Asus Xonar Essence ST

Re: Απάντηση: Asus Xonar Essence ST

Αν από την έξοδο των ακουστικών δεν ακούς noise,εννοείται πως πρέπει να ψάξεις το μετά.

All right, δηλαδη εννοεις οτι ΜΠΟΡΕΙ και να ειναι ΟΚ η καρτα ηχου μου? :)
Ή υπαρχει περιπτωση να μην εχει κανενα θορυβο απο τα ακουστικα αλλά να παρουσιαζει θορυβο απο το line out?

Δοκίμασε να συνδέσεις το Magnum από από την έξοδο των ακουστικών.

Ενταξει, θα το κανω αλλά ετσι εχω ή δεν εχω απωλειες στην ποιοτητα ηχου?

Αν ο θόρυβος επιμείνει,τότε πρέπει πια να ψάξεις ή τον ενισχυτή σου ή κάποιο ground loop μεταξύ των δύο.

Δεν καταλαβαινω τι εννοεις με τον ορο ground loop μεταξυ των δυο

Ευχαριστω :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Asus Xonar Essence ST

All right, δηλαδη εννοεις οτι ΜΠΟΡΕΙ και να ειναι ΟΚ η καρτα ηχου μου? :)

Ή υπαρχει περιπτωση να μην εχει κανενα θορυβο απο τα ακουστικα αλλά να παρουσιαζει θορυβο απο το line out?

Ενταξει, θα το κανω αλλά ετσι εχω ή δεν εχω απωλειες στην ποιοτητα ηχου?

Δεν καταλαβαινω τι εννοεις με τον ορο ground loop μεταξυ των δυο

Ευχαριστω :)

Με το να συνδέσεις από την έξοδο των ακουστικών,πάμε να αποκλείσουμε το πρόβλημα κάρτας.
Αν το bzz επιμείνει,σημαίνει πως η κάρτα είναι μια χαρά και το θέμα είναι αλλού.

Για την ποιότητα δεν ανησυχούμε,μιας και δεν πρόκειται να ακούς έτσι,απλώς για την παραπάνω δοκιμή θα ισχύει.

Με το ground loop,εννοώ πως κάποια συσκευή μπορεί να περνάει θόρυβο στην άλλη μέσω της γείωσης της.
Συνήθως το πρόβλημα λύνεται με την διακοπή της γείωσης αν και δεν είναι σωστό και δεν το συνιστώ με τίποτα.

Αλλά τουλάχιστον μπορεί να εντοπιστεί το πρόβλημα με αυτόν τον τρόπο.

Ok, άρα το buzzing δεν είναι από το PC, εφόσον δε το έχεις από την κάρτα ήχου απευθείας με τα ακουστικά.

Είναι από την υπόλοιπη αλυσίδα και πιθανά να έχει σχέση και με το ground loop – το θέμα δημιουργείται από τις πολλαπλές συνδέσεις με τη γείωση, γείωση έχει το pc και ο ενισχυτής, μεταξύ pc και ενισχυτή το interconnect επίσης γειώνει τις δύο συσκευές κ.ο.κ.
Και το Interconnect (το καλώδιο σύνδεσης του ήχου) μπορεί να τσιμπάει θόρυβο, ανάλογα από πού περνάει, λ.χ. εάν είναι δίπλα με άλλα καλώδια ρεύματος, στο πλάι ενός Ups etc.

Καταρχάς δοκίμασε με κάποια σκέτη πηγή (ένα κινητό έστω, την έξοδο ήχου κάποιας τηλεόρασης, ένα mp3player, οτιδήποτε) στον magnum, την έξοδο ακουστικών.
Για να δεις εάν ο ενισχυτής έχει πάντα βόμβο buzzing κ.ο.κ. ανεξάρτητα από την πηγή

Συνδεσα τον ενισχυτη με την καρτα ηχου με ενα καλωδιο. Καρφι απο τη μια μερα (καρτα ηχου) και με δυο βυσματα απο την άλλη, στο AUX του ενισχυτη. Ο θορυβος συνεχιζεται.

Ξεκαθαριστηκε λοιπον οτι αποκλειεται μια καρτα ηχου να βγαζει θορυβο απο το line out και να μην βγαζει θορυβο απο την εξοδο ακουστικων? Για να καταλαβω δηλαδη, η ST μου αν ειχε προβλημα θα το ακουγα και απο την απευθειας συνδεση με τα ακουστικα? Οποτε η καρτα ηχου μου σιγουρα δεν εχει προβλημα?

