ATI-HD2900XT

δεν παμε καλα μου φαινεται...
αφου τα ειχα κανει μπαχαλο,ειπα να κανω μια καθαρη εγκατασταση να ερθουν στα ισα τους ολα..
μετα λοιπον απο καθαρη εγκατασταση και windows update περναω τους 7,7 και παλι τα ιδια.το συστημα δεν μπουταρει.....!!!!!
δεν ξερω-κατι δεν της καθεται στο setup μου...
τελος....
αυριο παω για 8600.
οποιος την θελει 112 την πηρα,100 ευρο με αποδειξη αγορας.

σε περιβαλλον νista παιρνω κανονικα ηχο απο hdmi.
σε xp δεν εχω ηχο και μαλιστα υπαρχει και pci device στο taskmanager(στην μανα σου το πες...?) για την οποια δεν βρισκει οδηγο.
αρα δεν "βλεπει" ηχο και ισως εκει οφειλονται τα μπερδεματα..

Ρε παιδιά ποιος είπε ότι για να γυρίσουμε πίσω προβληματικό προιόν πρέπει να έχουμε το κουτί? Αλίμονο αν κρατάγαμε όλοι τα κουτιά!!!!!!

Εκτός αν δεν πρόκειται για ελλατωματικό προιόν οπότε και δικαιολογεί και την ανάρτηση της αγγελίας στο forum.... Διαφορετικά πίσω η κάρτα και να βγει η αγγελία γιατί μου έχει κάτσει στραβά από την ώρα που την είδα!

Re: Απάντηση: ATI-HD2900XT

Ρε παιδιά ποιος είπε ότι για να γυρίσουμε πίσω προβληματικό προιόν πρέπει να έχουμε το κουτί? Αλίμονο αν κρατάγαμε όλοι τα κουτιά!!!!!!

Εκτός αν δεν πρόκειται για ελλατωματικό προιόν οπότε και δικαιολογεί και την ανάρτηση της αγγελίας στο forum.... Διαφορετικά πίσω η κάρτα και να βγει η αγγελία γιατί μου έχει κάτσει στραβά από την ώρα που την είδα!

οχι νεκταρ-δεν εχει προβλημα η καρτα γιατι οτι κολπα κανει τα κανει σε xp που δεν βλεπει την hdmi με ηχο.
αλλαξα και τις εξοδους και σαν πρωτη εβαλα του μονιτορ και μετα την πλασμα(hdmi)και απο εκεινη την ωρα δειχνει οτι εστρωσε.
σε vista-οπως αναφερω και πιο πανω-η καρτα δουλευει μια χαρα και με ηχο....!!

υ.γ
γιατι σου εκατσε στραβα ρε φιλε.
ειπαμε-οταν δεν εχεις χρονο να ασχοληθεις ,με την πρωτη στραβη που θα γινει απογοητευεσε γιατι δεν υπαρχει ο χρονος και η ορεξη να το ψαξεις.
τωρα που βρηκα λιγο χρονο αρχισα να βρισκω μια ακρη αλλα συγχρονως μου καρφωθηκε και αυτη:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174053&product=955582

Πάνε ρε άνθρωπε να ρωτήσεις ( εγώ έδωσα πίσω κουτί μόνο με την κάρτα , τα υπόλοιπα τα κράτησα ! )

ρωτησα και μου ειπε οτι αλλαγη δεν μπορει να γινει παρα μονο εαν υπαρχει προβλημα.
φαντασου να του ελεγα οτι ειναι και σκισμενο του κουτι....

υπαρχει οδηγος μεσα στο cdακι σε ξεχωριστο φακελο ο οποιος δεν γινεται install απο μονος του αλλα manual απο το cd.
τον ονομαζει "HDAudioDrv"

Για πες ποιο κατάστημα είναι να μην πατήσω ποτέ εκεί ...

