Άθληση και Διατροφή

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,948
Θεσσαλονίκη
Αλλη ερωτηση προς Διονυση..τρωω με θερμιδικο ελλειμμα και μαλιστα πολυ αλλα τρωω σαβουρα με λιπαρα αυτα τα λιπαρα αποθηκευονται?

Σε ένα από τα link που παρέθεσε ο Διονύσης - πολυ ενδιαφεροντα btw- αναφέρεται ακομη και περίπτωση καθηγητή διατροφολόγου ο οποίος για πείραμα ακολούθησε δίαιτα 1.800 θερμίδων ημερησίως τρώγοντας κατά κύριο λόγο σαβούρα (twinkies). Νομίζω για 12 εβδομάδες και κατέληξε να χάνει κιλά.

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,292
Αθήνα
Re: Απάντηση: Άθληση και Διατροφή

Διονύση οφείλω να σου αναγνωρίσω τον τρόπο που παρουσιάζεις και την ψύχραιμη στάση σου απέναντι σε υπερβολές και υστερίες ασιτίας !

Σε ένα επικεντρώνομαι : Θερμιδική έλλειψη.

Ολα τα άλλα απλά δεν μου κάνουν.

Και αν είναι να υποφέρω για κάτι,μη σώσει και γίνει..

Δημήτρη, σε γενικές γραμμές όλοι θέλουμε ένα σώμα δυνατό, μυώδες (άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο) χωρίς πολύ λίπος κλπ.
Εκεί που υπάρχει τεράστια διαφοροποίηση, είναι στο τι είμαστε διατεθειμένοι να επενδύσουμε (σε χρόνο, πειθαρχία, κόπο κλπ) για να το αποκτήσουμε ή έστω να το πλησιάσουμε όσο γίνεται περισσότερο (οι ρεαλιστικοί στόχοι είναι άλλο μεγάλο θέμα). Με άλλα λόγια, διαφέρουμε στο πού βάζει ο καθένας μας την κόκκινη γραμμή πέρα από την οποία, οποιαδήποτε μορφή διατροφικής πειθαρχίας και οργανωμένης άσκησης, του φαίνεται παράλογη ή δυσανάλογη με το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,948
Θεσσαλονίκη
Καμία γνώμη για ιμάντες γυμναστικής;

Για ασκήσεις έχω μόνο αλτήρες των 5 κιλών, οι οποίοι πλέον είναι ξεκάθαρο ότι δεν φτάνουν, πχ δικέφαλο πιάνω 30 επαναλήψεις και κουράζομαι περισσότερο από την κίνηση. Ακόμη και στην πιο δύσκολη για εμένα άσκηση έπιασα τις 15 επαναλήψεις, άρα θέλω κάτι πιο δύσκολο. Και δεν νομίζω ότι να πάρω ακόμη ένα ζευγάρι αλτήρες πχ των 8 κιλών είναι η λύση.
Βέβαια δεν είχα ποτέ ιμάντες, δεν ξέρω εάν θα μου αρέσουν... αλλά ούτε και ωμά φύλλα σπανάκι έτρωγα παλιά, όμως έφτασαν σχεδόν να μου αρέσουν. Όλα μια ιδέα είναι.

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,292
Αθήνα
Οι ιμάντες είναι μια μορφή αντίστασης, πολύ απλά. Ο βαθμός χρησιμότητάς τους εξαρτάται από το ποιος τους χρησιμοποιεί και από τους στόχους της άσκησης. Για κάποιους ασκούμενους είναι επαρκής αντίσταση για αρκετές ασκήσεις και ανεπαρκής για λιγότερες ασκήσεις, για κάποιους άλλους ασκούμενους είναι γενικά ανεπαρκής αντίσταση. Επαναλαμβάνω, το βασικό είναι οι στόχοι της άσκησης. Ένα πιθανό μειονέκτημα είναι ότι για κάποιες ασκήσεις απαιτείται σημείο στήριξης, όχι απαραίτητα μόνιμο.

