Audiophile Linux (dual boot with win8.1)

Ωραία... αφού όμως έχω καρφωμένο ethernet απάνου, γιατί δεν το βλέπει?

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει step by step πώς στήνεται η σύνδεση σε linuxάκι?
Πώς δλδ τσεκάρω πως είναι οκ η ethernet και καλού κακού να μου πείτε και από πούθε ανοίγω το WiFi...

Θενκ γιου ολ ρεϊ ! ! ! !

Την εγκατάσταση Linux σε Mac, η απλλε την έχει κάνει να είναι δύσκολη (για το καλό μας πάντα),
(για το λόγο αυτό όταν αγόρασα σταθερό υπολογιστή απέφυγα τα mac, αν και μου κάνανε σαν hardware)

Ψάξτε στο νετ για οδηγίες

Οκ, τα παρατάω.
Δεν παίζει η φάση με τίποτα.
Ούτε με 64ρια ούτε με 32ρια.
Ότι οδηγό βρήκα τον εφάρμοσα αλλά τίποτα.
Πάντα κολλάει στο τέλος του install.

Σωκράτη στείλε μου τη διεύθυνσή σου να σου στείλω στικάκι.
Μόνο έτσι φίλε...

Απάντηση: Re: Audiophile Linux (dual boot with win8.1)

Οκ, τα παρατάω.
Δεν παίζει η φάση με τίποτα.
Ούτε με 64ρια ούτε με 32ρια.
Ότι οδηγό βρήκα τον εφάρμοσα αλλά τίποτα.
Πάντα κολλάει στο τέλος του install.

Σωκράτη στείλε μου τη διεύθυνσή σου να σου στείλω στικάκι.
Μόνο έτσι φίλε...

Πλάκα-πλάκα....
Δεν μου στέλνετε μερικά όταν επιστρέψω μετά τις γιορτές να τα περάσω και να τα μοιραστείτε όσοι θέλετε;
Δεν κάνεις και μια δοκιμή με το τελευταίο Ubuntu;Τα προγράμματα είναι τα ίδια μετά νομίζω.
Καλά Χριστούγεννα!

Last edited:

Καλά Χριστούγεννα σε όλους,
δοκιμάζω και 'γώ τώρα να φορτώσω το linuxmint 16 σε ένα στικάκι 8GB.
Έφτιαξα ένα partition 7GB (ext3) και ενα partition 1GB (swap).
Αυτή την στιγμή φορτώνει,στο παλιό desktop με windows xp sp3,και από την ταχύτητα που βλέπω θα αργήσει αρκετά.
Αν φορτώσει τελικά χωρίς προβλήματα,πώς θα το χρησιμοποιώ μετά σε ένα άλλο υπολογιστή;
Θα το κοτσάρω όπου θέλω και πώς θα επιλέγω να ξεκινήσει με το linuxmint;
Επίσης μετά πως θα φορτώσω τα προγράμματα που χρειάζομαι για να το χρησιμοποιώ σαν player;
Εννοώ το fluxbox,pulse,jack,αν έχω καταλάβει σωστά,γιατί όλα αυτά μου φαίνονται λίγο δυσνόητα,λόγω χρήσης μόνο παραθυριών μέχρι τώρα.
Σωκράτη για βοήθησε λίγο,τα κάνω σωστά μέχρι τώρα;
Και τι γίνεται μετά αναλυτικά γιατί δεν τα πιάνω και πολύ γρήγορα αυτά τα ''νέα κόλπα''.
Θα σε ζαλίσω και 'γώ λίγο μου φαίνεται.

Επίσης,καλές γιορτές.

Αν εκεί που έκανες τα partitions διάλεξες παράλληλα στο κάτω μέρος το στικάκι ως δίσκο εκκίνησης,ναι.
Λογικά τώρα θα έχεις τελειώσει,οπότε πρέπει να πας εκεί που λέει διαχειριστής λογισμικού (στα προγράμματα) ,ανοίγεις,και στην αναζήτηση βάζεις τα αντίστοιχα ονόματα.
Όταν στα εμφανίσει,κάνεις διπλό κλικ σε όποιο είναι το σωστό στην λίστα (QJackd,Audacious,Fluxbox),ανοίγουν και επιλέγεις "εγκατάσταση".
Οι ρυθμίσεις είναι στο πόστ #158,ότι άλλο θέλεις,πες μου.

