τα arcos x φαινονται πολυ ενδιαφεροντα τα εχει ακουσει κανεις?την καμπινα εσυ την πας για βαψιμο?Μερικές εκατοντάδες ηχεία με seas excel drivers,σε χαμηλότερες(μέχρι πολύ χαμηλότερες) τιμές.Φτιάχνει κι ο δικός μας ο Μανώλης Τζωρτζάκης δαπέδου κάπου στα μισά χρήματα.
http://images.google.gr/images?hl=el&q=SPEAKERS WITH SEAS EXCEL DRIVERS&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
Ημουν σαφής.Δεν είναι τα καλύτερα όπως γράφτηκε και δεν είναι τα φθηνώτερα σε σχέση με αντίστοιχες κατασκευές (και) του εξωτερικού.
Τώρα άν κάποιοι τα θεωρούν λατρευτικά αντικείμενα δικαίωμά τους,αλλά δικαίωμα και των "άλλων" να μην το βλέπουν έτσι.
Όποτε χρειάστηκε να συγκρίνω τα spectrum με άλλα ηχεία ΚΑΙ με καλής ποιότητας μηχανήματα ως συνοδεία, ποτέ δε με απογοήτευσαν.
Σε άμεση σύγκριση με άλλα ηχεία, ίσως πολύ πιο «γνωστά» ως όνομα εταιρείας, θα γράψω ότι έπαιζαν εξίσου καλά.
Δεν τα υποτίμησα όμως σαν ηχεία, δεν τους «συμπεριφέρθηκα» βάση της τιμής τους αλλά τα συνόδευσα με αρκετά ακριβότερα μηχανήματα που συνδύαζαν ηχητικές ΚΑΙ ποσοτικές αρετές…
Μπορεί να μην έχουν την… εσωτερικότητα κάποιων άλλων, μπορεί να μη «χαϊδεύουν» οι μεσαίες τους -ως μία ερωμένη- τα αυτιά των περισσοτέρων αλλά τα πάντα είναι εκεί, εύκολα ακουστά, κατανοητά και μπορείς εύκολα να διακρίνεις τις διαφορές από μηχάνημα σε μηχάνημα.
Είναι ένα καλοστημένο ηχείο και το μόνο που κάνει είναι να «μαρτυρά(ει)» τη δουλειά που έχεις κάνει πριν από αυτό και το κατά πόσο ήσουν υπερβολικός στην απόκτηση «όγκου» σε σχέση με το χώρο, φειδωλός στην οδήγηση και στην ποιότητα για τα μηχανήματα που το συνοδεύουν.
Έτσι δεν πρέπει να είναι ένα σωστά σχεδιασμένο ηχείο?
Προσοχή: Αναφέρομαι για την αντικειμενικά καλή σχεδίαση, η υποκειμενική γνώμη για τον ήχο, δεν αφορά το συγκεκριμένο μήνυμα.
Από περιέργεια, ρωτάω. Τι παραπάνω προσφέρουν τα Focal 826V, Elac 207.2, Xavian Duetto, Audio Physic Yara και ένα σωρό άλλα ηχεία, όταν συνεργάζονται με μικρούς αλλά ποιοτικούς ενισχυτές ή μεγάλους σε ποσότητα αλλά «μικρούς» σε ποιότητα ενισχυτές?
Υ.Γ. Μη νομίζεται ότι τα γράφω αυτά γιατί εμπορεύομαι Audio Spectrum ηχεία. Δεν έχω στη γκάμα μου ηχεία από την εταιρεία γιατί έχω ένα σωρό άλλα σε παρόμοια κατηγορία τιμής, οπότε εμπορικά και μόνο δε θα μου προσέφεραν κάτι παραπάνω ως λύση.
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν αξίζουν της γενικότερης εκτίμησής μου.
Αudio physic scorpio II
Proac response D 28-38
ATC SCM 50
Focal electra 1027 be
Hyperion 938
Audio Monitor 200-300
Piega 50
Chario Ursa Major
Pioneer SX1
Verity(ο νέος αντικαταστάτης του Tamino,δεν θυμάμαι πως ονομάζεται).
