Audio Physic Scorpio Γνώμες

Πάντως μόνο τα καλωδια του συστηματος που ακουσες (το οποίο δεν αμφισβητω οτι είναι κορυφαίο) κοστιζουν όσο τα ηχεια... αν οχι παραπάνω...

Σκεψου πολυ την οποια σου κινηση για να μην βρεθεις προ εκπληξεων...

Το θεμα με τα καλωδια-φιλτρα-demagnetiziers δεν εχει να κανει μονο με το να ωραιοποιησει καποιος καποιο μηχανημα.Με αυτον τον τροπο σου δειχνει ταυτοχρονα μεχρι που μπορει να φτασει ηχητικα το μηχανημα το οποιο σε ενδιαφερει συγκρινομενο με καποιο αλλο..

Το θεμα με τα καλωδια-φιλτρα-demagnetiziers δεν εχει να κανει μονο με το να ωραιοποιησει καποιος καποιο μηχανημα.Με αυτον τον τροπο σου δειχνει ταυτοχρονα μεχρι που μπορει να φτασει ηχητικα το μηχανημα το οποιο σε ενδιαφερει συγκρινομενο με καποιο αλλο..
πολυ σωστο,τα τεμπο αλλωστε τα εχω ακουσει να παιζουν με προ τελικο και cd της burnester και nordost valhalla φθανοντας σε απιστευτα επιπεδα αποδοσηs!!Mε τη συμμετοχη του rack a709 για οσους γνωριζουν!

εγω παντως στην θεση σου θα επαιρνα τα τεμπο25 και λιγοτερα λεφτα και καλυτερες μοναδες μεγαφωνων τουλαχιστον τουιτερ και την διαφορα θα την εβαζα σε ακριβοτερα ενισχυτικα η καλωδια

Εγω διαλεγω τα scorpio για να μπορεσω να διαθεσω και για τα συνοδα.Δε βρισκω το λοδω να κατεβω ενα ηχειο πιο κατω και να παρω το tempo τι στιγμη που μπορω να παω ενα βημα πιο πανω. Οσο για τα συνοδα που ακουσα μαζι με τα scorpio πιστευω οτι ειναι ο σωστος τροπος για να καταλαβω σαν υποψηφιος αγοραστης το πραγματικο επιπεδο του προιοντος που με ενδιαφερει. Ο καθενας εχει τα δεδομενα του. Θα ηταν ατοπο να κανω ακροαση ενως ηχειο με κατωτερα συνοδα χωρις να εχω το ςωστο αποτελεσμα. Και παω στοιχημα οτι και παλι καπιοι θα ελεγαν οτι δεν ακουσες σωστα η οτι ο ταδε ενισχυτης δε του παει κ.λ.π. Ας ειμαστε ρεαλιστες.Οταν πας για να παρεις ενα ηχειο π.χ. θες να ακουσεις πως μπορει να παιξει και οχι πως θα μπορουσε να επαιζε...

Απάντηση: Re: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Αφού έφθασες μέχρι τα scorpio γιατί δεν ζορίζεσαι λίγο να πας στα virgo; Διάβασε και το τεστ του stereophile
http://www.stereophile.com/floorloudspeakers/506ap/index.html
Δώσε μεγάλη σημασία στα συνοδά.
Αυτα ειναι τα παλια με τις χαρτινες μοναδες... Τα καινουρια ειναι διαφορετικα με καλλιτερες και νεες μοναδες μεταλλικες με κεραμικη επιστρωση κ.λ.π.

Μην βιάζεστε...Ειδικά άν είστε άπειροι...

Και ΒΕΒΑΙΑ δεν λέει με τίποτα ν' ακούς ένα ηχείο που σκέπτεσαι να αγοράσεις,σε άλλο χώρο και σε σύστημα και με καλώδια που δεν θα δείς ούτε στα όνειρά σου.

Το ενδεδειγμένο,δεδομένου ότι θα αγοράσεις και δεν κοροϊδεύεις,θα ήταν να σου έφερναν τα ηχεία(και κάποια άλλα για σύγκριση) σπίτι σου-στο χώρο σου,στο όποιο σύστημά σου με τα δισκάκια σου...

Last edited:
Re: Απάντηση: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Εγω διαλεγω τα scorpio για να μπορεσω να διαθεσω και για τα συνοδα.Δε βρισκω το λοδω να κατεβω ενα ηχειο πιο κατω και να παρω το tempo τι στιγμη που μπορω να παω ενα βημα πιο πανω. Οσο για τα συνοδα που ακουσα μαζι με τα scorpio πιστευω οτι ειναι ο σωστος τροπος για να καταλαβω σαν υποψηφιος αγοραστης το πραγματικο επιπεδο του προιοντος που με ενδιαφερει. Ο καθενας εχει τα δεδομενα του. Θα ηταν ατοπο να κανω ακροαση ενως ηχειο με κατωτερα συνοδα χωρις να εχω το ςωστο αποτελεσμα. Και παω στοιχημα οτι και παλι καπιοι θα ελεγαν οτι δεν ακουσες σωστα η οτι ο ταδε ενισχυτης δε του παει κ.λ.π. Ας ειμαστε ρεαλιστες.Οταν πας για να παρεις ενα ηχειο π.χ. θες να ακουσεις πως μπορει να παιξει και οχι πως θα μπορουσε να επαιζε...

