτερικού D/A Converter για εξωτερική πηγή ή transport αφού δεν διαθέτει ψηφιακή είσοδο. Έχει μόνο αναλογική είσοδο.
Είναι μία κάρτα ήχου / dac που απευθύνεται στο περιβάλλον του PC.
Υπάρχει και μία είσοδος AUX IN στο πλάι της κάρτας αλλά δεν έχω ερευνήσει ακόμα την χρήση της ή αν είναι ψηφιακή ή αναλογική...
ΟΚ Σ' ευχαριστώ. Ρώτησα γιατί εδώ στο σημείο που γράφει για τις ψηφιακές συνδέσεις λέει:
Digital
1 x S/PDIF out (1 x Optical / Coaxial combo) Έξοδος
1 x Front-Panel Header Είσοδος & Έξοδος Αναλογικές
1 x Aux in (4-pin header)Είσοδος & Έξοδος Αναλογικές
Το πιθανότερο είναι να τσιμπάει θόρυβο από κάποιο υποσύστημα ή ανεμιστήρι,σωστά το λες.
Δυστυχώς,κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως με την αλλαγή μητρικής ή και οτιδήποτε άλλου το πρόβλημα θα εξαλειφθεί.
Είναι λότο,στην κυριολεξία.
Μπορείς να δοκιμάσεις αλλαγή θύρας,όσο πιο μακριά από την κάρτα γραφικών έχεις την δυνατότητα.
Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να σταματάς με την σειρά τα fans να δεις αν εκεί οφείλεται.
Γενικά,ένας από τους λόγους που πάμε σε εξωτερικές κάρτες και ντακ,είναι κι αυτό το θορυβώδες περιβάλλον.
Ποιον media player χρησιμοποιείς;
Γιατί υπάρχει και το θεότρελο,που προέρχεται από διάφορους χρήστες,ένας player να ευνοεί τον θόρυβο και άλλος να μην βγάζει κιχ.
Στην τελευταία υποδοχή υποθέτω,έτσι;(Πριν την τελευταία PCIe).
Δεν δοκιμάζεις να την στείλεις ακόμα πιο μακριά με ένα flexible pci expander αν σου βρίσκεται;
Μπορεί η αλλαγή θέσης να ωφελήσει.
Μπορεί βέβαια ο θόρυβος να προέρχεται και από το τροφοδοτικό,οπότε σκούρα τα πράγματα...
Ας ελπίσουμε πως με την νέα μητρική,θα φτιάξουν τα πράγματα.
Γεια σου
Συγχαρητήρια για την εξαιρετικη παρουσιαση σου! Πως παει η καρτα? Συνεχιζεις να εισαι ευχαριστημενος? Εκανες την αλλαγη των IC OPamps?
Εχω και εγω την ιδια ακριβως καρτα ηχου εδώ και λιγο παραπανω απο ένα χρονο. Προερχομενη από μια Soundblaster X-Fi Fatal1ty ειμαι απολυτως ευχαριστημενη με την ST.
Την λειτουργω στο Hi-Fi mode και μονο, ενώ την Soundblaster μπορουσα να την ακουσω μονο με το Equalizer στο Pop. Αρκετα ευχαριστημενη λοιπον εκτος από έναν θορυβο, ένα buzzing (bzz) που ακουγεται
Για αυτό το bzzz θελω να ρωτησω. Είναι μαλλον ο θορυβος των υποσυστηματων του υπολογιστη μου, ε?
Να το PC μου:
CPU: AMD FX-8350 + (Noctua NH-U14S + NF-A15).
Mobo: Gigabyte GA-990XA-UD3 (Rev 1.x).
RAM: 16 GB Kingston DDR3.
GPU: Gigabyte GV-N66TOC-2GD.
SSD: Samsung 840 PRO 128GB, Plextor PX-128M5S 128GB.
Ηχος: Asus Xonar Essence ST + Magnum IA-120 + Sennheiser HD 600.
Κουτι: CoolerMaster Gladiator 600.
PSU: Corsair AX760.
Οθονες: HP ZR2440w, Dell U2311H.
OS: Αγγλικα Windows 7 64bit Home Premium + Windows 8.1 Enterprise 64bit
Μηχανικοι δισκοι δεν υπαρχουν μεσα στο κουτι, βρισκονται σε εξωτερικες θηκες (enclosures).
Η καρτα ηχου εχει τους τελευταιους unified drivers (UNi Xonar 1816/1822 v1.72), τους ιδιους και στα δυο λειτουργικα.
Θελω να ρωτησω:
Με αλλαγη σε αυτή τη μητρικη (ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0) θα εξελειφθει το προβλημα των παρεμβολων?
Με αλλαγη του κουτιου με αυτό (Carbide Series Air 540), το οποιο πεταει το τροφοδοτικο στην πισω μερια, θα εξαλειφθει περαιτέρω το θεμα αυτό του θορυβου?
Μητρικη και κουτι ειχα σκοπο ετσι κι αλλιως να αλλαξω. Απλα ρωταω αν αυτές οι αλλαγες θα βοηθησουν στο θεμα του buzzing (θορυβου). Θα το εξαφανισουν, πιστευετε?
Ευχαριστω, και αν οι διαχειριστες κρινουν ότι ειμαι off topic ας μεταφερουν το μυνημα μου.
![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.