ATC Loudspeakers.

Κι εγώ τα 19ρια θα έπαιρνα. Έτσι κι αλλιώς όσο μικρό χώρο και να έχεις δεν πρόκειται να σου μπουμάρουν.
Και αυτά της ΧΕ δείχνουν ενδιαφέροντα, δεν πας να τα δεις;

Κοπέλι, επειδη εχεις ως τοπο διαμονης την Θεσ/νίκη, έχεις την δυνατότητα να τα ακούσεις τα ηχεια πριν τα αγοράσεις?
Έχεις ξανακούσεις γενικότερα atc?
Απο λοιπά συνοδά τι παίζει?
Είμαι ο τελευταίος που θα αποτρέψει κάποιον απο το να αγοράσει atc (έχω τα 40αρια κ αν ποτέ άλλαζα ηχεία κ ειχα μεγαλυτερο χωρο θα πήγαινα στα 50αρια) αλλα είμαι ο 1ος που θα αποτρέψει κάποιον να πάρει atc μονο επειδή διάβασε καλά σχόλια.
Αυτά της ΧΕ είμαι βέβαιος ότι τα αγόρασε κάποιος χωρίς να τα ακούσει πριν. Δεν είναι ηχείο που αρέσει σε όλους.

Γενικότερα κ εγω προτείνω τα 19αρια. Αλλα τα demo δεν μου ακούγονται κ ως σπουδαία ευκαιρία. Για 200eur θα αγόραζα τα σφραγισμένα χωρίς 2η σκέψη. Για κάνα 500αρικο το συζηταγα.

Last edited:
Συνοδα ο φίλος Roksan kandy k2 και το mdac ο ενισχυτης είναι γλυκοηχος και τα βγάζει τα 125w. Το ηχείο το αντιλαμβάνομαι διαφανές και αναλυτικό. Ίσως με μια ροπή στη γλυκά. Ο χώρος θα είναι είτε 12 είτε 20 τμ με 2μ απόσταση από τα ηχεία.

Συνοδα ο φίλος Roksan kandy k2 και το mdac ο ενισχυτης είναι γλυκοηχος και τα βγάζει τα 125w. Το ηχείο το αντιλαμβάνομαι διαφανές και αναλυτικό. Ίσως με μια ροπή στη γλυκά. Ο χώρος θα είναι είτε 12 είτε 20 τμ με 2μ απόσταση από τα ηχεία.

To ηχειο δεν εχει ροπη προς το γλυκο, για την ακριβεια δεν εχει καμια ροπη προς καμια κατευθυνση. Ειναι αυστηρα ουδετερο και τα λεει ως εχουν και οχι ωραιοποιημενα. Ο ενισχυτης εχει το τσαγανο να τα οδηγησει, βγαζει παραπανω απο 125 βατ (δες stereophile) αλλα δεν ειναι εκει το ζουμι, εχει σοβαρη και στιβαρη τροφοδοσια περα απο την ισχυ.

Είμαι βέβαιος ότι ο συνδυασμός atc roksan θα είναι πολυ επιτυχημένος κ πολυ του γουστου μου.

Το ερώτημα είναι αν θα αρέσει στον φίλο σου. Μουσικά σχήματα με φυσικά όργανα κ φωνές πιστεύω θα τον αφήσουν πολυ ικανοποιημένο. Ηλεκτρονική μουσική κ κλασική πάλι θα είναι happy. Χεβιμεταλιες με τιγκα παραμορφωση θα βλαστημισει την ώρα κ την στιγμή που πήρε τα ηχεία αυτά.

Νομίζω πως τα παραπάνω με καλύπτουν. Άντε να τραβιεμαι αθηνα τωρα για την αγορα αυγουστιατικα.... (θα τον παρω και το roksan για μια βόλτα μάλλον)

Νομίζω πως τα παραπάνω με καλύπτουν. Άντε να τραβιεμαι αθηνα τωρα για την αγορα αυγουστιατικα.... (θα τον παρω και το roksan για μια βόλτα μάλλον)

:Banane0:

Καλή κίνηση να κατέβεις κ Αυγουστιάτικα που είναι πιο χαλαρά τα πράγματα. κ οπωσδήποτε με τον ροκσαν. Αλλιώς μην κατέβεις κάνω. Δεν υπέρβάλω καθόλου. Είναι χαμελεοντες τα ηχεία αυτά.

Με μπερδέψες όμως. Τα ηχεία τα θες εσύ ή φίλος?

Θα πας να ακούσεις και τίποτα άλλο μιας κ θα κατέβεις? θα έλεγα αν έχεις χρόνο στην διάθεση σου να κολησσεις άλλη μια ακρόαση ή τουλάχιστον να έχεις μια εναλλακτική να κυνηγησεις σε περίπτωση που τα atc δεν θα σου αρέσουν.
Τέλος να πω ότι τα atc κάποιος θα τα εκτιμήσει σε βάθος χρόνου. Αν τα ακούσεις κ σου αρέσουν κ τα πάρεις είμαι βέβαιος στο μέλλον θα σου αρέσουν περισσότερο.

Last edited:
Ψηνομαι να ακούσω leema και chario. Αν και μάλλον θα κατέβω το πρώτο σκ του σεπτέμβρη άρα μόνο σάββατο μέχρι τις 15:00 αν προλάβω και τα δύο... Μόνο ζέσταμα να βάλεις...

Μιας και η αναφορά σε ημερομηνίες και επειδή εμείς στα νησιά παίρνουμε το hi-fidelity αργότερα,η έκθεση θα γίνει όπως προγραμματίστηκε και συγγν για το OFF-TOPIC.
Υπάρχει περίπτωση ν αναβληθεί πάλι??
Θα υπάρχει μερική ή ολική συμμετοχή?Είναι τα πράγνατρα τόσο ρευστά στα νησιά που πρέπει να προγραμματίσεις ένα ταξίδι στην πρωτεύουσα σαν να πηγαίνεις στο εξωτερικό..

Ψηνομαι να ακούσω leema και chario. Αν και μάλλον θα κατέβω το πρώτο σκ του σεπτέμβρη άρα μόνο σάββατο μέχρι τις 15:00 αν προλάβω και τα δύο... Μόνο ζέσταμα να βάλεις...

Σωστος, για να χεις ιδιαν αποψη με τον ενισχυτη σου. Τσεκαρε Delphinus, Leema Xone και βαλε στη λιστα στου και κανα PMC αφου ψαχνεις προς μονιτορ κατευθυνση.

Tα ATC δεν είναι γλυκά και διάφανα,είναι όλα στα μούτρα...Είχα 2 ζευγάρια στο παρελθόν και τα ξέρω καλά απο πρώτο χέρι.

Τα πιό μικρά,τα παλιά 10ρακια,τα οδηγούσα με τελικό Rotel RB990(2X200) σε μικρομεσαίους χώρους και δεν έπαιζαν,απλά εγώ νόμιζα ότι έπαιζαν.Πρώτη φορά κατάλαβα τι κάνουν,μ' ένα μεγάλο τελικό Krell..

Γενικά,δεν είναι δύσκολα ηχεία,αλλά αποδίδουν καλά με πολύ ισχύ.

Αποψή μου,ότι με τον Κ2 τα 19αρια θα αδικηθούν κατάφωρα...Τα 7αρια νομίζω είναι πιό κοντά στις δυνατότητές του ενισχυτή αυτού και σε μικρό χώρο.Για περισσότερο μπάσσο και καλύτερη οδήγηση,πρόσθεσε ένα καλό ενεργό υπογούφερ στο μέλλον.

Μέσα στο θέμα,υπάρχουν τόσα να διαβάσει κάποιος σχετικά.

Last edited:
και εγω τα 19 θα σου ελεγα οντας κατοχος ..chario ειναι το αντιθετο ακουστικα απο τα atc .. ;)

Αυτό που σου έχει δώσει τη συγκεκριμένη εντύπωση για το roksan νομίζω πως είναι ο πραος χαρακτήρας του. Τα 140w με 1% παραμόρφωση ελπίζω θα φτάσουν για χώρο 12τμ. Κατά τα αλλα τον ενισχυτη και με 95db ηχεία να τον βάλεις το ίδιο ηχόχρωμα θα βγάλει. Σίγουρα ένας καλύτερος ενισχυτης θα έχει να δώσει παραπάνω αλλα κυρίως σε χαρακτήρα. Όχι ισχύ. Και τα τονtannoy τον dc2 δεν είναι εύκολα. Λιγότερο από 85 db και με καλύπτει η ένταση. Αλλιώς σε ελεγχόμενο ειλικρινές ηχείο που να επιβιώνει προβλημάτων τοποθέτησης και να κατεβαίνει και 60 Hz έστω και με -6 db υπάρχει τπτ καλύτερο; παρεμπιπτόντως για συνδυασμό με τον unison research unico se τι λες dipie ?

Re: Απάντηση: ATC Loudspeakers.

Tα ATC δεν είναι γλυκά και διάφανα,είναι όλα στα μούτρα...Είχα 2 ζευγάρια στο παρελθόν και τα ξέρω καλά απο πρώτο χέρι.

Τα πιό μικρά,τα παλιά 10ρακια,τα οδηγούσα με τελικό Rotel RB990(2X200) σε μικρομεσαίους χώρους και δεν έπαιζαν,απλά εγώ νόμιζα ότι έπαιζαν.Πρώτη φορά κατάλαβα τι κάνουν,μ' ένα μεγάλο τελικό Krell..

Γενικά,δεν είναι δύσκολα ηχεία,αλλά αποδίδουν καλά με πολύ ισχύ.

Αποψή μου,ότι με τον Κ2 τα 19αρια θα αδικηθούν κατάφωρα...Τα 7αρια νομίζω είναι πιό κοντά στις δυνατότητές του ενισχυτή αυτού και σε μικρό χώρο.Για περισσότερο μπάσσο και καλύτερη οδήγηση,πρόσθεσε ένα καλό ενεργό υπογούφερ στο μέλλον.

Μέσα στο θέμα,υπάρχουν τόσα να διαβάσει κάποιος σχετικά.

Διονυση εχεις δικιο σε ολα, και γω ATC να παιζουν πραγματικα εχω ακουσει μονο με το καλκο σετακι προ-τελ της Parasound. Απο την αλλη ο φιλος εχει μικρο χωρο οποτε δεν ειναι εντελως ανεπαρκης ο Κ2.

Αυτό που σου έχει δώσει τη συγκεκριμένη εντύπωση για το roksan νομίζω πως είναι ο πραος χαρακτήρας του. Τα 140w με 1% παραμόρφωση ελπίζω θα φτάσουν για χώρο 12τμ. Κατά τα αλλα τον ενισχυτη και με 95db ηχεία να τον βάλεις το ίδιο ηχόχρωμα θα βγάλει. Σίγουρα ένας καλύτερος ενισχυτης θα έχει να δώσει παραπάνω αλλα κυρίως σε χαρακτήρα. Όχι ισχύ. Και τα τονtannoy τον dc2 δεν είναι εύκολα. Λιγότερο από 85 db και με καλύπτει η ένταση. Αλλιώς σε ελεγχόμενο ειλικρινές ηχείο που να επιβιώνει προβλημάτων τοποθέτησης και να κατεβαίνει και 60 Hz έστω και με -6 db υπάρχει τπτ καλύτερο; παρεμπιπτόντως για συνδυασμό με τον unison research unico se τι λες dipie ?

Φιλε μου, τα ATC εχουν τεραστια προσληψη ισχυος, ωμικα δεν ειναι δυσκολα ηχεια. Το θεμα της οδηγησης φαινεται πολυ στο χαμηλο του το οποιο για να "βγει" πραγματικα θελει πολυ ψωμι απο πισω. Τα βατ δεν ειναι απο μονα τους ενδεικτικο στοιχειο ικανοτητας οδηγησης. Παιζει η τροφοδοσια τα αμπερ κλπ. Ο ενισχυτης σου πχ ειναι 2χ125 με ενα ικανο τροφοδοτικο 500VA και ικανο capacitance στην τροφοδοσια. Ενας αλλος ενισχυτης που εχει αυτα τα 2 σε καλυτερο επιπεδο, ασχετως βατ, μπορει να να ειναι ικανοτερος στην οδηγηση. Υπαρχει ενισχυτης 2χ75 κατω απο 1,5Κ με 800VA τροφοδοσια. Ε, αν τον ακουσει καποιος ειναι εμφανης η ικανοτητα του στο χαμηλο.

Τα ATc ειναι ετσι κατασκευασμενα που μαλλον θα σου λειψει εντελως το χαμηλο σε χαμηλες σταθμες. Οι Unico ειναι και αυτοι εξευγενισμενοι ενισχυτες σαν τον Κ2 σου. Απο ισχυ , απο τον 100 και πανω θα παιζει.

Αλλιώς σε ελεγχόμενο ειλικρινές ηχείο που να επιβιώνει προβλημάτων τοποθέτησης και να κατεβαίνει και 60 Hz έστω και με -6 db υπάρχει τπτ καλύτερο;

PMC, κανενα προβλημα τοποθετησης λογω transmission line

Last edited: