Lemon, αν πάρεις και ένα μικρόφωνο USB όπως το UMIK που είναι και καλιμπραρισμένο, δεν θα χρειάζεσαι την EMU και οι μετρήσεις θα είναι παιχνιδάκι.
Επίσης ούτε computer με XP, καθώς θα μπορείς να το βάζεις όπου θες.
Ο λόγος που πήρα το ΑΡ είναι για την ευκολία που παρέχει στο καλιμπράρισμα των μαγνητοφώνων. Ο Tektronix αγοράστηκε σε μια στιγμή "αδυναμίας".
Μανόλη έχω και μια EMU 0404, πες μου ένα καλό πρόγραμμα που να τη δουλέψω.
Καλά για αυτό που αναφέρεις...δεν ξέρω εάν υπάρχει άλλο που να μπορεί απλά να κάνει δουλειά!
Κάτσε γιατί με την EMU-0404 πάλευα τόσο καιρό.
Τη χρησιμοποιούσα και για μετρήσεις ψηφιακών-αναλογικών και για μετρήσεις με μικρόφωνο.
Τώρα θα την έχω αποκλειστικά για μετρήσεις μικροφώνου.
Λειτουργεί άψογα κάτω από Win'XP, αρκετά καλά σε Win'7 με beta οδηγό και είναι μανίκι κάτω από win'10.
Αυτές τις μέρες αναγκάστηκα να αλλάξω λειτουργικό στο PC του εργαστηρίου, έφυγα από τα μαμά XP Pro και πήγα σε Win'10 λόγω αδυναμίας του RTX να λειτουργήσει σε XP.
Έφτιαξα το RTX και έφαγα πόρτα από την EMU...κάποια στιγμή έφτιαξα την EMU να παίζει κάτω από τα Win'10 και να βλέπει τον ASIO οδηγό της το ARTA...και έπαψε να λειτουργεί το RTX!
Τελικά τα ξήλωσα όλα και έστεισα από την αρχή το RTX που θα είναι το μόνο μετρητικό σε αυτό τον υπολογιστή...η emu μόνο στο φορητό από εδώ και πέρα.
Οπότε εάν τη θέλεις για βασικές μετρήσεις thd, imd, jitter θα βάλεις το ARTA fft και για ρομποτικές μετρήσεις dac θα βάλεις το demo του RightMarkAudio Analyser.
Εάν τη θέλεις για μετρήσεις χώρου και απόκρισης ηχείων, θα κάνεις δουλειά είτε με το ARTA και πάλι είτε με το REW.
Αλλά να ξέρεις ότι έχει όριο καθότι στηρίζεται σε παλιάς γενιάς ADC (AK4485)...χοντρικά μέχρι 0.00080% THD μπορείς να μετρήσεις εάν βάλεις μπροστά της έναν εξασθενητή 10Κ για να μη την κάψεις.

Γιώργο ναι..... μπορεί μια διαφορά 3 db να μεταβάλει δραματικά τη μέτρηση εφ' όσο η στάθμη φτάνει το όριο του ADC.
Δες αν αυξάνοντας στο Mac τη στάθμη κατά 3db επαναλαμβάνεται το φαινόμενο.
Επίσης σημαντικό είναι να δεις τι στάθμη αντιπροσωπεύουν τα -20db στη κάρτα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.