το e-shop φιλε...
δεν ψωνιζω απο εκει για αυτον τον λογο.(και οχι μονο)
απλα εκεινη την ημερα που κατεβηκα στουρναρη ηταν το μοναδικο καταστημα που την ειχε.
αλλη μια φορα που ειχα παρει ενα τροφοδοτικο και ηθελα να το επιστρεψω για να παρω ενα enermax,παροτι ηταν ολα κομπλε και αψογα μου εβγαλαν την πιστη για να μου το αλλαξουν.
τωρα βεβαια στην περιπτωση της vga δεν επεμενα γιατι οπως σου ειπα το κουτι ειναι σκισμενο,αλλα και εκτος αυτου αρχιζω και τα "βρισκω" μαζι της..

καταρχην με ενα καινουργιο προιον εχουμε υπομονη(και ειδικα με partpc)
κατι το οποιο δεν εχω εγω-κακως-και πανικοβαλομαι με την πρωτη στραβη.

με το που εβαλα την καρτα και περασα οδηγους το συστημα δεν bootαρε.πηγαινε μεχρι το πρωτο σημα των windows με την μπαρα και μετα ολα μαυρα.
μετα απο σκεψη βλεπω οτι αυτο το κανει οταν εχω επανω και την dvi του μονιτορ και την hdmi της πλασμα.
οταν αφαιρουσα την hdmi κανενα προβλημα.
αλλαζω λοιπον τις εξοδους και βαζω πρωτα το μονιτορ και μετα την plasma.
all ok...
σε vista δεν ειχα τετοιο προβλημα και συγχρονως ειχα και ηχο μεσω hdmi κατι που δεν συνεβαινε στα xp.
βλεπω λοιπον οτι εχω μια pci-device στην οποια τα windows δεν μπορουν να βρουν οδηγο.
χμμμμ....
αφου ηρεμησα απο τον αρχικο πανικο το θεμα ηταν απλο.
στο cdακι της καρτας υπαρχει υπο-φακελος με τον οδηγο του ηχου της καρτας.αφου τον περασα εχω κανονικα ηχο απο hdmi.
προς το παρον δεν εχω κανει κανενα τρελο τεστ,αλλα βλεπω οτι ειδικα σε περιβαλλον vista εχω πολυ ομαλη κινηση(dvd)και πολυ σωστα χρωματα,φωτεινοτητα και αντιθεση.(default απο ccc ati).
ενα 3dmark τεστ πηγα να κανω αλλα δυστηχως δεν τρεχει -αφου οπως λεει και ο φιλος jos που εχει την 2900χτ-χρειαζεται καποιο patch το οποιο θα σκασει μυτη....
την ανεβασα στις αγγελιες για πουλημα αλλα μαλλον βιαστικα.θα δουμε-ο χρονος θα δειξει-μην ΞΑΝΑμπλεξουμε με αλλα τωρα....
μεχρι να φυγω διακοπες θα ασχοληθω λιγακι και θα ενημερωνω αφου αυριο θα εχω και hd υλικο για να δω τι γινεται και εκει.

ΠΡΟΣΟΧΗ,ΠΡΟΣΟΧΗ !!

UPDATE,UPDATE !!

Την κάρτα την έβγαλα και την έχωσα αλλού για την ώρα.
Πήρα την 8600 GTS "Superclocked" της EVGA.

Ο κύριος λόγος που την έτζασα την ΑΤΙ ήταν ότι δεν είχε ρύθμιση gamma για video αλλά μόνο για όλη την οθόνη,με τραγικά αποτελέσματα.(τους players δεν ξέρω να τους σετάρω/ρυθμίσω ακόμα,οπότε καταλαβαίνετε το λούκι..)

Η 8600 με τους καινούριους drivers και χωριστή ρύθμιση έχει για gamma στο video εκτός απ το desktop και ρύθμιση ακριβείας στο overscanning διαθέτει.

Με γειά την καινούρια μου αγάπη:BDGBGDB55:

(αντί να πάω διακοπές ασχολούμαι με συλλογή από κάρτες:flipout:)