Άθληση και Διατροφή

Διονύση στο δια ταύτα :ADFADF1: αν σε δυσκολεύω αστο....
Δώσε μας το ορισμό* της σωστής γυμναστικής/διατροφής σε εβδομαδιαία βαση για να φτάσει ένα άτομο στα σωστά κιλά και στην συνέχεια στην σωστή ζωή με όλα όσα αυτό σημαίνει: Ευεξια,υγεια, αντικαταθλιπτικό mode ενέργεια
ορισμός* γυμναστικης Δευτερα Τεταρτη Παρασκευη βαρη Τριτη Πεμπτη Σαββατο βαρη
ορισμός διατροφής Εβδομαδιαίο με ώρες πρόγραμμα διατροφής

Ρε παιδια, βρε Λαζαρε, Τασο .... ολοι .....

Ο Διονυσης εχει κανει τροπο ζωης την σωστη διατροφη.
Αναλογιστειτε λιγο .... μπορειτε να το κανετε ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ?
Οχι τωρα, που κλειστηκατε μεσα. Καθημερινα. Για χρονια !!!

Και ειναι και το αλλο ...
ξερετε τι γινεται αν τελικα κατορθωσετε και κανετε την διαιτα
και χασετε 8-12-20 κιλα ? .... ας πουμε σε διαστημα 3-4 μηνων !

Θα τα βαλετε σε χρονο dT μετα ..... μεσα σε 2 μηνες ! (και πολυ εβαλα).

Η θα κανετε τροπο ζωης την ισορροπημενη διατροφη (και οχι την Ψ διαιτα)
η αφηστε το καλυτερα. Τα γραφω για να τα διαβαζω ΚΑΙ ΕΓΩ.
Δεν με εξαιρω !

Χαμηλή σε υδατάνθρακες, (δυνητικά) υψηλή σε κακά λιπαρά, καθόλου ισορροπημένη διατροφή. Πολύ δύσκολο να την ακολουθήσει άτομο που γυμνάζεται διότι οι υδατάνθρακες είναι η βασική πηγή ενέργειας. Αν δεν τους έχει το σώμα, θα καταβολίσει μυικό ιστό.

Ας μιλήσουμε με αριθμούς.
...

Εν κατακλείδι, πριν κάποιος καταφύγει σε ακραίες (και δυνάμει επικίνδυνες) δίαιτες οι οποίες είναι καταδικασμένες σε αποτυχία διότι είναι βραχύβιες, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα τα οποία μπορεί να διορθώσει στην διατροφή του για ασφαλή και μακροχρόνιο έλεγχο του βάρους.

είχα πάει σε διαιτολόγους πιο πριν αλλά είτε δεν θα έτρωγα πολλά από τα φαγητά, είτε στο σπίτι δε θα καθόταν να τα μαγειρέψουν, είτε θα πεινούσα τρελά

με τη δίαιτα αυτή δε πείνασα πότε μπορούσα να φάω 3,4,5,6 σουβλάκια μέχρι να χορτάσω, αν και δεν χρειάστηκε να το κάνω πολλές φορές

είναι όντως αυτοκτονική δίαιτα αν και υπάρχουν αρκετοί που την υποστηρίζουν

προσέχοντας αρκετά για 5-6 χρόνια ήμουν οκ την ξαναέκανα και έκτοτε προσέχω το βάρος 2-3 φορές τη βδομάδα να είμαι οκ

απλά έχω κόψει το ψωμί-γλυκά

και κάτι τραγικά σημαντικό: ποτέ μην μιλάτε για το βάρος-δίαιτα-πόσο πάχυνα (άντε και πόσο αγχώθηκα) μπροστά στα παιδιά!

Ρε παιδια, βρε Λαζαρε, Τασο .... ολοι .....

Ο Διονυσης εχει κανει τροπο ζωης την σωστη διατροφη.
Αναλογιστειτε λιγο .... μπορειτε να το κανετε ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ?
Οχι τωρα, που κλειστηκατε μεσα. Καθημερινα. Για χρονια !!!

Και ειναι και το αλλο ...
ξερετε τι γινεται αν τελικα κατορθωσετε και κανετε την διαιτα
και χασετε 8-12-20 κιλα ? .... ας πουμε σε διαστημα 3-4 μηνων !

Θα τα βαλετε σε χρονο dT μετα ..... μεσα σε 2 μηνες ! (και πολυ εβαλα).

Η θα κανετε τροπο ζωης την ισορροπημενη διατροφη (και οχι την Ψ διαιτα)
η αφηστε το καλυτερα. Τα γραφω για να τα διαβαζω ΚΑΙ ΕΓΩ.
Δεν με εξαιρω !