δεν με καταλαβες εγω ειπα για τα τεμπο γιατι ειναι καλυτερα ηχητικα μονο στον ογκο χανουν απο τα σκορπιο και φθηνοτερα ωστε τα λεφτα που μενουν να τα βαλεις σε αγορα καλυτερων ενισχυτικων.τωρα αν οτιδηποτε απ ολα αυτα μπορεις να το ακουσεις και στον χωρο σου ακομα καλυτερα.

εγω να ρωτησω γενικως πως μπορεις να παρεις ολοκληρα γομαρια ηχεια στο σπιτι σου να τα δοκιμασεις και αν δεν σου κανουν τα επιστρεφεις πισω με το αζημιωτο δεν το καταλαβαινω αυτο,εγω μια φορα ειχα ζητησει ενα καλωδιο να δοκιμασω και μου ζηταγαν λεφτα αν το επιστρεψω και δεν μου κανει.αυτο προυποθετει να εισαι γνωστος η φιλος του καταστηματος.

Γίνεται...

Αρκεί να είσαι σοβαρός και να απευθυνθείς σε εξίσου σοβαρό επαγγελματία.

Φυσικά και δεν μπορείς να ζητάς να σου μεταφέρουν δωρεάν ακριβά ηχεία ή γενικά μηχανήματα,χωρίς ν' έχεις πρόθεση ν' αγοράσεις απο το συγκεκριμένο κατάστημα.

Για το καλώδιο που λέει ο φίλος,δεν είναι το ίδιο...Θα έπρεπε να έχουν ντέμο...Αλλά και πάλι δεν μπορούν να δίνουν σ' όποιον ζητάει...Πόσα ντέμο να έχουν;Λογικό είναι να δώσουν πρώτα,σε εν δυνάμει πελάτες κι ανθρώπους που εμπιστεύονται-γνωρίζουν.

Last edited:
εγω να ρωτησω γενικως πως μπορεις να παρεις ολοκληρα γομαρια ηχεια στο σπιτι σου να τα δοκιμασεις και αν δεν σου κανουν τα επιστρεφεις πισω με το αζημιωτο δεν το καταλαβαινω αυτο,εγω μια φορα ειχα ζητησει ενα καλωδιο να δοκιμασω και μου ζηταγαν λεφτα αν το επιστρεψω και δεν μου κανει.αυτο προυποθετει να εισαι γνωστος η φιλος του καταστηματος.

Δεν ισχυει σε όλα τα μαγαζια αυτο!
Υπαρχουν μαγαζια που αν δουν οτι αντιμετωπιζδεις σοβαρα το θεμα σου δινουν ντεμο... και στο φερνουν κιόλας!
Ειδικα για καλωδια νομιζω οτι οφειλουν να εχουν και να σου δωσουν ντεμο (όταν ειναι διαθεσιμο)... αν δεν εχουν παίρνεις απο αλλού!!

Θεωρω οτι πάντα πρέπει να ακουμε στον χωρο μας ειδικα αν πρόκειται για τόσο πολλά χρήματα ... εστω και με την ανάλογη χρέωση!!

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Audio Physic Scorpio Γνώμες

δεν με καταλαβες εγω ειπα για τα τεμπο γιατι ειναι καλυτερα ηχητικα μονο στον ογκο χανουν απο τα σκορπιο και φθηνοτερα ωστε τα λεφτα που μενουν να τα βαλεις σε αγορα καλυτερων ενισχυτικων.τωρα αν οτιδηποτε απ ολα αυτα μπορεις να το ακουσεις και στον χωρο σου ακομα καλυτερα.

To μονο καλλιτερο που εχουν τα tempo 25 ειναι το καλλιτερο τουιτερ. οι υπολοιπες μοναδεσ ειναι ιδιες και αλλαζει καμπινα που ειναι μεγαλλιτερη και εχει πιο πολλες μοναδες , στη περιπτωση του scorpio , κατι που με νοιαζει πολυ μιας και ο χωρος μου ειναι μεγαλος. Οποτε αποκλειω τα τεμπο....

Μην βιάζεστε...Ειδικά άν είστε άπειροι...

Και ΒΕΒΑΙΑ δεν λέει με τίποτα ν' ακούς ένα ηχείο που σκέπτεσαι να αγοράσεις,σε άλλο χώρο και σε σύστημα και με καλώδια που δεν θα δείς ούτε στα όνειρά σου.

Το ενδεδειγμένο,δεδομένου ότι θα αγοράσεις και δεν κοροϊδεύεις,θα ήταν να σου έφερναν τα ηχεία(και κάποια άλλα για σύγκριση) σπίτι σου-στο χώρο σου,στο όποιο σύστημά σου με τα δισκάκια σου...

