AUDIO SPECTRUM HERMES

sorry στο λέω ευγενικά
σου πιάσανε το πωπό
φιλε μου δεν μπορω παρα να συμφωνησω μαζι σου.
ετσι για πληροφορηση το 8" excel μαγνησιου κανει γυρω στα 160-170 ευρω η παραδειγμα το 8" για το 802 matrix κανει περιπου 150 ευρω απο ελλαντα.
τωρα το φιλικη τιμη που βρεθηκε αναρωτιεμαι, αχ!!!:idea:

Επειδη δεν θελω να εκθεσω την AS η τιμη που εγραψα ηταν αυτη που υπόθηκε αρχικά & οχι αυτη που πληρωσα.Αυτη που μου ζητησαν ηταν 240euro & αυτη που πληρωσα ηταν 190euro.
Τώρα γιατι να μου πουν οτι παει τόσο ειλικρινα δεν ξέρω, μαλλον με τα εργασιακα.
Αλλα σου λενε αλλα σου ζητουν & αλλα πληρωνεις. :damnyou:

Οπως βλεπεις & στην φώτο ποιο ειναι τ ηχείο μου θα σου πω οτι χρειαστηκε να
αλλαξω το 8" γούφερ γιατι αποκολληθηκε ο κωνος απο το phase plug μετα απο
ψηλη σταθμη του ενισχυτη σε κομματια με εντονο μπασο.Η τιμη του ηταν στα 270 ευρώ & φιλική μαλιστα.

προφανως, εννοεις αποκολληθηκε το phase plug απ τον κωνο.
Λογικο μου φαινεται, καθως αν μιλαμε για το ιδιο γουφερ μ αυτο του Ζαναντου, τα pp ειναι "σφηνωτα". Δηλαδη ξεκολλαει, το περνεις το ξαναχωνεις στη θεση του και ολα οκ.

Τωρα βεβαια πως ειναι δυνατον να θεωρουνται "σοβαρα" μεγαφωνα (και ηχεια) αυτα που με το πρωτο ζορι ξερνανε τα pp, ενας θεος (του χαιεντ:grinning-smiley-043) ξερει..

Toν τελευταίο Ερμή τον έχει τέστ το τρέχων hi fidelity και απο οτι λένε είναι ενα ηχείο αναφοράς σε όλους τους τομείς.

Τώρα αν φεύγουν τα phase plug με "'έντονο" πρόγραμμα.......προκόψαμε.

Πάντως όπως είχε αναφέρει και ο dipie και τον παρεξήγησα γιατί δεν κατάλαβα τα χρήματα που ζητάει η AS είναι υπερβολικά σε σχέση με το κόστος των μονάδων.

Δυστυχώς υπάρχουν και άλλα ακριβά ηχεία με χειρότερες μονάδες απο τα AS.

Δεν είναι και του πεταματού τα seas.

Είναι τίμια μεγάφωνα.

φιλε μου δεν μπορω παρα να συμφωνησω μαζι σου.
ετσι για πληροφορηση το 8" excel μαγνησιου κανει γυρω στα 160-170 ευρω η παραδειγμα το 8" για το 802 matrix κανει περιπου 150 ευρω απο ελλαντα.
τωρα το φιλικη τιμη που βρεθηκε αναρωτιεμαι, αχ!!!:idea:

Στην προηγουμενη απαντηση μου φυσικα και δεν ηξερα για τα woofer της seas & παρασηρώμενος απο την δικια σου απαντηση όπως & του DIPIE & nbullamatsis πέρασα απο την ΑS για εξακριβωση διοτι απο το ιντερνετ βρηκα τα ιδια πραγματα.Να σας ενημερωσω οτι οι μοναδες τις seas που φορανε τα Audio Spectrum δεν εχουν καμμια σχεση με αυτες του εμποριου οπου πουλάει ο καθενας διοτι ειναι ειδικη παραγγελια πολυ πιο αναβαθμισμενες οπου δεν μπορω να μπω σε λεπτομεριες, παντος ευχαριστω θερμα τον κύριο Πετροπουλο οπου είχε ολη τη καλη διαθεση να μου δειξει απο κοντα ολες του τις μοναδες & τις διαφορες με τις απλες.
Με αλλα λογια εγω εκτιθηκα αλλα ηταν ο μονος τροπος για να μαθω & να μαθετε και εσεις οτι τα ηχεια αυτα δεν ειναι τοσο απλα οσο φαινονται.

Re: Απάντηση: AUDIO SPECTRUM HERMES

Toν τελευταίο Ερμή τον έχει τέστ το τρέχων hi fidelity και απο οτι λένε είναι ενα ηχείο αναφοράς σε όλους τους τομείς.

Τώρα αν φεύγουν τα phase plug με "'έντονο" πρόγραμμα.......προκόψαμε.

Οποιος εχει ακουσει τον Ερμή εχει καταλαβει τη ηχειο ειναι δεν θελω να περασω σε χαρακτηρισμους.
Οσο για την βλαβη σε ενα μεγαλο ποσοστο ευθυνομαι εγω και οχι το ηχειο, διοτι δεν ειναι και το καλυτερο να εχεις τερμα τον προενισχητη με εναν τελικο οπου βγαζει 350+ watt σε 4ohm. οσοι εχουν PARASOUND HALO Τελικους καταλαβαίνουν. :BDGBDGB53:
Oσο για το ποσο φταιει το Woofer θα σου πω οτι το Prestige 8" η SEAS το βγαζει με κωνο & οχι με phase plug οποτε επειδη ειναι ειδικη παραγγελια δημιουργηθηκε αυτο το προβλημα το οποιο ειναι μεμονομενο, διοτι εχει ειδικες ενισχυσεις στο κεντρο απο αλλο υλικο οπως και αλλα υλικα στην αναρτηση και στον μαγνητη οπου δεν μπορω να αναφερθω (γι'αυτο και ειναι τοσο τσουχτερη η τιμη του).

Απάντηση: Re: Απάντηση: AUDIO SPECTRUM HERMES

Οποιος εχει ακουσει τον Ερμή εχει καταλαβει τη ηχειο ειναι δεν θελω να περασω σε χαρακτηρισμους.

Οποιος ΔΕΝ έχει παρωπίδες (στα αυτιά!!!) μπορεί εύκολα να συνειδητοποιήσει ότι ο σημερινός Ερμής είναι ένα από τα καλύτερα ηχεία ανεξαρτήτως τιμής! :em04special_8:
Οι υπόλοιποι μπορούν άνετα να χρυσοπληρώνουν υποδεέστερα ηχεία με 3πλάσια και 4πλάσια τιμή αλλά να έχουν την ικανοποίηση ότι είναι εγγλέζικα! (ή μήπως κινέζικα?)

Προσωπικά ο ήχος της AS στην εκθεση μου φάνηκε αδιάφορος...Εντελώς. Uninvolving, που λένε και οι εγγλέζοι. Σε αντίθεση με "αγγλικά" περίπτερα, ορισμένα εκ των οποίων έπαιζαν με setup κόστους κάτω του μισού απο αυτό της AS.

Γιατί το λές αυτό;

Ξέρεις πολλούς που θα μπορούσαν να πάρουν ελληνικό ηχείο υψηλής απόδοσης σε καλή τιμή και το σνόμπαραν;Για ποιό λόγο;Γιατί κανείς δεν λέει κακή κουβέντα για την άλλη μεγάλη ελληνική εταιρεία ηχείων;

Μήπως εσύ είσαι "κολλημένος" και με περιορισμένες ουσιαστικές και σοβαρές ακροάσεις;
´
Προσωπικά είχα AS γι' αρκετά χρόνια,όταν ήμουν νεαρός και φρέσκος στο χόμπυ.Τότε βέβαια ήταν κι άλλη η σχέση απόδοσης-κόστους.Μικρότερος κι ο ανταγωνισμός.Οχι πιά.

Last edited:
Γιατί το λές αυτό;

Ξέρεις πολλούς που θα μπορούσαν να πάρουν ελληνικό ηχείο υψηλής απόδοσης σε καλή τιμή και το σνόμπαραν;Για ποιό λόγο;Γιατί κανείς δεν λέει κακή κουβέντα για την άλλη μεγάλη ελληνική εταιρεία ηχείων;

Ποιά είναι η άλλη μεγάλη ελληνική εταιρία ηχείων;

Για την ακρίβεια είναι δύο.

Η γνωστή Roister κι η Crystal(πουλάει τρελλά έξω ιδαίτερα σε σειρές home theater κι έχει πάρει κι αρκετές πρόσφατες διακρίσεις).

Προσωπικά ο ήχος της AS στην εκθεση μου φάνηκε αδιάφορος...Εντελώς. Uninvolving, που λένε και οι εγγλέζοι. Σε αντίθεση με "αγγλικά" περίπτερα, ορισμένα εκ των οποίων έπαιζαν με setup κόστους κάτω του μισού απο αυτό της AS.

Στην έκθεση ημουν και 'γω και τα ακούσα ολα, παντος μην μου πεις οτι με τα εγγλεζικα ησουν απολυτως ικανοποιημενος (ασχετως με το τη παιζανε) ή οτι δεν συγκρίνονται με τον Ερμή για τον απλο λογο οτι ενα ηχειο κάπου θα παίζει καλύτερα απο κάποιο άλλο σε κάποιο τομέα & καποιο χειρότερα.
Το ίδιο συμβαίνει & με τον Έρμη οπου τα ξέρω πολύ καλα τα ελλατωματα του αλλα και τα προταιρηματα του.

Για την ακρίβεια είναι δύο.

Η γνωστή Roister κι η Crystal(πουλάει τρελλά έξω ιδαίτερα σε σειρές home theater κι έχει πάρει κι αρκετές πρόσφατες διακρίσεις).

Αυτα είναι!!! :BDGBGDB55: ΛΑΛΟΥΝ & :guitarist: ΧΩΡΕΥΕΙ!!!

ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ...

Μιά ερώτηση και προσπάθησε ν' απαντήσεις ειλικρινά,"ξεχνόντας" ότι τα έχεις πλέον αγοράσει...

Βάλε ένα καλό δισκάκι απο ζωντανή ηχογράφηση,με κάποια κομμάτια που έχεις ακούσει ζωντανά.Πόσο κοντά στο πραγματικό είναι αυτό που ακούς;
(βέβαια ακούς όλο το σύστημα σου,αλλά υποθέτω μπορείς να ξεχωρίσεις τι κάνουν τα ηχεία σου).

Last edited:

Μιά ερώτηση και προσπάθησε ν' απαντήσεις ειλικρινά,"ξεχνόντας" ότι τα έχεις πλέον αγοράσει;

Βάλε ένα καλό δισκάκι απο ζωντανή ηχογράφηση,με κάποια κομμάτια που έχεις ακούσει ζωντανά.Πόσο κοντά στο πραγματικό είναι αυτό που ακούς;
(βέβαια ακούς όλο το σύστημα σου,αλλά υποθέτω μπορείς να ξεχωρίσεις τι κάνουν τα ηχεία σου).

Το καταλαβαίνεις πόσο αστοχή ειναι η ερωτηση σου, διοτι αυτο ισχυει για ολα τα συστηματα του κόσμου ή μηπως θέλεις να σου πω οτι η ζωντανη μουσικη δεν συγκρίνεται με το πιο τέλειο συστημα του κόσμου το οποίο & ισχύει.
Παντος να ξέρεις οτι ξέρω πολύ καλλα τα ελαττωματα του ηχειου μου οπως προείπα τα οποια ειναι πολυ λιγότερα απο κάποια άλλα ή για αυτα που προσφέρουν.

Εγώ ξέρω,αλλά ξέρω επίσης,πόσο καλά μπορεί να την μιμηθεί ένα καλό -όχι απαραίτητα,πανάκριβο-σύστημα...

Κάποια στιγμή,όταν δροσίσει κι επιστρέψω απο διακοπές,θα σε καλέσω ν' ακούσεις τι εννοώ,μπάς και βρούμε το...κορμί-bye-.

Εγώ ξέρω,αλλά ξέρω επίσης,πόσο καλά μπορεί να την μιμηθεί ένα καλό -όχι απαραίτητα,πανάκριβο-σύστημα...

Κάποια στιγμή,όταν δροσίσει κι επιστρέψω απο διακοπές,θα σε καλέσω ν' ακούσεις τι εννοώ,μπάς και βρούμε το...κορμί-bye-.

Θα βοηθουσε πολυ να επαιρνα μια ιδεα για το συστημα σου αν το είχες αναρτησει στο προφιλ σου οπως εχω κανει εχώ.
Ελπιζω να εχεις Dedicated room όπως εγω γιατι εχεις ήδη φαει γκολ απο τα αποδυτηρια. :operator:
Αντε και καλές βουτιές!!!

Στην έκθεση ημουν και 'γω και τα ακούσα ολα, παντος μην μου πεις οτι με τα εγγλεζικα ησουν απολυτως ικανοποιημενος (ασχετως με το τη παιζανε) ή οτι δεν συγκρίνονται με τον Ερμή για τον απλο λογο οτι ενα ηχειο κάπου θα παίζει καλύτερα απο κάποιο άλλο σε κάποιο τομέα & καποιο χειρότερα.
Το ίδιο συμβαίνει & με τον Έρμη οπου τα ξέρω πολύ καλα τα ελλατωματα του αλλα και τα προταιρηματα του.

Μίλησα συγκρίνοντας το σύστημα του Ερμή με δυο αγγλικά που μου άρεσαν στην έκθεση. Απο κανένα δεν ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος. Επιμένω ομως οτι στα δικά μου αυτιά ο Ερμής ήταν αδιάφορο άκουσμα...Εντελώς.

Προσωπικά θα ήθελα να ακούσω ένα ηχείο με τις μεσαίες του Ορφέα και το χαμηλό του Ερμή αλλά στη μισή τιμή τους για να πω ότι αυτό το ηχείο χτυπάει στα ίσα υλοποιήσεις του εξωτερικού...
Αλλά όπως έχω ξαναπεί αυτό είναι απλά αδύνατο...