Audio Grade Ethernet Switch

δεν υπαρχει πολικοτητα στο AC
το προτυπο που εφαρμοζεται στην Ελλαδα δεν καθοριζει στην πριζα τοιχου φαση και ουδετερο οποτε το φις μπαινει και ετσι και αλλιως αντιθετα με οτι γινεται στην αγγλια οπου το φις μπαινει κατα μια φορα και εμπεριεχει και ασφαλεια!
ο μοναδικος λογος που υπαρχει καλωδιο καφε και μπλε ειναι για να δειξει την εισοδο και την εξοδο του τυλιγματος του πρωτευοντος και θα εχει σημασια μονο οταν υπαρχει και δευτερος μετασχηματιστης στο κυκλωμα πχ dual mono ενισχυτης ωστε να ειναι σε φαση οι δυο μετασχηματιστες μεταξυ τους και μονο

Υπάρχει πρωτόκολλο για τους εγκαταστάτες ηλεκτρολόγους άσχετα αν αυτό πολλές φορές δεν τηρείται.

Η σωστή τοποθέτηση της φάσης στην πρίζα του τοίχου είναι δεξιά όπως την κοιτάμε όταν είναι τοποθετημένη στον τοίχο.

Τι εννοείς; Έχω την φάση να πηγαίνει στην ασφάλεια..
Δεν πειραζουμε τιποτα εσωτερικα!
Βγαζουμε το σουκο απο το πολυμπριζο και απλα το βαζουμε αναποδα απ' ο,τι ηταν.
Αν για παραδειγμα στο σουκο η φαση ερχοταν δεξια, το γυρναμε αλλιως και παει μονο της αριστερα.
Ακουστε το ετσι, ακουστε το και αλλιως και πειτε, αν ακουτε διαφορα.
Επαναλαμβανω, μονο το φις της σουκο μπριζας αντιστρεφουμε στο πολυμπριζο.

Οπότε καλό είναι τις ακολουθούμε, έστω και αν στην πράξη παίζουν ανεξαρτήτως τοποθέτησης.
Οι πρίζες μου είναι λίγο αχταρμάς αλλά με ένα πολύμετρο βγάζω άκρη.

Το dynavox πολύπριζο μου έχει ενδείξεις, τα καλώδια μου πάλι όχι.
Το ίδιο έχει ένδειξη ότι έχει τοποθετηθεί σωστά το καλώδιο που παίρνει ρεύμα.
Τα καλώδια τα βάζουμε όπως να είναι και αλλάζουμε εμπειρικά αν ακουστεί κάτι περίεργο;
Γενικότερη ερώτηση, όχι μόνο για το switch.

image-1773312855898.jpg

Αν για παραδειγμα στο σουκο η φαση ερχοταν δεξια, το γυρναμε αλλιως και παει μονο της αριστερα.
Επαναλαμβανω, μονο το φις της σουκο μπριζας αντιστρεφουμε στο πολυμπριζο.
Σωστά.
Πάντως η ασφάλεια πρέπει να μπαίνει πάντα πριν τον μετασχηματιστή και μόνο στην μεριά της φάσης, (καφέ χρώμα), και πάντα να την βάζουμε δεξιά.

• Like
Reactions: Λάκης
Οπότε καλό είναι τις ακολουθούμε, έστω και αν στην πράξη παίζουν ανεξαρτήτως τοποθέτησης.
Οι πρίζες μου είναι λίγο αχταρμάς αλλά με ένα πολύμετρο βγάζω άκρη.

Το dynavox πολύπριζο μου έχει ενδείξεις, τα καλώδια μου πάλι όχι.
Το ίδιο έχει ένδειξη ότι έχει τοποθετηθεί σωστά το καλώδιο που παίρνει ρεύμα.
Τα καλώδια τα βάζουμε όπως να είναι και αλλάζουμε εμπειρικά αν ακουστεί κάτι περίεργο;

View attachment 268289

Η σούκο σπάνια έχει ένδειξη πολικότητας το iec όμως συνήθως έχει..