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,948
Θεσσαλονίκη
Έχω στο δωμάτιο του μεγάλου βαρύ μονόζυγο, πάνω από 1μ μήκος, προσαρμοσμένο μόνιμα σε δοκάρι. Θα ήταν καλύτερα, λες, μια λύση μη ελαστικών ιμάντων τύπου trx; Πχ

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,292
Αθήνα
Αφού έχεις μονόζυγο (σταθερό σημείο ψηλά), με ένα ακόμη σταθερό σημείο πιο χαμηλά (στο ύψος του στέρνου ή και πιο κάτω), οι επιλογές σου αυξάνονται γεωμετρικά με τα σωληνωτά λάστιχα αντίστασης, σε σχέση με τους μη ελαστικούς ιμάντες. Θεωρώντας ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να καταφέρεις έστω και μια έλξη στο μονόζυγο (ασχέτως λαβής), με τα λάστιχα μπορείς να γυμνάσεις τους μύες της πλάτης σε πολλές γωνίες, μπορείς να γυμνάσεις και τις τρεις μοίρες του δελτοειδή μυ (ώμοι), τρικέφαλους, δικέφαλους, τραπεζοειδείς, μπορείς επίσης να γυμνάσεις στήθος (εκτός της προφανούς επιλογής των push-ups). Για τα πόδια υπάρχει το βάρος του σώματος και η δυνατότητα συγκεκριμένων ασκήσεων στα σκαλοπάτια (εκτός των αναβάσεων-καταβάσεων). Για τους μύες του κορμού (core) υπάρχει επίσης το βάρος του σώματος.
Έχεις καλύψει όλο το σώμα! :smile:

Έχω δύο τέτοια λάστιχα με τις αντίστοιχες λαβές πάνω από τρία χρόνια και με έχουν εξυπηρετήσει στον υπερθετικό βαθμό. Υπάρχουν και μικρότερης σκληρότητας άρα και αντίστασης. Με τη βοήθεια 1-2 τέτοιων κρίκων διαφορετικού μεγέθους, για γρήγορη τοποθέτηση και αφαίρεση στο σταθερό σημείο, έχεις πάμπολλες επιλογές.

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,948
Θεσσαλονίκη
Μονόζυγο καταφέρνω προς το παρόν μόνο έλξεις 2 το πολύ με λαβή προς τα εμένα (δικέφαλοι). Από την άλλη γιοκ.... αρκετό βάρος ... πολύ καιρό αγυμναστη πλατη

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
Δεν ξέρω αν κανείς έχει ασχοληθεί, αλλά σας παροτρύνω να ρίξετε μια ματιά στην κετογονική διατροφή (θέλει ΠΟΛΥ διάβασμα, αλλα αξίζει).
Με αυτή τη διατροφή επι ένα 3μηνο κατάφερα και έχασα 17 κιλά και το σημαντικότερο βελτίωσα τις εξετάσεις μου (χοληστερίνη και τριγλυκερίδια) σε ασύλληπτο βαθμό. Ενδεικτικά τα τελευταία 10 χρόνια τα τριγλυκερίδια μου ήταν σχεδόν πάντα κοντά στο 200, ακριβώς μετά από 3 μήνες κετογονική κατέβηκε στα 60.
Επίσης μιλάμε για άκρως θεραπευτική διατροφή σε πολλαπλά επίπεδα (αντικαρκινική κ.τ.λ).
Δυστυχώς έπρεπε να την διακόψω για περίπου 4 μήνες (λόγω αυτοάνοσου χρειάζεται συχνά πυκνά να παίρνω μεγάλες ποσότητες κορτιζόνης για μερικούς μήνες) και πριν από 15 μέρες περίπου ξεκίνησα ξανά.
Αξίζει να την δοκιμάσει κάποιος και μόνο για την πνευματική διαύγεια που δίνει αν δεν χρειάζεται να χάσει κιλά, είναι σχεδόν αδιανόητο το πόσο καλά δουλεύει ο εγκέφαλος σου κατά την διάρκεια της κέτωσης.
Επίσης είναι ίσως η πιο εύκολη "δίαιτα" που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος για απώλεια κιλών, διότι δεν πεινάς ποτέ και είσαι παντού και πάντα φουλ στην ενέργεια.

