Audio Physic Scorpio Γνώμες

Απάντηση: Re: Audio Physic Scorpio Γνώμες

τα ακουσα με προ-τελικο της burmester καπου στα 12.000 ευρο και πλευερ το naim5XS μαζι με το τροφοδοτικο που σταθηκε παληκαρι παρεα με τα τερατα ....ηταν η φορα που οχι μονο αναθεωρησα τον ηχο του ηχειου, αλλα εγινε και αναφορας ΜΟΥ.
καλωδια nordost frey...

Καλησπερα
Ετυχε και εγω να ακουσω τα εν λογω ηχεια με τους παρακατω συνδυασμους. Να σημειωσω οτι μου αρεσαν παρα πολυ με οτι επαιξαν, και κατα την γνωμη μου ειναι ενα απο τα ηχεια (απο οσα εχω ακουσει) που αποδιδουν εξαιρετικα (ή αν θελετε παρα πολυ καλα) σε ολο το φασμα συχνοτητων και προσφερουν πολυ καλη σκηνικη παρουσια (εξαρτομενα και απο τα ενυσχυτικα).
1.Clearaudio Champion Level II/Unify/Concerto V2
Προενισχυτης Symphonic Line (δεν θυμαμαι τυπο)
Τελικος Burmester (τυπος???)
Καλωδια Nordost (μαλλον Frey)
2.Naim Unity με τα ιδια καλωδια
3.Νaim Unity (ως πηγη και προενισχυση)
Νaim NAP 250 και ιδια καλωδια
Να σημειωσω οτι επειδη ακουσα μαζι τους συνδυασμους σε σειρα 2 και 3, στον τελευταιο συνδυασμο ενιωσα τη σκηνη να αποκτα μεγαλυτερο βαθος και εκταση, με τον συνδυασμο του Unity να υστερει παραμενοντας ομως και αυτος σε καλα επιπεδα (εντυπωση εκανε σε συνακροατη-σε μενα λιγοτερο, γιατι ειμαι λιγο εξοικειωμενος στο τι μπορουν να οδηγησουν τα Naim-οτι το Unity οδηγουσε με ικανοτητα τα ηχεια τα οποια οπως εγραψα, γιατι αυτα ειναι το θεμα μας, επαιζαν εξαιρετικα)

Ειναι αληθεια οτι που εχουν προτινει πολλες φορες να τα ακουσω με naim κατι που σκοπευω να κανω καποια στιγμη στο μελλον. Το μονο που δε μ'αρεσει σ'αυτους ειναι οτι εχουν μικρη ισχυ αλλα εχουν ομως ικανοτατα τροφοδοτικα!

Απάντηση: Re: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Ειναι αληθεια οτι που εχουν προτινει πολλες φορες να τα ακουσω με naim κατι που σκοπευω να κανω καποια στιγμη στο μελλον. Το μονο που δε μ'αρεσει σ'αυτους ειναι οτι εχουν μικρη ισχυ αλλα εχουν ομως ικανοτατα τροφοδοτικα!
Αγαπητε Πανο και εγω ειχα τις επιφυλαξεις μου οσον αφορα την ονομαστικη ισχυ επηρεασμενος απο την συμπαθεια των εκατονταδων watt και κιλων, οταν ομως τους ακουσα αλλαξα γνωμη.Μια ακροαση δεν βλαπτει, μπορει να σε πεισει, μπορει να σε κερδισει, μπορει οχι (εμενα παντως με κερδισε).Αν μπορεσεις να τ'ακουσεις με τα Scorpio ακομη καλυτερα να μας πεις και την δικη σου γνωμη

Re: Απάντηση: Re: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Αγαπητε Πανο και εγω ειχα τις επιφυλαξεις μου οσον αφορα την ονομαστικη ισχυ επηρεασμενος απο την συμπαθεια των εκατονταδων watt και κιλων, οταν ομως τους ακουσα αλλαξα γνωμη.Μια ακροαση δεν βλαπτει, μπορει να σε πεισει, μπορει να σε κερδισει, μπορει οχι (εμενα παντως με κερδισε).Αν μπορεσεις να τ'ακουσεις με τα Scorpio ακομη καλυτερα να μας πεις και την δικη σου γνωμη
Εγω πιστευω στα τροφοδοτικα και οχι στα watt και τα κιλα. Παντα κοιταω σε σχεση με την ισχυ ενως ενισχυτη τη μετασχηματιστη εχει και ποση χωριτηκοτητα. Αν κανω καποια ακροαση θα μεταφερω αμεσα εντυπωσεις!:ernaehrung004:

Αν και ασφαλώς γούστα είναι αυτά όταν ακουσα AF με Naim δεν μου άρεσε καθόλου.
Πέρα απο το οτι το άκουσμα ήταν πολύ γρήγορο και αναλυτικό το ένα ακύρωνε τις αρετές του άλου.