UPS δεν εχω. Το PC και ο MAGNUM παιρνουν ρευμα απο ενα πολυπριζο καπως "ασφαλειας" ας το πουμε. Σε αυτο ειναι συνδεμενο και ενα άλλο πολυπριζο, λιγο παλαιοτερο, στο οποιο μπαινουν οι πριζες των οθονων και των υπολοιπων περιφερειακων. Αυτο καταληγει στην πριζα του δωματιου.

Το interconnect που χρησιμοποιω τωρα ειναι λιγο φτηνο, αλλά παλαιοτερα ειχα και καποια καλυτερα. XXShhh... ακουγα, buzzing δεν ακουγα.

Θα δοκιμασω με το ipod μου τον ενισχυτη ή ,μπορει να κατεβασω το Tuner απο το παταρι. Το buzzing ψαχνω, ετσι? Διοτι τον παχυ θορυβο (XXSShhh...) τον ειχε απο παντα (στο 100% volume)

Να ειστε καλα ρε μαγκες!

υσ: ηρθαν τα ανεμιστηρια, παω για εγκατασταση, c u later :)

EDIT: συνδεσα το ipod μου στον ενισχυτη (aux) και ΔΕΝ ακουγεται bzzzz-ing! Στο 100% volume ακουγεται ενας ψιλο-παχυς ηχος αλλά σε καμια περιπτωση αυτο το bzz---bzziuu--bzz...που ακουω με την ST

Last edited:
Αυτό που λες με τα πολύμπριζα πάντως,εφιάλτης μου ακούγεται...

90% κάπου εκεί πάσχεις...

Και πολύμπριζο σε πολύμπριζο δεν συνδέουμε ποτέ!

Καλημερα :)

Τελειωσα με την εγκατασταση των νεων εξαρτηματων. Δυστυχως, ο θορυβος συνεχιζεται. Συγκεκριμενα, χθες ειχα τον υπολογιστη, ενα μονιτορ και τον ενισχυτη στο πολυπριζο μου, ενα APC με surge arrest, surge protector και διαφορα άλλα. Αυτα λοιπον και μονο ειχα συνδεσει και κατεληγαν στην πριζα του σαλονιου (οπου εστηνα). Ο θορυβος ακουγοταν και παλι απο το line out της καρτας ηχου, ενω απο την εξοδο των ακουστικων δεν ακουγοταν τιποτα. Δοκιμασα με τρια διαφορετικα interconnect καλωδια.

Τι πρεπει να κανω απο 'δω και περα?

Τον ενισχυτη τον αφησα εξω και τωρα ακουω απο την εξοδο ακουστικων. Θα κατεβασω το tuner να τον ακουσω και με αυτο.

Να ξαναρωτησω: υπαρχει περιπτωση η εξοδος των ακουστικων της καρτας ηχου να λειτουργει αψογα, χωρις θορυβο, και ταυτοχρονα το line out της καρτας ηχου να ειναι ελαττωματικο και να προκαλει buzzing?

Ευχαριστω.

υσ: αν οι διαχειριστες επιθυμουν και το κρινουν σωστο ας μεταφερουν τα μυνηματα σε νεο θεμα

Last edited:
Δοκίμασε κάτι σε παρακαλώ.

Βάλε μια μονωτική ταινία στην γείωση του φις του υπολογιστή και παίξε έτσι να δεις.
(Σε όλη την γείωση,έτσι;Από το ένα άκρο του φις ως το άλλο ώστε να μονώσει τελείως την γείωση,.)

Μόνο για δοκιμή και για λίγο,να δούμε.
(Πολλοί έχουν λύσει έτσι προβλήματα και το έχουν αφήσει έτσι,εγώ ξαναλέω πως ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ.)

Μόνο για δοκιμή,για να διαπιστώσουμε τι φταίει.

Δοκίμασε καλού-κακού σε δεύτερη φάση και με το παλιό πολυπριζο,που δεν έχει προστασίες κλπ.Ποτέ δεν ξέρεις....

Last edited:
Re: Απάντηση: Asus Xonar Essence ST

Δοκίμασε κάτι σε παρακαλώ.

Βάλε μια μονωτική ταινία στην γείωση του φις του υπολογιστή και παίξε έτσι να δεις.
(Σε όλη την γείωση,έτσι;Από το ένα άκρο του φις ως το άλλο ώστε να μονώσει τελείως την γείωση,.)

Μόνο για δοκιμή και για λίγο,να δούμε.
(Πολλοί έχουν λύσει έτσι προβλήματα και το έχουν αφήσει έτσι,εγώ ξαναλέω πως ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ.)