pathfinder

AVClub Addicted Member
28 October 2007
1,523
Πικέρμι
Δεν ξέρω αν κανείς έχει ασχοληθεί, αλλά σας παροτρύνω να ρίξετε μια ματιά στην κετογονική διατροφή (θέλει ΠΟΛΥ διάβασμα, αλλα αξίζει).
Με αυτή τη διατροφή επι ένα 3μηνο κατάφερα και έχασα 17 κιλά και το σημαντικότερο βελτίωσα τις εξετάσεις μου (χοληστερίνη και τριγλυκερίδια) σε ασύλληπτο βαθμό. Ενδεικτικά τα τελευταία 10 χρόνια τα τριγλυκερίδια μου ήταν σχεδόν πάντα κοντά στο 200, ακριβώς μετά από 3 μήνες κετογονική κατέβηκε στα 60.
Επίσης μιλάμε για άκρως θεραπευτική διατροφή σε πολλαπλά επίπεδα (αντικαρκινική κ.τ.λ).
Δυστυχώς έπρεπε να την διακόψω για περίπου 4 μήνες (λόγω αυτοάνοσου χρειάζεται συχνά πυκνά να παίρνω μεγάλες ποσότητες κορτιζόνης για μερικούς μήνες) και πριν από 15 μέρες περίπου ξεκίνησα ξανά.
Αξίζει να την δοκιμάσει κάποιος και μόνο για την πνευματική διαύγεια που δίνει αν δεν χρειάζεται να χάσει κιλά, είναι σχεδόν αδιανόητο το πόσο καλά δουλεύει ο εγκέφαλος σου κατά την διάρκεια της κέτωσης.
Επίσης είναι ίσως η πιο εύκολη "δίαιτα" που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος για απώλεια κιλών, διότι δεν πεινάς ποτέ και είσαι παντού και πάντα φουλ στην ενέργεια.

Τι διαφορά εχει με την δίαιτα Κέτο ? Ενας φίλος πάντως με προβλήματα σε σπλήνα και συκώτι, ακολουθεί την δίαιτα κέτο και εχει δει διαφορά. Αρκετοι την συνηστουν για βελτιώση της υγείας αλλά ειναι για 3-4 μήνες το πολυ απο τι καταλαβαίνω. Δεν αντέχετε και πολύ ή δεν κάνει απο τι ξέρω. Ωστόσο, ειναι πολυ δυσκόλο να τρώς μονο λιπαρες τροφές, και καθόλου υδατανθρακα. Για παράδειγμα ο φιλος δεν τρώεει ουτε φρουτα (μονο φράουλες) και απο γλυκα μονο μελι (που αν και εχει υδατάνθρακες ειναι απο τους καλους). Μπορείς να αναφέρεις την διαδικασία που ακολουθησες ?

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,292
Αθήνα
Οι μεσσιανικές δίαιτες είναι κάτι σαν τις θρησκείες. Οι εκπρόσωποί τους θεωρούν ότι είναι η μόνη απάντηση σε όλα τα διατροφικά αδιέξοδα και παραγνωρίζουν ότι:
α) δεν ταιριάζουν σε όλους τους ανθρώπους (όσον αφορά ψυχολογικές αντοχές, επίπεδο σωματικής δραστηριότητας, υπάρχοντα προβλήματα υγείας, δυνητική πρόκληση άλλων προβλημάτων υγείας κλπ)
β) είναι αδύνατον να τις υιοθετήσει κάποιος σαν μόνιμο διατροφικό πλάνο.

Η κάθε δίαιτα (η keto δεν αποτελεί εξαίρεση), είναι εξ'ορισμού ένα μοντέλο διατροφής το οποίο έχει συγκεκριμένο σκοπό (απώλεια βάρους), βραχύβιο χρονικό ορίζοντα και στηρίζεται (όπως όλες οι δίαιτες) στον πολύ βασικό κανόνα της φυσιολογίας: μείωση θερμίδων ώστε να επιτευχθεί θερμιδικό έλλειμμα.

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,948
Θεσσαλονίκη
Και οχι μονο αυτο, αλλα με τιποτα δεν γεμιζει το στομαχι με λιπαρες τροφες, λογω της υψηλοτατης θερμιδικης πυκνοτητας.
Υπονοειται μηοως οτι οταν αρχισει η κετωση αρχιζουμε και καιμε λιπος και περαν των αναγκων μας;

Παντως 17 κιλα στο τριμηνο μου φαινονται υπερβολικα πολλα.
Δεν μας ειπες, επισης, οταν σταματησες τη διαιτα, ποσα απο αυτα ξαναπηρες;

