Audio Grade Ethernet Switch

analog-jimaras

AVClub Addicted Member
16 February 2012
2,873
Ξεκινώ να γράφω εδώ μιας και είναι το πιο σχετικό νήμα και αν θέλετε το μεταφέρουμε.
Σήμερα στου Tzimisce o DimDim μας είχε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη. Κατασκεύασε ένα μικρό ethernet swich το οποίο κάνει μαγικά στο streaming. Τα κατασκευαστικά θα τα περιγράψει ο ίδιος εγώ θα γράψω τι άκουσα. Πάμε και δίνουμε εκατοντάδες ευρώ σε καλώδια (μη γράψω χιλιάδες) και μετά τσακωνόμαστε στην ακρόαση αν αλλάζει κάτι.
Εδώ με τη μία το επίπεδο θόρυβου στα ταρταρα η σκηνή μεγάλωσε τα όργανα πακτωθηκαν στη σκηνή σε απολαυστικότατο επίπεδο και η ανάλυση αλλού.
Ευχαριστώ το Δημήτρη για την εμπειρία.
Είμαι ο πρώτος υποψήφιος για group buy
Analog jimaras (2 τεμάχια)
μη με ρωτήσεις καν όταν το ξεκινήσεις.
Όσοι πιστοί του streaming προλάβετε απίστευτη βελτίωση.

Ξεκινώ να γράφω εδώ μιας και είναι το πιο σχετικό νήμα και αν θέλετε το μεταφέρουμε.
Σήμερα στου Tzimisce o DimDim μας είχε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη. Κατασκεύασε ένα μικρό ethernet swich το οποίο κάνει μαγικά στο streaming. Τα κατασκευαστικά θα τα περιγράψει ο ίδιος εγώ θα γράψω τι άκουσα. Πάμε και δίνουμε εκατοντάδες ευρώ σε καλώδια (μη γράψω χιλιάδες) και μετά τσακωνόμαστε στην ακρόαση αν αλλάζει κάτι.
Εδώ με τη μία το επίπεδο θόρυβου στα ταρταρα η σκηνή μεγάλωσε τα όργανα πακτωθηκαν στη σκηνή σε απολαυστικότατο επίπεδο και η ανάλυση αλλού.
Αν γίνει group buy δηλώνω παρών!

Γαμώ τις βάρδιές μου !
Μία φορά έλειψα και είχατε τέτοιο σκηνικό ;;; :mad:

Είμαι μέσα φυσικά !!

Κατ αρχάς δεν είναι έτοιμο προϊόν, είναι πλακέτα που μπαίνει σε υπάρχων (συγκεκριμένο) switch του εμπορίου.
Οπότε θέλει μετασχηματιστή, κουτί (και αυτό τρυπήματα).
Καταλήγουμε με ένα switch που μπαίνει πριν το streamer, με γραμμικό τροφοδοτικό και βελτιωμένο στα ρολόγια.

Παρά το όλο tuning που έχει γίνει στο δίκτυο, με isolation, firewall rules, QoS κλπ, έδωσε ακόμη πιο σκοτεινό background, καλύτερο διαχωρισμό στα όργανα και με περισσότερο αέρα ανάμεσα.

Είναι ενδιαφέρον το τι κακό κάνουν οι "εσωτερικοί" εχθροί και τι οι "εξωτερικοί".

• Like
Reactions: vlad66 and petronik
Δεν μας το λές ;
ΓΙα να δηλώσω και εγώ

Εγώ θα το πω ;;
Ας μιλήσουν αυτοί που το φτιάχνουν... :LOL:

Μεγάλο δεν είναι φυσικά, αλλά θέλω να το ακούσω πρώτα εδώ (στο σπίτι μου), γιατί το Α6 μπορεί να είναι "ντουβάρι" και να μην αξίζει ο κόπος και το κόστος των .... € :p

• Like
Reactions: petronik
Μερικές σκόρπιες σκέψεις...
Άρα αυτά που ακούγαμε την προηγούμενη φορά ήταν μαπα ήχος???
Και αν υποθέσουμε ότι βάλουμε και τα καλώδια που επίσης απογειώνουν ακόμα πιο πολύ τον ήχο, σημαίνει ότι ο ήχος που ακούγαμε πριν ήταν άθλιος??
Και ο Δημήτρης μας είπε ότι η i2s έχει αλλά 30% βελτίωση,δηλαδή τα ATC στην αρχική ακρόαση ήταν ντενεκεδες?

