AUDIO SPECTRUM HERMES

Tyler acoustics.

Factory direct μέν αλλά έτσι μόνο για την σύγκριση.Αν οι "Αίολοι" πωλούνται 5500 χιλιάδες,αυτά πόσο έπρεπε να πωλούνται;30000;40000;50000;

ribbonma_lg.jpg

woodmere_11_wnlg.jpg

Last edited:
Εγραψα ήδη,ότι ο Τζωρτζάκης έχει αρκετά μοντέλα κοντά στην τιμή που θέλεις κι έτοιμες καμπίνες.

Εχω ακουσει τα HERMES σε φιλο που ειναι φανατικος με αυτα. Ο χωρος του ειναι 70 τ.μ. Μετα απο πολλες αλλαγες μηχανηματων κατεληξε σε δυο γεφυρωμενους Bryston 4BST που διναν 500 watt ο καθενας. Ο ηχος λοιπον ηταν ογκωδης πληρης χωρις να φαινεται να υστερει καπου. Ακουσαμε ροκ και τζαζ χωρις να υπερτερει σε καποιο ειδος μουσικης. Παρολα αυτα ομως δεν μου εκανε κλικ ο ηχος... αυτο το κλικ που σε οδηγει να δωσεις 5000 ευρω για να αγορασεις ηχεια. Και η εμφανιση τους ηταν οχι η ενδεδειγμενη ( ειπαμε οτι δεν ειναι η εμφανιση ο σκοπος αλλα στα 5000 ευρω εχεις ολων των ειδων τις απαιτησεις).
Σε αυτα τα χρηματα τα Hyperion 938 ειναι απαιχτα. Επισης τα Focal Electra. Καλα λογια ακουγονται και για τα Monitor audio Platinum 300 (δεν ξερω τιμη αλλα καπου εκει θα ειναι).
Τα Artemis ειναι καλα ηχεια αλλα και παλι δεν θα ηταν η επιλογη μου σε αυτη την τιμη. Τα Aeolos δεν τα εχω ακουσει.
Αρα καλα ηχεια αλλα υπαρχουν αλλα καλυτερα σε ολες τις κατηγοριες των AS. Για Ελληνικη εταιρεια (που δεν μεσολαβει εισαγωγεας) , με φινιρισμα κατω του μετριου και χωρις κατι το ιδιαιτερο στον ηχο οι τιμες τους θα επρεπε να ηταν στο μισο. Τοτε θα ηταν ισχυροι παικτες στην αγορα ηχειων.

Να συμπληρωσω οτι τα ηχεια ειναι πολυ ευκολες και φθηνες κατασκευες και χωρις επενδυσεις (στην συντριπτικη πλειοψηφια) σε νεες τεχνολογιες. Οταν μιλαμε για ποσα της ταξης των 3-4-5-6 χιλιαδων ευρω οι απαιτησεις πρεπει να ειναι ΠΟΛΥ μεγαλες.

Να κατέβουμε στην Αρτεμις;

Συγκρίνετε με τα ομοειδούς τιμής π.χ ATC SCM 40,Proac studio 140,Audio physic spark 4.
(καλά στα περιοδικά δεν τα κάνουν αυτά,αλλά κάνετέ το εσείς).

Απάντηση: Re: AUDIO SPECTRUM HERMES

Να συμπληρωσω οτι τα ηχεια ειναι πολυ ευκολες και φθηνες κατασκευες και χωρις επενδυσεις (στην συντριπτικη πλειοψηφια) σε νεες τεχνολογιες. Οταν μιλαμε για ποσα της ταξης των 3-4-5-6 χιλιαδων ευρω οι απαιτησεις πρεπει να ειναι ΠΟΛΥ μεγαλες.

συμφωνουμε απολυτα

Μια που το έφερε η κουβέντα, αν δεν σας είναι κόπος, φτιάξτε μια πρόχειρη λίστα ηχείων στην κατηγορία αυτή, 5 με 6 χιλιάδες ευρώ. Ανεξαρτήτως μεγέθους καμπίνας. Το πράγμα έχει ενδιαφέρον...