FINIX

AVClub Fanatic
22 November 2010
12,470
Αφού έχεις μονόζυγο (σταθερό σημείο ψηλά), με ένα ακόμη σταθερό σημείο πιο χαμηλά (στο ύψος του στέρνου ή και πιο κάτω), οι επιλογές σου αυξάνονται γεωμετρικά με τα σωληνωτά λάστιχα αντίστασης, σε σχέση με τους μη ελαστικούς ιμάντες. Θεωρώντας ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να καταφέρεις έστω και μια έλξη στο μονόζυγο (ασχέτως λαβής), με τα λάστιχα μπορείς να γυμνάσεις τους μύες της πλάτης σε πολλές γωνίες, μπορείς να γυμνάσεις και τις τρεις μοίρες του δελτοειδή μυ (ώμοι), τρικέφαλους, δικέφαλους, τραπεζοειδείς, μπορείς επίσης να γυμνάσεις στήθος (εκτός της προφανούς επιλογής των push-ups). Για τα πόδια υπάρχει το βάρος του σώματος και η δυνατότητα συγκεκριμένων ασκήσεων στα σκαλοπάτια (εκτός των αναβάσεων-καταβάσεων). Για τους μύες του κορμού (core) υπάρχει επίσης το βάρος του σώματος.
Έχεις καλύψει όλο το σώμα! :smile:

Έχω δύο τέτοια λάστιχα με τις αντίστοιχες λαβές πάνω από τρία χρόνια και με έχουν εξυπηρετήσει στον υπερθετικό βαθμό. Υπάρχουν και μικρότερης σκληρότητας άρα και αντίστασης. Με τη βοήθεια 1-2 τέτοιων κρίκων διαφορετικού μεγέθους, για γρήγορη τοποθέτηση και αφαίρεση στο σταθερό σημείο, έχεις πάμπολλες επιλογές.

Σκεφτομαι να παρω και γω σκληρα λαστιχα υπαρχει κανενα λινκ με προγραμμα με λαστιχα για ολο το σωμα?και πως τοποθετουνται?

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
Οι μεσσιανικές δίαιτες είναι κάτι σαν τις θρησκείες. Οι εκπρόσωποί τους θεωρούν ότι είναι η μόνη απάντηση σε όλα τα διατροφικά αδιέξοδα και παραγνωρίζουν ότι:
α) δεν ταιριάζουν σε όλους τους ανθρώπους (όσον αφορά ψυχολογικές αντοχές, επίπεδο σωματικής δραστηριότητας, υπάρχοντα προβλήματα υγείας, δυνητική πρόκληση άλλων προβλημάτων υγείας κλπ)
β) είναι αδύνατον να τις υιοθετήσει κάποιος σαν μόνιμο διατροφικό πλάνο.

Η κάθε δίαιτα (η keto δεν αποτελεί εξαίρεση), είναι εξ'ορισμού ένα μοντέλο διατροφής το οποίο έχει συγκεκριμένο σκοπό (απώλεια βάρους), βραχύβιο χρονικό ορίζοντα και στηρίζεται (όπως όλες οι δίαιτες) στον πολύ βασικό κανόνα της φυσιολογίας: μείωση θερμίδων ώστε να επιτευχθεί θερμιδικό έλλειμμα.

Συμφωνώ φίλτατε, παντού σε όλα τα διατροφικά πλάνα υπάρχουν και οι κολλημένοι οπαδοί που δρουν ακριβώς όπως ΠΟΛΥ σωστά περιέγραψες.
Μόνο μια υποσημείωση ως προς το τελευταίο σκέλος, δύο για την ακρίβεια...και μία για το β

