AUDIO SPECTRUM HERMES

Re: Απάντηση: AUDIO SPECTRUM HERMES

Δεν εχω εγω βεβαια τις γνωσεις και την εμπειρια :grinning-smiley-043 την δικη σου

Αν δεν έχεις δει Fostex με Raal ή Fostex με 8αράκι Peerless, όντως έχεις δρόμο ακόμα.
Ξεκίνα από diyaudio και μετά θα σε πάω και στα σκληρά.

Re: Απάντηση: AUDIO SPECTRUM HERMES

Αν δεν έχεις δει Fostex με Raal ή Fostex με 8αράκι Peerless, όντως έχεις δρόμο ακόμα.
Ξεκίνα από diyaudio και μετά θα σε πάω και στα σκληρά.

ok, χαλαρα ομως, γιατι ειμαι και γερος αθρvπος και δεν τα αντεχω τα βαρια :grinning-smiley-043

Επ… τι έχουμε εδώ?
Ηρεμία! Δεν χωρίζουμε κανα αμπέλι, επιχειρήματα ανταλλάσουμε.

Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας!

Στο μεταξύ έχουν εξαφανιστεί και οι πανελάδες και δεν έχω υποστήριξη. Άκου μπαλκονόπορτες...

Γιατι δε λες τα δικα τους μπαουλοντιβανα τοτε...:flipout:

Οσο για μενα δηλωνω αμετοχος γιατι βρισκομαι στο δρομο του ... μονοδρομου! Απλα σπερνω διχωνιες....:flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AUDIO SPECTRUM HERMES

Η σειρά millenium δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο σαν μονάδες.Πάλι τα περιοδικά τα πουλάνε για...χρυσάφι.Κάπου στο 1/3 με 1/2 των μονάδων των ATC κοστίζουν.Πόσον μάλλον οι τσίπικες σειρές της Seas.

Αλλά και τα μεγάφωνα των ATC με την σειρά τους,δεν είναι τίποτα το ιδίαιτερο,σε σχέση με τις πανάκριβες μονάδες που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Και για να γυρίσω ολίγον πίσω.Τα ηχεία δεν είναι σαν τα υπόλοιπα μηχανήματα της αλυσσίδας-όχι ότι κι αυτά είναι κάτι πρωτότυπο,"παλιόγεροι" είναι κι αυτά.

Αν ένα ηχείο δεν έχει καλές μονάδες,δεν έχει καλή-σωστή καμπίνα...τότε τι μένει;

Το ταμπελάκι της εταιρείας;:flipout:
Η σειρά millenium δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο σαν μονάδες ???
Καλά, δεν πιστεύω να έχεις έρθει ποτέ σε επαφή με τις μονάδες αυτές και να το λές αυτό γιατί θα χάσω πάσα ιδέα...
Δηλαδή τί άλλο έπρεπε να έχουν για να 'εχουν κάτι το ιδιαίτερο' ?
Αν δεν σού αρέσει ο ήχος που έχουν, εντάξει, αυτό είναι αποδεκτό, αλλά κατασκευαστικά είναι πάρα πολύ καλές μονάδες.

Τώρα για την τιμές, άστο καλύτερα. Μπορεί να εκπλαγείς δυσάρεστα αν μάθεις τα πραγματικά κοστολόγια κατασκευής των 'custom' μονάδων...
Σημειωτέον ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μεγαφώνων κατασκευάζεται στην Κίνα.

Η σειρά millenium δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο σαν μονάδες.Πάλι τα περιοδικά τα πουλάνε για...χρυσάφι.Κάπου στο 1/3 με 1/2 των μονάδων των ATC κοστίζουν.Πόσον μάλλον οι τσίπικες σειρές της Seas.

Δεν υπάρχει σειρά Millenium. Απλώς, ένα από τα τουήτερ της σειράς Excel επονομάζεται Millenium, καθώς εισήχθη στην αγορά εκείνη την εποχή περίπου. (Είναι αυτό που φοράει ο Αίολος). Τουήτερ από την ίδια σειρά χρησιμοποιεί και η ATC, καθώς επίσης και η Proac.

Η σειρά millenium δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο σαν μονάδες ???
Καλά, δεν πιστεύω να έχεις έρθει ποτέ σε επαφή με τις μονάδες αυτές και να το λές αυτό γιατί θα χάσω πάσα ιδέα...
Δηλαδή τί άλλο έπρεπε να έχουν για να 'εχουν κάτι το ιδιαίτερο' ?

Πολυ ενδιαφερουσα παρατηρηση.
Εαν συζηταμε για μοναδες, τι ειναι αυτο που τις κανει "ιδιαιτερες"?
Υποθετω καποια χαρακτηριστικα και προδιαγραφες?
Και αν ναι, ποιες? Δηλαδη σε σχεση με τα SS, Audax, ATC κλπ (εντελως τυχαια τα παραδειγματα, υπαρχουν και αλλα ου δε μουρχονται τωρα).

Επισεις το βασικοτερο, σε σχεση με τα JBL που ειναι και το ζητουμενο αφου ο εμπνευστης αυτου του thread εκανε λογο για αντικατασταση των L300

Και ακομα Pro Audio μοναδες VS χαιενταδικες για να γελασουμε και λιγο.

Και ακομα, JBL ηχεια vs υπολοιπα, μια και ειμαι fan της λεγαμενης εταιριας και γουσταρω να κονταροχτυπιθω με τους φιλους των χαιεντοκουδουνιστρων :grinning-smiley-043

ΥΓ . Σχετικα με τις "καστομιες" καλυτερα να μη σχολιασω γιατι θα βρισω και θα με σβηνουνε. Μαθαμε τωρα ολοι οι "σχεδιαστες" - κατασκευαστες υψιλου επιπεδου και θελουν καστομ, γιατι οι στανταρ σειρες δεν τους καλυπτουν. Μη χε....

ΥΓ . Σχετικα με τις "καστομιες" καλυτερα να μη σχολιασω γιατι θα βρισω και θα με σβηνουνε. Μαθαμε τωρα ολοι οι "σχεδιαστες" - κατασκευαστες υψιλου επιπεδου και θελουν καστομ, γιατι οι στανταρ σειρες δεν τους καλυπτουν. Μη χε....

Προσυπογράφω.

Είναι συχνά απλούστερο να παραγγείλεις το μεγάφωνο όπως σε βολεύει παρά να σχεδιάσεις ακριβώς επάνω στο μεγάφωνο. Πάντως σχεδόν όλα τα custom μεγάφωνα δεν είναι παρά μίξη των standard. Πχ, "στείλε μου 1000 8ινστα αλλά με τον μαγνήτη του 10ιντσου".

και πάλι με τα 4800 του Ερμή,πάλι έχουμε διαφορά

Και που να δεις διαφορά στον ήχο... :flipout:
IMHO το 40άρη παίζει καλύτερα από τον Ερμή και ας κοστίζει λιγότερο από τα μισά λεφτά του...
Το να συγκρίνεις τον Ερμή ή τον Ορφέα με το 50άρη είναι πολύ κακόγουστο αστείο...

[sarcasm]
Γιατί; Ξέρουν τα εργοστάσια πως να φτιάχνουν μεγάφωνα καλύτερα από εμάς;
Εμένα που μου έβγαζε μία τρύπα στους 8 χιλιόκυκλους το πιεζοηλεκτρικό της Motorolla και δεν ήξερα να φτιάχνω καλά crossover όταν ήμουν πιτσιρικάς τους έστειλα γράμμα (δεν υπήρχαν e-mail τότε) για να το φτιάξουν αλλά με έγραψαν στα φρύδια τους οι παλιοχαρακτήρες!
[/sarcasm]

BTW Τζιμάκο το 40άρι άκουσες σπίτι μου... -bye-

Είναι συχνά απλούστερο να παραγγείλεις το μεγάφωνο όπως σε βολεύει παρά να σχεδιάσεις ακριβώς επάνω στο μεγάφωνο. Πάντως σχεδόν όλα τα custom μεγάφωνα δεν είναι παρά μίξη των standard. Πχ, "στείλε μου 1000 8ινστα αλλά με τον μαγνήτη του 10ιντσου".
Μπά, το κόλπο είναι πιό πολύ για marketing :
To ηχείο μου (μάρκα) δεν χρησιμοποιεί τις κοινές μονάδες της τάδε, αλλά είναι ειδικά σχεδιασμένες για αυτό το ηχείο.
Άρα μην συγκρίνεις πόσο κάνει το μεγάφωνο αυτού του ηχείου με του άλλου (πιό φτηνού), άσχετα αν είναι απο την ίδιο κατασκευαστή και το μόνο που άλλαξε είναι το dust cup!
Mε λίγα λόγια η κοροϊδία πάει σύννεφο.

