Αθηνα...Πηρα τηλ. στην Digea!

εχω την εντυπωση οτι μπηκαμε σε εξοδα για νεες επιπεδες τηλεορασεις και ενισχυτες 5.1 για να βλεπουμε αξιοπρεπως κανα dvd η blue-ray (γιατι οποιος καταφερε να δει ταινια στην tv πρεπει να ειναι μεγαλος ηρωας) αντε και καποια καλη ΞΕΝΗ σειρα (αποκλειονται ξανα τα καναλια αφου τις παιζουν με διφορα ετων απο το εξωτερικο και αλλαζουν τις ωρες συνεχως)οχι τωρα να πληρωσουμε αλλα λεφτα και να γεμισουμε με νεα καλωδια για να δουμε τη μενεγακη και τον χατζηνικολαου σε καλυτερη ποιοτητα!! ρε παιδια τα καναλια ειναι να τα δεις σε κανα μπαουλο του 80 και πολυ τους παει. εχω να δω ολοκληρη ταινια στα καναλια απο το 87 που πηρα το πρωτο βιντεο και η τελευταια φορα που δοκιμασα να δω σειρα ηταν τα x-files το 94 στον ANT1 που το εδειχναν οταν γουσταραν.ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΜΕΓΑΛΗ!!! βγηκε σε DVD και καταφερα να το δω επιτελους ολο.Για ενα ειμαι σιγουρος μετα απο 20-30 χρονια που θα εχουμε mpeg6 6000x6000 η μενεγακη θα συνεχισει να δειχνει 30 ετων ο χατζηνικολαου να λεει τις ειδησεις και ο μακης να κανει τον ταρζαν στη ζουγκλα του!! mpeg4 στα μουτρα τους!!

φαντάζομαι δεν είσαι το target group της digea...

Απάντηση: Re: Αθηνα...Πηρα τηλ. στην Digea!

Παιδιά κακά τα ψέματα , το target group της digea και κάθε digea δεν είμαστε ούτε κατά διάνοια εμείς.
Εμείς αποτελούμε μονοψήφιο ποσοστό.....

Ολο το "πανηγύρι" γίνεται για το 90+% των τηλεθεατών που καλώς ή κακώς βλέπουν ΜΟΝΟ ελληνική τηλεόραση.

Τάσο, μόνη τους ελπίδα για να μας προσεγγίσουν είναι η έναρξη εκπομπών σε Dolby True HD, εννοείται κάδρο 16:9 και καμιά 20αριά Mbps.
Για την ώρα επειδή δεν πληρούν τις παραπάνω προυποθέσεις, η tv μου δεν "φοράει" κεραία..
(και ένα επίγειο HD Ultra (lol) δέκτη που αγόρασα δεν τον ξανά-χρησιμοποίησα από την πρώτη δοκιμή)

Εγώ πάλι είχα πιάσει 4 δοκιμαστικά ψηφιακά [το ένα έδειχνε την ταινία Cars , το άλλο τον .... μπακαλόγατο και τα άλλα 2 την γνωστή εικόνα με τα χρώματα σαν εκείνη που έδειχνε η ΕΤ πρίν "ανοίξει" [αρχίσει η εκπομπή δηλαδή]. Ψάρωσα κι εγώ σήμερα [15/02/10] κ είπα μήπως και όντως τα ξεκινήσανε αλλά μπααααααα

Όπως υπολογίζεται, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, κατά τις 10 - 15 Απριλίου από Υμμητό και Αίγινα, με οριστικό switch off από την Αίγινα της αναλογικής μετάδοσης.

10 με 15 Απριλίου;; Πολύ πίσω μας έχουν πάει . Εγώ πάλι είμαι Άνω Λιόσια , βλέπω τον Υμηττό φάτσα και πιάνω ένα Alter για κλάματα... :) Πολλοί φαντάζομαι θα σωθούν και ανυπομονούν όσο κι εγώ :) Υπομονή....

αντε να δουμε λιγο φως και εμεις γιατι εχω προβλημα με τα αναλογικα εδω στον πειραια.
:violent-smiley-030:

Με την ψηφιακή δεν εγγυάται κανείς ότι δεν θα έχεις προβλήματα,αν είσαι σε θέση ή εξοπλισμό με ιδιομορφίες.

κοιτα σε mpeg 2 που βλεπω τα καναλια της ΕΡΤ ειναι μια χαρα οποτε πιστευω και τα αλλα της Digea οταν μας ερθουν με το καλο πιστευω οτι θα τα βλεπω επισης καλα.
:tee:

Καλημέρα σε όλους,

Μια ερώτηση έχω, είμαι κάτοικος Αναβύσσου και πέρνω σήμα από την Αίγινα. Η τηλεόραση μου είναι μόλις 1 χρόνου και ήδη παλιάς τεχνολογίας χάρη στην ψηφιακή τηλεόραση. Περιλαμβάνει ψηφιακό δέκτη για τα απλά της ΕΡΤ αλλά εγώ δεν πιάνω κανένα απολύτως ψηφιακό κανάλι και το ίδιο ισχύει και με μια καινούργια LH3000 που έχει ενσωματωμένο mpeg2/mpeg4. Τί πιστεύετε ότι μπορεί να φταίει? Κεραία έχει αλαχτεί το 2004 μαζι με ενισχυτές κλπ κλπ.

