Συγνώμη αλλά εδω και καμμια δεκαριά ποστ απαντάτε στο ερώτημα του νήματος?
Δηλαδή προτείνετε Αθήνα Γιάννενα μεσω Καλαρυτων?
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Γιατι εγω που πήγα πριν ενα μηνα έχασα το μέτρημα με τις φουρκέτες
Δεν νομίζω.
Αν και θεωρητικά γίνεται.
Αν θέλεις να φτάσεις σε 15 ώρες.
Μάλλον το κομμάτι Ανθούσα - Μπάρος - Καλαρρύτες είναι λίγο off topic.
Τάσο, δεν νομίζω να παίζει η διαδρομή Τζούρτζια (Αγ. Παρασκευή) - Γαρδίκι - Ματσούκι - Καλαρύτες. Δεν έχω πάει πρόσφατα, αλλά πριν χρόνια ήταν ορειβατικό μονοπάτι (και πολλά λέω...)
Καλά τα λέει ο Γιώργος για το διάσελο του Μπάρου.
Πηγαίνοντας από Τρία ποτάμια για Χαλίκι, στρίβεις στη διασταύρωση της Ανθούσας, όχι δεξιά για Ανθούσα αλλά αριστερά, περνώντας μετά από 200 μέτρα το μοναστήρι της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας. Συνεχίζεις τον δρόμο που σε βγάζει στο διάσελο του Μπάρου. Είναι άσφαλτος χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Έχω την εντύπωση πως είναι το υψηλότερο σημείο στην Ελλάδα με άσφαλτο. Πάνω στο διάσελο, κοιτώντας δυτικά έχεις μπροστά σου τους Καλαρύτες.
Ο δρόμος που αναφέρεις εσύ είναι ο δρόμος που συνδέει το Χαλίκι (αν δηλαδή δεν στρίψεις στην διασταύρωση της Ανθούσας αλλά συνεχίσεις ευθεία) με το Ανήλιο Μετσόβου. Ωραία διαδρομή κυρίως από το Χαλίκι μέχρι το διάσελο του Χότζα. Μετά ο δρόμος στενεύει και θέλει προσοχή μη βρεθείς μούρη με μούρη με κάποιο αντίθετα κινούμενο όχημα. Την άνοιξη μπορεί σε κάποια σημεία λίγο πριν το Ανήλιο να έχει φαγωθεί μέρος του δρόμου από κατολισθήσεις. Πάντως καλοκαίρι τον προτιμώ, κυρίως όταν επιστρέφω από Κρανιά για Θεσσαλονίκη.
Αυτά και συγνώμη για το ΟΤ.