ATI 3870/3850

Re: ATI 3870/3850 REVIEW

Το e-shop πάντως δείχνει να έχει μόνο τη sapphire 3850. Περιμένω πως και πως την 3870 να αναβαθμίσω το htpc μου (εκ θεμελίων γιατί hd υλικό δεν παίζει). Στο τσακ ήμουνα όταν διάβασα αρχές Νοέμβρη για τις νέες κάρτες. Άντε πάλι στην αναμονή...

το θεμα παραμενει ομως

σερνεται στα παιγνιδια σε συγκριση με την 8800gt.

ας περιμενουμε λιγο ακομα

Δεν νομιζω οτι σερνεται η 3870 σε σχεση με την 8800gt....Τουλαχιστον απο οτι θυμαμαι σε συγκριτικα...
Ναι μεν ειναι λιγο πισω αλλα το σερνεται νομιζω ειναι υπερβολικο.....(δεν εχω τωρα προχειρο το συγκριτικο αλλα πιστευω να θυμαμαι καλα..)
Εξαλλου μην ξεχναμαι οτι η ati θελει κανα 2μηνο να βγαλει driver που να την αξιοποιει....:twoguns:οποτε πολυ πιθανο να βελτιωθει κιαλλο...

Ασε που η 8800gt ειναι δυσευρετη κ πιο ακριβη!!

Επισης,τοθλαχιστον σε idle εχει μικροτερη καταναλωση ...

Υ.Γ Ειχα nvidia,εχω ati ...k περιμενω να ξεκαθαρισει το τοπιο για να δω τι θα παρω...αυτο προς αποφυγη παραξηγησεων

Βασικά 8800 GT έχω βρει. 3870 δεν έχω βρει πουθενά. Στην αναμονή είναι παντού.

Δεν νομιζω οτι σερνεται η 3870 σε σχεση με την 8800gt....Τουλαχιστον απο οτι θυμαμαι σε συγκριτικα...
Ναι μεν ειναι λιγο πισω αλλα το σερνεται νομιζω ειναι υπερβολικο.....(δεν εχω τωρα προχειρο το συγκριτικο αλλα πιστευω να θυμαμαι καλα..)
Εξαλλου μην ξεχναμαι οτι η ati θελει κανα 2μηνο να βγαλει driver που να την αξιοποιει....:twoguns:οποτε πολυ πιθανο να βελτιωθει κιαλλο...

Ασε που η 8800gt ειναι δυσευρετη κ πιο ακριβη!!

Επισης,τοθλαχιστον σε idle εχει μικροτερη καταναλωση ...

Υ.Γ Ειχα nvidia,εχω ati ...k περιμενω να ξεκαθαρισει το τοπιο για να δω τι θα παρω...αυτο προς αποφυγη παραξηγησεων

ναι ειναι λιγο υπερβολικο αλλα,μην ξεχναμε οτι στα παιγνιδια θελουμε και το ενα FPS που μπορει να μας δωσει η καρτα,ποσο μαλλον 15%,20%,30% που λενε καποιοι.
οσο για την τιμη,την 8800GT την εχω βρει ετοιμοπαραδοτη στα 215 .
αρα εδω για μενα δεν μπαινει θεμα φθηνοτερης με ακριβοτερη
ωστοσο το προβλημα το δικο μου παραμενει:
ο θορυβος της 8800GT απο οτι διαβαζω ειναι αρκετα ενοχλητικος σαν σκουπακι ακουγεται,ετσι τουλαχιστον λενε μερικοι.

υ.γ και δεν παιρνω το XBOX 360 να τελειωνει.

Aληθεια εχει;

Ακρεν παρε κονσολα, δεν αξιζουν οι καρτες αυτες. Με δεδομενα τα νεα γκειμς φαντασου οτι σε κανα χρονο θα θες καλυτερη αν θα παιζεις σε 1080...

Οσο για την τιμη, αν εσυ τη βρηκες 215Ε, καποιος θα βρει την 3850 130-140E οποτε παιζει θεμα διαφορας. Φαντασου μονο οτι η 3870 με ddr4 εχει κατω απο 190Ε και σιγουρα σε ενα HTPC παιζει τεραστιο ρολο ο θορυβος :)

Last edited:
Απάντηση: Μόλις την παρήγγειλα

Είχα στο νου να πάρω μια 2900Pro, αλλά το στοκ στα περισσότερα καταστήματα εξαντλείται.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΠΛΑΙΣΙΟ ο πωλητής μου βρήκε μια GeCube 2900Pro, στα 209 ευρουδάκια. Έκανα την παραγγελία και περίμενα παραλαβή χτές.

Αμ δε!

Με πήραν τηλέφωνο και μούπαν πως το τελευταίο κομμάτι που είχαν στο στοκ ήταν προβληματικό. Πριν αρχίσω να φωνάζω, με πέρασαν στον πωλητή και μου αντιπρότεινε μια 3870 στα 199 ευρουδάκια. Παράδοση στις 27 του μήνα.

Φυσικά συμφώνησα.

Το ερωτηματικό είναι πώς θα συμπεριφέρεται σε σύγκριση με την Sapphire HD2900XT.
Πρέπει βέβαια να πω πως την Sapphire την είχα αγοράσει κοντά στο 300άρι +.
Αν ότι λένε είναι αλήθεια τότε, η 3870 πρέπει να είναι ευκαιρία.

Τα Reviews την λένε καλύτερη.

Εσείς τί λέτε;

Εγώ έχω την 2900 ΧΤ ελάχιστα χρησιμοποιημένη στο κουτι της κλπ, γιατί αμέσως μετά προτίμησα και αγόρασα την 8600 GTS.
Αν την θες στην δίνω καλή τιμή για να μην κάθεται κι όλας.

καλημερα

νέος στο forum πολυ καλη δουλεία παιδία μπράβο.
ερώτηση,ετοιμαζω htpc,μολις το ολοκληρώσω θα αναβέσω fotοs απο όλη την εργασία,εγινε μηπως το πολυαναμενομενο review για τις κάρτες και δεν το κατάλαβα? περιμένει το κουτί ανοιχτο για να αποφασίσω τι θα μπεί μέσα 3870 ή 2600xt?

ευχαριστώ

... περιμένει το κουτί ανοιχτο για να αποφασίσω τι θα μπεί μέσα 3870 ή 2600xt?

Ειναι διαφορετικών κατηγοριών κάρτες...
Ποια είναι τα κριτήρια σου? Η 3870 είναι σαφώς ισχυρότερη κάρτα για παιχνίδια, αλλά χλωμό το βλέπω να βγαίνει silent λόγο ακριβώς της ισχύος της αυτής, που σίγουρα θα την κάνει και θερμή σαν κάρτα... Από την άλλη 2600XT βρίσκεις σε silent υλοποιήσεις. Και στην τιμή έχουν αρκετή διαφορά (η 3870 κοστίζει περίπου τα διπλά). Σε mkv δεν βοηθάει καμία, σε HDDVD & BD και οι δύο είναι πολύ καλές, πιθανότατα η 3870 να είναι καλύτερη επειδή είναι πιο νέα και πολύ ισχυρότερη (UVD έχουν και οι δύο)...

Και η 3850 ειναι απιθανη λυση.Single slot solution, αθορυβη ,με φοβερες επιδοσεις,επιταχυνση hd format και hdmi.Τι αλλο θελει κανεις με 160ε?

Μόλις την παρέλαβα

Εγώ έχω την 2900 ΧΤ ελάχιστα χρησιμοποιημένη στο κουτι της κλπ, γιατί αμέσως μετά προτίμησα και αγόρασα την 8600 GTS.
Αν την θες στην δίνω καλή τιμή για να μην κάθεται κι όλας.

Σ' ευχαριστώ για την προσφορά σου, Δημήτρη, μόλις τώρα είδα το post.

Αλλά, δυστυχώς την 3870 ήδη την παρέλαβα (υλοποίηση Sapphire, τελικά) και με 209 Ευρώ.

2900ΧΤ και 3870ΧΤ. Πως συγκρίνονται;

Έτσι κι αλλοιώς, μιας και υπάρχουν και οι δύο πια, το ερωτηματικό για σύγκριση είναι αναπόφευκτο.

Με ενδιαφέρει να μάθω πως συγκρίνονται:

1) Όσον αφορά στην απορρόφηση επεξεργαστικής ισχύος από την CPU
2) Όσον αφορά στην καλύτερη διαχείριση Video (SD, HD)
3) Όσον αφορά στην καλύτερη διαχείριση γραφικών (παιχνίδια ή όχι, no matter)
4) Σε οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό

Υπάρχει πουθενά στο διαδίκτυο συγκριτικό;

Υ.Γ.: Και οι δυο είναι υλοποιήσεις Sapphire

......Ποια είναι τα κριτήρια σου?...... (UVD έχουν και οι δύο)

φιλε μου

τα κριτηρια μου ειναι:να φτιαξω ενα συστημα όσο το δυνατό ποιο future proof να βλέπω ταινιες hd ε και για κανενα παιχνιδακι δεν θα ελεγα όχι ,πάντως η βασική μορφή του θα είναι για hd player.
τώρα όσο αφορα τη θερμοκρασία με βάζεις σε σκέψεις αφου θέλω ένα κατα κάποιο τροπο αθόρυβο σύστημα.
αλήθεια το uvd είναι?
καμια γνώμη συμφορουμιτη για την 3870 υπαρχει? κανένα mini reviewδακι όσο αφορα θερμοκρασίες και θορυβους δεν θα ήταν άσχημο?

ευχαριστώ

φιλε μου

τα κριτηρια μου ειναι:να φτιαξω ενα συστημα όσο το δυνατό ποιο future proof να βλέπω ταινιες hd ε και για κανενα παιχνιδακι δεν θα ελεγα όχι ,πάντως η βασική μορφή του θα είναι για hd player.
τώρα όσο αφορα τη θερμοκρασία με βάζεις σε σκέψεις αφου θέλω ένα κατα κάποιο τροπο αθόρυβο σύστημα.
αλήθεια το uvd είναι?
καμια γνώμη συμφορουμιτη για την 3870 υπαρχει? κανένα mini reviewδακι όσο αφορα θερμοκρασίες και θορυβους δεν θα ήταν άσχημο?

ευχαριστώ

ε, future proof ειναι η 3870, μια νεότατη κάρτα με DX10.1, PCI-E 2.0, και πολύ ισχυρότερη από την 2600ΧΤ που είναι αρκετούτσικο καιρό στην αγορά...
Το uvd με απλά λόγια, είναι η ενσωματωμένη δυνατότητα στο hardware της να αναλαμβάνει την αποκωδικοποίηση του HD video των BD & HD-DVD, αντί να το κάνει η cpu...
Ισως ιδανική επιλογή είναι η 3850, όπως αναφερθηκε και πιο πάνω...

Για reviews... google it... Θα δεις και πόσο ισχυρότερη είναι στα παιχνίδια από 8600GTS & 2600XT... Να μερικά, σίγουρα σε κάποιο θα λένε θερμοκρασίες και θόρυβο:
http://www.legionhardware.com/document.php?id=703&p=0
http://www.overclockersclub.com/reviews/sapphire_hd_3870/

να, δες και συγκεντρωμένα κάποια review:
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=37794

φιλε lykman

ευχαριστώ πολυ για τις συγκεντρωτικές πληροφορίες και το χρόνου που διέθεσες να τις βρείς και να μου απαντήσεις.
τελικά μετά από διάβασμα των links αποφάσισα να .......προχωρήσω στην αγορά καρτας με 3870 chip για τους εξης λόγους ,όπως είπες είναι νεότατη ,παρόλα τα σχόλια ότι χάνει σε σχέση με κάποιες κάρτες nvidia,νομίζω ότι έχει περιθώρια βελτίωσης με την εκδοση νέων drivers ,αφού ακόμη οι οδηγοί της ειναι φέσκοι.
επίσης έχει θετικά σχόλια και για τις θερμοκρασίες και το θόρυβο.
γιαυτό προχωρώ στην παραγγελία της αύριο και βλεπουμε.

α συγχαρητηρια στους admins του forum για το νέο ωραίο και χαρούμενο περιβάλλον του forum.

ευχαριστώ και πάλι.

Re: Μόλις την παρέλαβα

Σ' ευχαριστώ για την προσφορά σου, Δημήτρη, μόλις τώρα είδα το post.

Αλλά, δυστυχώς την 3870 ήδη την παρέλαβα (υλοποίηση Sapphire, τελικά) και με 209 Ευρώ.

ειχε μεσα dvi->hdmi adaptor?