Tannoy Glenair.
B&W 803S(νομίζω και το D)
KEF REF 203
QUAD 2905
MARTIN LOGAN VANTAGE
Kαι ξεχνάω κι άλλα πολλά τώρα...
Βρε φίλε μου....πωλητής στην αντιπροσωπεία τους είσαι ;;Οποιος θέλει να πετάει κοροϊδίσια λεφτά σε "φίρμες" και "ονόματα" ορίστε η λίστα.
Οποιος θέλει να ακούει μουσική από κορυφαία ηχεία (έστω κι αν δεν είναι τα πιο όμορφα) είναι μονόδρομος: Audio Spectrum Ερμής.
Το κυριότερο χαρακτηριστικό του Ερμή αλλά και γενικότερα της spectrum είναι το γεγονός ότι ενώ είναι κάργα αναλυτικά ηχεία ταυτόχρονα δεν κουράζουν ποτέ , μα ποτέ! Ανεξαρτήτως τιμής !
Βρε φίλε μου....πωλητής στην αντιπροσωπεία τους είσαι ;;
Χωρίς παρεξήγηση, αλλά μην γίνεσαι τόσο απόλυτος....
Δλδ, μόνο ο Ερμής παίζει μουσική κ όλα τα άλλα δεν...;;
Ψυχραιμίααα...
Ο καλύτερος κριτής είναι τα αυτιά μας. Πήγαινε σε εκθέσεις, αντιπροσώπους, μαγαζιά εξειδικευμένα κ άκουσε κ.α.:a0210:
Θέλει πολύυυυυυ ρεύμα ο Ερμής.
Μιλάμε για ρεύμα σε επίπεδο ηλεκτροστατικού, όχι αστεία!
Άσε τι λέει στα χαρτιά η ευαισθησία.
Πάντως, εγώ το μόνο που λέω και το λέω για να το ακούω κ εγώ, είναι να μην είμαστε απόλυτοι...δεν υπάρχει το καλύτερο ηχείο, ο καλύτερος ενισχυτής, η καλύτερη τηλεόραση, κτλ., υπάρχουν μόνο αυτά που μας αρέσουν υποκειμενικά. Αντικειμενικός δεν μπορεί να υπάρξει κανείς !
Προφανώς δεν είχες ποτέ καμμία επαφή με Ερμή ε;
Από τα ηχεία της Audio Spectrum που θέλουν πολύυυυυυ ρεύμα είναι τα Xanadu.
Επίσης "δύσκολα" είναι ο Ερως, η Ηλέκτρα και ο Αίολος.
Ενώ Αρτεμις, Ορφέας και Ερμής είναι εξαιτερικά εύκολα ηχεία!
Οχι ότι δεν θα παίξουν καλύτερα αν πάρουν πολύ ρεύμα, αλλά από την άλλη δεν θα αρνηθούν να παίξουν ακόμα και με έναν μικρό λαμπάτο ενισχυτή με λίγα watts.
Ωραία....αγοράζεις ένα κορυφαίο ηχείο με μετρήσεις φοβερές...έλα όμως που το βάζεις στο σαλόνι σου με τα μηχανήματά σου κ όπως παίζει δεν σου αρέσει....τι κάνεις ;; αλλάζεις το φοβερό ηχείο, αλλάζεις ενισχυτή, αλλάζεις καλώδια ; ή απλά αποδέχεσαι τις φοβερές μετρήσεις κ λες έκανα κορυφαία επιλογή κ τελειώνεις εκεί ;Αντικειμενικές είναι μόνο οι μετρήσεις. Γι αυτό και όσους δεν τους βολεύουν λένε ότι δεν έχουν νόημα!![]()
Αντικειμενικές είναι μόνο οι μετρήσεις. Γι αυτό και όσους δεν τους βολεύουν λένε ότι δεν έχουν νόημα!![]()
Τα ίδια περιοδικά διαβάζουμε, ανοίξτε τα τεύχη και βρείτε τις μετρήσεις. Δύσκολο είναι;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.