Συγκρίνετε με τα ομοειδούς τιμής π.χ ATC SCM 40,Proac studio 140,Audio physic spark 4.

επισης συμφωνουμε.ιδιως για τα atc και τα proac.
για τα spark δεν ειμαι τοσο σιγουρος αλλα εκει που ειμαι μαζι σου ειναι για τα scorpio (ιδιως τα καινουρια) σε συγκριση με τον ερμη.

Re: Απάντηση: AUDIO SPECTRUM HERMES

Συμφωνω.

Συμφωνω. Τουλαχιστον για τα δυο πρωτα (δεν εχω ακουσει το τριτο).

Αudio physic scorpio II

Proac response D 28-38

ATC SCM 50

Focal electra 1027 be

Hyperion 938

Audio Monitor 200-300

Piega 50

Chario Ursa Major

Pioneer SX1

Verity(ο νέος αντικαταστάτης του Tamino,δεν θυμάμαι πως ονομάζεται).

Tannoy Glenair.

B&W 803S(νομίζω και το D)

KEF REF 203

QUAD 2905

MARTIN LOGAN VANTAGE

Kαι ξεχνάω κι άλλα πολλά τώρα...

Last edited:

Τα ATC SCM 40 ειναι για μενα τα ηχεια αναφορας μεχρι 3000 ευρω, ισως και παραπανω αλλα δεν ασχολουμαι τοσο ενεργα πια. Αν ειχα τα χρηματα που ζητανε δε θα εψαχνα ουτε θα εκανα ακροασεις.

Τα Proac τα θεωρω ακριβα, τοσο στην Ελλαδα οσο και εξω. Ηχητικα μου αρεσουν αλλα η τιμη τους οχι. Τα Audio physic (οσα εχω ακουσει) ποτε δε με τρελαναν.

Ενας φίλος εγραψε πριν ''ποσο καιρο ειχαμε να δουμε διαφημισεις της spectrum στα περιοδικά?''
Φιλε μου σε ολη τη δεκαετια του '90 ο Πετροπουλος ειχε διαφημιση...μη μιλησω για συγγενειες...
Δεν ειναι κακο, αληθεια ομως
Παραυτα υπάρχουν και αλλοι τροποι να κανεις προωθηση, αναφερθηκε και αυτο.
+ διαφημισεις πλέον κανουνε περισσότερο dealers....
Εχω σπίτι γυρω στα 9 AS
Το συμπερασμα μου ειναι οτι αρκουν να βγαλεις το σχολειο, οικονομικά ηχεια για την μουσικη που παιζουν σε ολες τις κατηγορίες που αναφερονται.
Το οτι το τεδε ηχειο παιζει καλύτερα απο τον Ερμή... ε και????
Τα περισσότερα παιζουν χειρότερα!
Αναλογα τις απαιτησεις και τα γουστα του καθενα μπορει να ειναι πρώτο ή τελευταίο

Αντικειμενικά παιζει μουσική, ειναι εργατης και θελει προσοχή σε τοποθετηση και συνοδα.
Δεν εχει το παραπάνω... συμφωνω, αν ειχε το παραπάνω καποιοι θα λέγανε οτι ωραιοποιει τα πραματα.

Φιλε μου συνέχισε να ακους μουσικούλα, αυτο εχει σημασία και βαλε υπολογιστη να εχεις οτι κομματι θέλεις χωρις κοπο και χρονο
Δεν υπάρχουν hiend μηχανηματα, μονο ανθρώποι...η γνωμη μου.