Πιστυω οτι το σχολιο σου ειναι υπερβολικο. Δεν γινεται να γνωριζουμε πιος ειναι ασχετος και πιο σχετικος απο εσενα ειδικα σχηματιζοντας μια εικονα απο 10 η 100 η 1000 replies στο forum.Ο καθενας δικαιουται να σπασει το κεφαλη του η τα μουτρα του για να γινει πιο εμπειρος. Ειναι αλλωστε και η μαγια στο χομπυ μας. Να ψαχνουμε να τη παταμε να ανακαλυπτουμε και να μαθενουμε ωστε να γινουμε καποια μερα εμπιροι οπως εσυ. Τωρα αν γινοταν τα ακουσω σπιτι μου θα το εκανα οπως επισης δε γνωριζουμε που αρχιζουν τα ονειρα του καθενως οσον αφορα τα οικονομικα. Απλα κανουμε μια συζητηση και ανταλλασουμε γνωμες.... Δε πιστευω πως καποιος που θα ηθελε να παρει π.χ τα virgo να ειχε τοσο χαζο μυαλο που να ξοδευε τοσα λεφτα που να τα επαιζε με συνοδα των 500 η 1000 ευρω.
Φιλικα παντα!:ernaehrung004:

Σίγουρα υπάρχουν καταστήματα που μπορούν να σου φέρουν κάποιο ηχείο να το ακούσεις στο σπίτι σου.

Εγώ πριν αγοράσω τα Xavian Duetto (δαπέδου και αυτά) από την Stepcom, αφού τα είχα ήδη ακούσει στο χώρο του καταστήματος, ζήτησα από τον Αντώνη να τα ακούσω στο χώρο μου και με τα μηχανήματά μου. Η συμφωνία ήταν να μου τα φέρει, να τα αφήσει 3 μέρες και να έρθει να τα πάρει πίσω, έναντι 30 (μόλις) Ευρώ τα οποία θα συμψηφίζονταν στο συνολικό κόστος της αγοράς (όπως και έγινε), εφόσον τα αγόραζα τελικά. Αν υπολογίσουμε τα έξοδα (βενζίνες και διόδια Α.Ο.) για δύο διπλές διαδρομές, θεωρώ ότι είναι μια ουσιαστική υπηρεσία προς τον πελάτη.
Επειδή λοιπόν η Stepcom απ' ότι βλέπω φέρνει τα AudioPhysic, φαντάζομαι ότι αν διαθέτουν τα Scorpio ως demo, θα μπορούσες να ζητήσεις κι εσύ να τα ακούσεις στο σπίτι σου.

Υ.Γ.: Για να μην παρεξηγηθώ, θέλω να διευκρινίσω ότι δεν έχω καμία άλλη σχέση με τον Αντώνη της Stepcom, πλην της επαγγελματικής και της εκτίμησης που του έχω ως επαγγελματία.

Εχω κανει ηδη δυο ακροασεις στον ορφεα και δε μπορω να του ζητησω να τα ακουσω στο χωρο μου παρολο που ξερω οτι το κανει. Ντρεπομαι. Δεν εχω το θαρρος να του το ζητησω.

Ωχ, τώρα είδα ότι είσαι από Θεσσαλονίκη.

Για να μη ντρέπεσαι, πρότεινε κάτι ανάλογο με αυτό που έγραψα παραπάνω. Δηλαδή να πληρώσεις κάποιο ποσό για να καλύψεις το κόστος μεταφοράς και το οποίο να συμψηφιστεί σε περίπτωση αγοράς.

Το θεωρώ απόλυτα έντιμο και για τις δύο πλευρές.

Απάντηση: Re: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Ωχ, τώρα είδα ότι είσαι από Θεσσαλονίκη.

Για να μη ντρέπεσαι, πρότεινε κάτι ανάλογο με αυτό που έγραψα παραπάνω. Δηλαδή να πληρώσεις κάποιο ποσό για να καλύψεις το κόστος μεταφοράς και το οποίο να συμψηφιστεί σε περίπτωση αγοράς.

Το θεωρώ απόλυτα έντιμο και για τις δύο πλευρές.
Φιλε μου το ηχειο το λατρεψα. Ξερω οτι δεν θα εχω τα valhala αλλα στα συνοδα θατο καλυψω.

Λογος να ντρεπεσαι για κατι δεν υπαρχει.Αν μπορει να γινει εχει καλως καθοτι ετσι θα εκλειψουν και τα οποια ερωτηματικα.Αν και απο τη στιγμη που εχεις μεγαλο χωρο οπως λες δεν θα εχεις προφανως κανενα προβλημα.Τα ηχεια αυτα θελουν καποιο αερα,να μην ειναι πνιγμενα,τα ειχα γι αυτο και το λεω.Απλως επιμενω για τα νεα VIRGO,και να με συγχωρεσεις σε παρακαλω γι αυτο,επειδη ειναι δυο σκαλες πανω ηχητικα με μικρη σχετικα??? επιβαρυνση.Κατα τα αλλα Πανο, καλο θα ειναι να δρομολογησεις και την αγορα του ενισχυτη σχετικα συντομα ουτως ωστε να απολαυσεις το ηχειο σου οπως του πρεπει.