ATC Loudspeakers.

Κωστα προσεχε μην καψεις καναν ενισχυτη.

Μην ανησυχείς Ω Δρουΐδη! Το ηχείο που θα αγοράσω πρέπει να παίζει καλά βιολί, σοπράνο, κουαρτέτο εγχόρδων και κλαρινέτο. Το σεισμικό μπάσο έρχεται δεύτερο ή τρίτο στις προτεραιότητές μου.

Λες να το παίξω ανώτερος?

Σιγά μην το παίξω σε ανθρώπους που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Ο νοών νοήτω αγαπητέ.

Δε φταίω εγώ αν άλλα λέει η γιαγία μου άλλα ακούν τα αυτιά μου (όχι δεν είναι μομφή για τις high end αντιλήψεις σου)

Ως προς το χρήμα, δώσε όσα μπορείς και γουστάρεις. Τόπο πιάνει. Τις υπερβολές στα σχόλια μας να αποφεύγουμε μόνο γιατί υπάρχει και κόσμος που μας διαβάζει και μας πιστεύει. Ιδιαίτερα όταν υπεραπλουστεύουμε πράγματα τόσο περίπλοκα με τόση ευκολία.

Λοιπόν....ανακεφαλαίωση.....τα ATC είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού,....χωρίς άκρα, αλλά έχουν γλυκό χαμόγελο...εεεε..μεσαία περιοχή...γι' αυτό τα αγαπάμε, και μια που έχουν μόνο μεσαία παίζουν και με 300Β...

Αν θέλουμε άκρα θα πάμε στο SCM300, και θα παίξουν μόνο με ενισχυτές με αρμονικό πλούτο, όχι βρύστωνες και άλλους υπαλληλίσκους....

Αν θέλουμε θεαματικό χαμηλό από τα μικρότερα, πάμε σε sub άλλης εταιρείας που είναι value for money, κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι το καλύτερο είναι από την αρχή να πας σε Cerwin Vega, οπότε τι τα θες τα ATC?

:grinning-smiley-043

τρομάρα σου, μου χύθηκε ο καφές από τα γελια. παω να αλλαξω πουκαμισο

Διαβάζω το νήμα τόσο καιρό και είναι πραγματικά απολαυστικό.
Να σας πω κι εγώ τι έχω αποκομίσει από αυτό σαν αμερόληπτος και άσχετος αναγνώστης;
Κατ' αρχήν είναι ηχεία που έχουν εχθρούς και φίλους,τίποτα ενδιάμεσο,οπότε και μόνο αυτό τα κάνει άκρως ενδιαφέροντα.
Μετά,θέλουν σοβαρή ενίσχυση,γουστάρουν σοβαρή ισχύ,αλλά η πλειοψηφία των ενισχυτών που δίνουν τέτοια ισχύ σε γήινες τιμές δεν ματσάρουν καλά.
Επιπλέον αν και τα χρησιμοποιούν μεγάλα studios,οπότε μόνιτορ,προτιμούνται από ανθρώπους που ψάχνουν και για χροιές και μουσικότητα και μετά παραπονιούνται για στεγνό και ξερό ήχο με αποτέλεσμα να τα ματσάρουν με λάμπες στις οποίες τα watt είναι ακριβά και πάλι δεν φτάνουν αν ακούσουμε τους άλλους που λένε πως και 500 είναι λίγα.
Για τους χώρους δεν θα πω,εκεί ισχύει ότι και σε όλα.Αφρόντιστος=υποψιάζομαι πως ακούω.
Δεν ξέρω αν είχατε τέτοιο σκοπό,ο άσχετος εγώ πάντως,αυτά συμπεραίνει απ' τα γραφόμενα.

Γενικά μιλώντας η αγορά του ηχείου είναι η πιο δύσκολη σε σχέση με τα άλλα μηχανήματα του συστήματος ήχου. Εδώ ο παράγοντας προσωπικό γούστο στην επιλογή είναι πιο εμφανής και δεν υπάρχει το ένα και μοναδικό ηχείο που τα κάνει όλα και συμφέρει. Ευτυχώς υπάρχουν πολλά και διάφορα είδη ηχείων που μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες και γούστα ακόμα και του πιο δύστροπου ακροατή. Το πώς ακούει τη μουσική του ο καθένας είναι σεβαστό και δεν μπορούμε να τον κατακρίνουμε ειδικά αν έχουμε διαφορετικά γούστα.

Δεν έχω ακούσει ποτέ ATC και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για τον ήχο τους.

3. H καμπίνα - μπαούλο στα μεγάλα μοντέλα δε βοηθάει στην "εξαφάνιση" του ηχείου, Γι αυτό και σκέφτομαι σοβαρά να πω στον bull να μου φτιάξει δύο από τις υπέροχες καμπίνες του για να φιλοξενήσουν τις μονάδες των ηχείων μου ;-)

:flipout::flipout:
Σε ευχαριστώ Dapost
Το πρότζεκτ ειναι υπαρκτό για το 40
να πω την αλήθεια...μια που θα το κάνουμε....μόνο το μιντ θα μείνει :))

αυτοι που εκφερουν αρνητικη αποψη για τα ηχεια,μηπως τα εχουν ακουσει αστρωτα ή με συνοδα που δεν ταιριαζουν;
Μου κανουν τρομερη εντυπωση αυτα που διαβαζω,τα ηχεια τα εχω ακουσει τοσες πολλες φορες και μονο θετικα λογια βρισκω να πω.

