Αθέατες ακτινοβολίες...

Πέτρο ζήτα απο την κυρά αλουμινόχαρτο και τύλιξέ του καλά. Μετά πες μας αν χτύπησε.

Το συγκεκριμένο χρηματοκιβώτιο δεν ήταν είναι ο κατάλληλος κλωβός πιθανόν. Αντίθετα παίζει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ακόμα και σε ασανσέρ.

Τεσπα... δεν είναι εκεί το θέμα προφανώς... μάθαμε τι κάνει ο φούρνος... καταλάβαμε ότι πρέπει να είμαστε (και μπορούμε να είμαστε προσεκτικοί, πάμε παρακάτω. -bye-

Υπεριώδης ακτινοβολία UV-B και C. :Banane0:

η C απορροφαται πληρως απ'την ατμοσφαιρα.

Nαι γιατί αντίθετα με το όζον, το διοξείδιο αυξάνεται και τις μπλοκάρει αποτελεσματικότερα...
(φυσικά δεν είναι καλό που αυξάνεται το διοξείδιο... αλλά δεν είναι ακτινοβολία αυτό!)

Όμως μήπως εκπέμπονται Β και C απο κάποιου είδους λάμπες? πx κάτι τέτοιες?
fishtankpet_compact_fluorescent_light.jpg

Και μήπως σε απόσταση 30-40 πόντων επι 8ωρο βλάπτουν και αυτές?
Μη σας φαίνεται μικρή η απόσταση... σκεφτείτε κάποιο φωτιστικό γραφείου...

Last edited:
λογικα οι υπερυθρες σε αυτες τις λαμπες,απορροφουνται απ'το λευκο υλικο πληρως και στη συνεχεια επανεκπεμπονται στη περιοχη του ορατου φωτος.
Ειναι το φαινομενο του φθορισμου,εξ ου και λαμπες φθορισμου και οχι φθοριου.

Έτσι..Οι υπεριώδεις εκπέμπονται απο τον υδράργυρο που περιέχουν,αυτή που φθορίζει στο ορατό φάσμα είναι η λευκή επίστρωση του γυαλιού όταν αλληλεπιδρά με αυτές..Δε θέλουμε μια τέτοια λάμπα που έχει χαλάσει η επίστρωση,όπως τις λάμπες black light ας πούμε.

Last edited:
Για αναγνωση ο σωστος φωτισμος ειναι συνδυασμος 2 πηγων φωτος, η κοντινη ιδανικα πυρακτωσεως, η δευτερη στο ταβανι μπορει να ειναι και κατι αλλο.

Αυτο που εχει ενδιαφερον και ειναι σχετικο και με το νημα ειναι οτι γυμναστηρια και σουπερ μαρκετ χρησιμοποιουν φωτισμο με μεγαλο ποσοστο υπεριωδους+ γαλαζιου φωτος για να αυξανουν τους εγκεφαλικους ρυθμους. Ετσι τρεχουμε και ψωνιζουμε περισσοτερο...

Γενικα, αυτα τα μηκη κυματος διεγειρουν τον εγκεφαλο και γιαυτο η οθονη του υπολογιστη προκαλει και αυπνια.

Re: Απάντηση: Αθέατες ακτινοβολίες...

Γελα γελα ρε , οταν βρεθουμε θα σου δανεισω τον μετρητη μου ακτιβολιων να μετρησεις σπιτι σου να δεις για ποτε ξεγινεσαι hiendas στο πι και φι :D

Και αφου μετρησεις και μου πεις τιμες θα σου βαλω εδω μεσα οτι εχω διαβασει για τις επιπτωσεις της Η/Μ ακτινοβολιας μιας και ειναι θεμα που με εχει απασχολησει για προσωπικους λογους πανω απο δεκαετια....

Πάντως οι "διπλές" CFL (με γυαλί γύρω από το σπειροειδές στοιχείο εκπομπής) έχουν αρχίσει να γίνονται δυσεύρετες. Τις ήθελα για συγκεκριμένο φωτιστικό που φαίνεται η λάμπα, και βρήκα στο τρίτο κατάστημα. Είχαν μόνο αυτές με τις τεράστιες σφαίρες. Και μην μου πείτε για του ΙΚΕΑ, αυτές που πήρα έχουν λαστιχένιο κάλυμμα κι όχι γυάλινο!
Αλήθεια, ξέρετε αν υπάρχουν ακόμα λάμπες πυρακτώσεως ανεστραμμένου καθρέφτη; Γιατί χρειάζομαι για ένα άλλο φωτιστικό.

Όσο για τον "κλωβό" που προσφέρει το ασανσέρ, μπορεί να κόβει το κινητό, αλλά δοκιμάσατε ασύρματο τηλέφωνο; Μια χαρά πιάνει και μέσα στο ασανσέρ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αθέατες ακτινοβολίες...

