@ΤΗΕΜΙLOC
O κυματοδηγός του μιντ εχει χαρακτηριστικά κόρνας...μπας και γιαυτό παίζουν καλά μεσαία??
![]()
Για Όνομα!!!μην ακούω άσεμνα.
@ΤΗΕΜΙLOC
O κυματοδηγός του μιντ εχει χαρακτηριστικά κόρνας...μπας και γιαυτό παίζουν καλά μεσαία??
![]()
Ναι S3/5 λέει η αγγελία (περίμενες να θυμηθώ μοντέλο?)
Υποθέτω λοιπόν Παντέλο, ότι τα όποια προβλήματα των twitter είναι εμφανή και η μεσαίες είναι στη θέση τους για σένα, σωστά?
Φυσικες μεσαιες για μενα, ασχετως τονικης ισορροπιας ενος ηχειου,
Πως γινεται π.χ οι μεσαιες ενος οποιουδηποτε ηχειου να ειναι "ουδετερες" , "φυσικες" και ταυτοχρονα "μπροστα" , "τσιμπημενες" , "προβολικες" κλπ ;
Πως γινεται να ειναι τα μπασα "overdamped" , "πισω", οι ψηλες οπως τις περιγραφουν καποιοι φιλοι εδω , και ταυτοχρονα οι μεσαιες να ειναι "ουδετερες" και "φυσικες" ;
Αυτο που λες ειναι που δεν καταλαβαινω,δηλαδη τις "φυσικες" αλλα "τονικα ανισορροπες" μεσαιες.
Η τονικη ισορροπια δεν αποτελει αναγκαιο στοιχειο φυσικοτητας στον ηχο ;
Με την δική μου λογική και αντίληψη του ήχου, δε μου φαίνονται ούτε μονιτορ ούτε ουδέτερα απ'όσα διαβάζω.
Με την δική μου λογική και αντίληψη του ήχου, δε μου φαίνονται ούτε μονιτορ ούτε ουδέτερα απ'όσα διαβάζω.
Είτε είναι προβολικές οι μεσαίες είτε το υπόλοιπο συχνοτικό φάσμα πιο πίσω, αυτό δε λέγεται μόνιτορ.
Θαρρώ ότι οι χαμηλές και υψηλές μπορούν να ρυθμιστούν απο τα συνοδά αρκούντως. επίσης αν κάποιος ακούει σε χαμηλές μόνο εντάσεις, γιατί όχι?
Θα πάρει πολύ περισσότερα απο τις μουσικές του νομίζω.
Η τονικη ισορροπια ειναι σαφως κριτηριο, και δεν ισορροπουν το ιδιο τονικα ολα τα ηχεια. Εαν απομονωσω το πως αναπαραγει ενα ηχειο μια περιοχη συχνοτητων, ειναι αυτο που ανεφερα παραπανω. Παραδειγμα. Παιρνω ενα Proac βασης και το αντιστοιχο μοντελο της ATC. Στην ιδια θεση ακροασης, στα 85-90db ας πουμε, το Proac ισως ακουστει λιγο πιο εκτεταμενο χαμηλα απο το ATC λογω reflex. Οι μεσαιες και τον δυο ηχειων μπορουν να ειναι εξισου φυσικες ως προς τη χροια της φωνης, τη φυσικοτητα του πνευστου και αλλα χαρακτηριστικα. Ισως το ηχειο που ειναι λιγο πιο overdamped στο χαμηλο, να ακουστει σαν ψευδαισθηση οτι ειναι πιο καθαρο ή οτι τα μεσαια ειναι λιγο πιο μπροστα.
Μακαρι να υπηρχε ενας σαφης τροπος αποτυπωσης του τι ακουμε, για να ειμαστε σαφως αντιληπτοι, οπως ειναι παραδειγμα τα μαθηματικα για τους Φυσικους. Δυστυχως ομως περιγραφουμε ερεθισματα.
Συμφωνω και με τους δυο,και βλεπω να συγκλινουμε στην αποψη των ενσυνειδητων συμβιβασμων που αποσκοπουν καπου, η αποτελουν αποψη (απολυτα σεβαστη απο οπου κι αν προερχεται) ειτε κατασκευαστη ειτε ακροατη κλπ.....
Τι να σου κάνω που ξεκίνησαν τα σχολεία...
Δεν σε έπιανε και εσένα φαγούρα 2-3 εβδομάδες πιο πριν! Τώρα σε έπιασε ρε Κλεόπα!
Βασικά δεν είναι τονική η ανισορροπία αλλά ποιοτική.
Τα χαμηλά του είναι της κατηγορίας τιμής τους.
Τα υψηλά είναι χαμηλότερης τιμής.
Τα μεσαία είναι ηχείων υπερδιπλάσιας τιμής.
Αν τα υψηλά του ήταν στη φιλοσοφία του mid και έβαζαν λίγο πιο μεγάλο woofer θα ήταν σκάνδαλο αν δεν διπλασίαζαν τουλάχιστον την τιμή.![]()
Δυστυχως οταν προσπαθουμε να περιγραψουμε ηχο, δεν υπαρχει παντα κοινη σαφης γλωσσα και κωδικας, οποτε πολλες φορες χρησιμοποιουμε εκφρασεις που για τον καθενα ερμηνευονται αλλιως.
Το ιδιο μιντ με καλύτερο τουίτερ και σοβαρό γούφερ δινονται απο τη εταιρία σε τριπλάσια και τετραπλάσια αξία
εκει βεβαια υπάρχει ρεφλέξ και ευαισθησία
http://www.solen.ca/pdf/atc/sm150.pdf
Δε τέλειωσες ακόμα το σχολείο Θανάση μου?
Μωρέ εγώ το τελείωσα... Δυστυχώς...
Τα πιτσιρίκια πλέον μένουν σπίτι τα Σάββατα και τα ψιλά τους ξύνουν...
Άσε που το ένα είναι πολύ μικρό και έχει πολύ υγρές μεσαίες αν ξεχάσεις να του αλλάξεις πάνα...
Που να σε καλέσω για ακρόαση ρε Τζώρτζη με τέτοια ατμόσφαιρα;
Εδουάρδε μου, εμένα ο δικός μου κάνει παρεμβολές...
Συνηθισμένος είμαι, μη σκας. Και απο καιρούς και απο υγρασίες...
Ασε θα το δούμε εν καιρώ. Να κεράσουμε και μεις κατιτις.
:ernaehrung004:
Sorry Αγαθοκλή μου... Παρασυρθήκαμε. :blush:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.