ATC Loudspeakers.

Δείτε...Απο το σάϊτ του κατασκευαστή...Ακόμα και για το μικρό,το 7αράκιι προτείνει 50-300 W...

SCM7: 2-way Passive

Features

New soft dome HF unit with precision alloy ATC wave guide.
125mm ATC mid/bass unit with integral soft dome.
In-house, hand-wound precision flat wire coil.
3Kg optimised motor assembly.
Massive optimised motor assembly.
Flat impedance curve allowing easy load for amplifiers.
6 year warranty.
Veneer. Cherry / Black Ash
Specifications

Drivers :
HF 25mm Neodymium, Mid/LF 125mm
Matched Response :
±0.5dB
Frequency Response (-6dB) :
60Hz-22kHz
Dispersion :
±80° Coherent Horizontal, ±10° Coherent Vertical
Sensitivity :
84dB @ 1W @ 1metre
Max SPL :
103dB
Recommended Power Amplifier :
50 to 300 Watts

Nominal Impedance :
8 Ohm
Crossover Frequency :
2.5kHz
Connectors :
Binding Posts/4mm Plugs, bi-wire
Cabinet Dimensions (HxWxD) :
300x160x230mm
Weight :
7kg

ακριβώς ! αν πρόκειται για μικρό χώρο , λοιπόν , και έχει και καλά βατάκια ο ενισχυτής σου ακόμα και τα 60 π.χ. του XS είναι μια χαρά .. τώρα βέβαια από τα 3 βάσης το 7ράκι όσο το είχα ήθελε το περισσότερο τάισμα (είναι κι 1 dB παρακάτω σε ευαισθησία από τα άλλα δύο).

καλημέρα είπα ? δεν είπα ! καλή σας μέρα, λοιπόν .

Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

ακριβώς ! αν πρόκειται για μικρό χώρο , λοιπόν , και έχει και καλά βατάκια ο ενισχυτής σου ακόμα και τα 60 π.χ. του XS είναι μια χαρά .. τώρα βέβαια από τα 3 βάσης το 7ράκι όσο το είχα ήθελε το περισσότερο τάισμα (είναι κι 1 dB παρακάτω σε ευαισθησία από τα άλλα δύο).

καλημέρα είπα ? δεν είπα ! καλή σας μέρα, λοιπόν .

Mε συγχωρείς,αλλά δεν λέω αυτό-ούτε ο κατασκευαστής το λέει,50 W min λέει...και δεν πρόκειται για θέμα άποψης...Αλλά για γεγονός.

Δεν είναι μιά χαρά.Παίζουν κλάσμα μικρό των δυνατοτήτων τους.Ακούστε τα πρώτα,με ισχυρή οδήγηση και μετά τα ξαναλέμε...

Σε σχέση,με τα db της ευαισθησίας τους.Το Hi Fi News αλλά κι άλλα περιοδικά του χώρου,συνήθως μετρούν τα "μικρά" της ετιαρείας,στα 82-83 db (π.χ ATC SCM40-Hi Fi News)...Οπως θα ξέρεις,μεταξύ 82 και 85 db,απαιτείται διπλάσια ισχύς για την ίδια ένταση...Τεράστια διαφορά...Για υπολόγισε πόση ισχύ χρειάζεται ένα τέτοιο ηχείο,για να αποδώσει -όχι τρελλά νούμερα-άς πούμε 90-95 db ένταση στα 3-4 μέτρα;;;Μετά σ' ότι προκύψει,πρόσθεσε και τον θόρυβο περιβάλλοντος,που σημαίνει ότι κι αυτό που θα βρείς είναι λίγο...

Last edited:
"μας το φαγανε το κορμί πατριώτη" άντε τώρα να προλάβω να ακούσω atc pmc leema &chario σε ένα πρωί. Μάλλον τα leema θα μείνουν απέξω λόγω ανυπαρξίας χαμηλού. Μπριζωθηκα κιόλας και με βλέπω να το σκάω το 1,5κ

DIPIE : όταν λέμε μια χαρά εννοούμε μια χαρά ! τα 60 Watts σε χώρο ΜΙΚΡΟ (θα το φωνάζω και θα το λέω) του XS παίζουν μια χαρά. όταν λέει λοιπόν ΑΠΟ 50W σημαίνει recommended ΚΑΙ ΤΑ 50W ανάλογα με το τι χώρους καλύπτεις πόσο δυνατά ακούς κλπ . αλλιώς έπρεπε να φτιάξει τον SIA2 στα 300W/8Ohm.