Σωκ δεν αστειευόμουν καθόλου.
Στείλε στοιχεία να σου στείλω στικάκι γιατί δεν θα ηρεμήσω λέμε... :twoguns:

Αν φορτώσει τελικά χωρίς προβλήματα,πώς θα το χρησιμοποιώ μετά σε ένα άλλο υπολογιστή;
Θα το κοτσάρω όπου θέλω και πώς θα επιλέγω να ξεκινήσει με το linuxmint;

Θα πρέπει να πατάς το F12 την ώρα που εμφανίζεται εικόνα κατά την εκκίνηση,(πάτα πολλές φορές,δεν πιάνει και με την μία σε μερικά) για να σου εμφανίσει τις επιλογές εκκίνησης.
Εκεί πατάς USB HHD ή κάτι τέτοιο.
Ακολούθως,πατάς την πρώτη επιλογή που θα σου βγάλει (LinuxMint,όχι comp.mode) και μπαίνεις.

Σωκ δεν αστειευόμουν καθόλου.
Στείλε στοιχεία να σου στείλω στικάκι γιατί δεν θα ηρεμήσω λέμε... :twoguns:
Σώπα,κατά τις 5 του μηνός μπορεί να περάσει από κει ο Αι Βασίλης αργοπορημένος,θα ειδοποιηθείς αν είναι να τον περιμένεις κάπου στην Αττική οδό.

Last edited:
Και κάτι που δεν έχουμε πει.
Όταν εγκαθιστούμε νέες εφαρμογές κλπ.,πάντα επανεκκίνηση μετά.

Επίσης,καλές γιορτές.

Αν εκεί που έκανες τα partitions διάλεξες παράλληλα στο κάτω μέρος το στικάκι ως δίσκο εκκίνησης,ναι.
Λογικά τώρα θα έχεις τελειώσει,οπότε πρέπει να πας εκεί που λέει διαχειριστής λογισμικού (στα προγράμματα) ,ανοίγεις,και στην αναζήτηση βάζεις τα αντίστοιχα ονόματα.
Όταν στα εμφανίσει,κάνεις διπλό κλικ σε όποιο είναι το σωστό στην λίστα (QJackd,Audacious,Fluxbox),ανοίγουν και επιλέγεις "εγκατάσταση".
Οι ρυθμίσεις είναι στο πόστ #158,ότι άλλο θέλεις,πες μου.

Κατ`αρχήν Σωκράτη ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου,:SFGSFGSF:
τελικά κατάφερα να το φορτώσω στο στικάκι,το 8άρι και το έχω και τρέχει στο κυρίως laptop μου,το toshiba.:Banane0:
Τώρα γράφω απ`αυτό και θα ήθελα να σε ρωτήσω αν πρέπει να εγκαταστήσω και το pulse audio,εκτός από τα (QJackd,Audacious,Fluxbox) που τα εγκατέστησα ήδη και θα βάλω τις ρυθμίσεις που έχεις ποστάρει.

ΟΧΙ pulse,το pulse είναι ήδη μέσα και προσπαθούμε να το ξεφορτωθούμε :flipout:
Κάνε και μια επανεκκίνηση κι είσαι έτοιμος μόλις ρυθμίσεις.
Στην επανεκκίνηση όμως,δεν θα συνδεθείς κανονικά,θα πατήσεις το γρανάζι που έχει δίπλα εκεί που βάζεις τον κωδικό,και θα επιλέξεις το fluxbox για να παίξεις πια hardcore,χωρίς ούτε δίκτυα ούτε τίποτα.
Αλλά όλα αυτά αφού ρυθμίσεις πρώτα και δεις πως παίζει και στο κανονικό περιβάλλον.

ΟΧΙ pulse,το pulse είναι ήδη μέσα και προσπαθούμε να το ξεφορτωθούμε :flipout:
Κάνε και μια επανεκκίνηση κι είσαι έτοιμος μόλις ρυθμίσεις.
Στην επανεκκίνηση όμως,δεν θα συνδεθείς κανονικά,θα πατήσεις το γρανάζι που έχει δίπλα εκεί που βάζεις τον κωδικό,και θα επιλέξεις το fluxbox για να παίξεις πια hardcore,χωρίς ούτε δίκτυα ούτε τίποτα.
Αλλά όλα αυτά αφού ρυθμίσεις πρώτα και δεις πως παίζει και στο κανονικό περιβάλλον.