Μα δεν κάνω κάποια ιδιαίτερη δίαιτα, απλώς έχω κόψει τις βλακείες, τρώω πιο μοιρασμένα τα γεύματα και έχω περιορίσει ιδίως τα βραδυνά. Αυτά που τρώω αυτή τη στιγμή, θεωρώ ότι μπορώ να τα κρατήσω για μεγάλο διάστημα. Σκέφτομαι τη δίαιτα γιατί είναι ευκαιρία αυτό το διάστημα που μπορώ να την τηρήσω και γιατί όπως και να το κάνουμε, άλλο κίνητρο είναι να χάσεις ας πούμε 8 κιλά σε ένα διάστημα 2 μηνών και άλλο σε 6. Πάντως όποτε έχω χάσει κιλά, ακόμη και εάν τα ξανάβαλα (....προφανώς) αυτό δεν έγινε σε καμία περίπτωση σε 2 μήνες.

Διονύση.... έγραψες εάν δεν βρει υδατάνθρακες ο οργανισμός θα κάψει μυΙκό ιστό.... ε τότε το αναθεματισμένο το λίπος γιατί το συσσωρεύει;

Λάζαρε... :blush: ...104... τα τελευταία 5-6 χρόνια εκεί κυμαίνομαι, κάπου 104 φτάνω τον χειμώνα και μετά σιγά σιγά τα 99 τον Αύγουστο. Για 1,82 ξέρω είναι αρκετά.. καθιστική ζωή. Πριν 20 χρόνια ήμουν στα 83-85

άλλο κίνητρο είναι να χάσεις ας πούμε 8 κιλά σε ένα διάστημα 2 μηνών και άλλο σε 6.
Εμ εδω, ΣΆΥΤΗ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ, βρισκεται ολη η τραγωδια με την απωλεια κιλων.
Εαν χασεις 8 κιλα σε 6 μηνες (που ΟΛΟΙ οι γιατροι συστηνουν, δηλαδη ΟΧΙ αποτομη απωλεια κιλων)
οι συντριπτικες πιθανοτητες ειναι οτι ΔΕΝ θα τα ξαναβαλεις. Γιατι, θα χεις τιθασευσει το εγκεφαλικο ταμπουρλο
(και 6 μηνες ειναι υπεραρκετοι μηνες) που διαρκως στριγγλιζει "δως μι να φαω, δως μι να πιω, δως μι να φαω".
Το ταμπουρλο πρεπει να ελεγξεις, ΟΧΙ την μπακα (η μπακα ειναι ενα τιποτα, αερας ειναι).
Και δεν προλαβανεις να τιθασσευσεις το ταμπουρλο σε 2 μηνες. Kαραδοκει, καιροφυλακτει
και περιμενει μια αθωα εξοδο με φιλους "για μια μπυριτσα στα πεταχτα".

Η απωλεια κιλων .... ειναι ψυχοσυναισθηματικος ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ .... οχι πεινα !
Πρεπει να σιγασεις μεσα σου, ΑΥΤΟ .... που βαραει καθε τρεις και πεντε ....

CelebratedBoldKusimanse-size_restricted.gif

Μπαααααα ....

Τα τελευταια 6 χρονια, χανω 15 με 20 κιλα το καλοκαιρι (απο κολυμπι)
και τα ξαναβαζω ΟΛΑ .... τον χειμωνα ! Πιτσες και σοκολατινες ...
κατα προτιμηση μετα τις 9 το βραδυ (που παιρνει μπρος ο εγκεφαλος)
ειτε λογω ταινων στην TV, ειτε λογω internet (δεν εχει σημασια,
αντι ο εγκεφαλος να παρει σημα για κατακλιση, παιρνει σημα
για γενικη εφοδο !!!)

Και ο εγκεφαλος απαιτει τροφη ΑΜΕΣΗΣ ενεργειακης αποδοσης.
Δηλαδη, γλυκοζες, υδατανθρακες και ολα τα σκ@τ@.

Re: Απάντηση: Άθληση και Διατροφή

Μπαααααα ....

Τα τελευταια 6 χρονια, χανω 15 με 20 κιλα το καλοκαιρι (απο κολυμπι)
και τα ξαναβαζω ΟΛΑ .... τον χειμωνα ! Πιτσες και σοκολατινες ...
κατα προτιμηση μετα τις 9 το βραδυ (που παιρνει μπρος ο εγκεφαλος)
ειτε λογω ταινων στην TV, ειτε λογω internet (δεν εχει σημασια,
αντι ο εγκεφαλος να παρει σημα για κατακλιση, παιρνει σημα
για γενικη εφοδο !!!)

