Άθληση και Διατροφή

Re: Απάντηση: Άθληση και Διατροφή

Μολις στρωθηκα να κανω δεκα επαναληψεις κοιλιακων και ραχιαιων στο κρεβατι.

ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ...... ουτε τρεις επαναληψεις !!!!!

Η Κοιλια εχει φουσκωσει ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ που δεν επιτρεπει συσπασεις.
Η Ραχη προσπαθει να σηκωσει μια "μπαλα" που την φουσκωνει απο μεσα.

Θέλω να πιστεύω ότι ο σκοπός που κάνεις κοιλιακούς-ραχιαίους, δεν είναι για να κάψες το λίπος της περιοχής.

Για τους κοιλιακούς ξεκίνα με plank (ισομετρική σύσπαση). Η κατά τα άλλα βλακώδης άσκηση, είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα για τους πολύ αδύναμους κοιλιακούς.Αύξησε προοδευτικά τον χρόνο.
Για τους ραχιαίους, ξεκίνα με άρση λεκάνης, όχι απαραίτητα στο εύρος που δείχνει η κοπέλα. Συμμετέχουν οι μεγάλοι γλουτιαίοι οπότε θα είναι πιο εύκολο.

Planks.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=N48d7sm8dbU
 
Κοιλιακοι και ραχιαιοι στο κρεβατι ΔΕΝ γινονται αν δεν ειναι το στρωμα "τσιμεντενιο"

Το πολυ πολυ να παρεις κανα υπνακο απο την προσπαθεια.
 
Ολα γινονται .... (στην αρχη).

Διονυση, δεν μπορω να κανω (ακομη) ασκησεις στο πατωμα.
Οτιδηποτε αλλο (που να βαλω πανω στο πατωμα) ... δεν εχω.

Την planck δεν μπορω να την κανω γιατι (σ'αυτη την θεση)
δεν μπορω να συσπασω καθολου τους μυες. Τρωω ενεργεια
ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ για να σηκωσω την κοιλια (εχει γινει τεραστια,
ενα μπαλονι που μπλοκαρει τα παντα).

Παω για περπατηματακι τωρα ... :rolleyes: ....
 
Η αλήθεια είναι ότι η σανίδα δεν είναι τόσο εύκολη όσο ίσως εκ πρώτης όψεως φαίνεται. Για κάνε την 30 δεύτερα να δεις!

Αλλά 5 δεύτερα νομίζω ότι μπορεί να την κάνει και ο πλέον αγύμναστος, έστω και εάν πάρει τη θέση χαμηλώνοντας τον κορμό του (όχι δλδ σηκώνοντας από το πάτωμα)
 
Κάνε κάτι τέτοιο.
Μέχρι να ξεκολλάει η κάτω γωνία της ωμοπλάτης ή ακόμη λιγότερο. Πρόσεξε να μην έχεις το κεφάλι όπως η κοπέλα (για να μην επιβαρύνεις την ΑΜΣΣ). Κατεύθυνε το σαγόνι προς το στέρνο, σαν να θέλεις να τυλιχτείς προς τα πόδια. Τα χέρια μπορείς να τα έχεις στην κοιλιά (πιο εύκολο), στο στέρνο (πιο δύσκολο), όπως τα έχει η κοπέλα (ακόμη πιο δύσκολο) ή τεντωμένα πίσω από το κεφάλι (ακόμη πιο δύσκολο). Αυξομειώνεις με αυτό τον τρόπο τον μοχλοβραχίονα αντίστασης.

photodune-11430471-crunch-xs2-534x330.jpg
 
Re: Απάντηση: Άθληση και Διατροφή

Η αλήθεια είναι ότι η σανίδα δεν είναι τόσο εύκολη όσο ίσως εκ πρώτης όψεως φαίνεται. )


Το λεπτο στρωματακι που εχει η κοπελα στις φωτογραφιες πιο πανω ειναι το ενδεδειγμενο για αυτες τις ασκησεις.
 
Σιγά... στο χαλί την κάνω...

Χθες πιάσαμε και κάναμε ασκήσεις μαζί με τον μικρό... βάλαμε το ίδιο app στα κινητά μας, εγώ μπορούσα να κάνω πιο πολλά πους-απς, αυτού του το έβαζε πιο εύκολο... ένα όμορφο τεταρτάκι ασκήσεις, μια χαρά! Ξεκινούσε με 30 δεύτερα "τρέξιμο" αναρρίχησης (climbers), μετά hight stepping, καθίσματα, κοιλιακούς, σανίδα, πους απς, ξανά μια παραλλαγή από τα ίδια, τελείωνε με 30 δεύτερα cobra strech.... και θα αυξάνει δυσκολία με τις ημέρες.
Σημασία έχει η συνέχεια και η συνέπεια, όχι η εξάντληση μια μέρα.
 
