Asus Xonar Essence ST

δεν το ηξερα καθολου αυτο.
καλοριζικη...

Για καλύτερη και πιο καθαρή τροφοδοσία τροφοδοτείται από το τροφοδοτικό και όχι από την μητρική όπως όλες οι καλές κάρτες ήχου. Φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Σ' ευχαριστώ πολύ Δημήτρη!

Σε ευχαριστώ πολύ!

Υπάρχουν όμως άλλα δύο νήματα σε γειτονικό φόρουμ που με βοήθησαν κι εμένα αρκετά αλλά η πιο μεγάλη πηγή είναι εδώ!
http://www.head-fi.org/t/421890/the-xonar-essence-stx-q-a-tweaking-impressions-thread

Αν έχεις υπομονή διάβασέ το. Δεν φαντάζεσαι πόσο το έχουν ψάξει το θέμα.

Πολυ καλό πραγματι!

Re: Απάντηση: Asus Xonar Essence ST

Μπορεί να λειτουργήσει και ως dac για φθηνό cd player; Δηλαδή έχει spdif in;

Καλησπέρα Κώστα και χρόνια πολλά.

Όχι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την έννοια του εξωτερικού D/A Converter για εξωτερική πηγή ή transport αφού δεν διαθέτει ψηφιακή είσοδο. Έχει μόνο αναλογική είσοδο.

Είναι μία κάρτα ήχου / dac που απευθύνεται στο περιβάλλον του PC.

Υπάρχει και μία είσοδος AUX IN στο πλάι της κάρτας αλλά δεν έχω ερευνήσει ακόμα την χρήση της ή αν είναι ψηφιακή ή αναλογική...

Καλησπέρα Κώστα και χρόνια πολλά.

Όχι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την έννοια του εξωτερικού D/A Converter για εξωτερική πηγή ή transport αφού δεν διαθέτει ψηφιακή είσοδο. Έχει μόνο αναλογική είσοδο.

Είναι μία κάρτα ήχου / dac που απευθύνεται στο περιβάλλον του PC.

Υπάρχει και μία είσοδος AUX IN στο πλάι της κάρτας αλλά δεν έχω ερευνήσει ακόμα την χρήση της ή αν είναι ψηφιακή ή αναλογική...

Είναι αναλογική είσοδος για σύνδεση με κάρτα TV για PC.

ΟΚ Σ' ευχαριστώ. Ρώτησα γιατί εδώ στο σημείο που γράφει για τις ψηφιακές συνδέσεις λέει:

Digital
1 x S/PDIF out (1 x Optical / Coaxial combo)
1 x Front-Panel Header
1 x Aux in (4-pin header)

ΟΚ Σ' ευχαριστώ. Ρώτησα γιατί εδώ στο σημείο που γράφει για τις ψηφιακές συνδέσεις λέει:

Digital
1 x S/PDIF out (1 x Optical / Coaxial combo) Έξοδος
1 x Front-Panel Header Είσοδος & Έξοδος Αναλογικές
1 x Aux in (4-pin header)Είσοδος & Έξοδος Αναλογικές

Έτσι έχουν οι συνδέσεις.

Έχοντας, πια, γράψει κάμποσες ώρες λειτουργίας, η κάρτα της Asus, είναι καιρός για να δευτερολογήσω.

Το πρώτο πράγμα που θέλω να πω ή καλύτερα να γράψω είναι πως έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Τόσο καιρό είχα εξοικειωθεί με την κάρτα, μιας και όλες οι ακροάσεις μουσικής γινόντουσαν αποκλειστικά από τον υπολογιστή. Καταλάβαινα την βελτίωση βέβαια κατά το πέρας του χρόνου και των ακροάσεων αποκομίζοντας όλο και πιο θετικά στοιχεία στην θέση ακρόασης ώσπου έκανα διαδοχικές ακροάσεις, σήμερα, με το cd player μου. Διαφορές, ουσιώδεις με την πηγή μου δεν υπάρχουν πια. Ελάχιστα στοιχεία είναι ελαφρώς καλύτερα με την πηγή μου όπως το βάθος της στερεοφωνικής εικόνας. Όλα αυτά σε υλικό 44.1/16bit μιας και σε hi res αρχεία οι επιδόσεις είναι καλύτερες. Βέβαια δεν έχω πει την τελευταία μου κουβέντα ακόμα μιας και πρόκειται να αναβαθμίσω το αναλογικό στάδιο της κάρτας αφαιρώντας τα απλά IC opamps που στην θέση τους θα μπουν τρία HDAMs discrete modules.

Οπότε stay tuned.:2thumb22sup:

Γεια σου
Συγχαρητήρια για την εξαιρετικη παρουσιαση σου! Πως παει η καρτα? Συνεχιζεις να εισαι ευχαριστημενος? Εκανες την αλλαγη των IC OPamps?

Εχω και εγω την ιδια ακριβως καρτα ηχου εδώ και λιγο παραπανω απο ένα χρονο. Προερχομενη από μια Soundblaster X-Fi Fatal1ty ειμαι απολυτως ευχαριστημενη με την ST.
Την λειτουργω στο Hi-Fi mode και μονο, ενώ την Soundblaster μπορουσα να την ακουσω μονο με το Equalizer στο Pop. Αρκετα ευχαριστημενη λοιπον εκτος από έναν θορυβο, ένα buzzing (bzz) που ακουγεται
Για αυτό το bzzz θελω να ρωτησω. Είναι μαλλον ο θορυβος των υποσυστηματων του υπολογιστη μου, ε?

Να το PC μου:

CPU: AMD FX-8350 + (Noctua NH-U14S + NF-A15).
Mobo: Gigabyte GA-990XA-UD3 (Rev 1.x).
RAM: 16 GB Kingston DDR3.
GPU: Gigabyte GV-N66TOC-2GD.
SSD: Samsung 840 PRO 128GB, Plextor PX-128M5S 128GB.
Ηχος: Asus Xonar Essence ST + Magnum IA-120 + Sennheiser HD 600.
Κουτι: CoolerMaster Gladiator 600.
PSU: Corsair AX760.
Οθονες: HP ZR2440w, Dell U2311H.
OS: Αγγλικα Windows 7 64bit Home Premium + Windows 8.1 Enterprise 64bit

Μηχανικοι δισκοι δεν υπαρχουν μεσα στο κουτι, βρισκονται σε εξωτερικες θηκες (enclosures).
Η καρτα ηχου εχει τους τελευταιους unified drivers (UNi Xonar 1816/1822 v1.72), τους ιδιους και στα δυο λειτουργικα.

Θελω να ρωτησω:

Με αλλαγη σε αυτή τη μητρικη (ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0) θα εξελειφθει το προβλημα των παρεμβολων?
Με αλλαγη του κουτιου με αυτό (Carbide Series Air 540), το οποιο πεταει το τροφοδοτικο στην πισω μερια, θα εξαλειφθει περαιτέρω το θεμα αυτό του θορυβου?

Μητρικη και κουτι ειχα σκοπο ετσι κι αλλιως να αλλαξω. Απλα ρωταω αν αυτές οι αλλαγες θα βοηθησουν στο θεμα του buzzing (θορυβου). Θα το εξαφανισουν, πιστευετε?

Ευχαριστω, και αν οι διαχειριστες κρινουν ότι ειμαι off topic ας μεταφερουν το μυνημα μου.

:)

Το πιθανότερο είναι να τσιμπάει θόρυβο από κάποιο υποσύστημα ή ανεμιστήρι,σωστά το λες.
Δυστυχώς,κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως με την αλλαγή μητρικής ή και οτιδήποτε άλλου το πρόβλημα θα εξαλειφθεί.

Είναι λότο,στην κυριολεξία.

Μπορείς να δοκιμάσεις αλλαγή θύρας,όσο πιο μακριά από την κάρτα γραφικών έχεις την δυνατότητα.
Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να σταματάς με την σειρά τα fans να δεις αν εκεί οφείλεται.

Γενικά,ένας από τους λόγους που πάμε σε εξωτερικές κάρτες και ντακ,είναι κι αυτό το θορυβώδες περιβάλλον.
Ποιον media player χρησιμοποιείς;

Γιατί υπάρχει και το θεότρελο,που προέρχεται από διάφορους χρήστες,ένας player να ευνοεί τον θόρυβο και άλλος να μην βγάζει κιχ.

Το πιθανότερο είναι να τσιμπάει θόρυβο από κάποιο υποσύστημα ή ανεμιστήρι,σωστά το λες.
Δυστυχώς,κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως με την αλλαγή μητρικής ή και οτιδήποτε άλλου το πρόβλημα θα εξαλειφθεί.

Είναι λότο,στην κυριολεξία.

Μπορείς να δοκιμάσεις αλλαγή θύρας,όσο πιο μακριά από την κάρτα γραφικών έχεις την δυνατότητα.
Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να σταματάς με την σειρά τα fans να δεις αν εκεί οφείλεται.

Γενικά,ένας από τους λόγους που πάμε σε εξωτερικές κάρτες και ντακ,είναι κι αυτό το θορυβώδες περιβάλλον.
Ποιον media player χρησιμοποιείς;

Γιατί υπάρχει και το θεότρελο,που προέρχεται από διάφορους χρήστες,ένας player να ευνοεί τον θόρυβο και άλλος να μην βγάζει κιχ.

Ευχαριστω για την απαντηση :)

Την καρτα ηχου την εχω στην PCI υποδοχη, οπως αυτη φαινεται στην φωτο της μητρικης μου.