Μπά, το κόλπο είναι πιό πολύ για marketing :
To ηχείο μου (μάρκα) δεν χρησιμοποιεί τις κοινές μονάδες της τάδε, αλλά είναι ειδικά σχεδιασμένες για αυτό το ηχείο.
Άρα μην συγκρίνεις πόσο κάνει το μεγάφωνο αυτού του ηχείου με του άλλου (πιό φτηνού), άσχετα αν είναι απο την ίδιο κατασκευαστή και το μόνο που άλλαξε είναι το dust cup!
Mε λίγα λόγια η κοροϊδία πάει σύννεφο.

Πολλες φορες (δηλδη παντα :grinning-smiley-043) δεν υπαρχουν διαφορες καθολου. Σιγα μην αλλαξουν dust cup.
Ειχα καποτε ενα ηχειο γνωστης αγγλικης εταιριας που τη θεωρω σοβαρη.
Χρειαστικα τουιτερ. Πηγα στον αντιπροσωπο. Μου ειπε να παρω το Ωιφα 19 (αν θυμαμαι καλα γιατι ειναι ακριβως το ιδιο , η μονη διαφορα, το λογοτυπο της εταιριας. (ναι, υπαρχουν και τετοιοι ελληνες αντιπροσωποι)
Αν καποιος θελει του λεω τα υπολοιπα με ΠΜ, αν και δεν εχει σημασια τωρα πια....

Πολυ ενδιαφερουσα παρατηρηση.
Εαν συζηταμε για μοναδες, τι ειναι αυτο που τις κανει "ιδιαιτερες"?
Υποθετω καποια χαρακτηριστικα και προδιαγραφες?
Και αν ναι, ποιες? Δηλαδη σε σχεση με τα SS, Audax, ATC κλπ (εντελως τυχαια τα παραδειγματα, υπαρχουν και αλλα ου δε μουρχονται τωρα).

Επισεις το βασικοτερο, σε σχεση με τα JBL που ειναι και το ζητουμενο αφου ο εμπνευστης αυτου του thread εκανε λογο για αντικατασταση των L300

Και ακομα Pro Audio μοναδες VS χαιενταδικες για να γελασουμε και λιγο.

Και ακομα, JBL ηχεια vs υπολοιπα, μια και ειμαι fan της λεγαμενης εταιριας και γουσταρω να κονταροχτυπιθω με τους φιλους των χαιεντοκουδουνιστρων :grinning-smiley-043

Δέν μπαίνω στην διαδικασία να συγκρίνω όλα αυτά τα προιόντα μεταξύ τους διότι δεν τα γνωρίζω στον ίδιο βαθμό.
Η απλή σύγκριση των προδιαγραφών απο το datasheet δεν μου δίνει όλη την εικόνα ούτε και φυσικά κάποιες μετρήσεις σε ανοικτή μπάφλα (που δίνουν όλοι οι κατασκευαστές)
Όταν το μεγάφωνο (δουλεμένο σωστά, καί όχι απλώς βάζοντας τις παραμέτρους σε ένα πρόγραμμα που θα μάς βγάλει διαστάσεις και br port)
αποδίδει σωστά, είναι κατασκευασμένο απο καλά υλικά, με ποιοτικές μεθόδους παραγωγής, είναι αισθητικά αποδεκτό και δέν είναι υπετιμημένο τότε το θεωρώ αξιόλογο.

Στο pro aydio φαντάζομαι θα υπάρχουν με βάση την παραπάνω λογική και αξιόλογες επιλογές.

Πολλες φορες (δηλδη παντα :grinning-smiley-043) δεν υπαρχουν διαφορες καθολου. Σιγα μην αλλαξουν dust cup.
Ειχα καποτε ενα ηχειο γνωστης αγγλικης εταιριας που τη θεωρω σοβαρη.
Χρειαστικα τουιτερ. Πηγα στον αντιπροσωπο. Μου ειπε να παρω το Ωιφα 19 (αν θυμαμαι καλα γιατι ειναι ακριβως το ιδιο , η μονη διαφορα, το λογοτυπο της εταιριας. (ναι, υπαρχουν και τετοιοι ελληνες αντιπροσωποι)
Αν καποιος θελει του λεω τα υπολοιπα με ΠΜ, αν και δεν εχει σημασια τωρα πια....
καλά απο τέτοια...
και το tweeter έχει πχ. 15 ευρώ ενώ το ηχείο κόστιζε πχ. 1500 ευρώ.
Το τι αγοράζει ο κόσμος πραγματικά δεν περιγράφετε...