Άθληση και Διατροφή

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,350
Αθήνα
Τώρα που είμαστε έγκλειστοι, μια καλή άσκηση είναι το ανεβοκατέβασμα στις σκάλες.

Σε σχέση με το απλό περπάτημα, είναι κατά πολύ αποδοτικότερο (για δεδομένο χρόνο άσκησης) και σαν κατανάλωση θερμίδων αλλά και σαν ενεργοποίηση του καρδιαναπνευστικού και μυικού συστήματος.
Το επίπεδο του καθενός διαφέρει προφανώς αλλά ενδεικτικά θα μπορούσε να ξεκινήσει κάποιος με 1 όροφο ανέβασμα/1 όροφο κατέβασμα x α φορές και αφού, προοδευτικά, για κάποιες μέρες αυξάνει το α, να προχωρήσει σε 2 ορόφους ανέβασμα/2 ορόφους κατέβασμα x α φορές όπου πάλι το α θα αυξάνεται κοκ. Ένας αδρός μπούσουλας για τον ρυθμό ανεβοκατεβάσματος, είναι να μπορεί ο ασκούμενος να μιλάει σχετικά εύκολα, χωρίς να ξεμένει από αναπνοή.
Πολύ αδρά, με 10 λεπτά ανεβοκατεβάσματος, σε σχέση με το περπάτημα σε επίπεδο, έχουν καταναλωθεί 2 με 3 φορές περισσότερες θερμίδες και έχει δοθεί πολύ εντονότερο ερέθισμα στο καρδιαναπνευστικό και μυικό σύστημα ώστε να επέλθουν οι σχετικές προσαρμογές. Όσο προοδεύει ο ασκούμενος τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο χρόνος που θα μπορεί να ασκηθεί.

Last edited by a moderator:
Re: Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

Εαν εχεις ταρατσα σαν του Τασου (....) ΟΝΤΩΣ κανεις κατι.
Αλλα και σε μικροτερες ταρατσες μπορεις να κανεις κατι.

Ομως αν μια ταρατσουλα ειναι μεσα στα μπαζα ... δεν κανεις κατι.
Δυστυχως !

Μπορεις να κανεις διατατικες (βεβαια) σπιτι αλλα ... δεν χανεις κιλα.
Ουτε σοβαρη μυικη ασκηση. Εγω αυτο κανω (καθε πρωι).

Ακόμη και μέσα στο σπίτι μπορεί κάποιος να κάνει πάμπολλα πράγματα για αερόβια βελτίωση και για ενδυνάμωση, πάμπολλα.
Το ζητούμενο είναι η θέληση και η πειθαρχία ώστε να προχωρήσει έστω και από το μηδέν. Από δικαιολογίες (δεν μιλάω για ιατρικές αντενδείξεις) υπάρχουν άπειρες.

Ενδεικτικά ένα πολύ basic πρόγραμμα και ένα πιο advance. Μάνο πρέπει να τα δεις έτσι κι αλλιώς (ελπίζω να γίνομαι αντιληπτός...:D)
Το youtube βρίθει από παρόμοια προγράμματα. Όποιος θέλει κάποια βοήθεια για την επιλογή είμαι στη διάθεσή του.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δωρεαν συναυλια απο τους Μεταλικα.

Θα ακολουθησουν κι αλλες οπως ανακοινωθηκε.

Θα στο πω απλά και παραστατικά Μάνο (και με μικρή δόση υπερβολής), το επόμενο λιγότερο άχρηστο πράγμα μετά την απραξία είναι οι διατάσεις.
Κανένα ερέθισμα για αερόβια προσαρμογή, κανένα ερέθισμα για ενδυνάμωση, ελάχιστη κατανάλωση θερμίδων.

Όπως προείπα, ακόμη και στο μηδέν να είναι κάποιος, μπορεί να προσπαθήσει να πάει στο 0,5 στο 1 κοκ.
Ασκήσεις υπάρχουν για όλους, το μόνο που απαιτείται είναι θέληση και αποφυγή δικαιολογιών.

Είπα και ελάλησα :smile:

Απάντηση: Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

Μακάρι να βρει ο κόσμος όλος να ασχοληθεί με κάτι... Και κυρίως μακριά απο το internet... Μου κλέβουν το bandwidth και to internet σέρνεται... :)

Οι δε πισίνες είναι οι πρώτες που έκλεισαν.

Δημήτρη να θυμάσαι, η λέξη κλειδί είναι προοδευτικά.

:eviltongue: ... μην ξεχασετε να ζητησετε μειωση στα κοινοχρηστα ... :eviltongue:

Μη το γρουσουζεύεις βρε

Η πολυκατοικία είναι του '65 και τα σκαλιά στενά.Πολύ επικίνδυνα στην κάθοδο.

Θα γκρεμοτσακιστώ καμμιά ώρα.

Υπάρχει και ιστορικό πτώσης στην οικογένεια.