Μην αναφεροσαστε σε τιμες καταλόγου, εχεις 30% κατω στην AS
Οταν τον ειχα ρωτησει γιατι το κανει μου ειπε ''για να καταλάβουν την κατηγορια τιμής που αναφερεται το κάθε ενα''

Το Zanadu το εχει ακόμα για το καλυτερο του ηχείο, δεν μου απάντησε γιατι το σταμάτησε και σπάνια ειχε προβλημα, τα δικά μου παιζανε καθε μερα απο το 95 μέχρι το 06 και απο το 06 μεχρι σημερα στο ξαδελφο
Ο αιολος ειχε προβλήματα, με τον καινουργιο ειπε οτι τα ελυσε...δε ξέρω
Το θέμα ειναι οτι εχουν καει αρκετα mid.

Δε ξερω, αυτο το ηχείο ενω πιστευα οτι κατι εχει να μου πει, κατι ακουγα αλλά ποτε δεν μου το ειπε ολοκληρο.
Τα ειχε καποτε η ηχοεκφραση και με το Νικόλα ειχαμε αλλαξει ολους τους ενισχυτες του 3 ορόφου (μετραω τον ημιοροφο σαν ημιοροφο)
Τα ειχε και ενας φιλους που σιγα να μην επαιζε, εδω δεν επαιζε με θηρία θα επαιζε με τον Bryston, εχω και εναν με εναν Gamut 200, αυτος λέει οτι παιζουν, δεν ξερω δεν τα εχω ακουσει

Φιλε μου μια που σου αρεσει η μουσικουλα πηγαινε ακου και τα ATC40 που ειναι και ευκαιρία στην τιμή που δίνονται
ακου και τα Harberth ΗL5, sonus faber, Pioneer EX, εχουν παρόμοιο στυλ με τον Ερμη αλλά ειναι πολυ πιο μουσικά

Απάντηση: Re: Απάντηση: AUDIO SPECTRUM HERMES

Τα ATC SCM 40 ειναι για μενα τα ηχεια αναφορας μεχρι 3000 ευρω, ισως και παραπανω αλλα δεν ασχολουμαι τοσο ενεργα πια. Αν ειχα τα χρηματα που ζητανε δε θα εψαχνα ουτε θα εκανα ακροασεις.

Τα Proac τα θεωρω ακριβα, τοσο στην Ελλαδα οσο και εξω. Ηχητικα μου αρεσουν αλλα η τιμη τους οχι. Τα Audio physic (οσα εχω ακουσει) ποτε δε με τρελαναν.

Αν δεν κάνω λάθος τώρα τα εγγλέζικα έχουν κάτω απο 2000...

eeee
η Αρτεμις η τελευταία εχει 1600ε και μπορει να βρεις τη V2 στα 800ε
τα ΑΤC 2200e και αν ανεβει η λίρα....

Και κατι αντιστοιχα Focal βλέπουν τη πινακίδα της

Δεν μπορω να πώ τιποτα για τα ενεργα στουντιακά focal

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AUDIO SPECTRUM HERMES

Αν δεν κάνω λάθος τώρα τα εγγλέζικα έχουν κάτω απο 2000...

Δεν ειναι ολα τα Proac "Made in England"?

Τα ATC 40 ειναι στα 2200 μετρητοις αυτη τη στιγμη και δε βλεπω τη λιρα να πεφτει αλλα να ανεβαινει...

Ε μα κι εσύ...
Το καλο πράγμα μιά φορά(ή σχεδόν μια φορά:flipout:) το παίρνεις.

Ναί και τα Proac αγγλία φτιάχνονται.

Ε μα κι εσύ...
Το καλο πράγμα μιά φορά(ή σχεδόν μια φορά:flipout:) το παίρνεις.

Το πιστευω οτι τα 40ρια θα μπορουσαν να ειναι τα τελευταια ηχεια μου αφου και ηχητικα μου αρεσουν και κατασκευαστικα ειναι πολυ καλα. Το οτι δεν εχουν bass reflex ειναι για μενα μεγαλο πλεονεκτημα.

Το θεμα ειναι πως τα παιρνεις γιατι μετρητοις δεν...:o