AUDIO SPECTRUM HERMES

Μίλησα συγκρίνοντας το σύστημα του Ερμή με δυο αγγλικά που μου άρεσαν στην έκθεση. Απο κανένα δεν ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος. Επιμένω ομως οτι στα δικά μου αυτιά ο Ερμής ήταν αδιάφορο άκουσμα...Εντελώς.

Ενταξει αυτο το καταλαβαμε δεν χρειάζεται να επαναλαμβανεσαι.
Μονο να μας πεις με πιο ηχειο εισαι ικανοποιημενος σε αυτην την κατηγορία.

Απόλυτα, κανένα δεν με ικανοποιεί. Τα SCM40 της ATC, αρκετά.

Απόλυτα και εγω μαζι σου, αυτο ελειπε αλλωστε.
Οσο για το ATC σιγουρα ειναι ενα πιο μονιτορ ηχειο αυτο ομως δεν το κανει & καλύτερο οπως επισης και οι οποιες διαφορες σε μπασα & πριμα αυτα για μενα ειναι καθαρα θεμα γούστου του καθενος.
Αλλα δεν μπορεις να λες αδιαφορο ενα ηχειο το οποιο αναπλάθει σωστα τα μουσικα οργανα τις φωνες την σκηνικη παρουσια ειναι σωστα ζηγισμενο σε ολες τις συχνοτητες επειδη ολα αυτα τα κανει με εναν πιο ηπιο τροπο οπου δεν σε τραβαει απο τα μαλλια ουτε προσπαθει να σε παρασηρει σε ακροτητες.
Και κατι τελευταιο οσον αφορα στην εκθεση να ξερεις οτι το ηχειο αδικοταν πολυ απο τον χαοτικο χωρο τα λαθος υλικα στους τοιχους τα οποια ηταν βεβαια αναγκαστηκα για διαχωριστηκα με αποτελεσμα να μην εχεις σωστη στερεοφωνικη εικόνα ουτε σωστα μπασα, αν και παιζανε με τους JC1 ακουγωνταν σχεδον αδιαφορα -bye- σε σχεση με τους δικους μου (υποψην εχω το ιδιο set up με αυτο που ακουγοταν στην εκθεση μονο που αντι για JC1 εχω Α21 στο 1/4 τις τιμης τους).

Φίλε Νίκο, δικαίωμά σου να σου αρέσει το ηχείο σου και ν' αγαπάς τον ήχο του. Αυτό δεν ψάχνουμε όλοι άλλωστε; Αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει ν'αρέσει και στους άλλους οπωσδήποτε.

επισης και οι οποιες διαφορες σε μπασα & πριμα αυτα για μενα ειναι καθαρα θεμα γούστου του καθενος.
Ακριβώς γι αυτό τον λόγο μπορεί ενα ηχείο να με εντυπωσιάζει, κι ένα αλλο να μ'αφηνει αδιάφορο. Όπως κι εσένα φυσικά. Δεν αντιλέγω οτι μπορεί να εφταιγε και ο χώρος, αλλα έγραψα ξεκάθαρα οτι η εντύπωση προέρχεται απο την έκθεση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αλλα δεν μπορεις να λες αδιαφορο ενα ηχειο το οποιο αναπλάθει σωστα τα μουσικα οργανα τις φωνες την σκηνικη παρουσια ειναι σωστα ζηγισμενο σε ολες τις συχνοτητες...

Αδιάφορο προφανώς εννοεί (όπως και εγώ άλλωστε) ένα ηχείο το οποίο δεν έχει να προσφέρει κάτι το πολύ καλό για την κατηγορία τιμής του.
Έτσι στην έκθεση είδαμε ηχεία που για τον όγκο τους και την τιμή τους είχαν πάρα πολύ καλά μπάσα, άλλα που είχαν πολύ καλή στερεοφωνική εικόνα, άλλα που είχαν απίστευτες φωνές κλπ...
Για εμένα τα AS π.χ. δεν είχαν κάτι που θα με τραβούσαν να τα αγοράσω σε σχέση π.χ. με ένα sonus faber ή ένα ATC.

ολα αυτα τα κανει με εναν πιο ηπιο τροπο οπου δεν σε τραβαει απο τα μαλλια ουτε προσπαθει να σε παρασηρει σε ακροτητες.

Τώρα δεν ξέρω τι φταίει... Αυτός ο ήπιος τρόπος των AS ή ότι εγώ δεν έχω μαλλιά για να φοβηθώ από που θα με πιάσουν; Πάντως προτιμώ τα ATC... :flipout:

Και κατι τελευταιο οσον αφορα στην εκθεση να ξερεις οτι το ηχειο αδικοταν πολυ απο τον χαοτικο χωρο τα λαθος υλικα στους τοιχους τα οποια ηταν βεβαια αναγκαστηκα για διαχωριστηκα με αποτελεσμα να μην εχεις σωστη στερεοφωνικη εικόνα ουτε σωστα μπασα,

Όλα τα συστήματα έπαιζαν σε ίδιους χώρους εκτός από τα μεγάλα σαλόνια που τα είχαν λίγοι... Οπότε η σύγκριση έγινε πρακτικά στον ίδιο χώρο. -bye-

Προσωπικά θα ήθελα να ακούσω ένα ηχείο με τις μεσαίες του Ορφέα και το χαμηλό του Ερμή αλλά στη μισή τιμή τους για να πω ότι αυτό το ηχείο χτυπάει στα ίσα υλοποιήσεις του εξωτερικού...
Αλλά όπως έχω ξαναπεί αυτό είναι απλά αδύνατο...

πάλι το δικό σου περιγράφεις?
:flipout:

Ο καθένας μας ακούει διαφορετικά γι´αυτό και ο καθένας έχει διαφορετικές προτιμήσεις και στα ηχεία .Πολλά ηχεία με πολύ ποιο φτηνά μεγάφωνα έχουν καλύτερο ακουστικό αποτέλεσμα από άλλα με πανάκριβα .Τώρα όσο για τους ερμήδες είναι ένα πάρα πολύ καλό ηχείο με πολύ καλή τιμή σχετικά εύκολο δεν θέλει ιδιαίτερα συνωδά παίζει όλα τα είδη μουσικής όπου και αυτό είναι το ζητούμενο . Δεν είναι τυχαίο το ότι το χρησιμοποιούν σαν ηχείο αναφοράς . Τώρα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα

Αdvance, Parasound, Ερμήδες.

Μάλιστα.

Καλές ακροάσεις και καλορίζικα.

Υ.Γ. Χωρίς να μιλώ για τον φίλο εννοείται, κάποια ηχητικά συστήματα μπορεί να σε κάνουν πολύ κοινωνικό άνθρωπο.:grandpa:

Re: Απάντηση: AUDIO SPECTRUM HERMES

Αυτα είναι!!! :BDGBGDB55: ΛΑΛΟΥΝ & :guitarist: ΧΩΡΕΥΕΙ!!!

ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ...

Συγνωμη για την παρατηρηση, αλλα να πριν αρχισεις να κανεις "υψηλη κριτικη" για ηχεια και να ειρωνευεσαι διαχειριστες, καλα θα κανεις να πας να μαθεις τι ειναι ο κωνος και τι το phase plug.

Οσο για τη Roister / ασχετως αν μας αρεσουν τα ηχεια της / :
http://www.aes.org/e-lib/browse.cfm?elib=7309
Αν μη τι αλλο, respect ...

Συγνωμη για την παρατηρηση, αλλα να πριν αρχισεις να κανεις "υψηλη κριτικη" για ηχεια και να ειρωνευεσαι διαχειριστες, καλα θα κανεις να πας να μαθεις τι ειναι ο κωνος και τι το phase plug.
Το τη εγραψα λαθος το ξέρω πολυ καλα οπως επισης το καταλαβαινει & ο οπιοσδηποτε. Τωρα οσο για την ειρωνια πρους τους ανωτέρως σου εσενα τη σε κώφτει?

Ήρεμα παιδιά....
Φίλε Nίκο, η ειρωνεία δεν ειναι κι ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας... Ειδικά απέναντι στους διαχειριστές.

Το τη εγραψα λαθος το ξέρω πολυ καλα οπως επισης το καταλαβαινει & ο οπιοσδηποτε. Τωρα οσο για την ειρωνια πρους τους ανωτέρως σου εσενα τη σε κώφτει?

Ελα, βρε συ δεν με "κώφτει" η ειρωνια προς τους "ανωτέρως" μου :grinning-smiley-043

Ήρεμα παιδιά....
Φίλε Nίκο, η ειρωνεία δεν ειναι κι ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας... Ειδικά απέναντι στους διαχειριστές.

Δεν καταλαβαινω αν εκανα ενα αστειο γιατι το είδε σαν ειρωνία & γιατι με το ετσι και καλα να πρεπει να επεμβει ο ιδιος πανω στο θεμα.
Καταλαβαινεις τη δειχνει αυτο πιστευω?

Εγώ δεν καταλαβαίνω τι δείχνει … αλλά να κάνω μια πρόταση/ σύσταση ως ανορθόγραφος που είμαι…
Βαλε ορθογραφικό έλεγχο !

(όχι ότι δε περνάνε μαργαριτάρια από τον έλεγχο … αλλά κάτι καλύτερο γίνεται)

Ο ερμής δεν φορά ακριβώς τα ιδια μεγάφωνα με το Zanadu, του Zanadu ειναι καλυτερα.

Ο Απόλλωνας αν θυμόσαστε φοραγε του Zanadu ενα 8'' που τελικά δεν βγηκε παραγωγη.

Δεν ειπε κανεις οτι φορά μεγάφωνα παραγωγής της seas, αλλά οι διαφορες ειναι ελάχιστες και δεν εχουν να κανουν τοσο πολύ με υλικά και χαιτεκ.
Και σκέψου κάτι απλό, αν το κοστος του customize μεγάφωνου του ανέβαινε....θα αγοραζε excel σειρα που παιζει καλύτερα βρεξει, χιονισει από τις καστομιες και εχεις και πιο εμπορικό προϊον.

Αλλα φιλε Νικο τα 270 γινανε 240 και τα 240 170....

κατι τετοια λεγαμε στο σπαπσι (παπασπυρου) πιτσιρικάδες με μηχανακια....
τοτε αναβα τσιγάρο με τις σπίθες του μαρσπιε στον ιπποδρομο

και δεν ειπε κανεις οτι ο ερμης δεν παιζει μουσική

Απλά το ΑS ειναι πλέον πιο ακριβά και τα του εξωτερικού πιο φθηνα σε σχεση παντα με το παρελθον.

Η Roister παλια εβγαζε και ακριβα και καλά ηχεία το dipole 6 τα θυμοσαστε 450.000δρχ το 90 οταν το σημερινό χιλιαρικο ηταν 100.000δρχ.
οχι οτι μου αρεσε...
αλλα τοτε τα αντιστοιχα roister παιζανε πιο μουσικά από τα AS στη χαμηλή κατηγορια τιμής.

τα crystal δεν μου αρεσουν

Υπαρχουν ακόμα τα AudioTechologies, Silver note, Analysis, mythos, τα δικά μου και προσεχώς μαθαινω οτι ερχετε και αλλος ενας με αρκετα καλη σειρα και ποιοτητα.
ολα τα παραπάνω ειναι πολύ καλά ηχεία ανώτερα κατα πολύ απο αυτα που αναφερατε

sorry λιγα στοιχεια βιογραφικου

εχω τωρα
S-37, TLS40, Axxia, Estia V2 και Zanadu στο ξαδελφο (δεν χωρανε ολα σπιτι)

ειχα ακόμα εστω και για ακρόαση καιρο
Αrtemis V2, Eρμη V2, Parasound

Τον Πετροπουλο τον γνωρίζω από τα μεσα του 90 και πραγματικά προκειτε κατα τη γνωμη μου για ιδιοφυια, ασχετα αν οι ιδιοφυιες εχουν και τα ελαττώματα τους.
Του εχω απεριόριστη εκτιμηση.
Αλλά πιτευω οτι καποια στιγμή πρεπει μετά το πτυχίο να κάνεις και ενα μεταπτυχιακό....
αν αρκήσε σε ενα πτυχίο τοτε απόλασε τη μουσικούλα σου με τα Spectum