ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ
Supreme Member
- 29 June 2006
- 4,393
Υπαρχουν ακόμα τα AudioTechologies, Silver note, Analysis, mythos, τα δικά μου και προσεχώς μαθαινω οτι ερχετε και αλλος ενας με αρκετα καλη σειρα και ποιοτητα.
ολα τα παραπάνω ειναι πολύ καλά ηχεία ανώτερα κατα πολύ απο αυτα που αναφερατε
Yπάρχει και η Spicom που έχει μεγάλη γκάμα από καλά ηχεία (ακούω ότι παίζει αρκετό R&D από πίσω).. Από άριστα full range μέχρι υβριδικά ηλεκτροστατικά. Έχω μεγάλη περιέργεια να ακούσω το F1.
Επίσης τα Sigma, που δεν τα έχω ακούσει αλλά φοράνε μονάδες της Αccuton οπότε κάτι θα κάνουν... :guitarist:
Κύριοι, συγγνώμη για το offtopic, αλλα...
...επειδή ακούστηκε πάλι αυτη η μαγική "λεξούλα": R&D, μπορείτε να μου δείξετε κάποια προτότυπη δημοσίευση απο τους μηχανικούς της Spicom;
Ο Τζιμάκος μας έστειλε πριν ενα link με κάτι αντίστοιχο από την Roister.
Y.Γ. Δεν υποννοώ κάτι για τα ηχεία της μεν ή της δε...Απλα για να ξέρουμε τι λέμε.
Δε γνωρίζω αν και οι full range μονάδες που χρησιμοποιούν είναι δικές τους - αλλά και γι'αυτές ακούω τα καλύτερα.
Από οτι βλέπω από 6,5'' και πάνω Audio Nirvana
Η έρευνα και ανάπτυξη ενός προϊόντος δεν έχει σχέση με αυτό που μπορεί να κάνεις εσύ ή εγώ σε ένα επιστημονικό εργαστήριο, εκτός αν μιλάμε για εταιρείες τύπου Texas Instruments.
Σοβαρό τμήμα R&D υπάρχει σε εταιρείες όπως η Martin Logan που έχει δικά της πάνελ (και τα βελτιώνει συνεχώς).
Οι άνθρωποι της που δουλεύουν τώρα στην επόμενη γενιά ηλεκτροστατικών μεμβρανών δεν ασχολούνται στο research & development για τα επόμενά της μοντέλα;
Εγώ το θεωρώ λογικό να τους ενδιαφέρει περισσότερο να παίζει και να πουλάει καλά το ηχείο (χωρίς να μάθουν οι ανταγωνιστές τον ακριβή τρόπο κατασκευής των πάνελ) και καθόλου το citation impact που θα είχε ενδεχόμενη δημοσίευση. Γι'αυτό τους πληρώνουν άλλωστε.
Και στη Spicom, για να γυρίσουμε στα δικά μας, απ'όσο έχω μάθει, οι planar μονάδες που χρησιμοποιούν στη σειρά F είναι προϊόν δικής τους έρευνας και ανάπτυξης. Μάλιστα, αν θυμάμαι καλά, κύριος στόχος της έρευνάς τους ήταν μεμβράνες με υψηλή ευαισθησία και δυνατότητα να βγάζουν υψηλές στάθμες. Φαίνεται ότι τα κατάφεραν.
Δε γνωρίζω αν και οι full range μονάδες που χρησιμοποιούν είναι δικές τους - αλλά και γι'αυτές ακούω τα καλύτερα.
In other words, το research στον όρο R&D δεν αναφέρεται αναγκαστικά σε ακαδημαϊκή έρευνα που κρίνεται από τις δημοσιεύσεις.
Κι άλλοι μεγαλώσαμε σε ακαδημαϊκό/ερευνητικό περιβάλλον και εργαστήρια αλλά δεν τα βλέπουμε όλα ύπο αυτό το πρίσμα.
Yπάρχουν κι άλλες δουλειές εκεί έξω και οι άνθρωποι στο κάθε industry έχουν άλλες νόρμες.
Διαφορετικά, αν θίγονται τόσο πολλοί ορισμένοι συνάδελφοι ερευνητές από την "αλόγιστη χρήση" του όρου "έρευνα", να καταργήσουμε και τη χρήση της φράσης "έρευνα αγοράς" (όπως λέμε: "Ψάχνω τηλεόραση αυτές τις μέρες και κάνω έρευνα αγοράς να δω τι υπάρχει εντός budget") εφόσον ούτε αυτή η έρευνα συνοδεύεται από δημοσίευση σε peer-reviewed journals.![]()
Και απο που μπορεις να το δεις αυτο...? Γιατι εχω την εντυπωση (μπορει να κανω και λαθος βεβαια) οτι τις φτιαχνουν Κινα?
Οι εταιρείες που κάνουν έρευνα, κάνουν δημοσιεύσεις είτε σε γενικά θέματα του Audio engineering, είτε σε καινοτόμα υλικά και αρχιτεκτονικές υλοποίησης ηχείων μόνον εφόσον αυτά καλύπτονται απο ισχυρές πολυετείς πατέντες οι οποίες θέλουν χρόνο για να βγούν.
Στην αντίθετη περίπτωση δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε μία στο εκατομύριο να δει κάτι το φώς της ημέρας.
H έρευνα και ανάπτυξη σε σοβαρές εταιρείες ειναι ακριβώς αυτο που γίνεται και στα Πανεπιστήμια, με διαφορετικό στόχο:το κέρδος.
H έρευνα και ανάπτυξη σε σοβαρές εταιρείες ειναι ακριβώς αυτο που γίνεται και στα Πανεπιστήμια, με διαφορετικό στόχο:το κέρδος.
Σ' ενοχλεί που δεν θέλω ο όρος R&D να χρησιμοποιείται ασύστολα και χωρίς αποδείξεις εδώ; Αμφιβάλλεις οτι στον χώρο του audio πολλές εταιρείες προβάλλουν τα προϊόντα τους ως "αποτελέσματα R&D";
Ή νομίζεις οτι οι εταιρείες που κάνουν πραγματική έρευνα δεν γράφουν δημοσιεύσεις;
Για όσα λες για την spicom, ωραία και καλά. Εχουμε κάτι να δουμε, ή απλά ειναι φήμη;
Patents, όχι papers.1929 - E. W. Kellogg filed patent No. 1,983,377 on September 17, 1929, granted December 4, 1934, that described an electrostatic speaker composed of many small sections able to radiate sound with out magnets or cones or baffles. This patent, as well as the 1932 British patents of Hans Vogt, influenced Peter Walker to build the Quad ESL flat panel speaker in 1957.
Κι αν αυτο σου φαίνεται ερώτηση αποστειρωμένου στα ακαδημαϊκά εργαστήρια, μάλλον το μόνο research που έχεις δεί ειναι αυτό.
Για τα περι "ερευνας αγοράς" δεν σχολιάζω...Αναφέρθηκα στον όρο "έρευνα και ανάπτυξη", όχι "ερευνα".
Αν δοκιμάσεις ποτε να υλοποιήσεις σύστημαπου περιγράφεται σε paper, θα καταλάβεις τι εννοώ.
H Μeridian, που έχει κάνει δουλεια στο lossless packing για το DVD-Audio, το έχει δημοσιεύσει
Τέλος, το να ξεχωρίζεις το "ερευνα" και το "ανάπτυξη" προσεγγίζοντάς τα ετυμολογικά, είναι αστείο. Και δεν χρειάζεται άλλωστε...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.