Δεν ξέρω ρε παιδιά.....
Συμπαθατε με ,αλλά παράξενα μου ακούγονται όλα αυτά,περί τόσο τεραστίων διαφορών.
Βέβαια ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο,αλλά από την άλλη δεν έπρεπε από την αρχή να καταλάβουμε ότι αυτό που ακούγαμε ήταν μια σούπα και μισή?
Τελικά καλύτερα να σιωπουμε ή να είναι πολύ μετριοπαθείς οι αρχικές εκτιμήσεις μας για ένα σύστημα .

Υγ.τι εννοούμε επίπεδο θορύβου?
Γιατί εγώ δεν άκουσα κάνα παράξενο θόρυβο όταν ακούγαμε τα σύστημα του Μιχάλη.

@mdvq
Κάποτε το παγκόσμιο ρεκόρ στην κούρσα των 100 μ. στο στίβο ήταν τα 10". Μετά πήγε στα 9,998", στα 9,90", στα 9,80", κλπ. Κάθε φορά έσπαγε ένα καινούργιο ρεκόρ. Αλλά το αρχικό, ή τάξη μεγέθους των ανθρωπίνων δυνατοτήτων δεν άλλαξε...

• Like
Reactions: Tzimisce
Οπότε μπορώ να συμπεράνω το εξής.
ΝΟΜΊΖΑΜΕ ότι ήταν κάτι το σπουδαίο τα 10 δευτερόλεπτα στο κατοσταρι,ενώ ΔΕΝ ήταν.
Αναλογικά ...ΝΟΜΊΖΑΜΕ ότι ακούγαμε σπουδαίο ήχο ,ενώ ΔΕΝ ακούγαμε.
Αυτό θέλω να επισημάνω!

@mdvq Οι διαφορές δεν είναι γενικά αλλά επί μέρους.
Μεγάλη διαφορά είναι να γίνει πιο στιβαρό το χαμηλό, μεγάλη διαφορά είναι να απλώσει η στερεοφωνική εικόνα.
Και φυσικά, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.
Το Gentoo παίζει π.χ. πολύ καλά.
Αν παίξεις από την RAM του παίζει ακόμη καλύτερα.
Αυτό δεν υποτιμά όμως την πρώτη πρόταση.

Μάικ τελικά έχω καταλήξει στο εξής.
Κάθε άνθρωπος εκφράζεται διαφορετικά.
Άλλοι είναι ενθουσιώδεις και άλλοι μετριοπαθείς.
Οι τυχόν ηχητικές διαφορές ενός μηχανήματος σε ένα πάνελ ακροατών μπορεί να εκφραστούν ως """παίζει καλύτερα""" ή """έχει διαφορά προς το καλύτερο """ ή """" το έκανε κορδέλες """.
Ανάλογα τον συγγραφέα.
Οπότε σπίτι μας ,στο σύστημα μας ,με τα αυτακια μας και με τις προτιμήσεις μας😀

Μερικές σκόρπιες σκέψεις...
Άρα αυτά που ακούγαμε την προηγούμενη φορά ήταν μαπα ήχος???
Και αν υποθέσουμε ότι βάλουμε και τα καλώδια που επίσης απογειώνουν ακόμα πιο πολύ τον ήχο, σημαίνει ότι ο ήχος που ακούγαμε πριν ήταν άθλιος??
Και ο Δημήτρης μας είπε ότι η i2s έχει αλλά 30% βελτίωση,δηλαδή τα ATC στην αρχική ακρόαση ήταν ντενεκεδες?

Δεν ξέρω ρε παιδιά.....
Συμπαθατε με ,αλλά παράξενα μου ακούγονται όλα αυτά,περί τόσο τεραστίων διαφορών.
Βέβαια ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο,αλλά από την άλλη δεν έπρεπε από την αρχή να καταλάβουμε ότι αυτό που ακούγαμε ήταν μια σούπα και μισή?
Τελικά καλύτερα να σιωπουμε ή να είναι πολύ μετριοπαθείς οι αρχικές εκτιμήσεις μας για ένα σύστημα .

