Άθληση και Διατροφή

Re: Απάντηση: Άθληση και Διατροφή

Είχα ακούσει ένα καρδιολόγο που έλεγε ότι ο κύριος λόγος που πεθαίνουν οι καρδιοπαθείς το βράδυ, είναι ότι τους πέφτει πολύ το ζάχαρο στο αίμα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Θυμάμαι χαρακτηριστικά να λέει, ότι το καλύτερο είναι να φάμε ένα λουκούμι ή μια κουταλιά από γλυκό του κουταλιού πριν κοιμηθούμε.

Για τους καρδιοπαθεις ή για τους διαβητικους που παιρνουν ινσουλινη το ειπε ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Άθληση και Διατροφή

Για τους καρδιοπαθεις ή για τους διαβητικους που παιρνουν ινσουλινη το ειπε ?
Το είπε γενικότερα, ότι πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν το βράδυ για αυτό το λόγο. Ξεμένουν από ενέργεια. Κάπως έτσι το θυμάμαι. Υπόψιν ότι αυτό το άκουσα πριν 27 χρόνια.

Last edited:

Δεν κάνω επιδρομές στο ψυγείο. Είπαμε, ο εγκλεισμός με βοηθάει στην τήρηση πειθαρχίας. Παρόλα αυτά μια κάποια πείνα την έχω όταν πέφτω για υπνο... Ρωτώ για ένα βιώσιμο πρόγραμμα βαθμιαιου αδυνατίσματος. Δεν θέλω να παραμείνω στο παρόν βαρος μου.

Το βραδυ τρωγε τυρι κιτρινο η γιαουρτι που εχει καζεινη που ειναι αργης απορροφησης πρωτεινη και τρεφεται ο μυικος ιστος κατα την διαρκεια του υπνου,επειδη ομως η καζεινη δημιουργει γαστρεντερικα προβληματα ειναι προτιμοτερη η καζεινη τυπου Α2 που βρισκεται συνηθως στα κατσικισια προιοντα γαλακτος,και οι αγελαδες αρχικα ειχαν καζεινη α2 μεχρι που εγινε μια μεταλλαξη στο γονιδιο και τωρα ειναι περιπου 50% με καζεινη Α2 και 50% Α1 (αυτη που δημιουργει τα γαστρεντερικα),στην αμερικη ηδη αρχισαν να παραγουν γαλα με καζεινη Α2 διαλεγοντας αγελαδες με το καταλληλο γονιδιο,δεν ειναι μονο η λακτοζη που προκαλει προβληματα ..

Δεν έχω κανένα απολύτως γαστρεντερικό και κάνω ακριβώς αυτό, το βραδινό μου, τις τελευταίες δυο εβδομάδες εννοώ, περιλαμβάνει ένα κεσεδάκι γιαούρτι και ένα μικρό κομματι, δεν νομίζω πάνω από 30 γραμ., γραβιέρα.
Λίγο πριν ή λίγο μετά θα φάω 6 αμύγδαλα και ένα μικρό κομμάτι, 15 γραμ. μαύρη σοκολάτα

Μια χαρα εισαι στο βραδυνο μην αλλαξεις τιποτα,γενικα το βραδυ δεν χρειαζονται οι υδατανθρακες επειδη παραγουν ενεργεια,ειναι καυσιμη υλη και συ δεν καις αφου πας για υπνο αρα αυτο αποθηκευεται.

Απάντηση: Re: Άθληση και Διατροφή

Μια χαρα εισαι στο βραδυνο μην αλλαξεις τιποτα,γενικα το βραδυ δεν χρειαζονται οι υδατανθρακες επειδη παραγουν ενεργεια,ειναι καυσιμη υλη και συ δεν καις αφου πας για υπνο αρα αυτο αποθηκευεται.

ETΣΙ ..... !

Αυτο ξερω και γω.

Δεν γινεται χωρίς καθόλου υδατάνθρακες. Έχω δύο φρυγανιές krispies ολικής, έχω τοματίνια έχω κρεμμύδι καμιά φορά και καμιά μικρη πατάτα, όλα αυτά έχουν υδατάνθρακες. βέβαια μιλάμε για μικρές ποσότητες

Εμένα που δεν με ενδιαφέρουν οι βραδυνές καύσεις ή όχι, αλλά έχω στομάχι βαρόμετρο το βράδυ αν πεινάσω κάτι σε φέτα τυρί μου είναι το καλύτερο.
Το γιαούρτι ωραίο αλλά μου ανοίγει την όρεξη περισσότερο.