Και ο εγκεφαλος απαιτει τροφη ΑΜΕΣΗΣ ενεργειακης αποδοσης.
Δηλαδη, γλυκοζες, υδατανθρακες και ολα τα σκ@τ@.

εδώ δουλέυει η δίαιτα που έκανα

ξέρω ότι αν χρειαστεί να την ξανακάνω θα πεθάνω!

άρα πίνω λίγο γαλατάκι και πάω για νάνι!

Ειπαμε ..... η διαιτα ειναι κατι προσκαιρο !
ΣΥΝΟΛΙΚΑ πρεπει να αλλαξεις (συνηθειες).

Εαν δεν μπορεις (οπως δεν μπορω) δεν τρεχει τιποτα.
Ετσι κι αλλιως, απο κατι θα παμε ολοι μας.

Η πολύ μεγάλη μείωση θερμίδων εκλαμβάνεται από το σώμα ως λιμοκτονία οπότε το σώμα που λιμοκτονεί (ή έτσι νομίζει) μπαίνει σε economy mode. Ο μυικός ιστός καταναλώνει ενέργεια, οπότε ο καταβολισμός του είναι στην κατεύθυνση αυτή (εξοικονόμηση πόρων). Το σώμα που νομίζει ότι λιμοκτονεί, αποφεύγει, ως ένα βαθμό, να ξοδέψει από τις αποθήκες του (λιπώδη ιστό). Η έλλειψη χρήσης των μυών (ασκήσεις με αντίσταση) εκλαμβάνεται από το σώμα ως μήνυμα ότι δεν είναι απαραίτητοι άρα είναι αναλώσιμοι. Το σώμα προτιμά ως καύσιμο την γλυκόζη (και για το νευρικό σύστημα εκτός των άλλων) η οποία βρίσκεται (ως γλυκογόνο) στο ήπαρ και στους μύες. Το απόθεμα του ήπατος εξαντλείται σε λίγες ώρες οπότε ο επόμενος στόχος εκτός του λίπους είναι και ο μυικός ιστός διότι μεταξύ άλλων το σώμα μπορεί να συνθέσει γλυκόζη από τις πρωτεΐνες. Όταν, μετά το πέρας του ερμηνευόμενου ως λιμοκτονία, μεγάλου περιορισμού θερμίδων, δηλαδή μετά το τέλος της δίαιτας, η πρόσληψη των θερμίδων επανέρχεται ή πλησιάζει στις προ δίαιτας θερμίδες, υπάρχει λιγότερος μυικός ιστός οπότε μικρότερη κατανάλωση θερμίδων οπότε μεγαλύτερο περίσσευμα (σε σχέση με την προ δίαιτας κατάσταση) για αποθήκευση λίπους.
Connect the dots...

Γενικά, όσο πιο γρήγορη η απώλεια βάρους τόσο πιθανότερο να έχει προέλθει από απώλεια νερού και μυικού ιστού. Όπως έχει γραφτεί, η απώλεια βάρους (λίπους δηλαδή) είναι μαραθώνιος και όχι sprint.

Ειπαμε ..... η διαιτα ειναι κατι προσκαιρο !
ΣΥΝΟΛΙΚΑ πρεπει να αλλαξεις (συνηθειες).

Να βρε Μάνο που σε κάτι συμφωνούμε 100%!!

Διονύση στο δια ταύτα :ADFADF1: αν σε δυσκολεύω αστο....
Δώσε μας το ορισμό* της σωστής γυμναστικής/διατροφής σε εβδομαδιαία βαση για να φτάσει ένα άτομο στα σωστά κιλά και στην συνέχεια στην σωστή ζωή με όλα όσα αυτό σημαίνει: Ευεξια,υγεια, αντικαταθλιπτικό mode ενέργεια
ορισμός* γυμναστικης Δευτερα Τεταρτη Παρασκευη τρεξιμο Τριτη Πεμπτη Σαββατο βαρη
ορισμός διατροφής Εβδομαδιαίο με ώρες πρόγραμμα διατροφής

Λάζαρε, πολύ ωραία ερώτηση η οποία απαιτεί μικρό ή μεγαλύτερο σεντόνι. Επιφυλάσσομαι.

