Τα ομοαξονικά της Tannoy είναι σαν ένα ηχείο με το 2ο στο κέντρο του πρώτου...όπως είπαν κ τα παιδιά παραπάνω...αυτά σε ποιά κατηγορία παίζουν ; jukebox, hifi, hiend ;
Σωστό κ αυτό !! :grandpa:Πάντως όχι στην κατηγορία αυτών που δεν έχουν tweeter. :antlers:
Κώστα, ο Δημήτρης δεν διαφωνεί για τους δρόμους αλλά για τα τουήτερ ως κατασκευάσματα. Βρες του ένα γούφερ που πάει 20ΚΗΖ και δεν θα χει κανένα πρόβλημα.
![]()
![]()
Ε τότε ας πάρει αυτό, που έχει τουήτερ που μοιάζει με γούφερ. Είπαμε ΑΜΑΝ να ξεφορτωθούμε τα τουήτερ κώνου στη δεκαετία του '70, και κάτι χθεσινοί μας τα πασσάρουν σήμερα για high end.
Δηλαδή, για να καταλάβω η κορυφαία σειρά της SEAS εσένα δεν σου λέει τίποτα ?
Για τους ριβιούερς συμφωνώ αλλά θα ήθελα να σε ρωτήσω εσύ τα ATC δεν τα έμαθες απο κάποιο περιοδικό/internet/ ή κάποιο άρθρο γενικότερα που έγραψε κάποιος?
Η εταιρεία πάντως είναι αξιοπρεπέστατη και αυτό επικυρώνετε απο τους χιλιάδες (ευχαριστημένους) πελάτες της. Είναι δε ίσως η μοναδική Ελληνική εταιρεία η οποία έτυχε τέτοιας αναγνωρισης απο την τοπική αγορά.
Σε πολλά μοντέλα της χρησιμοποιεί φυσικά τα φθηνά seas αλλά αυτό είναι αναμενόμενο ειδικά στην χαμηλη κατηγορία τιμής.
Κάποιος πολύ σωστά ανέφερε ότι υπαρχει δρόμος ακόμα στο θέμα της σχεδίασης των crossover στην audio spectrum. Γιά κάποια μοντέλα πράγματι υπάρχει θέμα.Στον Αίολο ειδικά υπάρχει περιθώριο για βελτίωση. Τα mid bass της seas λόγω κώνου μαγνησίου θέλουν πολύ ιδιαίτερη μεταχείρηση.
Πάντως θα συνιστούσα λιγότερο φανατισμό...
Να σου πω ότι έχω ακούσει μερικά με τέτοια τουιτέρια που με άρεσαν ή δεν θα μου μιλάς μετά;
Αν ένα ηχείο δεν έχει καλές μονάδες,δεν έχει καλή-σωστή καμπίνα...τότε τι μένει;
Το ταμπελάκι της εταιρείας;![]()
Χωρις να εχω σχεση με hiend πραγματα απλα επειδη παρακολουθω την κουβεντα ... τωρα μιλαμε εχω απελπιστει τελειως ... Αρα δηλαδη να σκεφτω οτι τα ηχεια μου που εχουν μοναδες no-name δεν εχουν tweeter αλλα ουτε ταμπελακι να παω να πνιγω καλυτερα....
Sorry για το off-topic!
Κοίτα μην σκάς.
Αυτά τα πράγματα είναι σαν τα θηλυκά.Εξω (όχι στην αγορά),κυκλοφορούν θεές.Το οικιακό...μοντέλο συμβίας,ουδεμία σχέση έχει συνήθως.αλλά μ' αυτή ζούμε:AFADF0:
Ρε Μήτσο, για να είναι hi-fi ένα ηχείο, πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο δρόμους και ένα τουήτερ. Ο,τιδήποτε λιγότερο μπορεί να κάνει για τζουκ-μποξ της δεκαετίας του '50, άντε και καμιά 20άρα τηλεόραση, αλλά για παραπάνω δε γίνεται, δεν μπορεί. Όποιος θέλει το καταλαβαίνει. Όποιος δε θέλει ας κάθεται να μαστιγώνει τη θάλασσα.
Πάντως όχι στην κατηγορία αυτών που δεν έχουν tweeter. :antlers:
ΔΕΝ, εχουν τουιτερ πραγματι. ΑΛΛΟ πραγμα εχουν.....
Ναι, έχουν high frequency compression driver, όχι tweeter, για να κάνει τη δουλειά του tweeter καλύτερα (ή τουλάχιστον έτσι θεωρούν αυτοί)..
Κατά το "δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης".
Μονόδρομο δεν το λες πάντως..
Αν και δεν ειναι το θεμα μας αυτο.
Exactly.
Mε τα μονόδρομα προσωπικά δεν έχω τίποτα. Θα φτιάξω κι ένα set για να ακούω στο PC με τον Trends.
Με τα μονόδρομα "full range" που παίζουν τέλεια αλλά μετά τους βάζουν και ένα Raal επάνω ή κανένα Peerless
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.