Απο ανεμιστηρες, περαν απο τον top της ψυκτρας, εχω: εναν Noctua 120mm εμπρος, εναν πισω και εναν στο πλαϊ. Noctua 120αρηδες ολοι. Αψογοι.

Απο players ακουω με το τελευταιο J. River και Foobar2000. ASIO.

Τωρα ενταξει...εχω σκοπο ετσι κι αλλιως να αλλαξω μητρικη τουλαχιστον, οποτε θα δουμε...

Στην τελευταία υποδοχή υποθέτω,έτσι;(Πριν την τελευταία PCIe).

Δεν δοκιμάζεις να την στείλεις ακόμα πιο μακριά με ένα flexible pci expander αν σου βρίσκεται;
Μπορεί η αλλαγή θέσης να ωφελήσει.

Μπορεί βέβαια ο θόρυβος να προέρχεται και από το τροφοδοτικό,οπότε σκούρα τα πράγματα...

Ας ελπίσουμε πως με την νέα μητρική,θα φτιάξουν τα πράγματα.

Στην τελευταία υποδοχή υποθέτω,έτσι;(Πριν την τελευταία PCIe).

Δεν δοκιμάζεις να την στείλεις ακόμα πιο μακριά με ένα flexible pci expander αν σου βρίσκεται;
Μπορεί η αλλαγή θέσης να ωφελήσει.

Μπορεί βέβαια ο θόρυβος να προέρχεται και από το τροφοδοτικό,οπότε σκούρα τα πράγματα...

Ας ελπίσουμε πως με την νέα μητρική,θα φτιάξουν τα πράγματα.

- Ναι, στην κατω-κατω υποδοχη βρισκεται. Ακριβως πανω απο το τροφοδοτικο και διπλα στον πλαϊνο ανεμιστηρα. Ισως επηρεαζεται απο καποιο απο αυτα, αν και ειναι και τα δυο αψογα εξαρτηματα. Οπως επισης και η ST.

- Δεν εχω δυστυχως αυτο το expander. Αλλα δεν πειραζει. Με την αλλαγη μητρικης και κουτιου, στο οποιο το τροφοδοτικο θα μπει πισω, ελπιζω να διορθωθει το προβλημα. Ειδαλως, θα την χρησιμοιποιω ετσι.

Θα ηθελα παντως να μας πει και ο θεματοθετης πως συνεχιζεται η εμπειρια του με αυτη την καρτα ηχου και αν τελικα αλλαξε τιποτα πανω της. :)

Ευχαριστω.

Γεια σου
Συγχαρητήρια για την εξαιρετικη παρουσιαση σου! Πως παει η καρτα? Συνεχιζεις να εισαι ευχαριστημενος? Εκανες την αλλαγη των IC OPamps?

Εχω και εγω την ιδια ακριβως καρτα ηχου εδώ και λιγο παραπανω απο ένα χρονο. Προερχομενη από μια Soundblaster X-Fi Fatal1ty ειμαι απολυτως ευχαριστημενη με την ST.
Την λειτουργω στο Hi-Fi mode και μονο, ενώ την Soundblaster μπορουσα να την ακουσω μονο με το Equalizer στο Pop. Αρκετα ευχαριστημενη λοιπον εκτος από έναν θορυβο, ένα buzzing (bzz) που ακουγεται
Για αυτό το bzzz θελω να ρωτησω. Είναι μαλλον ο θορυβος των υποσυστηματων του υπολογιστη μου, ε?

Να το PC μου:

CPU: AMD FX-8350 + (Noctua NH-U14S + NF-A15).
Mobo: Gigabyte GA-990XA-UD3 (Rev 1.x).
RAM: 16 GB Kingston DDR3.
GPU: Gigabyte GV-N66TOC-2GD.
SSD: Samsung 840 PRO 128GB, Plextor PX-128M5S 128GB.
Ηχος: Asus Xonar Essence ST + Magnum IA-120 + Sennheiser HD 600.
Κουτι: CoolerMaster Gladiator 600.
PSU: Corsair AX760.
Οθονες: HP ZR2440w, Dell U2311H.
OS: Αγγλικα Windows 7 64bit Home Premium + Windows 8.1 Enterprise 64bit

Μηχανικοι δισκοι δεν υπαρχουν μεσα στο κουτι, βρισκονται σε εξωτερικες θηκες (enclosures).
Η καρτα ηχου εχει τους τελευταιους unified drivers (UNi Xonar 1816/1822 v1.72), τους ιδιους και στα δυο λειτουργικα.

Θελω να ρωτησω:

Με αλλαγη σε αυτή τη μητρικη (ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0) θα εξελειφθει το προβλημα των παρεμβολων?
Με αλλαγη του κουτιου με αυτό (Carbide Series Air 540), το οποιο πεταει το τροφοδοτικο στην πισω μερια, θα εξαλειφθει περαιτέρω το θεμα αυτό του θορυβου?