Κοίτα :

IMG_20260312_131136.jpg

οπότε τσεκάρω από την πλευρά του iec θεωρώντας ότι ισχύει και το ίδιο στην αντίστοιχη πλευρά του σούκο.
Άντε να τα βγάλω, είναι και τέρατα.20260312_120040.jpg20260312_120049.jpg

οπότε τσεκάρω από την πλευρά του iec θεωρώντας ότι ισχύει και το ίδιο στην αντίστοιχη πλευρά του σούκο.
Άντε να τα βγάλω, είναι και τέρατα.View attachment 268292View attachment 268293
Δεν χρειάζεται να λύσεις κάτι.
Εκεί που γράφει το iec L είναι η φάση.
Βάλε το καλώδιο στο πολυμπριζο στο ρεύμα και με ένα δοκιμαστικό δες ποιο ανάβει στο iec.
Αν ανάβει το Ν στο iec γυρνά τούμπα το Σουκο και θα σου ανάψει το L

• Like
Reactions: milaber22
Δεν χρειάζεται να λύσεις κάτι.
Εκεί που γράφει το iec L είναι η φάση.
Βάλε το καλώδιο στο πολυμπριζο στο ρεύμα και με ένα δοκιμαστικό δες ποιο ανάβει στο iec.
Αν ανάβει το Ν στο iec γυρνά τούμπα το Σουκο και θα σου ανάψει το L
ευχαριστώ.
Θα το τσεκάρω

Ναι οκ τα γνώριζα αυτά το θέμα είναι ότι αν η φάση δεν πάει στην ασφάλεια σε κάποιο βραχικικλωμα ο μετασχηματιστής θα είναι ζωντανός και θα έχει ρεύμα άρα για να γίνει σωστά και η φάση και η ασφάλεια πρέπει να αλλαχτουν τα καλώδια μέσα ...
Επαναλαμβανω, μονο το φις της σουκο μπριζας αντιστρεφουμε στο πολυμπρ

Πάντως εγώ την φάση την βάζω στην μεριά που αναφέρει την τάση και την ένταση και γενικά έτσι αντμετωπίζω ένα φις όταν το βάζω στην πρίζα.

Untitled.jpg

Ναι οκ τα γνώριζα αυτά το θέμα είναι ότι αν η φάση δεν πάει στην ασφάλεια σε κάποιο βραχυκύκλωμα ο μετασχηματιστής που είναι ζωντανός και θα έχει ρεύμα για να γίνει σωστά και η φάση και η ασφάλεια πρέπει να αλλάξουν τα καλώδια μέσα ...
Στειλε μου το να φτιάξουμε ρε φιλαράκι..😁
Θα πετάξουμε και το φίλτρο (κόβει δυναμικά αυτό), θα του βάλουμε και ένα iec Furutech rhodium και θα λαλήσει..
Αν θες του βάζουμε και Καλωδίωση Neotech occ..😉😁
Θα στο κρατήσω κανένα μήνα να στο στρώσω και άμα στο ξαναδώσω πίσω γράψε μου..🤣🤣🤣
(Θα γ@μαει μετά) 😉
Αντε, όλα στην φόρα τα έβγαλα..🤣

Πάντως εγώ την φάση την βάζω στην μεριά που αναφέρει την τάση και την ένταση και γενικά έτσι αντμετωπίζω ένα φις όταν το βάζω στην πρίζα.

View attachment 268295
Δεν είναι όλα τα σούκο ίδια στα "λογότυπα"

Εδώ σε αυτό για παράδειγμα έχω ρίξει την φάση εκεί που λέει "Hi-End"

IMG_20260312_135304.jpg

Στειλε μου το να φτιάξουμε ρε φιλαράκι..😁
Θα πετάξουμε και το φίλτρο (κόβει δυναμικά αυτό), θα του βάλουμε και ένα iec Furutech rhodium και θα λαλήσει..
Αν θες του βάζουμε και Καλωδίωση Neotech occ..😉😁
Θα στο κρατήσω κανένα μήνα να στο στρώσω και άμα στο ξαναδώσω πίσω γράψε μου..🤣🤣🤣
(Θα γ@μαει μετά) 😉
Αντε, όλα στην φόρα τα έβγαλα..🤣
Θα τα κάνω εγώ και θα σε πω πως παίζει 😜