Αθέατες ακτινοβολίες...

ουτε στα βουνα ειμαστε ασφαλεις!
Η κοσμικη ακτινοβολια ειναι εντονοτερη οσο πηγαινουμε πιο ψηλα.

Ναί αλλά γλυτώνουμε απο φούρνους μικροκυμάτων ,κινητά ,επαγωγικές εστίες , wi fi καί τά υπόλοιπα <κακά > τού πολιτισμού.Εξ άλλου εκεί αντί νά ακούς logitech touch πιθανότατα θά έχεις touch μέ αλεπούδες,λύκους,τσακάλια ...

Πολύ πρεμούρα βλέπω με τα βουνά .... απωθημένο ?

αλήθεια, οι συνέπειες ενός ψημένου, από την ακτινοβολία, εγκεφάλου ..

ποιές είναι ?

κάπου διάβασα οτι μεταξύ άλλων εμφανίζεται επιθετική συμπεριφορά, αγένεια, νευρικότητα, πτώση Iq κλπ κλπ
ισχύουν ?

Απάντηση: Re: Αθέατες ακτινοβολίες...

Πολύ πρεμούρα βλέπω με τα βουνά .... απωθημένο ?

αλήθεια, οι συνέπειες ενός ψημένου, από την ακτινοβολία, εγκεφάλου ..

ποιές είναι ?

κάπου διάβασα οτι μεταξύ άλλων εμφανίζεται επιθετική συμπεριφορά, αγένεια, νευρικότητα, πτώση Iq κλπ κλπ
ισχύουν ?

Δέν έχω σχέση μέ τή ιατρική κοινότητα γιά νά σού απαντήσω μέ έγκυρες καί διασταυρωμένες πολυετείς έρευνες.Επειδή η επίρροια τών ακτινοβολιών είναι σχετικά προσφατη ,κατ ανάγκη θά περιμένουμε αρκετό καιρό γιά βαθύτερες καί ουσιαστικότερες έρευνες και τά αποτελέσματα τους

Τωρα όσον αφορά τή τελευταία παράγραφο,προσωπικά δέν τό ξέρω .Αυτα τά συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται από άλλες αιτίες η κάποια είναι αποτέλεσμα προσωπικών βιωμάτων
Μπορείς αν θέλεις νά μάς διαφωτίσεις μέ τίς γνώσεις πού απέκτησες από τή σχετική ανάγνωση καθώς καί τή πηγή των πληροφοριών ,γιά νά εμπλουτίσουμε τή γνώση μας

οι γνώσεις μου δεν φτάνουν για να διαφωτίσω ή (ακόμα χειρότερα) να προτρέψω κάποιον να πάρει τα βουνά ...

από κει και πέρα υπάρχει πληθώρα αναφορών και άρθρων στο διαδίκτυο σχετικά με τις διάφορες ακτινοβολίες και τις επιπτώσεις τους,
οπότε, όποιος ενδιαφερεται μπορεί να ψάξει ....

αλλά και εδώ, έχουν αναφερθεί ήδη αρκετές πληροφορίες σχετικά .......

Μπορει να συγκριθει η ζημια απο εναν φουρνο μικροκυμματων με την διαρροη ενος πυρηνικου αντιδραστηρα ?
Η απαντηση παει ως εξης : φροντιζεις να προστατευθεις απο οτι μπορεις (και μαθαινεις) για να καταληξεις να
αφανιστεις απο αυτο που αγνοεις (η ξεχασες) .... λεγεται και ΑΙΣΘΗΣΗ του ΜΕΤΡΟΥ (οχι κατ'αναγκη προνοητικοτητα).

Δεν καταλαβαίνω πως η "αίσθηση του μέτρου" οδηγεί σε σύγκριση μιας κοινής οικιακής ηλεκτρικής συσκευής που χρησιμοποιούν δισεκατομμύρια κάτοικοι του πλανήτη, με ... πυρηνικά εργοστάσια!

Η αισθηση του μετρου εχει να κανει με το οτι ... ΟΛΟΙ απο καποια ΑΙΤΙΑ θα "φυγουμε".
Οσο και να ενημερωθουμε, οσο και να προσεξουμε, ΟΣΟ ΕΥΦΥΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ,
οσο ελεγχο και αν αποκτησουμε .... ο φουρνος μικροκυμματων ειναι ΗΠΙΑ φονικος
ασχετα αν δεν ειναι ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΑ φονικος (οπως μια διαρροη αντιδραστηρα).