Η μητέρα μου είχε πέσει και είχε σπάσει το χέρι της και η αδελφή μου δύο δάχτυλα των ποδιών.!!

Ατιμη σκάλα σου λέω ,με πιάνει η ψυχή μου που την σκέφτομαι.

Δεν μου λέτε,μπορώ να την ανεβαίνω με τα πόδια και να κατεβαίνω με το ασανσέρ ?:drool1:

εδώ για τους τολμηρούς

https://www.youtube.com/watch?v=znlsR__n3Nw&t=2s
και εδώ για αυτούς που θέλουν να γυμνάσουν και τα μάτια τους:flipout:
https://www.youtube.com/watch?v=9L7XXR-h4f0&t=93s

:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Ωραια video ήδη οικογενειακώς τα κάναμε επι δυο φορές το καθένα

Δεν μου λέτε,μπορώ να την ανεβαίνω με τα πόδια και να κατεβαίνω με το ασανσέρ ?:drool1:

Διονυση .... στον παραδιδω .... προς συνετισμο και σκληραγωγηση.
Στιβος μαχης : Σκαλες (εσωτερικως) και ανεμοσκαλα (εξωτερικως).
Να σμιλευσει χαρακτηρα ..... το νεουδι :angry: ....

Εμείς το βάλαμε το χαλικι πριν κάποια χρόνια έχει από κάτω εξηλασμένη πολυουρεθάνη 8cm γεωύφασμα και 10 πόντους χαλίκι. Εξαιρετική μόνωση. Και δεν παθαίνει τίποτα όσο και να τρέχουμε.

ούτως ή άλλως από χθες βγήκα έξω για άθληση περπάτημα γιατί κάνω λίγο διάλειμμα από το τρέξιμο. Σήμερα που έχει ένα ψιλόβροχο τώρα που μιλάω στην παραλία Θεσσαλονίκης έχει πραγματικά νέκρα. Στα 100 50 μέτρα που έχω μπροστά μου δεν βλέπω ούτε ένα άτομο.

IMG_20200327_220132.jpg

Oποιο τερεν εχει "Ελαστικοτητα" βοηθα να μην καταπονουνται τοσο οι αρθρωσεις οσο στο τσιμεντο.

Η διάσημη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου έχει εξελιχθεί, ως γνωστόν, τα τελευταία χρόνια σε οργανισμό που λειτουργεί πλήρως διαδικτυακά. Όλες οι συναυλίες, παραστάσεις, κλπ ειναι διαθέσιμες στους συνδρομητές της έναντι μιάς μάλλον λογικής συνδρομής της τάξης των 15 ευρώ περίπου το μήνα.
Με εικόνα υψηλής ανάλυσης και εξαιρετικό ήχο.

Εν τούτοις λόγω της πανδημίας παρέχει στους εγγεγραμμένους χρήστες της όλο το ρεπερτόριο της δωρεάν μέχρι της 31 Μαρτίου, δηλαδή για 3 μέρες ακόμα. Υποθέτω ότι η προθεσμία θα παραταθεί, όσο συνεχίζεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι φίλοι της Κλασσικής Μουσικής εξερευνήστε εδώ:
Digital Concert Hall

Η διάσημη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου έχει εξελιχθεί, ως γνωστόν, τα τελευταία χρόνια σε οργανισμό που λειτουργεί πλήρως διαδικτυακά. Όλες οι συναυλίες, παραστάσεις, κλπ ειναι διαθέσιμες στους συνδρομητές της έναντι μιάς μάλλον λογικής συνδρομής της τάξης των 15 ευρώ περίπου το μήνα.
Με εικόνα υψηλής ανάλυσης και εξαιρετικό ήχο.

Εν τούτοις λόγω της πανδημίας παρέχει στους εγγεγραμμένους χρήστες της όλο το ρεπερτόριο της δωρεάν μέχρι της 31 Μαρτίου, δηλαδή για 3 μέρες ακόμα. Υποθέτω ότι η προθεσμία θα παραταθεί, όσο συνεχίζεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι φίλοι της Κλασσικής Μουσικής εξερευνήστε εδώ:
Digital Concert Hall

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Χρειάζεται χώρος αλλά όχι τεράστιος, 1,5x1,5 είναι αρκετό. Προφανώς εντός σπιτιού είναι δύσκολα τα side kick και τα burpees αλλά τα άλλα λίγο πολύ γίνονται.

Το έκανα κι εγώ Γιώργο για μια τριετία περίπου, με πολύ απαιτητικό δάσκαλο, μέχρι πέρυσι. Πρόπερσι μάλιστα είχα συμμετάσχει και σε 3ωρο Μαραθώνιο Body Combat.

Μετά από μία μέρα διάλειμμα περπάτημα ξανά στην ταράτσα το καταμεσήμερο για να πάρουμε και την απαραίτητη βιταμίνη d.
Καπελάκι σορτσάκι και κοντομάνικο έχει τόσο ζέστη