ATC Loudspeakers.

Re: Απάντηση: ATC Loudspeakers.

Αληθινό είναι η ζωντανή μουσική και το πώς παίζουν τα όργανα,το πώς ακούγονται οι φωνές.

Αυτό είναι και το μέτρο σύγκρισης.Ο ηχολήπτης μπορεί να κάνει ότι θέλει,αλλά γι' όσους πραγματικά αγαπάνε την μουσική κι έχουν πλούσιες εμπειρίες,υπάρχει σαφής αναφορά και με βάση αυτή κρίνουν και την οποιαδήποτε ηχογράφηση.
Επικροτώ και επαυξάνω!
Άλλωστε και οι ηχολήπτες κι' όλοι οι επαγγελματικά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ασχολούμενοι την πρωτογενή εμπειρία τους έχουν σαν αναφορά...

Εν πάση περιπτώσει το βιντεάκι δεν τέθηκε για λόγους επίδειξης της τεχνολογικής εξέλιξης, αλλ' ακριβώς διότι η καλύτερη ενημέρωση σ' αυτά τα θέματα βοηθάει να γίνουν καλύτερες (και πιό αυστηρές νομίζω
icon6.gif
) εκτιμήσεις!

Αυτά... προς το παρόν-bye-

Γεια σας...πολύ ενδιαφέρον θέμα για τα ATC.
Πριν μια εβδομάδα απέκτησα κι εγώ τα SCM 12SL μεταχειρισμένα στα 800 ευρώ.
Τα οδηγάω με τον Advance Acoustic MAP105 τον οποί σκέφτομαι και να τον αλλάξω με κάποιον που να έχει τουλάχιστον 100 Watt μέχρι τα 1000 ευρώ, αν βρω και κανένα μεταχειρισμένο σε αυτή την τιμή ακόμα καλύτερα.
Θα ήθελα και κάποιες πληροφορίες για το ηχείο.
1.Η σίτα παίζει τον ρόλο της μπάφλας? ρωτάω γιατί το άνοιγμα που έχει περιβάλει τα μεγάφωνα και κάνει ένα είδος χωνί διασποράς.
2.Η απόσταση μεταξύ τους είναι στα 2,80 μ. από τους πλαϊνούς τοίχους 40 cm και από τους πίσω 70 cm. Εχω ακούσει ότι επειδή είναι ακουστικής ανάρτησης είναι πολύ εύκολη η τοποθέτηση τους στο χώρο, δηλ. μπορούν να παίξουν καλά και κοντά σε τοίχους, πάντως με την διάταξη αυτη στον χώρο μου δεν μπουμάρουν. Έχω δώσει και μια ελαφρια κλίση προς τα μέσα. Ξέρει κανείς αν η ATC προτείνει κάποιο συγκεκριμένο στήσιμο για το συγκεκριμένο ηχείο?
Τέλος αν και πιστεύω πως ο συγκεκριμένος ενισχυτής τα αδικεί λίγο, απολαμβάνω την αναλυτικότητά τους, την ταχύτητα και το σφικτό μπάσο.......
Οποιαδήποτε στιχεία ξέρει κανείς για το εν λόγω ηχείο θα μου είναι πολύτιμα......
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.......

Re: Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

Λες ε?
Πάντως και η θέση ακρόασης είναι 2,80 m από τα ηχεία, δηλ. ισοσκελές τρίγωνο....

Ναι οκ για την θέση ακρόασης αλλα απο την στιγμή που δεν είναι και κανένα τέρας το ηχείο γιατι δεν δοκιμάζεις να τα φερεις λίγο πιο κοντά;
Βέβαια το τι λέμε εμεις απο μακρυά δεν έχει και πολύ νόημα... εσυ πρέπει να πειραματιστείς και να βρεις την ιδανική θέση στον χώρο σου και των ηχείων αλλά και την δική σου σε σχέση με τα ηχεία!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

Ναι οκ για την θέση ακρόασης αλλα απο την στιγμή που δεν είναι και κανένα τέρας το ηχείο γιατι δεν δοκιμάζεις να τα φερεις λίγο πιο κοντά;
Βέβαια το τι λέμε εμεις απο μακρυά δεν έχει και πολύ νόημα... εσυ πρέπει να πειραματιστείς και να βρεις την ιδανική θέση στον χώρο σου και των ηχείων αλλά και την δική σου σε σχέση με τα ηχεία!!
ν

Στον προηγούμενο χώρο ακρόασης που είχα τα Warfedale Diamond 9.1 λόγω στενότητας χώρου τα είχα γύρω στα 2 μέτρα μεταξύ τους και η στερεοφωνική εικόνα δεν ήταν καθαρή (βέβαια στο manual του 9.1 έλεγε απόσταση μεταξύ των ηχείων πάνω από 2 μέτρα) μόλις τα έβαλα σε αυτό τον χώρο που ακούω τώρα φτιάχτηκαν τα πράγματα.
Τα ATC δεν λένε τίποτα για απόσταση, θα πειραματιστώ πάντως να τα φέρω πιο κοντά μπας και ανοίκσει η σκηνή και πέρα απο τα ηχεία,αν και ο χώρος είναι λίγο περίεργος......:ears:

Έχω τα μικρά ATC 7 στο γραφείο μου και παίζουν με τον musical fidelity B1,αξίζει να φτιάξω κ έναν Α1;Θα παίζουν καλύτερα;(περισσότερο μπάσο ίσως;)
Όταν θα έχω λεφτά θα κοιτάξω για έναν ΧΤΖ αν θυμάμαι καλά που είχε ο αντιπρώσοπος και δεν ήταν πολύ ακριβός...αλλά προς το παρόν λέω να φτιάξω και έναν Α1 που πήρα απο ebay

Καμιά απάντηση στο παραπάνω post ;Δεν έχει αλλάξει κάτι από τότε.

Ο Α1 είναι ένας πολύ καλοάκουστος ενισχυτής αλλά μάλλον πολύ αδύναμος για να οδηγήσει SCM7 των 85db. Ο ενισχυτής που τους πρέπει ας είναι κατ' ελάχιστον 70 βαττ.
Ο ΧΤΖ με τα 110 βαττ στα 8Ω είναι κατάλληλος.

Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

Παίζει ρόλο που ακούω σε μικρή απόσταση;Γραφείο λιγότερο από μέτρο και κρεβάτι τρία μέτρα.

Ο Α1 είναι ένας πολύ καλοάκουστος ενισχυτής αλλά μάλλον πολύ αδύναμος για να οδηγήσει SCM7 των 85db. Ο ενισχυτής που τους πρέπει ας είναι κατ' ελάχιστον 70 βαττ.
Ο ΧΤΖ με τα 110 βαττ στα 8Ω είναι κατάλληλος.

85 db και ευκολη αντισταση οδηγουν μονο σε χαμηλες εντασεις και τιποτα αλλο imo.Προσωπικα δεν βλεπω αλλο "προβλημα".

O Chris μαλλον θα εννοει οτι δεν του αρεσε το ακουστικο αποτελεσμα του συνδιασμου με τον MF και οχι οσον αφορα εντασεις.

Ας μας το διευκρινησει ο ιδιος ομως αν θελει.

Παίζει ρόλο που ακούω σε μικρή απόσταση;Γραφείο λιγότερο από μέτρο και κρεβάτι τρία μέτρα.

imo οχι.Ενα μικρο ηχειο χαμηλης ευαισθησιας μαλλον βολευει και βολευεται σε τετοιες αποστασεις και συνθηκες.

Για τετοιες συνθηκες (μικρες αποστασεις,μικρους χωρους) εχει σχεδιαστει,και εκει θα δουλευει καλα μεσα στα ορια του.

νομιζω το εχουμε ξανασυζητησει σε αλλο νημα σου, δεν εχει σχεση η αποσταση ακροασης με το αν ενα ηχειο οδηγειται ή οχι. Εδω δεν οδηγειται.

Να ρωτήσω αν ξέρετε κάποιο μαγαζί κοντά μου;Ηλιούπολη;

πριν 1,5 χρόνο περίπου όπου έψαχνα ενισχυτή για τα ATC 40άρια που έχω, είχα πάει από την ηχοέκφραση όπου ειχε κάποια 40άρια και από όσο μου είχε πει είχε στον απόπάνω όροφο κάποια 50άρια (Ηλία Ηλιού 58 & Φραντζή Ν. Κόσμο). Δεν χάνεις τιποτα να παρεις κανενα τηλ να ρωτησεις.

Αν και προσωπικά θα πήγαινα απευθειάς στον αντιπρόσωπο στο κολωνάκι (http://www.locationhiend.com/contact.html)

Τελικά πούλησα τους ενισχητές μου.Τι προτείνετε για τα μικρά 7 αρια στο υπνοδωμάτιο;Έχω μαζέψει 300ε.

Να ρωτήσω αν ξέρετε κάποιο μαγαζί κοντά μου;Ηλιούπολη;

Είναι ένα μαγαζί στο Ελλινικό αλλά δεν θυμάμαι το όνομα...

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: ATC Loudspeakers.

Τελικά πούλησα τους ενισχητές μου.Τι προτείνετε για τα μικρά 7 αρια στο υπνοδωμάτιο;Έχω μαζέψει 300ε.

Τα οδηγώ με Yamaha A-S2000 και το αποτέλεσμα είναι άριστο, αλλά με 300 Ευρώ, δύσκολα, δεν έχω ακούσει τους μικρότερους της Yamaha....