AUDIO SPECTRUM HERMES

Δεν ξέρω πόσα μπορείς να διαθέσεις ,αλλά θα σου πρότεινα ν' ακούσεις και κάποια άλλα εναλλακτικά ηχεία.

ATC SCM 50 ANIV
XAVIAN N360
ASCENDO C8
PROAC D28-38
AUDIO SPECTRUM AIOLOS(νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει η ΑS)
AUDIO PHYSIC SCORPIO(τώρα σε έκδοση ΜΚ ΙΙ).
SONUS FABER CREMONA M

Εχουν διαφορετικό χαρακτήρα μεταξύ τους,αλλά ανάμεσά τους σίγουρα θα βρείς κάτι που θα σε καλύπτει.

Re: Απάντηση: AUDIO SPECTRUM HERMES

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε, σκέφτομαι όμως ότι ίσως είναι καλύτερα να κρατήσω αυτά που έχω και να προχωρήσω σε ένα γενικότερο φρεσκάρισμα.
Πιστεύω ότι θα έχω πολύ καλύτερα αποτελέσματα από το επενδύσω αρκετά χρήματα (5.000 - 6.000) για την αγορά καινούργιου ηχείου.
Δε λέω καλός ο HERMES της Audio Spectrum (περίπου 5.000),αλλά συνιπολογίζοντας την αλυσίδα του όλου ηχητικού συστήματος φρόνιμο και λογικό είναι με λιγότερο από 1.000 ευρώ να τοποθετήσω καινούργια εσωτερικά ηχομονωτικά καινούργια εσωτερικά καλώδια crossover, πυκνωτές, μπόρνες, και όσο για τα μεγάφωνα ψάχνομαι ακόμα να δώ αν υπάρχει δυνατότητα για επαναμαγνητισμό των μεγαφώνων.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε, σκέφτομαι όμως ότι ίσως είναι καλύτερα να κρατήσω αυτά που έχω και να προχωρήσω σε ένα γενικότερο φρεσκάρισμα.
Πιστεύω ότι θα έχω πολύ καλύτερα αποτελέσματα από το επενδύσω αρκετά χρήματα (5.000 - 6.000) για την αγορά καινούργιου ηχείου.
Δε λέω καλός ο HERMES της Audio Spectrum (περίπου 5.000),αλλά συνιπολογίζοντας την αλυσίδα του όλου ηχητικού συστήματος φρόνιμο και λογικό είναι με λιγότερο από 1.000 ευρώ να τοποθετήσω καινούργια εσωτερικά ηχομονωτικά καινούργια εσωτερικά καλώδια crossover, πυκνωτές, μπόρνες, και όσο για τα μεγάφωνα ψάχνομαι ακόμα να δώ αν υπάρχει δυνατότητα για επαναμαγνητισμό των μεγαφώνων.
Δέν νομίζω ότι θα κάνεις κάτι με αυτό τον τρόπο θα χάσεις και τα χρήματά σου,άρχισε με την αλλαγή των ηχείων σου,προσπάθησε να ακούσεις καινούργια ηχεία,τα μπαλώματα είναι μόνον για περίπτωση που δεν υπάρχει χρήμα,εάν ισχύει καλώς εάν όμως όχι μήν καθηστερείς!

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Παρ΄όλη την αναβάθμιση που σκέφτεσαι είναι λιγάκι δύσκολο να

πετύχεις ένα αισθητά καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση μ΄αυτό που έχεις τώρα.

αφου εχεις καλα συνοδα δεν υπαρχει λογος να τους κανεις αλλαγες, εκτος απο καποιους πυκνωτες που ισως να χρειαζονται αλλαγη λογω της μεγαλης χρησης και ωρας που λογικα χρησιμοποιησες τον ενισχυτη, τωρα μπορνες και εσωτερικη ανακαλωδιωση ισως να μην προσφερει τπτ και αν θα ειναι πολυ μικρη η διαφορα πιστευω. ακουσε ηχεια και προσπαθα να βρεις και καποια για ακροαση στο σπιτι σου

Last edited:
Δεν ξέρω πόσα μπορείς να διαθέσεις ,αλλά θα σου πρότεινα ν' ακούσεις και κάποια άλλα εναλλακτικά ηχεία.

ATC SCM 50 ANIV
XAVIAN N360
ASCENDO C8
PROAC D28-38
AUDIO SPECTRUM AIOLOS(νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει η ΑS)AUDIO PHYSIC SCORPIO(τώρα σε έκδοση ΜΚ ΙΙ).
SONUS FABER CREMONA M

Εχουν διαφορετικό χαρακτήρα μεταξύ τους,αλλά ανάμεσά τους σίγουρα θα βρείς κάτι που θα σε καλύπτει.

Λατρεμένο ηχείο, που αποχωρήστηκα με λύπη, μετά απο μακχροχρόνια συμβίωση μαζί του.

Θα ήθελα την άποψη σας σχετικά με το διαχρονικό ηχείο της Audio Spectrum HERMES, δηλαδή πως ακούγεται στο χώρο, πόσο ευαίσθητο είναι και με ποια άλλα ηχεία συγκρίνεται.