Μόνο για δοκιμή,για να διαπιστώσουμε τι φταίει.

Δοκίμασε καλού-κακού σε δεύτερη φάση και με το παλιό πολυπριζο,που δεν έχει προστασίες κλπ.Ποτέ δεν ξέρεις....

Κοιταξε να δεις...

Φοβαμαι οτι αυτο που μου προτεινεις δεν μπορω να το κανω... Διοτι πρωτον δεν καταλαβαινω ακριβως τι εννοεις και δευτερον δεν θελω σε καμια περιπτωση να διακινδυνευσω το συστημα μου (το PC). Αλλωστε, οπως λες και εσυ, η προταση σου ειναι μονο για δοκιμη.

Αυτο που θα κανω, καποια στιγμη μεσα στο Σ/Κ οταν βρω χρονο, ειναι να συνδεσω τις δυο πηγες που διαθετω, ενα ipod shuffle και ενα tuner SONY, στις εισοδους AUX και TUNER του ενισχυτη, αντιστοιχα. θα προσπαθησω να τον βαλω σε ξεχωριστη μπριζα του σπιτιου, μονο του. Θα δοκιμασω και με ενα απλο πολυπριζο 3 θεσεων, εντελως απλο. ΑΝ βγαζει θορυβο (buzzing) σε αυτη την περιπτωση τοτε εχει προβλημα ο ενισχυτης, σωστα? Ειναι σωστο αυτο?

Τελος, ακομα δεν μου εχει πει καποιος: ειναι δυνατον η καρτα ηχου μου να παιζει "τελεια" απο την εξοδο ακουστικων της αλλά να παρουσιαζει θορυβο απο την εξοδο line out της? Ειναι δυνατον αυτο ή ειναι αδυνατον? Ρωταω επειδη δεν ξερω! Και ΑΝ ειναι δυνατον πως διορθωνεται? Διορθωνεται μηπως με την αλλαγη αυτων των swappable amps που μπορουν να αλλαχθουν στην ST?

Τα παραπανω τα ρωταω επειδη εχω αγνοια και θελω να ενημερωθω.

Παντως....αυτη η καρτα ηχου (μου) εχει προϊστορια... Ειχε αγοραστει απο e-shop πριν απο κανενα χρονο και αρχικα επαιζε μονο το δεξιο line out καναλι (αν θυμαμαι καλα). Σταλθηκε πισω, αντικατασταθηκε, η νεα παρουσιασε το ιδιο προβλημα (!), ξανασταλθηκε πισω και επιστραφηκε ως καλης λειτουργιας. Τριτη αντικατασταση δηλαδη δεν εγινε. Οταν επιστραφηκε επαιζαν μεν και τα δυο καναλια (line out) αλλα ειχε αυτο το buzzing. Το οποιο εγω οταν ακουγα μουσικη δεν το ακουσα ποτε, αλλά ακουγεται βεβαια οταν δεν παιζει μουσικη.

Ευχαριστω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Asus Xonar Essence ST

Κοιταξε να δεις...

Φοβαμαι οτι αυτο που μου προτεινεις δεν μπορω να το κανω... Διοτι πρωτον δεν καταλαβαινω ακριβως τι εννοεις και δευτερον δεν θελω σε καμια περιπτωση να διακινδυνευσω το συστημα μου (το PC). Αλλωστε, οπως λες και εσυ, η προταση σου ειναι μονο για δοκιμη.

Αυτο που θα κανω, καποια στιγμη μεσα στο Σ/Κ οταν βρω χρονο, ειναι να συνδεσω τις δυο πηγες που διαθετω, ενα ipod shuffle και ενα tuner SONY, στις εισοδους AUX και TUNER του ενισχυτη, αντιστοιχα. θα προσπαθησω να τον βαλω σε ξεχωριστη μπριζα του σπιτιου, μονο του. Θα δοκιμασω και με ενα απλο πολυπριζο 3 θεσεων, εντελως απλο. ΑΝ βγαζει θορυβο (buzzing) σε αυτη την περιπτωση τοτε εχει προβλημα ο ενισχυτης, σωστα? Ειναι σωστο αυτο?

Τελος, ακομα δεν μου εχει πει καποιος: ειναι δυνατον η καρτα ηχου μου να παιζει "τελεια" απο την εξοδο ακουστικων της αλλά να παρουσιαζει θορυβο απο την εξοδο line out της? Ειναι δυνατον αυτο ή ειναι αδυνατον? Ρωταω επειδη δεν ξερω! Και ΑΝ ειναι δυνατον πως διορθωνεται? Διορθωνεται μηπως με την αλλαγη αυτων των swappable amps που μπορουν να αλλαχθουν στην ST?