Ο θανατος μπορει να ερθει στα βαθια γεραματα αλλα ΙΣΩΣ δυστυχως και στην νιοτη μας.
Το αναπαντεχο ειναι ραχοκοκαλια της ζωης και καθημερινοτητας. Με φουρνακι η με Φουκοσιμα.

Ομως αυτο, ΔΕΝ σημαινει οτι αδιαφορουμε για την αξια της ενημερωσης (εγω θα ελεγα Λαχταρα)
γιατι ΕΚΕΙ βρισκεται το Μετρο. Ακομα και αν ΔΕΝ μπορουμε να κανουμε κατι, αμεσα ... ενημερωνομαστε.
Ακομα και αν δεν αποτρεψουμε το μοιραιο, ενημερωνομαστε. Ακομα και αν ο κοσμος γινεται επιταχυνομενα
χαοτικος και απροβλεπτος ... ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ. Οσο μπορουμε, οποτε μπορουμε και απο οπου μπορουμε !
Απο μια καθαρα στεγνη, ορθολογιστικη πλευρα .... που βλεπει το αποτελεσμα (βαθια γηρατεια με υγεια)
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ.

Ετσι δεν ειναι, Νικο ? ....

(για να γινω ακομα πιο συγκεκριμενος, αν δεν εγινα πια ....
τι νοημα εχουν οι βλαβερες ακτινοβολιες που μπορει να εμφανιστουν ως ογκος στον εγκεφαλο μου σε δεκα χρονια
αφου εγω θα εχω τιναξει τα πεταλα απο μια ξαφνικη ανακοπη, λογω υψηλης χοληστερολης .... Η ΨΥΧΡΗ ΛΟΓΙΚΗ
ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ !!! .... ομως .... ειναι ετσι τα πραγματα ? ...)

Last edited:
Η αισθηση του μετρου εχει να κανει με το οτι ... ΟΛΟΙ απο καποια ΑΙΤΙΑ θα "φυγουμε".
Οσο και να ενημερωθουμε, οσο και να προσεξουμε, ΟΣΟ ΕΥΦΥΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ,
οσο ελεγχο και αν αποκτησουμε .... ο φουρνος μικροκυμματων ειναι ΗΠΙΑ φονικος
ασχετα αν δεν ειναι ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΑ φονικος (οπως μια διαρροη αντιδραστηρα).

Το διάβασες στο ιντερνετ ότι ο φούρνος είναι φονικός και το πίστεψες;

Το διάβασες στο ιντερνετ ότι ο φούρνος είναι φονικός και το πίστεψες;

Υποθετω οτι μ'αυτο που εγραψες ΔΕΝ φοβασαι να προβεις στο προφανες :
να αγκαλιασεις τον φουρνο σε πληρη λειτουργια ... χωρις φοβο και παθος !

Αφου δεν ειναι φονικος .... JUST DO IT .... (καμια κατοστη φορες !)

Υποθετω οτι μ'αυτο που εγραψες ΔΕΝ φοβασαι να προβεις στο προφανες :
να αγκαλιασεις τον φουρνο σε πληρη λειτουργια ... χωρις φοβο και παθος !

Αφου δεν ειναι φονικος .... JUST DO IT .... (καμια κατοστη φορες !)

Δεν ξερω αν αναφερεσαι στην ακτινοβολια η οποια θα διαρρευσει απο το κρυσταλλο της πορτας (ακομα κι αν εχει εσωτερικα μεταλλικα στοιχεια για ανακλαση της ακτινοβολιας παλι προς τα μεσα) ή αναφερεσαι στο γεγονος που λενε οτι τα μικροκυματα αλλαζουν/αλλοιωνουν το dna του τροφιμου που ζεσταινουν και αυτο ειναι επικινδυνο γιατι ειναι σαν να τρωμε μεταλλαγμενη τροφη. (με οποιες επιπτωσεις (κι αν) υπαρχουν μακροπροθεσμα.)

οι γνώσεις μου δεν φτάνουν για να διαφωτίσω ή (ακόμα χειρότερα) να προτρέψω κάποιον να πάρει τα βουνά ...

από κει και πέρα υπάρχει πληθώρα αναφορών και άρθρων στο διαδίκτυο σχετικά με τις διάφορες ακτινοβολίες και τις επιπτώσεις τους,
οπότε, όποιος ενδιαφερεται μπορεί να ψάξει ....

αλλά και εδώ, έχουν αναφερθεί ήδη αρκετές πληροφορίες σχετικά .......

H προτροπή γιά τή δαβίωση στά βουνά η σέ απόμακρα νησιά είναι γιά όσους δέ θέλουν να υφίστανται τίς επιπτώσεις τών ακτινοβολιών
Οσόν αφορά τίς επιδράσεις τής ακτινοβολίας καί τίς αναρτήσεις στό διαδίκτυο αρχίζουν από σοβαρότατες μελέτες και καταλήγουν στόν Λιακόπουλο,ή σέ κάποιοιν άγιο...
Οταν η επιστημονική κοινότητα μάς διαθέσει επαρκώς τεκμηριωμένα στοιχεία πολύ ευχαρίστως νά το συζητήσουμε.Τωρα αν μαράθηκαν κάποια φυτά στη Δανία ´λόγω του wi fi δέ νομίζω ότι αποτελεί επιστημονική μελέτη.
Έχουμε στη καθημερινότητά μας πολύ μεγαλύτερες πηγές κινδύνου τής υγείας πού μάλλον αποτελεί <πολυτέλεια> νά μιλάμε γιά τήν εκπεμπόμενη ακτινοβολία από διάφορες πηγές.

Re: Απάντηση: Αθέατες ακτινοβολίες...

Σε πραγματικό κλωβό Φαραντέι δεν περνάει τίποτα σε καμία συχνότητα.
Όχι ακριβώς, δεν περνάει καμμία ακτινοβολία με μήκος κύματος αρκετά μεγαλύτερο από τις τρύπες που έχει ο κλωβός. Οι κλωβοί φαραντάυ της ΔΕΗ είναι συρματόπλεγμα γιατί το μήκος κύματος του εναλασσόμενου (50Hz) είναι τεράστιο. Το μήκος κύματος των μικροκυμάτων στον φούρνο είναι 12cm. Το ορατό φως περνάει από την πόρτα του φούρνου γιατί έχει μήκος κύματος 390-700 nm, που φυσικά είναι χιλιάδες φορες μικρότερο από το πλέγμα του φούρνου. Οι ακτίνες Χ θα περνάνε ακόμα και μέσα από έναν συμπαγή κλωβό φαραντάυ γιατί το μήκος κύματός τους είναι μικρότερο ακόμα και από τις αποστάσεις ανάμεσα στα μόρια του κλωβού.

Πετρο

Αν τα συμφεροντα ειναι πολυ μεγαλα ... για να δει το φως της δημοσιοτητας μια σοβαρη μελετη ?
Τι γινεται ? Αδιαφορουμε και για τα μαραμενα φυτα ? (Don't worry, be happy ? ....)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αθέατες ακτινοβολίες...

Όχι ακριβώς, δεν περνάει καμμία ακτινοβολία με μήκος κύματος αρκετά μεγαλύτερο από τις τρύπες που έχει ο κλωβός. Οι κλωβοί φαραντάυ της ΔΕΗ είναι συρματόπλεγμα γιατί το μήκος κύματος του εναλασσόμενου (50Hz) είναι τεράστιο. Το μήκος κύματος των μικροκυμάτων στον φούρνο είναι 12cm. Το ορατό φως περνάει από την πόρτα του φούρνου γιατί έχει μήκος κύματος 390-700 nm, που φυσικά είναι χιλιάδες φορες μικρότερο από το πλέγμα του φούρνου. Οι ακτίνες Χ θα περνάνε ακόμα και μέσα από έναν συμπαγή κλωβό φαραντάυ γιατί το μήκος κύματός τους είναι μικρότερο ακόμα και από τις αποστάσεις ανάμεσα στα μόρια του κλωβού.

Είναι σωστά αυτά που λές, σε αυτά δε διαφωνώ.

Η αναφορά μου στο κλωβό γίνεται για τις επίμαχες συχνότητες που καλείται να αποκλείσει.
Πειραματικά αποδεικνύεται ότι περνούν όμως έστω και εξασθενημένες (έχω βάλει link).
Άρα δεν είναι κλωβός, αλλά τύπου κλωβός...
και πως να είναι άλλωστε? αφού έχει κινητή πόρτα απο γυαλί!

+++
Η αναφορά μου έχει να κάνει με ενημέρωση. Οι φούρνοι δεν είναι πάντα εντελώς ακίνδυνοι, ας γνωρίζουμε δύο πράγματα παραπάνω.
Γνωρίζοντας μπορούμε να αγοράσουμε ή όχι... να τους αγκαλιάζουμε ή όχι... να λέμε στο παιδί κοίτα τι ωραία σκάνε τα πατλάκια μέσα ή απομακρύνσου να είμαστε ήσυχοι...
Φαντάζομαι τα μέτρα προστασίας είναι εύκολα και ανέξοδα. Δε χάνουμε τίποτα.

Γενικό σχόλιο.
Δεν είναι αναγκη να πηγαίνουμε κάθε σκέψη στα άκρα.
Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας είναι αδιαμφισβήτητα, δεν την καταδικάζουμε.
Αλλά ας βλέπουμε και τα μειονεκτήματα και ας αξιολογούμε το ρίσκο.
Βασικά στοιχεία αυτού είναι η συχνότητα εμφάνισης προβλημάτων (πχ κακής λειτουργίας) και οι συνέπειες (προφανώς στην υγεία μας εν προκειμένω)

Όπως και στη βιομηχανική επανάσταση ή στη περίπτωση του τσιγάρου αν θέλετε... αυτά δεν ήταν γνωστά απο την αρχή και θρηνήσαμε θύματα. Πολλά θύματα.
Η ενημέρωση και το ψαχούλεμα για όλα αυτά λοιπόν, δε βλάπτει, imo.

Kάποιος θα μάθει και θα λάβει τα μέτρα του ή εγώ ο δύσπιστος θα πάρω "φουρνάκι" και θα διευκολύνω τη φουκαριάρα τη κυρά στη καθημερινότητά της.
Χωρίς δόγματα ή ωχαδερφισμό ας ψαχτούμε λίγο, δε βλάπτει κανέναν αυτό!
Δεν είναι όλα ασπρο μαύρο.

edit.
Στη περίπτωση του φούρνου μικροκυμάτων απλά κατεβάστε ένα οποιοδήποτε εγχειρίδιο κατασκευαστή και προσέξτε πόσες είναι οι σελίδες "μέτρα ασφαλείας".
Τριπλάσιες απο τις οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης! (φυσικά δεν αφορούν όλες την ακτινοβολία)
Αν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να αποστηθίσετε όλα αυτά, εσείς και η γυναίκα σας ή όποιος άλλος δικός σας κάνει χρήση, έχει καλώς.
Αν όχι... μη βάζετε σε κίνδυνο αγαπημένα σας πρόσωπα. Ή τουλάχιστον προτρέψτε τα να ενημερωθούν επαρκώς.

Last edited:
Παιδες, το εγραψα και πιο πανω, απο θεμα φυσικης ειναι οπως τα λεει ο ΙΝ. Κανονικοτατος κλωβος φαραντε ι ειναι αυτος του φουρνου, καδραρισμενος για να κοβει συγκεκριμενο μηκος κυματος. Το μονο που μου κανει καποια εντυπωση ειναι οτι η διαφορα μεταξυ 1.9 GHz και 2.45 δεν ειναι τοσο μεγαλη και θα περιμενα να τις κοβει και αυτες. Αν ομως το κινητο χτηπαει στα 900, ισως να περναει σημα, και αυτο, λεω ισως, να ειναι η εξηγηση γιατι σε μερικους μια χτυπαει το κιν και μια οχι.

Παιδες, το εγραψα και πιο πανω, απο θεμα φυσικης ειναι οπως τα λεει ο ΙΝ. Κανονικοτατος κλωβος φαραντε ι ειναι αυτος του φουρνου, καδραρισμενος για να κοβει συγκεκριμενο μηκος κυματος. Το μονο που μου κανει καποια εντυπωση ειναι οτι η διαφορα μεταξυ 1.9 GHz και 2.45 δεν ειναι τοσο μεγαλη και θα περιμενα να τις κοβει και αυτες. Αν ομως το κινητο χτηπαει στα 900, ισως να περναει σημα, και αυτο, λεω ισως, να ειναι η εξηγηση γιατι σε μερικους μια χτυπαει το κιν και μια οχι.

Κάποιο φούρνοι δεν κόβουν τα 1,9GHz και κα´ποιοι άλλοι ναι. Έχω δοκιμάσει με wind και cosmote.
αυτό που δεν μπορώ να επιβεβαιώσω είναι το πόσο καλό σήμα είχα σε κάθε δοκιμή (δεν το πρόσεξα) και είναι σημαντικό νομίζω.

Για το εύρος συχνοτήτων που κόβει δεν ξέρω δεν απαντώ. Θα έπρεπε να ενημερώνουν οι εταιρείες.

Εγώ επιμένω πάντως Πάνο, ότι είναι κλωβός τύπου φαραντέι. Η αποτελεσματικότητά του είναι απόρια του κέρδους του κατασκευαστή και της επίδοσής του με ότι και αν σημαίνει αυτό.

Πριν 2-3 χρόνια βρέθηκα σε πολυκατάστημα στην Γερμανία για αγορά φ.μικροκυμμάτων για μια φίλη..
Το γνώριζα το συγκεκριμένο πείραμα κι είπα να δοκιμάσω.
Δοκίμασα απο φούρνους των 40 μέχρι φούρνους των 300-400 (μάρκα, inox, εντοιχισμένους κλπ).

Συζητώ για περισσότερους απο 40 φούρνους και περίπου 10 διαφορετικές μάρκες.

Δεν υπήρξε έστω ένας που να έκοψε το σήμα του τηλεφώνου.

Πρίν χρόνια έβαλα σέ χρηματοκιβώτιο 2 τόνων περίπου μέ πάχος τοιχωμάτων περι 20 εκατοστά ,προφανώς περίβλημα από ατσάλι ,καί τό κινητό δέχθηκε κανονικότατα ολες τίς κλήσεις

Αν όμως πατήσεις το κουμπί του φούρνου μικροκυμάτων να λειτουργήσει ταυτόχρονα, δέχεται άραγε κλήση το κινητό; Εγώ το δοκίμασα και.....

.... αστεία λέω για να ελαφρύνουμε το θέμα...

Πρίν χρόνια έβαλα σέ χρηματοκιβώτιο 2 τόνων περίπου μέ πάχος τοιχωμάτων περι 20 εκατοστά ,προφανώς περίβλημα από ατσάλι ,καί τό κινητό δέχθηκε κανονικότατα ολες τίς κλήσεις

Πέτρο ζήτα απο την κυρά αλουμινόχαρτο και τύλιξέ του καλά. Μετά πες μας αν χτύπησε.

Το συγκεκριμένο χρηματοκιβώτιο δεν ήταν είναι ο κατάλληλος κλωβός πιθανόν. Αντίθετα παίζει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ακόμα και σε ασανσέρ.

Τεσπα... δεν είναι εκεί το θέμα προφανώς... μάθαμε τι κάνει ο φούρνος... καταλάβαμε ότι πρέπει να είμαστε (και μπορούμε να είμαστε προσεκτικοί, πάμε παρακάτω. -bye-

Υπεριώδης ακτινοβολία UV-B και C. :Banane0:

Αν όμως πατήσεις το κουμπί του φούρνου μικροκυμάτων να λειτουργήσει ταυτόχρονα, δέχεται άραγε κλήση το κινητό; Εγώ το δοκίμασα και.....

.... αστεία λέω για να ελαφρύνουμε το θέμα...

καλό!

Πλάκα πλάκα ένας φίλος δεν το έβγαλε απο την πρίζα και την ώρα που θα το καλούσε κάτι του έτυχε επέιγον (δεν θυμάμαι τι, κάποιος τον φώναξε) και το άφησε μέσα.
Πήγε η γυναίκα του να βάλει το φαί και βρήκε μέσα το κινητό........................

Προσοχή και εκτός πρίζας πριν δοκιμάσετε... (για όποιον πιστεύει ότι μπορεί να πάρει μια πρώτη ένδειξη)