Μόνο πολλά λιπαρά αποφευγω να φάω το βράδυ. Το χειμώνα αν καμιά φορά το παράκανα, μπορεί να είχα ελαφρως καούρα.

Αν θες ντε και καλα υδαταθρακα περιορισε το σε μια φετα ψωμι ή ενα παξιμαδακι μικρο και λιγο ανθοτυρο ή λιγο καπνιστο σολωμο.

Ο Τασος πρεπει (δια ροπαλου) να ξεχασει την λεξη "ΚΟΒΩ".
Εαν θελει αυτο που κανει να χει συνεχεια, πρεπει να υιοθετησει την λεξη "ΕΛΑΤΤΩΝΩ".
Σε οτιδηποτε.

ΟΤΑΝ και ΕΑΝ φτασει σε σημειο να ελαττωσει τις διατροφικες του συνηθειες (λιπαρα, κλπ)
σε σημειο που να ΜΠΟΡΕΙ να κοψει (εστω για μια μερα) ... τοτε θα κοψει !
Και την αμεσως επομενη θα ξαναφαει (αυτο το λιπαρο που εκοψε).
Και ετσι θα το πηγαινει ! ΟΧΙ ΓΙΟΥΡΙΑ !

Ο οργανισμος, Τασο, ΔΕΝ ειναι αυτοκινητο. Εχει την δικη του πονηρια.
Δεν μπορεις να τον κοντραρεις ... πρεπει να το ξεγελασεις ... να του παιξεις τον παπα.
Το ξερω οτι θελει πολυ χρονο (και υπομονη).

Ο Τασος πρεπει (δια ροπαλου) να ξεχασει την λεξη "ΚΟΒΩ".
Εαν θελει αυτο που κανει να χει συνεχεια, πρεπει να υιοθετησει την λεξη "ΕΛΑΤΤΩΝΩ".
Σε οτιδηποτε.

ΟΤΑΝ και ΕΑΝ φτασει σε σημειο να ελαττωσει τις διατροφικες του συνηθειες (λιπαρα, κλπ)
σε σημειο που να ΜΠΟΡΕΙ να κοψει (εστω για μια μερα) ... τοτε θα κοψει !
Και την αμεσως επομενη θα ξαναφαει (αυτο το λιπαρο που εκοψε).
Και ετσι θα το πηγαινει ! ΟΧΙ ΓΙΟΥΡΙΑ !

Ο οργανισμος, Τασο, ΔΕΝ ειναι αυτοκινητο. Εχει την δικη του πονηρια.
Δεν μπορεις να τον κοντραρεις ... πρεπει να το ξεγελασεις ... να του παιξεις τον παπα.
Το ξερω οτι θελει πολυ χρονο (και υπομονη).

Ποσα ξερεις...

Οχι Τασο μου ...... 110 κιλα ειμαι.
Του γ@μαω τη μανουλα σε πιτσες (εδω και δυο μηνες).

Ομως ....

δεν ημουν παντα ετσι (δικαιουμαι λοιπον να μιλησω !)
Τον εχω πολεμησει αγρια τον οργανισμο μου, τον κοντραρισα ΑΙΣΧΡΑ.
Και απετυχα ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ (ευτυχως δεν βρεθηκα νοσοκομειο).
Ξερω πια .... ΠΟΙΑ ειναι η δικη μου μυστικη ροζετα που
με απελευθερωνει απο πασης φυσεως λιχουδικες εξαρτησεις.

Και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν αρχιζει με κοψε το ενα, κοψε το αλλο.
Απο αλλου, πιανεται το κουβαρι !

Οχι Τασο μου ...... 110 κιλα ειμαι.
Του γ@μαω τη μανουλα σε πιτσες (εδω και δυο μηνες).

Ομως ....

δεν ημουν παντα ετσι (δικαιουμαι λοιπον να μιλησω !)
Τον εχω πολεμησει αγρια τον οργανισμο μου, τον κοντραρισα ΑΙΣΧΡΑ.