Μανο μου , μιλαμε για σωστή διατροφη και οχι για δίαιτες του 6μηνου αν μπει η σωστη διαρτροφη στην ζωη μας ερχεται και η ισορροπία στο βάρος μας

Η πολύ μεγάλη μείωση θερμίδων εκλαμβάνεται από το σώμα ως λιμοκτονία οπότε το σώμα που λιμοκτονεί (ή έτσι νομίζει) μπαίνει σε economy mode. Ο μυικός ιστός καταναλώνει ενέργεια, οπότε ο καταβολισμός του είναι στην κατεύθυνση αυτή (εξοικονόμηση πόρων). Το σώμα που νομίζει ότι λιμοκτονεί, αποφεύγει, ως ένα βαθμό, να ξοδέψει από τις αποθήκες του (λιπώδη ιστό). Η έλλειψη χρήσης των μυών (ασκήσεις με αντίσταση) εκλαμβάνεται από το σώμα ως μήνυμα ότι δεν είναι απαραίτητοι άρα είναι αναλώσιμοι. Το σώμα προτιμά ως καύσιμο την γλυκόζη (και για το νευρικό σύστημα εκτός των άλλων) η οποία βρίσκεται (ως γλυκογόνο) στο ήπαρ και στους μύες. Το απόθεμα του ήπατος εξαντλείται σε λίγες ώρες οπότε ο επόμενος στόχος εκτός του λίπους είναι και ο μυικός ιστός διότι μεταξύ άλλων το σώμα μπορεί να συνθέσει γλυκόζη από τις πρωτεΐνες. Όταν, μετά το πέρας του ερμηνευόμενου ως λιμοκτονία, μεγάλου περιορισμού θερμίδων, δηλαδή μετά το τέλος της δίαιτας, η πρόσληψη των θερμίδων επανέρχεται ή πλησιάζει στις προ δίαιτας θερμίδες, υπάρχει λιγότερος μυικός ιστός οπότε μικρότερη κατανάλωση θερμίδων οπότε μεγαλύτερο περίσσευμα (σε σχέση με την προ δίαιτας κατάσταση) για αποθήκευση λίπους.
Connect the dots...

Γενικά, όσο πιο γρήγορη η απώλεια βάρους τόσο πιθανότερο να έχει προέλθει από απώλεια νερού και μυικού ιστού. Όπως έχει γραφτεί, η απώλεια βάρους (λίπους δηλαδή) είναι μαραθώνιος και όχι sprint.

Να βρε Μάνο που σε κάτι συμφωνούμε 100%!!

Λάζαρε, πολύ ωραία ερώτηση η οποία απαιτεί μικρό ή μεγαλύτερο σεντόνι. Επιφυλάσσομαι.

εβαλα δυο φορες το βαρη ενω ειναι εναλαξ με τρεξιμο ή αεροβικες ασκήσεις ή ότι άλλο συστήνεις

είχαμε το γυμναστήριο αλλά τώρα κομμένο και δεν ξέρω κατά πόσο εύκολο θα είναι να πάμε τον Οκτώβριο!

Το ανεβοκατεβασμα της σκάλας μια χαρά γυμναστήριο είναι σε πληροφορώ. Βέβαια δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το κάνω σε οικοδομή που θα είχε 4-5 διαμερίσματα στον όροφο. Εμάς διαμερίσματα έχει μόνο ο τελευταίος όροφος από τους τέσσερις ο οποίος έχει δικό του ευρύχωρο κλιμακοστάσιο, όποτε μπορώ να το χρησιμοποιώ άνετα.

Τώρα για τον κορμό έχουμε ένα σετ αλτηράκια δυστυχώς μόνο των 5 κιλών. Κάτι γίνεται. Υπάρχουν και τα push-ups. Σιγά-σιγά λέω να πιάνω και τις ασκήσεις που πρότεινε ο Διονύσης.

Εχει δίκιο ο Διονύσης (να τον ακούτε!) για την απώλεια μυικής μάζας.

Το έπαθα πέρυσι που έχασα 18 κιλά,με εξαντλητική αερόβια,λίγα βάρη και "πείνα".

Θυμάμαι οτι δεν υπήρχαν δικέφαλοι ή τρικέφαλοι ούτε ζωγραφιστοί.!

Δερμα και κόκκαλα.

Αλλά έβαλα μυαλό.

Re: Απάντηση: Άθληση και Διατροφή

Το ανεβοκατεβασμα της σκάλας μια χαρά γυμναστήριο είναι σε πληροφορώ. Βέβαια δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το κάνω σε οικοδομή που θα είχε 4-5 διαμερίσματα στον όροφο. Εμάς διαμερίσματα έχει μόνο ο τελευταίος όροφος από τους τέσσερις ο οποίος έχει δικό του ευρύχωρο κλιμακοστάσιο, όποτε μπορώ να το χρησιμοποιώ άνετα.