Σωκράτη καλημέρα,
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να ακούσω χθές βράδυ μουσική από τα ηχεία μέσω Jack.
Έκανα τις ρυθμίσεις όπως είχες ποστάρει αλλά δεν.
Παραθέτω κάποιες φωτό μπας και μπορέσεις να βγάλεις καμμιά άκρη

Last edited:
Μπορείς να βάλεις μια ακόμα φώτο από τις ρυθμίσεις του jack κι από τις ρυθμίσεις του ήχου; (Τα settings όχι αυτό που έχω ανοίξει εγώ στο jack,το πρώτο πλαίσιο θέλω.)
Τα παρακάτω,οι ρυθμίσεις του ήχου ανοίγουν από το μεγαφωνάκι στην γραμμή εργασιών.
Αν είναι δυνατόν προσπάθησε να είναι ανοικτό το πλαίσιο στο jack που επιλέγεις την συσκευή (κατω από τους drivers) ωστε να φαίνονται και οι συσκευές.

Στιγμιότυπο από 2013-12-26.jpg

Last edited:
Ανοιξε κι αυτό (connect) στο jack,να δούμε αν υπάρχει συσκευή,κι αν υπάρχει πάτα το connect που λέει από κάτω και στα τρία.(Audio,Alsa,Midi)

Στιγμιότυπο από 2013-12-26.jpg

Όλα σωστά φαίνονται...
Παίξε λίγο με τις ρυθμίσεις,άλλαξε το βάθος bit σε 24,και προσπάθησε με όλες τις συσκευές που σου εμφανίζει στο jack.
Δεν μπορεί γαμώτο,κι εγώ ειδικός δεν είμαι,μια εβδομάδα έχω που το πρωτοέπιασα στα χέρια μου,κάπως πρέπει να παίζει.
Δοκίμασε τα πάντα που μπορείς να αλλάξεις,αφού σου εμφανίζει τις συσκευές λογικά θα παίξει!

Στο connect δεν υπάρχει συσκευή στο audio.

Αν έχεις το 6631a,σκούρα τα πράγματα...
Από ότι λένε οι χρήστες,δεν υποστηρίζει παρά μόνο μέχρι 24/96 ή και λιγότερο στο Linux προς το παρόν.Οπότε...
Για την τιμή των όπλων και μόνο όμως,δοκίμασε με 44100,48000 και 96000 στο sample rate,έτσι για το γαμώτο...

Αν έχεις το 6631a,σκούρα τα πράγματα...
Από ότι λένε οι χρήστες,δεν υποστηρίζει παρά μόνο μέχρι 24/96 ή και λιγότερο στο Linux προς το παρόν.Οπότε...
Για την τιμή των όπλων και μόνο όμως,δοκίμασε με 44100,48000 και 96000 στο sample rate,έτσι για το γαμώτο...

Τελικά αφού μου έβγαλε την πίστη ανάποδα,παίζει κανονικά έως και 192 που δοκίμασα.:music-smiley-005:

View attachment 99451View attachment 99448

Αυτό που ήθελε τελικά ήταν απεγκατάσταση το Jack και επανεγκατάσταση,και βάζοντας το προφίλ audio στο λογαριαμό μου.
Οι πρώτες ηχητικές εντυπώσεις καταπληκτικές!!!!!
Θα επανέλθω σύντομα με περισσότερο χρόνο ακροάσεων.
Τώρα το ζουμί όλης της υπόθεσης για μένα είναι να μπορεί να παίξει και στο παλιό λάπτοπ που μου δώσανε,πρόσφατα,έξάλλου για αυτό ξεκίνησα να ψάχνομαι με τις διανομές linux,όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενα ποστ.
Αν τελικά το κατορθώσω θα είμαι πολύ ικανοποιημένος.
Βέβαια και να μην γίνει αυτό,θα είμαι ικανοποιημένος γιατί μου δώθηκε η ευκαιρία να εξοικιωθώ λίγο με το linux.
Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που βοήθησαν για αυτό και ιδιαίτερα τον φίλο SOKMAV!!