Re: Απάντηση: Άθληση και Διατροφή

Σιγά... στο χαλί την κάνω...


[Μonk mode ON] Αν δεις ποσα ακαρεα και μικροβια πανε πανω στο χαλι δεν θα το εκανες . [Μonk mode OFF]

Για τα υπολοιπα συμφωνουμε. Δεν χτιζεται αυτο το πνευμα εκγυμνασης ουτε με μια ωρα σκληρη προπονηση την ημερα εξαρχης ουτε με βαρη περα απο καθε φαντασια για αγυμναστο ανθρωπο.

Θελει επιμονη.
 
Oι ασκησεις (που δειχνουν οι κοπελες) δεν μπορουν να γινουν απο μενα (οχι ακομα)
γιατι ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΚΟΚΚΑΛΟ .... ο πονος ειναι αφορητος ! Δεν μπορω να σταθω καν.

Χανουμε μερικα κιλακια (ωστε η πιεση να γινει ανεκτοτερη) και μετα το παιζουμε αθληταραδες.
Εγω δηλαδη (γιατι εσεις βρισκεστε σε αλλη πιστα :rolleyes:)
 
Κάτσε φιλαράκι...
Αν δεν φάω υδατάνθρακες για μια μέρα θα πάθω υπογλυκαιμία.
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Επειδή δεν τρώω καθόλου ζάχαρη, χωρίς έστω δύο φέτες ψωμί έχω χτυπήσει 40άρι.

αν χτυπάς 40αρι με μια μέρα χωρίς υδατάνθρακες είσαι διαβητικός τύπου 2, δεν παράγει το πάγκρεας σου γλυκαγόνη, ουτε κάνει γλυκογένεση το ήπαρ σου, αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι, ψάξτο. Αν κάποιος δεν είναι διαβητικός τύπου 2 η γλυκόζη του ακόμα και μετά από 20 χρόνια χωρίς υδατάνθρακες είναι πάνω από 60. Επίσης αν γυρίσεις σε κέτωση, ο όρος υπογλυκαιμία δεν υπάρχει, οσο χαμηλή και να είναι η γλυκόζη, δεν παθαίνεις "υπογλυκαιμία" διότι καις άλλο καύσιμο.
Εγώ είμαι στην 20+ μέρα κέτωσης, σημερινή μέτρηση γλυκόζης νηστείας, 78.
 
αν χτυπάς 40αρι με μια μέρα χωρίς υδατάνθρακες είσαι διαβητικός τύπου 2, δεν παράγει το πάγκρεας σου γλυκαγόνη, ουτε κάνει γλυκογένεση το ήπαρ σου, αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι, ψάξτο. Αν κάποιος δεν είναι διαβητικός τύπου 2 η γλυκόζη του ακόμα και μετά από 20 χρόνια χωρίς υδατάνθρακες είναι πάνω από 60. Επίσης αν γυρίσεις σε κέτωση, ο όρος υπογλυκαιμία δεν υπάρχει, οσο χαμηλή και να είναι η γλυκόζη, δεν παθαίνεις "υπογλυκαιμία" διότι καις άλλο καύσιμο.
Εγώ είμαι στην 20+ μέρα κέτωσης, σημερινή μέτρηση γλυκόζης νηστείας, 78.


(εδώ κάνουμε αμαν και θέλουμε συνήθως βδομάδες χωρίς υδατάνθρακες για να σταθεροποιηθεί η γλυκόζη μας κάπου στο 80-90, πολλοί χρειάζονται και μήνες...)
 
Ναι. Τι;
Είμαι διαβητικός τύπου 2.
Για αυτό λέω ότι δεν είναι όλες οι δίαιτες για όλους :smile:
 
Ναι. Τι;
Είμαι διαβητικός τύπου 2.
Για αυτό λέω ότι δεν είναι όλες οι δίαιτες για όλους :smile:

Προφανως βρε συ! δεν υπαρχει one fit for all, απλά πρέπει να υπάρχει προσαρμογή στο καθενος το κουστουμι. Ο καθένας λεει την αποψη του βάση τα βιωματα/εμπείριες / μελέτη που εχει κάνει και εμείς πρέπει να αξιολογουμε.
 
