Ασύρματη σύνδεση πικάπ με Onkyo TX-8270

Χρόνης

New member
29 April 2026
1
Καλησπέρα σε όλους
Είμαι καινούριος στην ομάδα.
Έχω το εξής ζήτημα και θα ήθελα αν κάποιος έχει γνώση να με βοηθήσει.
Μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσα το εξής σύστημα
Πάνω σε ένα Onkyo TX-8270, έχω συνδέσει την tv με HDMI και το πικάπ μου, ένα Audio Technika AT-LP 120 USB, το οποίο έχει επιλογή line/phono αλλά όχι BT.
Πάνω σε αυτό τό Onkyo έχω δύο ηχεία ELAC και ένα sub, τα οποία χωρίς να έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις ήχου, μου κάνουν μια χαρά τη δουλεία.
Πλέον χρειάζεται να μεταφέρω το πικάπ σε άλλο σημείο, στον ίδιο χώρο, σε απόσταση λίγων μέτρων, από όπου όμως δεν μπορώ να το έχω συνδεδεμένο στο Onkyo ενσύρματα και επίσης δεν θέλω να βάλω δεύτερο σετ ηχείων, μόνο για το πικάπ, λόγω χόρου πάλι, αλλά θέλω να συνδέσω με έναν τρόπο ασύρματα το πικάπ με το receiver, ώστε να ακούω τη μουσική του πικάπ από το σύστημα που ήδη έχω.
Ως τώρα, ψάχνοντας με τη βοήθεια του chat gpt έχω κάνει ήδη δύο λάθος αγορές bt transmitter, οι οποίες δε δουλεύουν γιατί πιστεύω ότι δεν κάνουν pair με το Onkyo.
Έχω δοκιμάσει το 1Mii, το w15 Bluetooth adapter και το Arylic BT10, σε διάφορους συνδυασμούς… αλλά το Onkyo δε βλέπει το σήμα που προσπαθώ να στείλω από το πικάπ.
Έχει κάποιος καταφέρει να βρει τη λύση σε αυτό το πρόβλημα;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Βασικά αν υπάρχουν πολλά εμπόδια και είναι μακριά το πικάπ, το Bluetooth δεν σου κάνει. Σου κάνει το WiFi όμως.

Mην ευχαριστείς ούτε εκ των προτέρων ούτε επί του παρόντος γιατί κάτι τέτοιο απαγορεύεται με άγραφο νόμο σε αυτό το φόρουμ και αν έχει γίνει κάτι τέτοιο , έχει γίνει κρυφά....

• Haha
Reactions: Ge0rge
προφανως δεν μπορει να γινει ζευγος μεταξυ του onkyo/receiver κ του transmiter..αν αυτο οφειλεται στην αποσταση κ τα εμποδια μπορει να δοκιμαστει με ενα μακρυ καλωδιο μεταξυ πικαπ κ bt10 πειραματικα ωστε να πλησιασει ο πομπος στον δεκτη...μετα αναλογα το αποτελεσμα θα βγουν τα συμπερασματα
υγ η βαλε πειραματικα τις συσκευες κοντα να δεις τι γινεται, διπλα-διπλα

6.Usage​

6.1 Bluetooth Transmitter Mode​

To enable Bluetooth transmitter mode, once you are in one of the source input modes (Line in/Optical in/
USB disk drive/USB DAC), press and hold the play/pause button on the device or the BT TX button on
the remote controller.
Once enabled, you will notice the BT LED will start flashing, the device will then search for nearby
Bluetooth receiver device (Bluetooth speakers, headphones) and connect to it.
*Please note, some BT receiver device might need you to enter pairing mode first, some BT receiver device might need
to press a connection button to establish connection. Please refer to the BT receiver device user manual.

προσοχη στην παραγραφο με το αστερακι..

1. Τσεκάρεις ποιο σύστημα multi-room δέχεται από την αναλογική του είσοδο σήμα το οποίο μπορεί να διανείμει σε endpoint (νομίζω όλα το κάνουν πια). Το πικαπάκι φυσικά θα πρέπει να έχει ενσωματωμένο Phono stage έτσι ώστε να παραδίδει σήμα Line στην έξοδό του.
2. Επιλέγεις το οικοσύστημα και τα εξαρτήματα που το κάνουν.