Μητρικη και κουτι ειχα σκοπο ετσι κι αλλιως να αλλαξω. Απλα ρωταω αν αυτές οι αλλαγες θα βοηθησουν στο θεμα του buzzing (θορυβου). Θα το εξαφανισουν, πιστευετε?

Ευχαριστω, και αν οι διαχειριστες κρινουν ότι ειμαι off topic ας μεταφερουν το μυνημα μου.

:)

Καλησπέρα Ioanna123! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για την παρουσίαση.

Με την Essence ST τα πάω μια χαρά και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Χρησιμοποιώ τους δικούς της οδηγούς παρόλο που κάποτε είχα βάλει και τους Uni xonar. Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα όσον αφορά θορύβους ή οτιδήποτε άλλο.

Τέλος πάντων. Από όλες τις εξόδους της κάρτας δεν έχω κανέναν βόμβο και η λειτουργία της είναι απροβλημάτιστη. Άψογη σε όλες τις περιπτώσεις. Όσον αφορά τους opamps πήρα τρεις διακριτούς που τελικά ταλάντωναν και έβαλα τους εργοστασιακούς. Χρησιμοποιώ σαν έξοδο την Asus xonar asio (σαν drivers) όπου η έξοδος είναι ας πούμε πιο, direct.

Τον τελευταίο καιρό βέβαια που προστέθηκε το mambo dac v3 στο σύστημά μου την χρησιμοποιώ για να πάρω ψηφιακό σήμα από την spdif έξοδο της κάρτας. Είναι άριστη κατά την γνώμη μου σε όλα λαμβάνοντας υπόψη το χαμηλό της κόστος.

Το ax760 Πρέπει να είναι με DSP και ένα μοναδικό rail για +12V
Οπότε το να προσπαθήσεις να διαχωρίσεις rail τροφοδοσίας δεν γίνεται

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να αλλάξεις λίγο την εσωτερική σου καλωδίωση. Αξιοποίησε τα έξτρα καλώδια του modular τροφοδοτικού σου και δοκίμασε διαφορετικό cable management, αφαίρεσε κάνα παλιό cd/dvdrom για λίγο πειραματικά, καμία φορά με διαφορετικό χτένισμα των καλωδίων κάτι γίνεται. Επίσης προσπάθησε να αποκλείσεις και άλλα περιφερικά όπως usb-mouse της πλάκας κ.ο.κ. εάν είσαι σε ups, αφαίρεσε το και αυτό για λίγο πειραματικά. Επίσης τις οθόνες εάν μπορείς δοκίμασε τες σε άλλη τροφοδοσία ή σε άλλο Ups.

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες οπως και τον panos_adgr για την υπομονη του να ποσταρω στο θεμα του. Θα εφαρμοσω τις συμβουλες σου, tmjuju.

Παρελαβα (το κουτι και την μητρικη που αναφερονται παραπανω) και εγκατεστησα. Το προβλημα (buzzing...) συνεχιζεται. Σημερα παραλαμβανω και δυο Noctua NF-A14 οι οποιοι θα μπουν μπροστα (Intake fans). Θα ποσταρω φωτο (link) αργοτερα.

Μια σημειωση: σημερα συνδεσα τα ακουστικα μου (Sennheiser HD 600) κατευθειαν στην εξοδο ακουστικων της Xonar Essence ST. Δεν ακουγεται απολυτως τιποτα! Κανενας απολυτως θορυβος! Μηπως αυτο λεει κατι? Ρωταω επειδη δεν ξερω...

Να διευκρινησω επισης, αν και το ξερετε, οτι η "διαδρομη" μου ειναι η εξης: Xonar Essence ST (line out) --> Magnum IA-120 (Aux) ---> Ακουστικα.

Λετε να μην φταιει η καρτα αλλά να φταιει κατι άλλο?

Ευχαριστω πολυ :)

ps: δυστυχως, πηγη δεν εχω ευκαιρη αλλα θυμαμαι παλια που ειχα cd player, tuner κλπ, ακουγα ενα "χχsshhhh...." θορυβο, οταν εβαζα τα ακουστικα στο τερμα (απο τον ενισχυτη). Αυτον το bzz... ηχο που κανει τωρα δεν τον ακουγα. Λετε να φταιει ο ενισχυστης ακουστικων του MAGNUM?

Last edited:
Αν από την έξοδο των ακουστικών δεν ακούς noise,εννοείται πως πρέπει να ψάξεις το μετά.
Δοκίμασε να συνδέσεις το Magnum από από την έξοδο των ακουστικών.

Αν ο θόρυβος επιμείνει,τότε πρέπει πια να ψάξεις ή τον ενισχυτή σου ή κάποιο ground loop μεταξύ των δύο.