Ναι. Τι;
Είμαι διαβητικός τύπου 2.
Για αυτό λέω ότι δεν είναι όλες οι δίαιτες για όλους :smile:

ωπ, δεν το ήξερα φίλε :stupid:

Για διαβητικούς τύπου 2 όλες οι διατροφές το ίδιο επικίνδυνες είναι, φαντάζομαι σε έχουν "ρυθμίσει" διατροφικά σε νοσοκομείο και παρακολουθείσαι.(η ρύθμιση για όσους δεν γνωρίζουν είναι να βρει ο γιατρός τις ακριβείς ποσότητες των μακροστοιχείων με τα οποία μπορεί να τρέφεται ο διαβητικός χωρίς να κάνει υπερβολές και να ξεφεύγει σε τιμές γλυκόζης, επίσης σημαντικό στο πόσο ινσουλίνη θα χορηγήσουν αναλόγως την τροφή που θα φάει).
Μπορείς να ακολουθήσεις κετογονική διατροφή προσαρμόζοντας τους υδατάνθρακες έτσι ώστε να έχεις την γλυκόζη σου όταν την χρειάζεσαι, βασικά πρέπει να μπεις σταδιακά στην κετογονική, και όχι απότομα όπως όλοι εμείς. Μπορείς να αυξήσεις σε 40γρ τους υδατάνθρακες από 20 και να δεις αν σε καλύπτει. Οταν ο οργανισμός σου αρχίζει και καίει λίπος ως πρώτης επιλογής καύσιμο και η γλυκόζη περάσει σε δεύτερη μοίρα, τα σκαμπανεβάσματα της γλυκόζης αρχίζουν και στρώνουν. Φυσικά απαιτεί "ρύθμιση" και αυτή η διατροφή, διαρκείς μετρήσεις ζαχάρου κετόνων, ιατρική παρακολούθηση ίσως, κ.τ.λ.
Ρίξε μια ματιά στην παρακάτω μελέτη, βασικά ψάξτο!

Low-Carb and Ketogenic Diets in Type 1 and Type 2 Diabetes
Reducing CHO intake with an LCD is effective in reducing body weight and, in patients with type 2 diabetes, improving glycemic control, with a stronger effect with a very low carb diet (KD)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6566854/

Στην ουσία εσύ είσαι το παράδειγμα που έφερα, δηλαδή αντίσταση στην ινσουλίνη.Θα πρέπει να δοκιμάσεις έστω low carb διατροφή ώστε να αποκτήσεις σιγά σιγά πάλι ευαισθησία στην ινσουλίνη (ούτως ή άλλως λογικά έχεις μειώσει τους υδατάνθρακες και την ζάχαρη με ιατρική συμβουλή, οπότε ήδη κάνεις low carb διατροφή, απλά δεν έχεις προσθέσει λίπος στην διατροφή σου, σωστά?).
 
Δυο λόγια για τους υδατάνθρακες και την σχέση τους με την ινσουλίνη.

Η ινσουλίνη, μεταξύ άλλων, μειώνει την λιπόλυση και αυξάνει την λιπογένεση. Σ'αυτό έχουν στηριχτεί όσοι την έχουν δαιμονοποιήσει και κατ'επέκταση τους υδατάνθρακες. Σύμφωνα με το σκεπτικό τους, αφού οι υδατάνθρακες προκαλούν έκκριση ινσουλίνης (η οποία όπως είπαμε, μειώνει την λιπόλυση και αυξάνει την λιπογένεση), μια διατροφή με υψηλό ποσοστό υδατανθράκων θα προκαλέσει συσσώρευση λίπους.
Το σκεπτικό τους συνοπτικά:
Διατροφή πλούσια σε υδατάνθρακες > Υψηλή έκκριση ινσουλίνης > Αυξημένη λιπογένεση/μειωμένη λιπόλυση > Συσσώρευση λίπους > Παχυσαρκία
Με την ίδια λογική, υποστηρίζουν ότι η διατροφή με χαμηλό ποσοστό υδατανθράκων είναι η καλύτερη για απώλεια λίπους επειδή η έκκριση ινσουλίνης είναι χαμηλή.
Το σκεπτικό τους συνοπτικά:
Διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες > Χαμηλή έκκριση ινσουλίνης > Μειωμένη λιπογένεση/αυξημένη λιπόλυση > Απώλεια λίπους