Τώρα για τον κορμό έχουμε ένα σετ αλτηράκια δυστυχώς μόνο των 5 κιλών. Κάτι γίνεται. Υπάρχουν και τα push-ups. Σιγά-σιγά λέω να πιάνω και τις ασκήσεις που πρότεινε ο Διονύσης.

αν ανεβοκατέβω σκάλες τα γόνατά μου θα πάνε για εγχείριση!

μόνο σε διάδρομο μπορώ να κάνω τρέξιμο και έκανα και τα βαράκια μου

με την καραντίνα έχασα 3-4 κιλά σε μυική μάζα....

Εχει δίκιο ο Διονύσης (να τον ακούτε!) για την απώλεια μυικής μάζας.

Το έπαθα πέρυσι που έχασα 18 κιλά,με εξαντλητική αερόβια,λίγα βάρη και "πείνα".

Θυμάμαι οτι δεν υπήρχαν δικέφαλοι ή τρικέφαλοι ούτε ζωγραφιστοί.!

Δερμα και κόκκαλα.

Αλλά έβαλα μυαλό.

Θα πρέπει επειγόντως να βρεθεί πολυμηχάνημα με βαράκια σε καλή τιμή...

Δυο ερωτησεις στον Διονυση για οποτε εχει χρονο
Ποια ειναι η αποψη σου για την διαιτα 16-8 (16ωρες δεν τρωμε τιποτα πινουμε μονο νερο,χυμο η καφε,συμπεριλαμβανομενου του 8ωρου υπνου και 8 ωρες τρωμε ισορροπημενα) την χρησιμοποιουν καποιοι αθλητες διεθνους βεληνεκους οπως π.χ Λ.Σκολα,παλιοτερα λεγανε τρωμε μικρα γευματα ανα 4ωρο για να μην αποθηκευει λιπος ο οργανισμος και να δουλευει ο μεταβολισμος καλυτερα
ενω με το 16-8 ανατρεπεται αυτο λεγοντας οτι δεν ισχυει αυτο με τα μικρα γευματα, καποιες νεες μελετες δειχνουν οτι με την 16ωρη νηστεια εκλυονται καποιες ουσιες ευεργετικες για τον οργανισμο.
Και δευτερον μια cheat day (τρωμε οτι τραβαει η ψυχη μας) την βδομαδα εχει νοημα σε μια καλη ισορροπημενη διατροφη?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Άθληση και Διατροφή

αν ανεβοκατέβω σκάλες τα γόνατά μου θα πάνε για εγχείριση!

Μπα δεν νιώθω ενόχληση στα γόνατα με τις σκάλες, την οποία ένιωσα σε ένα βαθμό όταν δοκίμασα το τρέξιμο βέβαια με όχι τα πλέον κατάλληλα παπούτσια και πάνω σε χαλικι. Δεν νομίζω ότι καταπονούνται ιδιαίτερα τα γόνατα αφού δεν έχει κραδασμούς η κίνηση.

IMG_20200414_204047.jpg

Το βραδινό μου σήμερα.
2 κρίσπις με κατίκι ένα μικρό κομματάκι γραβιέρα, λιγη ντομάτα και τοματίνια δίχως λάδι μόνο με πιπέρι και ρίγανη λίγη μελιτζάνα και μία μικρή πατατούλα ψητή που περίσσεψαν από χθες, 1 μέτριο κρεμμύδι και γιαούρτι. Το πιάτο είναι από τα μικρά μη σας ξεγελάει.
Δεν ξέρω πόσες θερμίδες έχουν όλα αυτά δεν φαντάζομαι πολλές πάντως μάλλον με χορταίνουν. Το έφαγα στις 9:00 τώρα θα ξαναφάω στις 9 το πρωί.

Το ανέβασμα της σκάλας είναι μια χαρά γυμναστική και για τα πόδια και για την καρδιά/αναπνοή. Ειδικά 2 - 2 τα σκαλιά, κι αν μπορείς στις μύτες των ποδιών, για να φτιάξεις και γάμπες.
Το κατέβασμα όχι. Επιβαρύνει πολύ τα γόνατα. Ανεβαίνεις με τη σκάλα, κατεβαίνεις με ασανσέρ.
Να δούμε αν θα επιβεβαιώσει κι ο Skakinen.
[edit]
Μάλλον είναι μπούρδα αυτό που έγραψα. Ας περιμένουμε το Διονύση.