δοκιμασες αν το bt10 συνδεεται με αλλη συσκευη bt?πχ υπολογιστη η κανα φτηνο ηχειακι bt..μηπωςτο bt του onkyo ειναι κατειλημενο απο κανενα ανοιχτο bt κινητου?
αν δεν ειναι η αποσταση ,ισως κατι δεν γινεται σωστα στο set up των συσκευων.. ισως ενα update στο firmware αν υπαρχει.
υγ υπαρχει κ set up με εφαρμογη μεσω κινητου

Last edited:
Το ΒΤ του ΟΝΚΥΟ είναι v4.1, των υπολοίπων transmitter του #1 πάνω από v5.
Συνδέονται μεταξύ τους?

• Like
Reactions: Deneb
Ίσως κάτι τέτοιο.

Το ΒΤ του ΟΝΚΥΟ είναι v4.1, των υπολοίπων transmitter του #1 πάνω από v5.
Συνδέονται μεταξύ τους?
απο την εμπειρια μου ναι...ακομη κ σε κινεζικες πλακετες 4.χ-receiver- των 3 ευρω κ κινεζικα ηχειακια των 7 ευρω με bt κινητου-ως transmitter- 5.χ,,
προσωπικως θα δοκιμαζα ενα clear-reset του bt του ονκυο..εκτος κ αν φταει η αποσταση..αλλα με τις δυο συσκευες στο ιδιο δωματιο, δεν νομιζω, εκτος κ αν υπαρχουν μεταλικες δομες ενδιαμεσα..οι κινεζικες πλακετες των 2 ευρω πιανουν ανετα στα 5-6-7 μετρα

Last edited:
To Arylic BT10 λέει για συμβατότητα με 4.0, 5.0, 5.2, 5.3 και 5.4.
Επίσης λέει για εως 15 μέτρα.
Επειδή μπορεί να είναι ζευγάρι με το BR10 (v5.2), αν στέλνει 5.2 θα το δει το 4.1?

Το 1Mii δεν γράφει ποιό μοντέλο είναι.

Επίσης μπορεί να τα πουλήσει όλα και να πάρει το ΑΤ120ΧΒΤ που έχει ΒΤ v5, αφού δει πως είναι συμβατό και με v4.1.

Last edited:
Yπάρχει κανένας λόγος να μετατρέψει την line που "ήρθε" από το phono σε ΒΤ ;;;

Θα έχει καμία σχέση το μετά με το πριν ;;

Τον ήχο του δίσκου θα ακούει ή το πρωτόκολλο του ΒΤ ;;;

Ας streamάρει ο άνθρωπος να κάνει την ζωή του (και την δική μας) πιο εύκολη !!

Δεν είναι για όλους το βινύλιο , πως να το κάνουμε... κάποιοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις παντόφλες.

• Like
Reactions: Sonorus
Ψάχνεται γιατί θέλει να μεταφέρει τι πικάπ σε άλλο χώρο από τον ενισχυτή.

Προφανώς ο Χρόνης δεν θέλει να το καταργήσει, αλλοιώς δεν θα παιδευόταν με τις συσκευές ασύρματης μετάδοσης.

Αν ο στόχος είναι απλά να υπάρχει ένα πικάπ που να παίζει μουσική, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις στον ήχο, τότε και η λύση του Bluetooth και της αναλογικής ασύρματης μετάδοσης είναι μια χαρά.

Αν υπάρχουν σοβαρές απαιτήσεις τίποτα από όλα αυτά δεν θα ικανοποιήσει.

• Like
Reactions: mdvq
.
Πλέον χρειάζεται να μεταφέρω το πικάπ σε άλλο σημείο, στον ίδιο χώρο, σε απόσταση λίγων μέτρων, από όπου όμως δεν μπορώ να το έχω συνδεδεμένο στο Onkyo ενσύρματα και επίσης δεν θέλω να βάλω δεύτερο σετ ηχείων, μόνο για το πικάπ, λόγω χόρου πάλι, αλλά θέλω να συνδέσω με έναν τρόπο ασύρματα το πικάπ με το receiver, ώστε να ακούω τη μουσική του πικάπ από το σύστημα που ήδη έχω.
.
Όταν λες "λίγα μέτρα" για τι απόσταση μιλάς?
Και σε ευθεία και σε πραγματικές 3D συνθήκες του χώρου (μήπως γίνεται και ενσύρματα)

Last edited:
Το βινύλιο δυστυχώς απαιτεί θυσίες, μια από αυτές είναι και η σχετική εγγύτητα με τον ενισχυτή για ενσύρματη σύνδεση, αν δεν γίνεται ούτε αυτό, τότε δεν έχει νόημα η ύπαρξη πικάπ, είναι καθαρά διακοσμητική.

• Like
Reactions: vlad66 and Sonorus