Καλημέρα σε όλους,

Μια ερώτηση έχω, είμαι κάτοικος Αναβύσσου και πέρνω σήμα από την Αίγινα. Η τηλεόραση μου είναι μόλις 1 χρόνου και ήδη παλιάς τεχνολογίας χάρη στην ψηφιακή τηλεόραση. Περιλαμβάνει ψηφιακό δέκτη για τα απλά της ΕΡΤ αλλά εγώ δεν πιάνω κανένα απολύτως ψηφιακό κανάλι και το ίδιο ισχύει και με μια καινούργια LH3000 που έχει ενσωματωμένο mpeg2/mpeg4. Τί πιστεύετε ότι μπορεί να φταίει? Κεραία έχει αλαχτεί το 2004 μαζι με ενισχυτές κλπ κλπ.

Φιλε, Η Αναβυσσος εχει προβλημα γενικωτερα.

Δεν ειναι θεμα κεραιας. Εισαι σιγουρος οτι βλεπεις Αιγινα?

MPEG 2 (3 ERT + kai το ΡΙΚ ΣΑΤ ) τα πιανει ( σε πολλα μερη απο αντανακλαση).
Gia ta MPEg 4 , θα δουμε. Καποιοι στην Σαρωνιδα τα πιανουν κιολας.
Οχι βεβαια απο Αιγινα. (δηλ πιανουν 11 καναλια MPEG 2 /MPEG 4)

Φιλε, Η Αναβυσσος εχει προβλημα γενικωτερα.

Δεν ειναι θεμα κεραιας. Εισαι σιγουρος οτι βλεπεις Αιγινα?

MPEG 2 (3 ERT + kai το ΡΙΚ ΣΑΤ ) τα πιανει ( σε πολλα μερη απο αντανακλαση).
Gia ta MPEg 4 , θα δουμε. Καποιοι στην Σαρωνιδα τα πιανουν κιολας.
Οχι βεβαια απο Αιγινα. (δηλ πιανουν 11 καναλια MPEG 2 /MPEG 4)

Μενω Σαρωνίδα και η πρώτη φουρνιά ψηφιακών κατεβαίνει κανονικότατα σε mpeg2. Επισης έχει κατέβει και η 2η φουρνιά με τα κανάλια της Digea και έχουν δεσμευσει θέσεις χωρίς φυσικά να υπάρχει ακόμη το σήμα.

Μενω Σαρωνίδα και η πρώτη φουρνιά ψηφιακών κατεβαίνει κανονικότατα σε mpeg2. Επισης έχει κατέβει και η 2η φουρνιά με τα κανάλια της Digea και έχουν δεσμευσει θέσεις χωρίς φυσικά να υπάρχει ακόμη το σήμα.

Τι εννοεις με φουρνιες.
Αυτα που εχω δει σε σπιτι φιλου Στη Σαρωνιδα ειναι οτι πιανει
4- MPEG 2 -Cine+, Spor +, Prisma +,RIKSAT

7- MPEG 4 ( Ta 7 της DIGEA -Mega, ANT,Star, Skai,Αλτερ,ALPHA,Makedonia)

Tα καναλια που τα πιανεις ειναι. 48 για της ΕΤΡ.
37 και 41 ? γαι της Digea.

Σε ευθεία γραμμή Ξυλόκαστρου-Σαρωνίδας η οπτική επαφή αν και μακρινή (107χλμ) είναι ανεμπόδιστη!
Από εκεί και πέρα είναι όλα θέμα ισχύος, σχεδιαγράμματος ακτινοβολίας και κύρτωσης του σήματος καθώς αυτό ταξιδεύει πάνω από θάλασσα!

Re: Απάντηση: Αθηνα...Πηρα τηλ. στην Digea!

Σε ευθεία γραμμή Ξυλόκαστρου-Σαρωνίδας η οπτική επαφή αν και μακρινή (107χλμ) είναι ανεμπόδιστη!
Από εκεί και πέρα είναι όλα θέμα ισχύος, σχεδιαγράμματος ακτινοβολίας και κύρτωσης του σήματος καθώς αυτό ταξιδεύει πάνω από θάλασσα!

αν υπολογίσουμε την καμπύλη της Γής τότε πρέπει η κεραία στο ξυλόκαστρο να είναι σε ύψος τουλάχιστον 880.619 μέτρων για να υπάρχει οπτική (μπορεί και να είναι)

Last edited:
Τι εννοεις με φουρνιες.
Αυτα που εχω δει σε σπιτι φιλου Στη Σαρωνιδα ειναι οτι πιανει
4- MPEG 2 -Cine+, Spor +, Prisma +,RIKSAT

7- MPEG 4 ( Ta 7 της DIGEA -Mega, ANT,Star, Skai,Αλτερ,ALPHA,Makedonia)

Tα καναλια που τα πιανεις ειναι. 48 για της ΕΤΡ.
37 και 41 ? γαι της Digea.

Φουρνίες εννοώ το 1ο σετ (cine+, sport+, prisma+ & rik) και το 2ο σετ με όλα τα υπολοιπα που αναφερεις. Ανέφερα οτι εχουν δεσμευτεί οι συχνότητες ωστόσο φυσικά δεν υπάρχει σήμα απο το 2ο σετ παρά μόνο απο το 1ο.

Φουρνίες εννοώ το 1ο σετ (cine+, sport+, prisma+ & rik) και το 2ο σετ με όλα τα υπολοιπα που αναφερεις. Ανέφερα οτι εχουν δεσμευτεί οι συχνότητες ωστόσο φυσικά δεν υπάρχει σήμα απο το 2ο σετ παρά μόνο απο το 1ο.

Φιλε, με λιγη προσπαθεια και γυριζιντας την αντεννα πρεπει να πιανεις και
τα 7 DIGEA. (Apo Ξυλοκαστρο). Το εχω δει στην Ποσειδωνος. Δεν ειναι παντα τελεια γιατι επηρεαζεται απο τον καιρο.

Δοκιμασα και STB και τα πηγε μια χαρα. (Σταθμη σηματος 40% + )