1)στην κετογονική η "μείωση θερμίδων" είναι κάτι που δεν υπάρχει ως "ορολογία". Τι εννοώ, είτε το θες είτε όχι αδυνατείς να πιάσεις με φαγητό το θερμιδικό σου όριο. Εγώ ας πούμε πρέπει να παίρνω max 2700 θερμίδες αν δεν θέλω να είμαι σε θερμιδικό πλεόνασμα. Δεν μπόρεσα ΠΟΤΕ να το πιάσω στην κετογονική, πάντα ήμουν κάτω από 2000 (για να μην μιλήσω για κάτω από 1000 κάποιες μέρες), άθελα μου, τρώγοντας ΟΣΟ ήθελα.
Τρως πολύ λίπος, υπάρχει κορεσμός για ώρες, το λίπος αργεί πολύ να μεταβολιστεί, με 2 γεύματα δεν θέλεις να ξανακούσεις για φαγητό όλη μέρα. Επίσης, το πιο σημαντικό ίσως, μόλις κάψεις το φαγητό που έφαγες, είσαι ήδη σε κέτωση (είσαι δηλαδή σε μόνιμη διαδικασία καύσης λίπους αντί γλυκογόνου) οπότε ο οργανισμός σου αρχίζει και καίει από τις "αποθήκες" σου χωρίς να σε ρωτήσει προηγουμένως (να πεινάσεις δηλαδή, να ζητήσει πάλι φαγητό, να νιώσεις αδυναμία κ.τ.λ).
Δηλαδή σχεδόν δεν πεινάς ποτέ ενώ είσαι φουλ με ενέργεια σαν να έφαγες πριν από μισή ώρα.
Οπότε, είναι άτοπο να μιλάμε στην κετογονική για μείωση θερμίδων μιας και οι θερμίδες του φαγητού σου (80% λίπος) και το λίπος του κορμιού σου αναγνωρίζονται από τον οργανισμό σχεδόν σαν ένα και είσαι όλο το 24ωρο σε κέτωση, με πηγές είτε το ένα είτε το άλλο.
Με απλά λόγια, τρως όσο αντέχεις, δεν πεινάς ποτέ, είσαι πάντα με φούλ ενέργεια, και χάνεις και βάρος (λίπος, σημαντικό, δεν χάνεις γραμμάριο μυς).

2)Την κετογονική μπορείς να την υιοθετήσεις ως μόνιμο διατροφικό πλάνο αν πρέπει ή αν χρειαστεί, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν κετογονική διατροφή από βρέφη μέχρι να πεθάνουν από γηρατειά (είναι "φαρμακευτική" αγωγή για επιληπτικούς που την ακολουθούν όλη τους τη ζωή π.χ). Φυσικά αν χάσεις τα κιλά σου, φέρεις τα επίπεδα λίπους στον οργανισμό σου εκεί που θέλεις, δεν βρίσκω κάποιο λόγο να την συνεχίσεις αν είσαι υγιής. Εγώ είμαι υπέρ της ισορροπημένης διατροφής , αλλα στις δίαιτες για χάσιμο λίπους (οχι απλά βάρους) και επαναφορά στο "φυσιολογικό" για όλους τους αιματολογικούς σου δείκτες, θεωρώ ότι η κετογονική είναι μονόδρομος, για τους λόγους που προανέφερα.

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens

Και οχι μονο αυτο, αλλα με τιποτα δεν γεμιζει το στομαχι με λιπαρες τροφες, λογω της υψηλοτατης θερμιδικης πυκνοτητας.
Υπονοειται μηοως οτι οταν αρχισει η κετωση αρχιζουμε και καιμε λιπος και περαν των αναγκων μας;

Παντως 17 κιλα στο τριμηνο μου φαινονται υπερβολικα πολλα.
Δεν μας ειπες, επισης, οταν σταματησες τη διαιτα, ποσα απο αυτα ξαναπηρες;

δεν μπορώ στο απαντήσω με ακρίβεια αυτό γιατί τους 4 μήνες που σταμάτησα την κετογονική πήρα τρελές ποσότητες κορτιζόνης (γιαυτό και την σταμάτησα). Οταν μπαίνω σε κορτιζόνη το να πάρω ΠΟΛΛΑ κιλά (συνήθως 10) είναι σχεδόν αναπόφευκτο (όποιος έχει μπει σε θεραπεία με μεγάλες δόσεις κορτιζόνης μπορεί να καταλάβει τι λέω..)

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
Τι διαφορά εχει με την δίαιτα Κέτο ? Ενας φίλος πάντως με προβλήματα σε σπλήνα και συκώτι, ακολουθεί την δίαιτα κέτο και εχει δει διαφορά. Αρκετοι την συνηστουν για βελτιώση της υγείας αλλά ειναι για 3-4 μήνες το πολυ απο τι καταλαβαίνω. Δεν αντέχετε και πολύ ή δεν κάνει απο τι ξέρω. Ωστόσο, ειναι πολυ δυσκόλο να τρώς μονο λιπαρες τροφές, και καθόλου υδατανθρακα. Για παράδειγμα ο φιλος δεν τρώεει ουτε φρουτα (μονο φράουλες) και απο γλυκα μονο μελι (που αν και εχει υδατάνθρακες ειναι απο τους καλους). Μπορείς να αναφέρεις την διαδικασία που ακολουθησες ?