τα 40ρια δεν τα έχω δοκιμάσει εδώ μέσα, οπότε δεν ξέρω γι αυτά όμως όντως έστω κι αν ισχύει αυτό το 1dB διαφοράς των 7 από τα 11,19 (που σε πιστεύω πως είναι παρακάτω η ευαισθησία τους από των specs) η διαφορά στο να τα κουνήσεις είναι αιαθητή (πιο δύσκολα τα μικράκια) με έναν θηρίο adcom τελικό τα είχα δοκιμάσει τότε θυμάμαι (έχουν περάσει διάφορα από τη σοφίτα και θα περάσουν ακόμα κι άλλα τόσα να μαστε καλά!)

πάντως θέλω να πω εδώ (κι όσοι με ξέρετε το θυμάστε που το λέγαμε και παλιά) πως ΔΕΝ περίμενα πως θα γινόμουν υπέρμαχος και του ήχου των ATC υπό προυποθέσεις (από πολέμιος)..

δοκιμές και χρόνο να βρίσκεις ....

Panoramious : νομίζω πως στο χώρο μας ΜΟΝΟ μπορούμε να αντιληφθούμε πραγματικά το χαρακτήρα των ηχείων, σε εκθέσεις και ειδικά στα πεταχτά... τέλος πάντων καλή σου τύχη και με ρέγουλα (πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο).

Re: Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

Mε συγχωρείς,αλλά δεν λέω αυτό-ούτε ο κατασκευαστής το λέει,50 W min λέει...και δεν πρόκειται για θέμα άποψης...Αλλά για γεγονός.

Δεν είναι μιά χαρά.Παίζουν κλάσμα μικρό των δυνατοτήτων τους.Ακούστε τα πρώτα,με ισχυρή οδήγηση και μετά τα ξαναλέμε...

Σε σχέση,με τα db της ευαισθησίας τους.Το Hi Fi News αλλά κι άλλα περιοδικά του χώρου,συνήθως μετρούν τα "μικρά" της ετιαρείας,στα 82-83 db (π.χ ATC SCM40-Hi Fi News)...Οπως θα ξέρεις,μεταξύ 82 και 85 db,απαιτείται διπλάσια ισχύς για την ίδια ένταση...Τεράστια διαφορά...Για υπολόγισε πόση ισχύ χρειάζεται ένα τέτοιο ηχείο,για να αποδώσει -όχι τρελλά νούμερα-άς πούμε 90-95 db ένταση στα 3-4 μέτρα;;;Μετά σ' ότι προκύψει,πρόσθεσε και τον θόρυβο περιβάλλοντος,που σημαίνει ότι κι αυτό που θα βρείς είναι λίγο...

DIPIE, συμφωνουμε ολοι στα πιο πανω.

Επιπλεον, ολα τα ηχεια χαμηλης ευαισθησιας θα "βελτιωθουν" οδηγουμενα απο εναν μεγαλυτερο ενισχυτη.

Ενα ηχειο ομως με ευκολη ωμικη αντισταση,θα βελτιωθει κυριως (σχεδον αποκλειστικα) μονο στις τελικες εντασεις.

Δεν περιμενω να βελτιωθει στην εκταση του μπασου,μαλλον στον ελεγχο του.

Στην προκειμενη περιπτωση το θελουμε αυτο; Και ειδικα σε μικρο χωρο;

Panoramious : νομίζω πως στο χώρο μας ΜΟΝΟ μπορούμε να αντιληφθούμε πραγματικά το χαρακτήρα των ηχείων, σε εκθέσεις και ειδικά στα πεταχτά... τέλος πάντων καλή σου τύχη και με ρέγουλα (πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο).