Τα παραπανω τα ρωταω επειδη εχω αγνοια και θελω να ενημερωθω.

Παντως....αυτη η καρτα ηχου (μου) εχει προϊστορια... Ειχε αγοραστει απο e-shop πριν απο κανενα χρονο και αρχικα επαιζε μονο το δεξιο line out καναλι (αν θυμαμαι καλα). Σταλθηκε πισω, αντικατασταθηκε, η νεα παρουσιασε το ιδιο προβλημα (!), ξανασταλθηκε πισω και επιστραφηκε ως καλης λειτουργιας. Τριτη αντικατασταση δηλαδη δεν εγινε. Οταν επιστραφηκε επαιζαν μεν και τα δυο καναλια (line out) αλλα ειχε αυτο το buzzing. Το οποιο εγω οταν ακουγα μουσικη δεν το ακουσα ποτε, αλλά ακουγεται βεβαια οταν δεν παιζει μουσικη.

Ευχαριστω.

Επικίνδυνο δεν είναι,αλλά σέβομαι απολύτως το ότι το φοβάσαι οπότε το αφήνουμε.

(Απλώς για την ιστορία,απλώς καλύπτουμε το σιδεράκι που είναι στην μέση του φις,ανάμεσα στους δύο ακροδέκτες,αυτό που κουμπώνει στο μεταλλικό έλασμα της πρίζας.)

Δοκίμασε με ξεχωριστές πρίζες,όπως είπες.

Αν ρίξεις πάντως μια ματιά,προβλήματα σαν το δικό σου είναι πολύ συνηθισμένα στις εσωτερικές κάρτες ήχου.
Και δυστυχώς δεν λύνονται εύκολα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Asus Xonar Essence ST

Αν ρίξεις πάντως μια ματιά,προβλήματα σαν το δικό σου είναι πολύ συνηθισμένα στις εσωτερικές κάρτες ήχου.
Και δυστυχώς δεν λύνονται εύκολα.

Ναι...μαλλον εχεις δικιο... Τι να πεις... Ολα αυτα τα EMI protections και οι μονωσεις και οι γειωσεις και τελικα...? Εγω νομιζα οτι με το καινουργιο setup θα διορθωνοταν το προβλημα. Ισως βεβαια να μην φταει και η καρτα ηχου, μιας και απο την εξοδο των ακουστικων της παιζει αψογα!

Παραθετω μερικες φωτο απο το καινουργιο μου συστημα. Νομιζω οτι μπορει να θεωρηθει αξιοπρεπες και συμμαζεμενο.

Φωτο1, Φωτο2, Φωτο3, Φωτο4

Σημερα θα προσπαθησω οσα ανεφερα παραπανω.

Ιωάννα,στο δικό μας χόμπι,ακόμα κι αυτό το "hisss" που ακούγεται (εκτός του bzzz) και το θεωρείς νορμάλ,ή μάλλον πιο σωστά το έχεις συνηθίσει,είναι απαράδεκτο.

Και είναι κρίμα μιας που οι προδιαγραφές της κάρτας (της οποίας ήμουν κάτοχος παλιότερα),είναι πολύ καλές.
Το όλο θέμα είναι αυτό που σου είπα στην αρχή.

Βάζοντας μια κάρτα ήχου μέσα στο πιο εχθρικό περιβάλλον που υπάρχει,του υπολογιστή,είναι ποντάρισμα στην τύχη.
Σε πολλούς έχει καθίσει,σε πολλούς όχι.
Και παλεύουν με λύσεις όπως αυτή που σου είπα παραπάνω ή και πιο extreme.

Και το κακό είναι πως δεν έχουμε ένα μπούσουλα αντιμετώπισης,το κάθε setup είναι διαφορετικό και είναι απίθανο να μπορεί κανείς να ξέρει συνολικά (εκτός των προφανών φυσικά.)

Οπότε μόνο με δοκιμές από εδώ και πέρα ώστε να μπορέσεις να απομονώσεις την αιτία.
Και στην θέση σου θα δοκίμαζα τα πάντα,όσο χαζά ή άσχετα κι αν φαίνονται.

Καλησπερα! Να ρωτησω..

Οταν βαζουμε στην καρτα 5,1 αναλογικα πεφτουν τα βολτ στην εξοδο? Γιατι οταν επιλεγω απο 2 stereo σε 5,1 χαμηλωνει..
Και κατι ακομα οταν επιλεγουμε 5,1 την αποδεικοποιηση την κανει αν η ταινια ειναι 5,1?