Το σώμα όμως δεν λειτουργεί έτσι απλοϊκά. Απλώς η ινσουλίνη είναι αυξημένη για κάποιο διάστημα μετά την κατανάλωση τροφής (υδατάνθρακα μεταξύ άλλων), δεν είναι μόνιμα αυξημένη. Αυτό που έχει σημασία είναι συνολικά στο 24ωρο να υπάρχει ισορροπία μεταξύ αυξημένης και μειωμένης λιπόλυσης και αυξημένης και μειωμένης λιπογένεσης. Θυμίζω, σ'αυτό το σημείο την ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνεται, αυτό ρυθμίζει τα πάντα, τρόπω τινά. Περιορίζοντας ένα μακροσυστατικό από την διατροφή μας (υδατάνθρακες στην περίπτωσή μας) δεν επιτυγχάνουμε απώλεια λίπους αν τρώμε με θερμιδικό πλέονασμα. Η ινσουλίνη δεν μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη αποθήκευση αν δεν έχουμε φάει αναλόγως. Το θερμιδικό πλέονασμα προκαλεί αποθήκευση λίπους, όχι η ινσουλίνη. Αυτό που ισχύει είναι ότι, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η έκκριση μεγάλης ποσότητας ινσουλίνης (μετά από γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες) απλώς επιμηκύνει τον χρόνο κατά τον οποίο η καύση λίπους περιορίζεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι το σώμα σταματά να καίει λίπος.

Ερώτηση εργασίας
Κάποιος ακολουθεί δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες (άρα χαμηλή ινσουλίνη) αλλά με θερμιδικό πλεόνασμα. Θα συσσωρεύσει λίπος ή θα τον σώσει η χαμηλή ινσουλίνη;
Απάντηση: φυσικά και θα συσσωρεύσει λίπος διότι πολύ απλά, το σώμα, αν του δώσουμε πολύ ενέργεια (φαγητό), θα αποθηκεύσει την περίσσεια, ακόμη και με χαμηλή ινσουλίνη.


Κάτι άλλο πολύ σημαντικό είναι ότι η ινσουλίνη είναι απαραίτητη για την μυική ανάπτυξη. Αν η ινσουλίνη προκαλούσε μόνο αποθήκευση λίπους νομίζετε ότι οι bodybuilders θα χτύπαγαν ενέσεις ινσουλίνης; Η ινσουλίνη έχει αναβολική και αντικαταβολική δράση (βοηθά στην ενεργοποίηση mTOR και αυξάνει την απελευθέρωση IGF 1-Σωματομεδίνης C- από το ήπαρ). Γι'αυτό κάποιες διατροφικές προσεγγίσεις πολύ χαμηλών υδατανθράκων δεν ενδείκνυνται για αύξηση μυικής μάζας.

Μια σειρά από ενδιαφέροντα άρθρα για την ινσουλίνη.
Insulin...An Undeserved Bad Reputation Series
Παρακάτω συνοψίζω κάποια από τα βασικά σημεία στα οποία καταλήγει ο συγγραφέας.


- Η ινσουλίνη μειώνει την όρεξη, δεν την αυξάνει
- Διατροφή υψηλή σε υδατάνθρακες δεν προκαλεί χρόνια αύξηση επιπέδων ινσουλίνης
- Η πρωτεΐνη προκαλεί κι αυτή έκκριση ινσουλίνης και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις το ίδιο όπως οι υδατάνθρακες
- Η πρωτεΐνη προκαλεί έκκριση ινσουλίνης λόγω απευθείας διέγερσης του παγκρέατος και όχι επειδή μετατρέπεται σε γλυκόζη
- Ο συνδυασμός πρωτεΐνης και υδατάνθρακα μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη έκκριση ινσουλίνης απ’ότι το κάθε μακροσυστατικό μόνο του, παρ’όλ’αυτά όμως διατροφή με υψηλή πρωτεΐνη και μέτριο προς υψηλό υδατάνθρακα μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική για απώλεια λίπους
- Διατροφκά μοντέλα με πολύ υψηλό ποσοστό υδατάνθρακα μπορού να είναι αποτελεσματικά όταν υπάρχει θερμιδικό έλλειμμα
- Τα γαλακτοκομικά προκαλούν υψηλή έκκριση ινσουλίνης, όπως το άσπρο ψωμί, παρ’όλ’αυτά όμως δεν προκαλούν αύξηση βάρους αν δεν υπάρχει θερμιδικό πλεόνασμα.
- Αποθήκευση λίπους μπορεί να γίνει και χωρίς την βοήθεια της ινσουλίνης.
- Τα επίπεδα ινσουλίνης δεν είναι προγνωστικά για μείωση ή αύξηση βάρους, στην πλειονότητα των Προοπτικών μελετών (prospective studies)
- Η ινσουλίνη έχει κυρίως αναχαιτιστική παρά αποθηκευτική δράση.
- Δεν πρέπει να εστιάζουμε στην πρόσκαιρη δράση της ινσουλίνης όσον αφορά την λιπόλυση και την αποθήκευση λίπους. Πρέπει να εξετάζουμε το τι γίνεται σε 24ωρη βάση. Το σωματικό λίπος δεν αυξάνεται αν δεν υπάρχει θερμιδικό πλεόνασμα.