:a0210:

Λέτε να μην το ξέρω ρε παιδιά και ναχω όρεξη να τρέχω με τον ενίσχυτη παραμασχαλα καλοκαιριατικα σαν τον τρελο? Αλλά ποιος αντιπρόσωπος θα δεχόταν να στείλει θεσαλονίκη σε κάποιον άγνωστο ή και σε γνωστό ακόμα.

Συνοδα ο φίλος Roksan kandy k2 και το mdac ο ενισχυτης είναι γλυκοηχος και τα βγάζει τα 125w. Το ηχείο το αντιλαμβάνομαι διαφανές και αναλυτικό. Ίσως με μια ροπή στη γλυκά. Ο χώρος θα είναι είτε 12 είτε 20 τμ με 2μ απόσταση από τα ηχεία.

Εφοσον παιζεται και μια τιμη ανω των 1000 ευρω, να ριξω λιγο λαδι στην φωτια και να προτεινω το ψαξιμο για ενα LS-3/5a ? Στον χωρο που ο φιλος σου σκοπευει να τα τοποθετησει θα ηταν η πρωτη μου επιλογη.

Χαμηλης ευαισθησιας μεν, δεν θα αντεχουν τις εντασεις που θα αντεξει ενα ATC,αλλα υπαρχουν τοσα αλλα σημαντικα που κανει αυτο το ηχειο,νοουμενου βεβαια οτι ταιριαζει ακουστικα και στα γουστα του.

Kαι αυτα που κανει τα κανει χωρις να "απορριπτει" ενισχυτες εξαιρετικης ποιοτητας.

Το Kandy έχει λίγο "μπροστιάρικη" παρουσία, και δεν ξέρω αν αυτό είναι το καλύτερο για τα ATC. Μάλλον θα προτιμούσα το PMC πάνω του (όχι πως το έχω ακούσει, θεωρητικά μιλώ). Το Caspian πρέπει να είναι πιο ταριαστό με το ATC.
Όσο για το πώς θα τα προλάβεις, βρες ένα καλό μαγαζί που να μπορεί να σου τα φέρει όλα και κανόνισε ένα ολοήμερο ραντεβού. Πχ η Stepcom που φέρνει τα Leema έχει Roksan και Chario σε επίδειξη.

Θα το αναβαλω για οκτώβρη σε συνδυασμό με άδεια και επίσκεψη σε φίλους. Με την ψυχή στο στόμα γίνεται αβαρια και δε λέει.

Προτείνω να αγοράσεις οποιοδήποτε ηχείο της ATC και δεν πρόκειται να το μετανιώσεις.
Αν δεν είχα ηχείο της Dynaudio θα είχα ένα ηχείο της ΑΤC. Απλώς η Dynaudio με κέρδισε περισσότερο και από αισθητικής πλευράς.

Κοίτα να δεις.

Εμενα απο την αλλη (αν και εθισμενος atcακιας) μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον η dynaudio και κάποια στιγμή πρέπει να κάνω κάποια σοβαρη ακρόαση στο μικρό της το βασης απο την ακριβή σειρά.

Re: Απάντηση: ATC Loudspeakers.

Προτείνω να αγοράσεις οποιοδήποτε ηχείο της ATC και δεν πρόκειται να το μετανιώσεις.
Αν δεν είχα ηχείο της Dynaudio θα είχα ένα ηχείο της ΑΤC. Απλώς η Dynaudio με κέρδισε περισσότερο και από αισθητικής πλευράς.

σα να ακούω τον guybrush :D

Re: Απάντηση: ATC Loudspeakers.

Σωστός..... γιατί έτσι όπως πάμε με τις δουλειές περισσότερο τα βλέπεις παρά τα ακούς !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ATC Loudspeakers.

μονο που ο Στεργιος ακουει-ακουγε απο μεμβρανες,αν δεν κανω λαθος

Σε συζήτηση που κάναμε όταν το ρώτησα για το τι ηχεία θα ήταν καλύτερα, για τα atc ανέφερε πως είναι το μόνο ηχείο που θα αγόραζε χωρίς ακρόαση