:flipout::flipout:
Σε ευχαριστώ Dapost
Το πρότζεκτ ειναι υπαρκτό για το 40
να πω την αλήθεια...μια που θα το κάνουμε....μόνο το μιντ θα μείνει :))

Αχ, τι μου κάνεις και δεν έχω τελειώσει και το δωμάτιο ακόμη! Με την πρώτη ευκαιρία θα περάσω να τα πούμε.

Λες να το παίξω ανώτερος?

Σιγά μην το παίξω σε ανθρώπους που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Ο νοών νοήτω αγαπητέ.

Δε φταίω εγώ αν άλλα λέει η γιαγία μου άλλα ακούν τα αυτιά μου (όχι δεν είναι μομφή για τις high end αντιλήψεις σου)

Ως προς το χρήμα, δώσε όσα μπορείς και γουστάρεις. Τόπο πιάνει. Τις υπερβολές στα σχόλια μας να αποφεύγουμε μόνο γιατί υπάρχει και κόσμος που μας διαβάζει και μας πιστεύει. Ιδιαίτερα όταν υπεραπλουστεύουμε πράγματα τόσο περίπλοκα με τόση ευκολία.

Το ποστ σου απευθύνεται σε εμένα; Σε αυτή την περίπτωση μάλλον παρεξήγησες το δικό μου. Γιατί πραγματικά ακούω τη μουσική που ανέφερα (εντάξει, όχι αποκλειστικά, αλλά σε μεγάλο βαθμό). Ενώ γράφω αυτές τις γραμμές ακούω ένα κουαρτέτο εγχόρδων του Debussy. Και πραγματικά αμφιβάλλω αν τα Cerwin Vega μπορούν να καλύψουν αυτές τις απαιτήσεις, άσε που από WAF δεν τα πάνε και πολύ καλά.
Όσον αφορά τα ATC έχω ακούσει τα 100άρια και μπορώ να πω ότι μου άρεσαν μέχρι που άκουσα στο ίδιο σύστημα (με ενισχυτικά της ΝΑΙΜ) ένα ηλεκτροστατικό ηχείο. Που ήταν καλύτερο από κάθε άποψη.
Όσον αφορά το HiEnd, πιστεύω ότι ότι πληρώνεις παίρνεις, πλην ορισμένων οθφαλμοφανών περιπτώσεων υπερτιμολόγησης. Αυτά.

εχω ακουσει πιάνα με ουρα σε σαλόνια και δεν μπορω να πω πως μπουμαρουν...
νομιζω πως δεν μπρουμε να συγκρίνουμε το φυσικό πράγμα με κανενα μηχάνημα.... ασε που νομιζω πως αν ηχογραφουσαμε το ιδιο πιανο στο ιδιο σαλονι και το παιζαμε απο εξαιρετικό συστημα με atc ή οχι, μπορει και να μπουμαρε!!!

IMG_4379ss.jpg

IMG_4380ss.jpg

Το έχουν ξαναδείξει στο Μόναχο. Και ύστερα μου λέτε γιατί θέλω καμπίνες από τον bull. Παγκόσμιο πάταγο θα έκαναν...

Ε δεν αντέχω θα το πω.
Να τα άκουγα,να τα λάτρευα στα πατώματα για τον ήχο τους,να είχα και το χρήμα,23.000 δεν δικαιολογούν αυτή την αισθητική με τίποτα.
Να πω πως ήταν αυστηρή,να πω οκ.Να πω πως ήταν κλασική πάλι να πω οκ.
Αμ το φτηνότερο Sonus Faber να πάρει κανείς το ευχαριστιέται όσο εκλεπτυσμένος αισθητικά και να είναι.
Δεν συζητώ τι θα έφτιαχνε ο Μπουλ για αυτά τα λεφτά.
(Να με συγχωρήσουν οι φίλοι της ATC μόνο για την αισθητική μιλάω,δεν αμφιβάλω για τον ήχο και την αξία τους).

Ούτε κι εμένα μ' αρέσουν σαν εμφάνιση. Είναι φανερό ότι δεν προορίζονται για οικιακούς χώρους με τέτοια εμφάνιση. Γι' αυτό είναι και πολύ πιο προσωπική υπόθεση η επιλογή ηχείου σε σχέση με τις άλλες συσκευές του συστήματος.

Τι είναι οι οικιακοί χώροι βρε παιδιά? Τι είναι η αισθητική? Έχει κοινό παρονομαστή?

Τα λατρεύω και εμφανισικά τα ATC! Όπως και τα JBL.

Βέβαια, αντί για μπιμπελό στο σπίτι, έχω στρόφαλους και πιστόνια από τανκς....:goodnight:

...την σιφονιέρα μου ...μέσα...:FSGSFGS4:

Ps. To συγκεκριμένο se πάντως είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Last edited: