ATI-HD2900XT

Πάμε πάλι μία από την αρχή (:p):

@ Παναγιώτη

Όλες οι 2900 που κυκλοφορούν είναι ίδιες (reference design).

Για τις ʽελλείψειςʼ:

1. Από που προκύπτει η μη υποστήριξη 1080p/24;

Με το (απαραίτητο γενικά) Powerstrip, μια χαρά κλειδώνει στα 24 (23,976 για την ακρίβεια) (τουλάχιστον με τον JVC που έχω δοκιμάσει).

2. HDMI 1.3

Δεκτόν αν και δώρον άδωρον καθώς αν υποστήριζε θα απαιτούσε την αναβάθμιση του ενισχυτή μας σε μοντέλα που δεν υπάρχουν ακόμη και με κόστος πολύ μεγαλύτερο των 200 Ευρώ που κάνει μία κορυφαία κάρτα ήχου όπως η Meridian.

Αναφορικά με το PowerDVD 7 Ultra:

Μια χαρά υποστηρίζει τα DD TrueHD, DTS HD etc.

Τσέκαρε άλλα θέματα (tm :p)

@ Jos3ph

Το τι λένε στα χαρτιά δεν λέει τίποτα.

Και οι 1650/1950 υποστηρίζουν HA αλλά στην πράξη είναι 5-10%.

Η ουσία είναι ότι μόνο οι 2400 / 2600 έχουν πραγματικό HA με τις 8500/8600 να τις ακολουθούν.

Γενικά η 2900 είναι μία πολύ καλή κάρτα Value for Money αλλά βασικά για gamers και όχι για HTPC.

ωραια......

τωρα που ξεκαθαρισαμε κι αυτο για πες ρε συ

Ποια απο τις 2600-8600 διαλεγει καποιος που στηνει τωρα ενα HTPC και γιατι ?

Πάμε πάλι μία από την αρχή (:p):

@ Παναγιώτη

Όλες οι 2900 που κυκλοφορούν είναι ίδιες (reference design).

Για τις ελλείψεις:

1. Από που προκύπτει η μη υποστήριξη 1080p/24;

Με το (απαραίτητο γενικά) Powerstrip, μια χαρά κλειδώνει στα 24 (23,976 για την ακρίβεια) (τουλάχιστον με τον JVC που έχω δοκιμάσει).

Ευχαριστώ για την επισήμανση. Δέχομαι ότι με την χρήση του Powerstrip θα λάβεις το 1080p/24, αν και δεν το έχω δοκιμάσει.

Πάντως η κάρτα εγγενώς, δηλ. με συνοδευτικό της software και ίσως με το ενσωματωμένο hardware εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να το υποστηρίζει.

Τουλάχιστον δεν αναφέρεται κάτι συγκεκριμένο πάνω σ' αυτό

(http://www.sapphiretech.com/gc/products/products_overview.php?gpid=184&grp=3)

Διάλεξα την υλοποίηση της Sapphire, αφ' ενός διότι η εταιρεία είναι από τις πιο αξιόπιστες σε υλοποιήσεις της ATI και αφ' ετέρου διότι είναι η μόνη που προσφέρει 2 εξόδους DVI συν μία HDMI (τουλάχιστον αυτό προκύπτει από το comparison chart που διατίθεται στο site της ATI), εξ ού και τα 20 ευρά παρπάνω.

2. HDMI 1.3

Δεκτόν αν και δώρον άδωρον καθώς αν υποστήριζε θα απαιτούσε την αναβάθμιση του ενισχυτή μας σε μοντέλα που δεν υπάρχουν ακόμη και με κόστος πολύ μεγαλύτερο των 200 Ευρώ που κάνει μία κορυφαία κάρτα ήχου όπως η Meridian.

Λοιπόν, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

Οι μέχρι τώρα υλοποιήσεις των ενισχυτών ΣΑΦΩΣ και δεν περιελάμβαναν HDMI 1.3, το οποίο άλλωστε δεν υπήρχε. Οι κάτοχοι, λοιπόν τέτοιων ενισχυτών, θα ήταν υποχρεωμένοι να αναζητήσουν τη λύση της αναβάθμισης (ήτοι κατά 99% αγοράς) νέου ενισχυτή με αυτό το χαρακτηριστικό. Οι νεώτερες υλοποιήσεις, όμως έχουν αρχίσει σιγά-σιγά και το περιλαμβάνουν (βλ. Onkyo).

Πέραν όμως των ενισχυτών, υπάρχουν και οι νεώτερες υλοποιήσεις των flat panels, που αρχίζουν σιγά-σιγά και το ενσωματώνουν.

Δε θάτανε, λοιπόν, λογικό μια κάρτα που μόλις είδε την είσοδό της στην αγορά και αποτελεί το top της μαμάς εταιρείας να έχει πάνω της την τελευταία έκδοση HDMI?

Αναφορικά με το PowerDVD 7 Ultra:

Μια χαρά υποστηρίζει τα DD TrueHD, DTS HD etc.

Τσέκαρε άλλα θέματα (tm :p).

Το PowerDVD Ultra υποστηρίζει μεν Dolby Digital TrueHD, αλλά σε 5.1 διάταξη. Εγώ αυτό επεσήμανα.

Όσο για DTS HD, ούτε λόγος. Απλά δεν το υποστηρίζει.

Για του λόγου το αληθές, δες το link.

(http://www.cyberlink.com/english/products/powerdvd/ultra/audio.jsp)

Γενικά η 2900 είναι μία πολύ καλή κάρτα Value for Money αλλά βασικά για gamers και όχι για HTPC.

Συμφωνώ, αλλά πάντως αισθάνομαι πως πρέπει να περιμένω λίγο ακόμα, κυρίως διότι δεν καλύπτει ακόμα τις απαιτήσεις ενός HTPC. Αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική κρίση.

Παναγιωτη καλημερα. Εισαι λαθος οπως επισημανε και ο Συριος αφου:
1) Το powerdvd 7.3 Ultra υποστηριζει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ και DD + και DTS HD και Dolby Digital TRUEHD και μαλιστα σε 7.1. Απλα χρειαζεται μια καλη καρτα ηχου με σοβαρες αναλογικες εξοδους οπως η Meridien και το αποτελεσμα ειναι απλα εκπληκτικο!
2)Το HDMI 1.3 δεν μας ενδιαφερει απαξ και εχουμε μια καλη καρτα ηχου. Ουτε φυσικα μας ενδιαφερει στο θεμα εικονας μιας που το νεο protocol Deep Color ΔΕΝ υποστηριζεται απο τα νεα HD formats (BR και HD-DVD).
3)Το 1080P 24 ειναι πολυ ευκολο ακομα και για καρτα ΑΤΙ 5ετιας αρκει να εχεις powerstrip.Γινεται και με Catalysts αλλα οχι παντα...

Παναγιώτη, οι σελίδες των εταιριών έχουν πολλά λάθη και παραλείψεις συνήθως.

Το DTS-HD πχ το αναφέρει αλλού αλλά όχι στο link που αναφέρεις.

Το ίδιο ισχύει και για το 7.1.

Όταν σου λέμε ότι παίζει και DTS-HD και 7.1, δεν το βγάζουμε από το κεφάλι μας, το έχουμε δοκιμάσει.

Καλό είναι λοιπόν να μην είσαι τόσο απόλυτος πριν το ψάξεις λίγο παραπάνω.

Αν χαζέψεις λίγο στο forum θα βρεις πολλά χρήσιμα πράγματα που πιθανόν δεν ήξερες ότι υπάρχουν / γίνονται τα οποία σίγουρα δεν θα τα βρεις στα site των εταιριών.

:)

...αναλογα με το display...Με καποια μπορει να κλειδωσει 1080P24 απο την σχετικη επιλογη του Catalyst control panel, αλλα αυτο δεν συμβαινει παντα..