Γελα γελα ρε , οταν βρεθουμε θα σου δανεισω τον μετρητη μου ακτιβολιων να μετρησεις σπιτι σου να δεις για ποτε ξεγινεσαι hiendas στο πι και φι :D

Και αφου μετρησεις και μου πεις τιμες θα σου βαλω εδω μεσα οτι εχω διαβασει για τις επιπτωσεις της Η/Μ ακτινοβολιας μιας και ειναι θεμα που με εχει απασχολησει για προσωπικους λογους πανω απο δεκαετια....

Μέτρα ρε συ τίποτα μιας και το έχεις.
Ξεκίνα απο το φωτιστικό και προχώρα προς τις πρίζες, ψιλοαφόρτιστα κινητά και dect.
Πάρε και μια μέτρηση εκεί στη γωνία με τα χρέπια να δούμε τι εκπέμπουν και δαύτα :rip:

Μια παλια σθνταγη καμια 10αρια γλαστρακια μικρα κακτακια και μιςση ως και 40 τις 100 ακτινοβολια

καλημερα και χρονια πολλα σε ολους

Γιατι ρε παιδια θεωρουνται τοσο δεδομενα ορισμενα πραγματα ?
Οπως ας πουμε οτι ξερουμε ΟΛΟΙ τι ειναι διπλες CFL (με γυαλι γυρω απο σπειροειδες στοιχειο εκπομπης) ?
Η το λαστιχενιο καλλυμα γυρω απο λαμπα (πως δεν καιγεται, τοτε ?) και οχι το γυαλινο ?

Τεσπα ...

Σημερα το Google εχει δωσει ρεστα με ενα απο τα απλουστερα και ομορφοτερα animated gifs που εχω δει >

new-years-eve-2013-google-doodle-.gif

Πέτρο ζήτα απο την κυρά αλουμινόχαρτο και τύλιξέ του καλά. Μετά πες μας αν χτύπησε.

Το συγκεκριμένο χρηματοκιβώτιο δεν ήταν είναι ο κατάλληλος κλωβός πιθανόν. Αντίθετα παίζει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ακόμα και σε ασανσέρ.

Τεσπα... δεν είναι εκεί το θέμα προφανώς... μάθαμε τι κάνει ο φούρνος... καταλάβαμε ότι πρέπει να είμαστε (και μπορούμε να είμαστε προσεκτικοί, πάμε παρακάτω. -bye-

Υπεριώδης ακτινοβολία UV-B και C. :Banane0:

Νικόλα θα σου στείλω καί τό κινητο και τό αλουμινόχαρτο
Μιά χαρα δουλεύει τό κινητο <φασκιωμένο> μέ αλουμινόχαρτο.
Μήπως νά κάνουμε τέστ αλουμινόχαρτου;

Καλή χρονιά ,άσε τά αλουμινόχαρτα καί τίς ακτινοβολίες καί ασχολήσου μέ τό mac mini -mambo.Επ ευκαιρία το ivy ακούγεται πιό <γεμάτο> σέ σύγρκριση μέ το legato

Νοpe! Αν το τυλίξεις καλά δεν δουλεύει. Με έβαλες και ξανατσέκαρα :p

Nα δούμε και το sen και αποφασίζουμε :ernaehrung004:

Νοpe! Αν το τυλίξεις καλά δεν δουλεύει. Με έβαλες και ξανατσέκαρα :p

Nα δούμε και το sen και αποφασίζουμε :ernaehrung004:

Καλά θά το τυλίξω μέ τα 10 μέτρα πού έχει η συσκευασία.Τό <φάσκιωσα> Νικόλα πολύ επιμελώς....,αλλά δούλεψε.Μήπως καί στο αλουμινόχαρτο συμβαίνει κάτι παρόμοιο με τα audiophile usb cables;

Απάντηση: Re: Αθέατες ακτινοβολίες...

Ο τζιμισκης ειχε ενα καλο υλικό τυλιγματος

Εσύ κοίταξε νά θωρακίσεις τίς κατασκευές σου από τίς ηλεκτομαγνητικές επιδράσεις γιά νά μήν ακους ραμπλ....

Καλά θά το τυλίξω μέ τα 10 μέτρα πού έχει η συσκευασία.Τό <φάσκιωσα> Νικόλα πολύ επιμελώς....,αλλά δούλεψε.Μήπως καί στο αλουμινόχαρτο συμβαίνει κάτι παρόμοιο με τα audiophile usb cables;

Γιαλαντζί αλουμινόχαρτο έχεις :p

(και καλώδια usb επίσης :ADFADF1:)