Αθήνα - Ιωάννινα. Προτιμότερη διαδρομή;

Κεφτεδάκια με τσίπουρο 10 το πρωί με τσουχτερό κρύο έξω ήταν σούπερ στην Πύρρα!

Ο δρόμος που λέω είναι ο παρακάτω, γιατί όντως υπάρχουν αρκετές διαδρομές εκεί γύρω.

dromos.jpg

Edit: Επειδή το crop δεν έγινε καλά, η πινέζα κάτω αριστερά είναι οι Καλαρίτες και η μπλε διαδρομή συνεχίζει το δρόμο προς Περτούλι, Ελάτη κλπ.

Έτσι κάνεις τον γύρο μπρε...
Στρίβεις πριν την Αγία Παρασκευή (δλδ στη μεγάλη διασταύρωση πριν το Γαρδίκι) και κατευθύνεσαι προς Ματσούκι.

Μπάνιο στον Ασπροπόταμο, δοκίμασες; Εκεί κάτω από την Αγία Παρασκευή έχει ένα πλάτωμα καλό. Βέβαια μόνο κατακαλόκαιρο και με ζέστη, αλλιώς ...μπρρρρ

Ο δρόμος από το Ματσούκι με το δρόμο από τους Καλαρίτες ενώνονται σχεδόν στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής. Δεν ξέρω την κατάσταση του δρόμου από το Ματσούκι. Προφανώς θα ρωτήσουμε ντόπιους αν και μας βολεύει λόγω ξενοδοχείου να ανέβουμε από Καλαρίτες.
Όσο για το μπάνιο που είπες όταν πήγαμε προς τα χωριά του Ασπροποτάμου την επόμενη ημέρα το έστρωσε με χιόνι στην Ελάτη, οπότε μόνο για μπάνιο δεν ήταν.

Συγνώμη αλλά εδω και καμμια δεκαριά ποστ απαντάτε στο ερώτημα του νήματος?
Δηλαδή προτείνετε Αθήνα Γιάννενα μεσω Καλαρυτων?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γιατι εγω που πήγα πριν ενα μηνα έχασα το μέτρημα με τις φουρκέτες

Συγνώμη αλλά εδω και καμμια δεκαριά ποστ απαντάτε στο ερώτημα του νήματος?
Δηλαδή προτείνετε Αθήνα Γιάννενα μεσω Καλαρυτων?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γιατι εγω που πήγα πριν ενα μηνα έχασα το μέτρημα με τις φουρκέτες

Δεν νομίζω.

Αν και θεωρητικά γίνεται.

Αν θέλεις να φτάσεις σε 15 ώρες.

Μάλλον το κομμάτι Ανθούσα - Μπάρος - Καλαρρύτες είναι λίγο off topic.

Τάσο, δεν νομίζω να παίζει η διαδρομή Τζούρτζια (Αγ. Παρασκευή) - Γαρδίκι - Ματσούκι - Καλαρύτες. Δεν έχω πάει πρόσφατα, αλλά πριν χρόνια ήταν ορειβατικό μονοπάτι (και πολλά λέω...)

Καλά τα λέει ο Γιώργος για το διάσελο του Μπάρου.

Πηγαίνοντας από Τρία ποτάμια για Χαλίκι, στρίβεις στη διασταύρωση της Ανθούσας, όχι δεξιά για Ανθούσα αλλά αριστερά, περνώντας μετά από 200 μέτρα το μοναστήρι της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας. Συνεχίζεις τον δρόμο που σε βγάζει στο διάσελο του Μπάρου. Είναι άσφαλτος χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Έχω την εντύπωση πως είναι το υψηλότερο σημείο στην Ελλάδα με άσφαλτο. Πάνω στο διάσελο, κοιτώντας δυτικά έχεις μπροστά σου τους Καλαρύτες.