Ανδρεα τι εγινε τα πηρες;;;; -bye-

Πάνο καλησπέρα. Οχι ακόμη δεν τα πήρα. Πρέπει να κάνω και μια προετοιμασία για υψηλό waf. Τα ακουσα ομως σήμερα στην stonecity και μου αρεσαν. Ημουν εκεί κατά τύχη μαζί με αλλους απο το forum. Πηγή και τελικός naim unity καλά. Τα ιδια αλλά με προσθήκη του nap 250 με τα γεμάτα 80 W στα 8Ω και 400 VA, πολύ καλά. Δεν τα εχω ακούσει εκτός naim οπότε δεν εχω ακόμη ολοκληρωμένη αποψη. Μου φάνηκαν παρα πολύ γεμάτα στις χαμηλές. Απο οτι διάβασα αλλά και ακουσα απο τον Γιαννη με αφαίρεση των ακίδων και νεα παπουτσάκια 220 τα 8 τεμ βελτιώνεται ο ηχος χαμηλά.Ο Γιάννης πάντωρ εξυπηρετικός. Αναρωτιέμαι Μήπως πάω σε τελείως λάθος δρόμο να τα συνδιάσω με naim unity (θα με βόλευε σαν μηχάνημα all-in-one) σαν προ και πολλαπλή πηγή και 250 σαν τελικό? Πικάπ λέω να πάρω το clearaudio concept με κεφαλή mc και επίσης phono stageline naim. Αχ αυτές οι ανυσηχίες θα μας φάνε και στο τέλος θα μας δαγκωσει ο σκορπιός πριν καν τον βάλουμε σπίτι μας.

Αν και ασφαλώς γούστα είναι αυτά όταν ακουσα AF με Naim δεν μου άρεσε καθόλου.
Πέρα απο το οτι το άκουσμα ήταν πολύ γρήγορο και αναλυτικό το ένα ακύρωνε τις αρετές του άλου.

Με ποιο naim τα ακουσες ? Οποτε μπορεις δώσε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι σε χάλαγε και κάνε μας και καμμία προταση για να "μπερδευτούμε" κι αλλο! Αρετές naim και AF κατά την γνώμη σου ;

Oικονομικη γρηγορη λυση για υποστηριξη AP. Παιρνουμε τον klarheit 1 της Symphonic line. 2x80 στα 8 0hm πιστευω 2x120 θα τα φθανει στα 4 Οhm. (τροφοδοσια 300 va). Aκουγοντας τον εισαγωγικο ηχο της symph. line μαζευουμε ευρακια και δινοντας πισω τον klarheit παιρνουμε καποιον απο την καλη σειρα. Αυτα.

Re: Απάντηση: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Oικονομικη γρηγορη λυση για υποστηριξη AP. Παιρνουμε τον klarheit 1 της Symphonic line. 2x80 στα 8 0hm πιστευω 2x120 θα τα φθανει στα 4 Οhm. (τροφοδοσια 300 va). Aκουγοντας τον εισαγωγικο ηχο της symph. line μαζευουμε ευρακια και δινοντας πισω τον klarheit παιρνουμε καποιον απο την καλη σειρα. Αυτα.
+1000

Συμφωνω με το Νικο. Πιστευω οτι θα εχει καλλιτερο δεσιμο! Εγω που τα εχω ακουσει με symphonic line επαθα πλακα!

Δηλαδή τα 80 W 400 VA του nap 250 δεν φθάνουν ? η ειναι ακριβός για αυτά που δίνει; Η δεν ταιριάζει στα AP? Θα ζητήσω και μια ακρόαση με SL. Με ποιόν θα μου πρότεινες στα ιδια περίπου ευρω με τον 250, αντε μέχρι και +500 ευρω ;

Ο symphonic line παει γαντι με audio physic. Αν μπορεις ακου με klarheit η rg9. Μη ξεχνας οτι και οι δυο εταιριες ανηκουν στη ''γερμανικη'' σχολη.
Παντως ακου εσει και αρεσει σε σενα και στα αυτια σου πιο πολυ παρε.
Το μανο που θα σου ελεγα ειναι μη παρεις συσκευη all in one. Δε μπορεις να αναβαθμισεις η να αλλαξεις κατι. Θα εισαι λιγοτερο ευελικτος. Γνωμη μου βεβαια.
Αλλα οσον αφορα το ενισχυτικο κομματι να παρεις οτι αρεσει στα δικα σου αυτια.

Παιδια o 250αρης naim αδικειται με το Unity σαν προ.Αλλη δουλεια το ενα και αλλη το αλλο.Αν θελετε οπωσδηποτε τελικο με το unity παρτε τον 155xs ή το πολυ τον 200αρη.Το unity ειναι εξαιρετικο σαν εργαλειο αλλα για αλλες δουλειες.Ο 250αρης ειναι επισης εξαιρετικος αλλα θελει τουλαχιστον τον 282 σαν προ για να τον ακουσετε οπως πρεπει...
Θεωρω οτι τα εξαιρετικα Scorpio αν και αρκετοι με naim τα γουσταρουν πολυ και δεν εχουν αδικο,κολλανε περισσοτερο με Symphonic Line ή με Burmester...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Δηλαδή τα 80 W 400 VA του nap 250 δεν φθάνουν ? η ειναι ακριβός για αυτά που δίνει; Η δεν ταιριάζει στα AP? Θα ζητήσω και μια ακρόαση με SL. Με ποιόν θα μου πρότεινες στα ιδια περίπου ευρω με τον 250, αντε μέχρι και +500 ευρω ;

Μην ξεχνας οτι θελεις να παντρεψεις αγγλικο με γερμανικο ηχο. Δεν ξερω πως θα βγει το παιδι. Θελω να πω οτι δεν εχω ακουσει αυτον τον συνδυασμο.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Μην ξεχνας οτι θελεις να παντρεψεις αγγλικο με γερμανικο ηχο. Δεν ξερω πως θα βγει το παιδι. Θελω να πω οτι δεν εχω ακουσει αυτον τον συνδυασμο.

Λές να βγεί κατι που θα θυμίζει μέρκελ τρ@βεστί ; Ψήνομαι απο τουσ περισσότερουσ σιγά σιγά για SL. Θα ζητήσω σύντομα ακρόαση στον γιάννη που σήμερα τον γνώρισα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Λές να βγεί κατι που θα θυμίζει μέρκελ τρ@βεστί ; Ψήνομαι απο τουσ περισσότερουσ σιγά σιγά για SL. Θα ζητήσω σύντομα ακρόαση στον γιάννη που σήμερα τον γνώρισα.

Το καλυτερο που εχεις να κανεις. Συμβουλες θα ακους παντα αλλα θα αποφασιζουν τα δικα σου αυτια.

Παιδια o 250αρης naim αδικειται με το Unity σαν προ.Αλλη δουλεια το ενα και αλλη το αλλο.Αν θελετε οπωσδηποτε τελικο με το unity παρτε τον 155xs ή το πολυ τον 200αρη.Το unity ειναι εξαιρετικο σαν εργαλειο αλλα για αλλες δουλειες.Ο 250αρης ειναι επισης εξαιρετικος αλλα θελει τουλαχιστον τον 282 σαν προ για να τον ακουσετε οπως πρεπει...
Θεωρω οτι τα εξαιρετικα Scorpio αν και αρκετοι με naim τα γουσταρουν πολυ και δεν εχουν αδικο,κολλανε περισσοτερο με Symphonic Line ή με Burmester...

Ευχαριστώ για τις προτάσεις ! Κάτι δεν μου κόλλαγε σήμερα με τους συνδιασμούς, που εγω ζήτησα, με naim και scorpio. Μπορεις να μου δώσεις μια πρόταση με πρo-τελικο-scorpio σε SL Και Burmester ? Budget μέχρι 7-8000 για προ και τελικο.

Πηγαινε στον Γιαννη και κανε συγκριτικη ακροαση με symphonic line και naim. Η αληθεια ειναι οτι και οι δυο εταιριες ειναι πολυ σοβαρες και εχουν καλη οδηγηση και οι δυο περιπτωσεις.
Το θεμα ομως δεν ειναι στην οδηγηση αλλα στο ταιριασμα για να πετυχει η συνταγη και να εχεις ολη τη μαγεια που μπορουν να σου δωσουν τα ηχεια και ο ενισχυτης σε συνδιασμο.
Και μη ξεχνας οτι αυτα τα ηχεια εχουν πολλες δυνατοτητες. Εκμεταλευσου τες κατα το γουστο σου παντα.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις ! Κάτι δεν μου κόλλαγε σήμερα με τους συνδιασμούς, που εγω ζήτησα, με naim και scorpio. Μπορεις να μου δώσεις μια πρόταση με πρo-τελικο-scorpio σε SL Και Burmester ? Budget μέχρι 7-8000 για προ και τελικο.

Κανω μια παρεμβαση και σε συμβουλευω εφ οσον διαθετεις τα ανωτερω χρηματα για προ-τελικο να ακουσεις οπωσδηποτε τον ολοκληρωμενο KRAFTQUELLE 1
kraftwerk_fs.jpg

Eχει ενα εξωτ. τροφοδοτικο. Στη φωτο ειναι ο krafwerk.

Συμφωνω με το συνονοματο(panosadgr) πιο πανω.Πηγαινε και ακουσε συνδυασμους...