Απάντηση: Re: ATI-HD2900XT

Παναγιωτη καλημερα. Εισαι λαθος οπως επισημανε και ο Συριος αφου:
1) Το powerdvd 7.3 Ultra υποστηριζει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ και DD + και DTS HD και Dolby Digital TRUEHD και μαλιστα σε 7.1. Απλα χρειαζεται μια καλη καρτα ηχου με σοβαρες αναλογικες εξοδους οπως η Meridien και το αποτελεσμα ειναι απλα εκπληκτικο!
2)Το HDMI 1.3 δεν μας ενδιαφερει απαξ και εχουμε μια καλη καρτα ηχου. Ουτε φυσικα μας ενδιαφερει στο θεμα εικονας μιας που το νεο protocol Deep Color ΔΕΝ υποστηριζεται απο τα νεα HD formats (BR και HD-DVD).
3)Το 1080P 24 ειναι πολυ ευκολο ακομα και για καρτα ΑΤΙ 5ετιας αρκει να εχεις powerstrip.Γινεται και με Catalysts αλλα οχι παντα...

κατατοπιστηκοτατος !!!!!!!!!:grinning-smiley-043

τελικα κατεληξα στην sapphire 2600xt.
εχω αρκετα προβληματα με αποτελεσμα να εχουν σπασει τα νευρα μου.
απο τα πολλα περασαν οι οδηγοι και λεω οκ,εβγαλα μια ακρη.
προσπαθωντας ομως να τρεξω 3dmark06 μουλαρωνει και μετα απο καποιο παγωμα τους συστηματος βγαζει σφαλμα και στα 2 λειτουργικα(xp-vista).
τι γινεται ρε παιδια-εχουμε φημες για προβληματα με το συγκεκριμενο chipset ή εχει προβλημα η καρτα...???

sorry για το σχεδον :offtopic: αλλα εχουν σπασει τα νευρα μου καλοκαιριατικα....!!!!

αααααα.....
σου κολλαει προφανως και εσενα...
απλα ηθελα να την τεσταρω.
απο την αρχη παντως που την εβαλα αρχισαν τα παρατραγουδα.
ειχα κρατησει ενα acronis image ΧΩΡΙΣ ιχνος drivers ati και παρολα αυτα δεν εκανε εισοδος στα windows με τιποτε.
μετα απο καθαρη εγκατασταση δουλεψε.
στα βιστα με μαμα οδηγους μολις του αλλαζα την αναλυση απο 1024χ768 σε 1400χ900 μου εσβηνε το μονιτορ και μου εγραφε out of range.....!!!
ωραια λεω-τι τις ηθελα παλι τις αλλαγες ο μαμακας.....!!!!!????
ασε που δεν μπορω να την παω και πισω γιατι σκιστηκε το κουτι.
πιστευω τουλαχιστον να μην φταιει η καρτα αλλα να οι drivers και να ειναι θεμα χρονου η ομαλοτητα στην λειτουργια της....

Re: Απάντηση: ATI-HD2900XT

με 7.6 είχα και εγώ πρόβλημα με την συγκεκριμένη ανάλυση , αλλά με την 7.7 δεν είχα πρόβλημα ...

προβλημα με την αναλυση ειχα με τους drivers απο το cdακι.
με τους 7,7 σε vista εναι οκ.
θελω ομως ενα benchmark να δω πως παει η καρτα γενικοτερα σε 3d.
κατεβαζω τωρα το 3dmark05 μηπως και το τρεξει.

Re: Απάντηση: ATI-HD2900XT

-nosysteminfo ή διαγράφοντας κάποια αρχεία , οδηγοί υπάρχουν , αλλά η futuremark υποσχέθηκε για patch ...

μαλιστα....
αρα ειμαστε standby για νεους οδηγους ωστε να διορθωθουν οτι προβληματα υπαρχουν.
δηλαδη τον κλεινω και τον ξανανοιγω μετα τις διακοπες.