Και απετυχα ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ (ευτυχως δεν βρεθηκα νοσοκομειο)

μπορείς να φας και πίτσα αλλά μία τη βδομάδα...

πρέπει να αποσυνδέσεις το είμαι ευτυχισμένος τρώγοντας και να το συνδέσεις είμαι ευτυχισμένος αδύνατος

βέβαια και γω αν πάρω ένα κιλό αισθάνομαι χάλια ούτε και αυτό είναι σωστό

δηλαδή τελικά είναι θέμα ψυχολογίας

Δεν ειναι η πιτσα το προβλημα !
Ουτε ο γυρος, ουτε τα Doritos ...

Λοιπον, ας το πω πιο ΛΑΙΚΑ ....

Η εξαρτηση σε μια συγκεκριμενη γευση ΣΥΝΗΘΩΣ ειναι συνδεδεμενη με μια συγκεκριμενη συνηθεια
που δεν εχει καμια σχεση με την γευση.

Προσπαθηστε να ελεγξετε τις συνηθειες που συνοδευουν την γαστριμαργικη υπερβολη.
Για μενα (ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ) ειναι η τηλεοραση. Και καπου πολυ λιγοτερο το internet.
Noμιζετε οτι ειναι ευκολο ? Ειναι ΣΟΥΠΕΡ-ΔΥΣΚΟΛΟ .... γιατι οι καθημερινες συνηθειες
ειναι το οπιο της καθημερινοτητας μας.

ΛΑΙΚΑ μιλωντας (χωρις επιστημοσυνες).

ναι το κατάλαβα γιαυτό και κατέληξα στο ψυχολογικό κομμάτι

είτε θες είτε όχι αν πας μια ηλικία θα το κόψεις!

εγώ νομίζεις δεν είμαι καλοφαγάς ή νομίζεις ότι έχω να κάνω κάτι καλύτερο από μία πίτσα;

όταν έχω τάση για κάτι τέτοιο θα φάω πχ σουβλάκι κοτόπουλο άντε και χοιρινό χωρίς ψωμί - ελάχιστες πατάτες και θα μου περάσει

μια φορά τη βδομάδα χτυπάς και μία πίτσα και καλύτερα σπιτική γίνεται αμέσως

αν σου αρέσει τώρα αν δεις εκείνη την μία φορά πως θα σου αρέσει...

είπα αμάν να χάσω τα κιλά δεν ξαναγυρνώ με τίποτα πίσω!

Αρα τακτικη "πειθαρχημενη οπισθοχωρηση με ΠΛΗΡΗ ετοιμοτητα για επελαση μπροστα".

Αυτο κανω και γω ..... ΟΤΑΝ το κανω !

Τωρα τελευταια, παρηγγειλα δυο φορες (πιτσα του Μερακλη) απο Pizza Fan
αλλα με παραδοση στο μινι μαρκετ του Μακη του ψιλικατζη (που εχουμε
καλη σχεση επι δεκα χρονια) και ΟΧΙ σπιτι μου !!!! Η ωφελεια ?
Οταν κλεισει για τρεις μερες το μαγαζι .... δεν θα ξαναπαραγγειλω !
Γιατι θα εχω συνδεσει την γαστριμαργικη απολαυση (εστω και συντομη)
με την κοινωνικη-κουτσομπολιστικη.

Δεν ξερω, παιδια ..... μπορει σε αλλους να μην δουλευει αυτο το συστημα.

βασικά είναι θέμα απόφασης αν δε δώσει εντολή ο εγκέφαλος έτσι απλά δε γίνεται από μόνο του

δεν αντέχω την πείνα γιαυτό και έκανα τη δίαιτα που έκανα, τρως μέχρι σκασμού αλλά πουλάς την ψυχή σου στο διάβολο!

πάντα κάνω εβδομαδιαία καταγραφή του τι τρώω και πάλι πολλές φορές έχω ξεφύγει

αντίθετα έχω πάει 2-3 μέρες διακοπές, έχω φάει τα κέρατά μου και έχω επιστρέψει με μερικά κιλά λιγότερα, αυτό πάλι και αν είναι παράξενο!