Ο δρόμος που αναφέρεις εσύ είναι ο δρόμος που συνδέει το Χαλίκι (αν δηλαδή δεν στρίψεις στην διασταύρωση της Ανθούσας αλλά συνεχίσεις ευθεία) με το Ανήλιο Μετσόβου. Ωραία διαδρομή κυρίως από το Χαλίκι μέχρι το διάσελο του Χότζα. Μετά ο δρόμος στενεύει και θέλει προσοχή μη βρεθείς μούρη με μούρη με κάποιο αντίθετα κινούμενο όχημα. Την άνοιξη μπορεί σε κάποια σημεία λίγο πριν το Ανήλιο να έχει φαγωθεί μέρος του δρόμου από κατολισθήσεις. Πάντως καλοκαίρι τον προτιμώ, κυρίως όταν επιστρέφω από Κρανιά για Θεσσαλονίκη.

Αυτά και συγνώμη για το ΟΤ.

Αυτό το Ανηλιο εχει ενα δρομο ολο κι ολο σωλήνα. Και ανήφορο κατήφορο. Αν πετύχεις άλλον. ...την που κανονικά.

Να πήγα λες μέσω Ανθούσας? Μπορεί, τώρα που το λες.... Πάντως ο δρόμος περνούσε από πολύ ψηλά. Και είχε μέσα στον Αύγουστο θερμοκρασία 11 βαθμούς το καταμεσήμερο.

Τώρα που ξανακοιτάω τα tags όταν είχα ανεβάσει τις φωτογραφίες στο flickr, όντως μεταξύ Καλαρρυτών και Ανθούσας μου τις βγάζει...

Re: Απάντηση: Αθήνα - Ιωάννινα. Προτιμότερη διαδρομή;

Να πήγα λες μέσω Ανθούσας? Μπορεί, τώρα που το λες.... Πάντως ο δρόμος περνούσε από πολύ ψηλά. Και είχε μέσα στον Αύγουστο θερμοκρασία 11 βαθμούς το καταμεσήμερο.

Τώρα που ξανακοιτάω τα tags όταν είχα ανεβάσει τις φωτογραφίες στο flickr, όντως μεταξύ Καλαρρυτών και Ανθούσας μου τις βγάζει...

Η δεύτερη φωτογραφία σου δείχνει δύο κορυφές του Λάκμου που φαίνονται από το δρόμο που πάει στο Μπάρο. Η μία είναι η Μποτάι, η άλλη μάλλον ο Σουφλομύτης.

Η τελευταία δείχνει την κορυφή Τσούμα Πλαστάρι που είναι δίπλα στο διάσελο. Δεξιά από την κορυφή φαίνεται λίγο και ο δρόμος. Από τον Μπάρο μέχρι τα 2188μ της κορυφής είναι γύρω στα 45 λεπτά περπάτημα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Από Ρίο προς Ιωάννινα, η περιμετρική Άρτας είναι κλειστή και περνάς μέσα από Άρτα και Φιλιππιάδα. +15 λεπτά τουλάχιστον. Ο λόγος είναι έργα ένωσης της περιμετρικής Άρτας με άλλα έργα της Ιόνιας οδού.

Αν πας από κάτω (ριο) το πρόβλημα είναι από Κόρινθο μέχρι γέφυρα λόγο των έργων.

Re: Απάντηση: Αθήνα - Ιωάννινα. Προτιμότερη διαδρομή;

Από Ρίο προς Ιωάννινα, η περιμετρική Άρτας είναι κλειστή και περνάς μέσα από Άρτα και Φιλιππιάδα. +15 λεπτά τουλάχιστον. Ο λόγος είναι έργα ένωσης της περιμετρικής Άρτας με άλλα έργα της Ιόνιας οδού.

Ποτέ έγινε αυτό???
Το περασμένο Σ/Κ Ο δρόμος ήταν ανοιχτός.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αθήνα - Ιωάννινα. Προτιμότερη διαδρομή;

Ποτέ έγινε αυτό???
Το περασμένο Σ/Κ Ο δρόμος ήταν ανοιχτός.

Σίγουρα είναι από την περασμένη Τετάρτη που κατέβηκα από Θεσσαλονίκη - Πάτρα, και συνέχιζε Παρασκευή που επέστρεψα. Είναι κλειστό μόνο το ρεύμα από Άρτα προς Ιωάννινα.

Εκεί κάνει διακλάδωση George... Στο ύψος του Κουβαρά.
Δεξιά παρακάμπτεις Αμφιλοχία προς Άρτα και αριστερά πάει προς Κατούνα -Βόνιτςα - Άκτιο