Υγ.τι εννοούμε επίπεδο θορύβου?
Γιατί εγώ δεν άκουσα κάνα παράξενο θόρυβο όταν ακούγαμε τα σύστημα του Μιχάλη.
Απαντώ σε όλους βάζοντας πρώτα τον mdvq λόγο του πλήθους των ερωτήσεων.
1. Η διαφορά του i2s για μένα είναι πολύ μεγάλη - αγεφυρωτη η απόσταση από τη usb
2. Δεν δηλώνω φαν των Atc (δεν τα θεωρώ τενεκέδες, κατσαρόλες ίσως) όμως με το switch του Δημήτρη τα άκουσα όπως ποτέ.
3. Επίπεδο θόρυβου = σιωπή - νεκρά - μαύρο - τίποτα στο βαθος- πίσω από τη σκηνή. Θα το περιέγραφα σαν να ακούς δυνατά με ακουστικά σε ησυχία στο δωμάτιο σου - switch Δημήτρη - η με τα ιδια ακουστικά έξω στο δρόμο στο Μοναστηράκι Κυριακή με καλό καιρό - χωρίς switch Δημήτρη.
4. Κόστος ειπε ο Δημήτρης θα το κρατήσει χαμηλά.
Εμένα δεν με νοιάζει η διαφορά που άκουσα αξίζει τα τριπλά από ότι κι αν ζητήσει ο Δημήτρης.
Ναι είναι ενθουσιασμός όπως γράφτηκε παραπάνω, αλλά πώς και να το κάνουμε δικαιολογημένος, αν έχεις ηχείακια desktop και ακούσεις grande utopia ε τι θα πάθεις? Δεν είναι διαφορά που την ψάχνεις με το μικροσκόπιο αλλά κάτι που ακούει και κουφός.
Λίστα λοιπόν
1. analog-jimaras 2 τεμ
2. Κώστας Ζαγγογιαννης
3. Sonus Naturalis
4. Vlad66

Last edited:
  • Like
Reactions: Vass xen
Και αντε και δηλωνουμε ενδιαφερον, εχετε σκεφτει ποσα χρονια θα περασουν για να φτιαξει ολα αυτα ο Δημητρης; :LOL:

Ο Δημήτρης θα τα φτιάξει ;;

Αν είναι να τα φτιάξει ο Δημήτρης πρέπει η σειρά προτεραιότητας να είναι βάση της ηλικίας του καθενός ενδιαφερόμενου..

Όλοι με ταυτότητες και από τον γηραιότερο προς τον νεότερο, για να προλάβουν να το δουν όσοι είναι κάποιας ηλικίας...

(για να το ακούσουν είναι άλλο θέμα...) :ROFLMAO:

Ο Δημήτρης θα τα φτιάξει ;;

Αν είναι να τα φτιάξει ο Δημήτρης πρέπει η σειρά προτεραιότητας να είναι βάση της ηλικίας του καθενός ενδιαφερόμενου..

Όλοι με ταυτότητες και από τον γηραιότερο προς τον νεότερο, για να προλάβουν να το δουν όσοι είναι κάποιας ηλικίας...

(για να το ακούσουν είναι άλλο θέμα...) :ROFLMAO:
Παρατηρώ ότι δεν έχει μιλήσει ακόμη ό άμεσα ενδιαφερόμενος, δηλαδή ο Δημήτρης...

• Haha
Εμένα δεν με νοιάζει η διαφορά που άκουσα αξίζει τα τριπλά από ότι κι αν ζητήσει ο Δημήτρης.
Γι'αυτό και μόνο θύμισέ μου να σε μαχαιρώσω όταν βρεθούμε...

Ναι είναι ενθουσιασμός όπως γράφτηκε παραπάνω, αλλά πώς και να το κάνουμε δικαιολογημένος, αν έχεις ηχείακια desktop και ακούσεις grande utopia ε τι θα πάθεις?
Πολύ άστοχο αυτό, όσο και hater των ATC να είσαι.. σε καμία περίπτωση τα ATC δεν παίζουν σαν ηχειάκια desktop με τον ίδιο ενισχυτή, σε σχέση με μια αναβάθμιση περιφερειακού υλικού όταν ο ενισχυτής είναι ίδιος και απαράλλαχτος με πριν.
Αν κάτι τέτοιο ισχύει, σημαίνει ότι η πηγή ήταν σκουπίδι και ο mdvq έχει δίκιο να απορεί.. όμως η πηγή ΔΕΝ είναι/ήταν σκουπίδι, αυτό το ξέρουμε καλά.

• Like