High Fidelity τεύχος #22 Μάιος-Ιούνιος 2009 δοκιμάζει στην σελίδα 71 τον τελευταίο Ερμή της Audio Spectrum και καταλήγει σε αυτό που λέω εδώ και χρόνια: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ άλλο ηχείο που να μπορεί να συγκριθεί με τον Ερμή!

Αψογο από κάθε άποψη! Τέλεια στερεοφωνική εικόνα σε όποιο σημείο του δωματίου και αν κάθονταν οι ακροατές. Ατελείωτο, ελεγχόμενο και ταχύτατο χαμηλό. Πολύ εύκολο φορτίο, παρόλα τα 4 crossovers του δεν παρουσιάζει μιγαδικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα να μην ζορίζει τους ενισχυτές και να μπορούν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Ακόμα και μεσαίας ισχύος λαμπάτοι ενισχυτές. Καμμία απολύτως προτίμηση σε μουσικό περιεχόμενο, παίζει τα ΠΑΝΤΑ άψογα από συμφωνική μουσική μέχρι jazz, rock και electronica σε εξαιρετικά υψηλές εντάσεις. Με λίγα λόγια πάτησε κάτω χαλαρά το δύστυχο το B&W 802N

Μπορώ να επιβεβαιώσω όλα τα παραπάνω γιατί το έχω ακούσει εκτενώς και με έχει αφήσει άφωνο. Το είχα γράψει και πέρσι και πρόπερσι μετά τις Εκθέσεις.

Καλά ο ΗΧΟΣ το έχει πάρει εργολαβία με τα AS...
Το HF μάλλον ακολουθεί κατά πόδας.

Κάποια στιγμή πρέπει να "αποφασίσουμε".Είναι αντικειμενικά τα τέστ τους(συνηθέστατα οι περισσότεροι τα σχολιάζουν αρνητικά) ή θα τα χρησιμοποιούμε κατά περίπτωση;

Last edited:
Οι μοναδες του Ερμη προερχοναι απο την οικονομική σειρα της seas, οχι οτι ειναι κακη, αλλά δεν μπορει να συγκριθει με την ακριβότερη σειρα ουτε με τις μεσαιες και πάνω σειρες των καλων κατασκευστων μεγαφωνων.
Για το κροσοβερ δεν με απασχολει γιατι αυτη τη κατηγορια λιγα πάσχουν.

Ο Ερμης πιστευω οτι ειναι ενα καλο ηχειο που παιζει μεν με ολους τους ενισχυτες αλλα οτι καλυτερο βαζεις, κατι αρκετα καλυτερο ακούς.
Θελει αποστασεις απο τοιχους και εχει γενικά απαιτησεις απο συνοδα.
Παιζει ολες τις μουσικές αλλα περισσότερο εχω ευχαριστηθει live rock και Ριτα Σακελαρίου.

Για τα περιοδικά να βλέπετε κατι απλό, ποσες διαφημισεις εχει μια εταιρία στις σελίδες τους.
Σε ολους τους χωρους εδω Ελλαδα το ιδιο γινεται και στον δικό μας με τα φορτηγα
''βαλε διαφημιση να γραψω, να πουλησεις''

Tα τεστ δεν ειναι αντικειμενικα, παιζουν ρολο η αποψη του κριτικου,προσωπικες σχεσεις και φυσικα οι εμπορικες σχεσεις

Συμφωνω με τον nbullamatsis, ο πετροπουλος ειναι μαστορας στην κατασκευη των ηχειων και αν ειχε και καποια καλη εταιρια για υποστηριξη θα πηγαινε καλα αναξαρτητα των κακων εποχων ,τωρα οσο για την προωθηση των προιοντων αφου και οι γερμανοι εχουν πειστει για τους αλλους τροπους περιττο ειναι να εχουμε αμφιβολιες

Καλά, μιλάτε για Audio Spectrum στη high end; Δε σας βλέπω καθόλου καλά! Άλλωστε -πώς το είμαμε πει καλέ;- τα Audio Spectrum δεν είναι ηχεία με αφήγηση και φαντασία, τέλος πάντων κάπως έτσι... :p

Πέρα πάντως απο την πλάκα,είναι υπερπροβλημένα και υπερεκτιμημένα.Πρίν πολλά χρόνια ίσως να ήταν ιδιάιτερα,αλλά όχι πιά.

Στα χρήματά τους πλέον, "παίζουν" πολύ καλύτερα ηχεία και σαν κατασκευές και σαν ήχος(π.χ ATC SCM 50,Audio Physic Scorpio,σειρές απο Opera και Chario,Piega,Proac response,Focal.....)
Τα καλύτερά τους με την κορυφαία σειρά μονάδων της Seas π.χ Αιολος, κυκλοφορούν σε σχεδόν πανομοίοτυπες εκδόσεις απο πολλούς στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια με λιγότερα χρήματα(π.χ Τyler).