Η ίδια διατροφή είναι, κέτο=κετογονική. Η διαδικασία είναι ΠΟΛΥ διάβασμα, δεν είναι απλή διατροφή. Πρέπει πρώτα να κατανοήσεις καλά πως δουλεύει ο οργανισμός σου, και φυσικά να κατανοήσεις αυτή την "περίεργη" διατροφή. Φυσικά ξεκίνησα όπως οι περισσότεροι, χωρίς να την πιστεύω, ιδιαιτέρως όταν την πρώτη μέρα έφαγα για πρωινό αυγά μάτια με μπέικον και μαγιονέζα και για μεσημεριανό κατσικίσια παιδάκια....για να αδυνατίσω... :ROFLMAO:

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,948
Θεσσαλονίκη
Δεν ξέρω, μου φαίνεται ότι τόσο δραστικά πλάνα είναι για όσους θέλουν να χάσουν πάρα πολλά κιλά και επειγόντως. Επίσης η απότομη απώλεια με φοβίζει πέραν θεμάτων υγείας και για το αισθητικό κομμάτι ("κρέμασμα"; Απότομο αδυνάτισμα προσώπου; )
Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος με τα 2 κιλά μηνιαίως, κι ας έχω βάλει μάλλον ψηλά τον τελικό στόχο (-19). Είμαι στα μείον 6, θέλω άλλα 13. Μέχρι τα γενέθλιά μου τέλη Νοεμβρίου θα τα φτάσω, δεν τρέχει κάστανο. Και σκοπεύω να τα διατηρήσω.

Επίσης, δοκίμασα κάποιον περιορισμό των υδαταθράκων για 2-3 μέρες (κυρίως από το πρωϊνό), αλλά ενώ δεν μπορώ να πω ότι πεινούσα (αυτό πλέον είναι ελεγχόμενο), δεν είχα ενέργεια, άρα και θέληση, για να κάνω τις ασκήσεις μου πχ βαράκια. Και που δοκίμαζα, έβγαζα πιο απρόθυμα και κατά τι λιγότερες επαναλήψεις.
Άρα δεν το επιχειρώ. Απλώς φροντίζω οι υδατάνθρακές μου να είναι χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη: βρώμη, γλυκοπατάτα, καστανό ρύζι μια στο τόσο, ψωμί σικάλεως ακόμη σπανιότερα, και φυσικά λαχανικά και φρούτα. Και ό,τι παίρνω από τα γαλακτοκομικά. Πρόσθετη ζάχαρη δεν υπάρχει στο διαιτολόγιό μου (και γενικώς προσέχω να διαβάζω τις ετικέτες, αν και πλέον οι περισσότερες τροφές μου είναι μη επεξεργασμένες).

Εκτός από σήμερα, καθότι 30η ημέρα που προσέχω το διαιτολόγιό μου (από την αρχή του εγκλεισμού είχα κόψει απλώς τα γλυκά και σταδιακά τα ψωμοειδή) λέω να επιβραβεύσω τον εαυτό μου και να πάω απέναντι στον Μίλτο για ένα γλυκό. Έγραψα ότι έχω αδυναμία στους μπαμπάδες. Προβληματίζομαι μόνο γιατί έχω ξεσυνηθίσει τη ζάχαρη και φοβάμαι ότι θα μου φανεί σαν πετιμέζι.
Έχω κακό προηγούμενο, έφαγα τσουρέκι της συζύγου που το έφτιαξε με λίγη ζάχαρη και μου φάνηκε τέλειο, και δοκίμασα κανονικό τσουρέκι της θείας μου που πάντα μου άρεσαν και μου φάνηκε αρκετά γλυκό.

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
98,943
Εκεί ψηλά.....

Δεν ξέρω, μου φαίνεται ότι τόσο δραστικά πλάνα είναι για όσους θέλουν να χάσουν πάρα πολλά κιλά και επειγόντως. Επίσης η απότομη απώλεια με φοβίζει πέραν θεμάτων υγείας και για το αισθητικό κομμάτι ("κρέμασμα"; Απότομο αδυνάτισμα προσώπου; )
Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος με τα 2 κιλά μηνιαίως,.

.

Δεν υπαρχει καλυτερη πορεια απο αυτη. 2 κιλα το μηνα ειναι σουπερ, και τρωγε ισορροπημενα μην το σκισεις και κοψεις εντελως υδατανθρακες.

Θελει προσοχη η ταχυτητα και κανε και λιγα βαρη για να μην μειωθει ο μυικος ιστος.