τελικα ειναι καλα ηχεια η οχι δεν εχω καταφερει να βγαλω συμπερασμα ειναι ευκολο φορτιο η οχι?αλλος τα λεει ετσι αλλος αλλιως.διαφημησεις της spectrum στα περιοδικα δεν εχω δει παντως αρα πως κολλαει οτι τα παiρνουν οι reviewers.ουτε καν site της προκοπης δεν εχουν οι ανθρωποι.εμενα προσωπικη μου αποψη ειναι οτι αν καναν ενα promotion της προκοπης και βγαιναν και στον ξενο τυπο πολλοι θα αλαζαν γνωμη, γιατι αν μη τι αλλο ειναι τιμια ηχεια και δεν ζητανε περιουσιες για ενα twiteraki kai ena wooferaki και ολιγον ντιζαινακι οπως αλλοι.-bye-

Γιατί δεν πάς ν' ακούσεις μόνος σου και να συγκρίνεις;

Ασε εμάς τι λέμε.

Ετσι κι αλλιώς ηχεία με τόσα χρήματα,θα ήταν μεγάλο λάθος να τα πάρεις επειδή το λένε άλλοι(πολύ περισσότερο περιοδικά).

Γιατί δεν πάς ν' ακούσεις μόνος σου και να συγκρίνεις;

Ασε εμάς τι λέμε.

Ετσι κι αλλιώς ηχεία με τόσα χρήματα,θα ήταν μεγάλο λάθος να τα πάρεις επειδή το λένε άλλοι(πολύ περισσότερο περιοδικά).

μα επειδη εχω σκαψει τις εκθεσεις και πραγματικα δεν εχω ακουσει κατι καλυτερο απο τον ορφεα μεχρι τα 3200 που ζηταει. δεν ξερω ισως ναμαι και κουφος απ τα βουνα cd που εχω ακουσει.το μονο που με χαλαει σε αυτον ειναι το μπαουλε σχημα του γιαυτο και δεν το εχω παρει ακομη.τοσο γεματη μουσικη σε αυτα τα λεφτα κανενα δεν σου δινει.υποκειμενικες αποψεις παντα λεω μπορει να ειμαι και κουφος οπως ειπα και δεν κανω αντιπαραθεση.:operator:

Ε εντάξει δεν γίνεται καμία αντιπαράθεση.Απόψεις λέμε-bye-

Απο εκεί και πέρα,είναι θέμα του πώς και τι ακούει ο καθένας.Αν σαν αναφορά τεθεί η ζωντανή μουσική κι υπάρχει σχετική εμπειρία,τότε υπάρχει και κοινό έδαφος συννενόησης.

Πολλοί νέοι ειδικά στο χόμπυ,δίνουν λάθος προτεραιότητες π.χ μπάσσο που ...σκοτώνει,άν και τις περισσότερες φορές θεωρούν αναφορά μπάσσου,το τι ακούν στα κλάμπ από ξεχαρβαλωμένα και κακόηχα συστήματα.

Ε εντάξει δεν γίνεται καμία αντιπαράθεση.Απόψεις λέμε-bye-

Απο εκεί και πέρα,είναι θέμα του πώς και τι ακούει ο καθένας.Αν σαν αναφορά τεθεί η ζωντανή μουσική κι υπάρχει σχετική εμπειρία,τότε υπάρχει και κοινό έδαφος συννενόησης.

Πολλοί νέοι ειδικά στο χόμπυ,δίνουν λάθος προτεραιότητες π.χ μπάσσο που ...σκοτώνει,άν και τις περισσότερες φορές θεωρούν αναφορά μπάσσου,το τι ακούν στα κλάμπ.

χμ μου εχεις κοψει λαθος κουστουμι αλλα δεν πειραζει ετσι συνηθως συμβαινει πισω απ τα πληκτρολογια.παντως πιστεψε με το οτι δεν γραφω πολυ δεν σημαινει οτι ειμαι νεος στο χομπυ και δεν διαβαζω τα παντα εδω μεσα και αλλου ,απλα ακουγα τα χιλιαδες cd μου την δεκαετια που μας περασε και επειδη γερασανε και τα μηχανακια μου μαζι με μενα ειπα να τα αναβαθμισω.παντως πρωτιστως ακουω μουσικη,τωρα αν υπαρχουν και καλα μηχανηματα μια χαρα ολα. γιατι απο οτι εχω ψιλοκαταλαβει μαλλον καποιοι ακουνε μηχανηματα με καμια πενηνταρια cd καλης ηχογραφησης και βινυλλια.δεν αναφερομαι σε σενα μιλαω γενικα.:grandpa:

Καλά ο ΗΧΟΣ το έχει πάρει εργολαβία με τα AS...
Το HF μάλλον ακολουθεί κατά πόδας.

Κάποια στιγμή πρέπει να "αποφασίσουμε".Είναι αντικειμενικά τα τέστ τους(συνηθέστατα οι περισσότεροι τα σχολιάζουν αρνητικά) ή θα τα χρησιμοποιούμε κατά περίπτωση;

A καλα απο εργολαβιες περιοδικων ...χρονια πολλα αυτη η ιστορια κραταει..:BDGBDGB53: