Audiophile USB cables

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Audiophile USB cables

Εσυ τα γραφεις επιτηδες για τον Θαναση,αλλα αυτος κραταει τα προσπερναει...

ο θανάσης πήρε hiend καλώδιο βρε.

απλά όπως είπε ο Λάκης, θέλει παρακάλι...

θα τον ψήσω στην έκθεση... έχει κι άλλες δοκιμές να κάνει...
δάνεισέ του τα ηχεία σου μόνο, μη γυρίσουν τα dac με μονιτορίλα πίσω (είναι κολλητική η ασθένεια) :ADFADF1:

Αν ακούσετε το σχετικό consortium, οι φερρίτες απαγορεύονται στα USB καλώδια γιατί εισάγουν διαφορές φάσεις ανάμεσα στις διαφορετικές συχνότητες του σήματος.

Γιώργο, η γεωμετρία, είναι δεδομένη βάση πρωτοκόλλου, αλλά και να μην είναι, πχ σε υποτιθέμενα "εξωτικά" καλώδια, έχει να κάνει ΜΟΝΟ με απόρριψη RFI/EMI, (πχ συστροφή μόνο των καλωδίων ρεύματος ή και των καλωδίων δεδομένων ξεχωριστά, βάζοντας απόσταση μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά θωράκισης κλπ κλπ...)

Η διαμεταγωγή δεδομένων ΔΕΝ επηρεάζεται από την χωρητικότητα... άρα δεν έχει απολύτως καμιά επίπτωση στον υποτιθέμενο "ήχο" των καλωδίων USB... αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα αναλογικά καλώδια όχι όμως στην περίπτωση μας.

Η ποιότητα υλικών επίσης δεν έχει να κάνει με την διαμεταγωγή δεδομένων, παίζει μονάχα ρόλο στην απομόνωση και θωράκιση... πολύ πυκνή πλέξη χάλκινης θωράκισης πχ είναι ακριβότερη από πχ έλλειψη της και χρήση απλής συστροφής... αλλά ποιοτικότερη...

Οπότε όπως προείπα είναι όλα θέμα απόρριψης EMI/RFI τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο...

Χρηστο η διαμεταγωγη δεδομενων πραγματι επηρεαζεται απο τα χαρακτηριστικα του καλωδιου οπως συμβαινει
σε καθε ψηφιακο καλωδιο ισως και κοντρα σε καθε θεωρητικη προσεγγιση!
Εγω μαλιστα τα καλυτερα αποτελεσματα τα εχω παρει απο επαργυρο αγωγο !

Αν ακούσετε το σχετικό consortium, οι φερρίτες απαγορεύονται στα USB καλώδια γιατί εισάγουν διαφορές φάσεις ανάμεσα στις διαφορετικές συχνότητες του σήματος.

Τι σημαίνει απαγορεύεται (?), σε μια θεματολογία που άλλωστε παρεκτρέπεται άρδην από το πρωτόκολλο... (αφού τα λεγόμενα audiphile καλώδια τις περισσότερες φορές δεν έχουν σχέση με το πρωτόκολλο, είναι σχεδιασμοί "ελεύθεροι")...

Πράγματι οι φερρίτες ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να δημιουργήσουν κάποια ασυνέχεια ή αλλαγή φάσης σε κάποιες συχνότητες διαμεταγωγής, αλλά αυτό ισχύει για streaming... και όταν δεν γίνεται reclock...

Από την άλλη πραγματικά κάνουν supress στα EMI/RFI στο μέρος του καλωδίου που αφορά την τροφοδοσία...

Προσωπικά δεν μπορώ να ακούσω καμιά διαφορά στα καλώδια που έχουν ή δεν έχουν, γενικά δεν ακούω διαφορές παρά μόνο με τα φτηνοκαλωδιάκια (αυτά που δεν έχουν θωράκιση, και συνοδεύουν φτηνές Κινέζικες συσκευές ή πολύ οικονομικά consumer goods) που φυσικά ακούγονται προς το χειρότερο.

Αμφισβητώ το γεγονός ότι ακούτε διαφορές ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ φερρίτη πολύ σοβαρά (:ernaehrung004:), όπως επίσης αμφισβητώ και το γεγονός ότι ο ασημένιος αγωγός έχει καλύτερο ακουστικό αποτέλεσμα από ένα άλλο καλώδιο ΙΔΙΟΥ σχεδιασμού αλλά από χαλκό...

Αν διαβάσετε προσεκτικά στην απάντηση που έδωσα στον Dalanik του είπα να δοκιμάσει να δει αν υπάρχει διαφορά προς το καλύτερο...
αυτά...

Last edited:
Απάντηση: Re: Audiophile USB cables

Αν διαβάσετε προσεκτικά στην απάντηση που έδωσα στον Dalanik του είπα να δοκιμάσει να δει αν υπάρχει διαφορά προς το καλύτερο...
αυτά...

Για να είμαι ειλικρινής Χρήστο, εγώ αμφισβητώ αν είναι ανιχνεύσιμες οι διαφορές απο τα καλώδια usb του κιλού και αυτά που είναι έχουν όλα τα specs και φερίτες και ολόκληρες γεννήτριες αμα λάχει lol
Θεωρώ σχεδόν σίγουρο δε, ότι σε κάποια συστήματα ακόμα και να υπάρχουν δεν θα ακούγονται (όχι περισσότερο από άλλα προβλήματα).

Aν βέβαια έχει κάποιος μετρήσει τα EMI/RFI που έχει σπίτι του και τι τελικά περνάει στα ηχεία του, ως θόρυβος, με ή χωρίς ¨shielded¨καλώδια ή καλύτερη επαφή στα βύσματα ή φερίτες, θα μου λύσει την απορία.

Η όλη συζήτηση βέβαια με έχει εξιτάρει και η δοκιμούλα θα γίνει τόσο στο δικό μου, όσο και σε άλλα συστήματα.

Last edited:
Eφόσον μιλάμε για ασυνχρονη μεταφορά σήματως , τα δεδομένα αναχρονίζονται ξανα στον τμήμα που διέρχονται , το εφέ δλδ και το προτέρημα αυτο είναι , να μην κάνει τον μαέστρο η usb αλλα το τσιπάκι μετα το καλώδιο του usb , οπότε δεν έχει να λεεί πολλα σε θεωρητικό επιπεδο τουλάχιστον ! μπορει να λέω και παπαρδέλες ( μεγάλη αποδοση και 3 προς 1 :HTEHETH63: ) αλλα αυτο κατάλαβα απο τα κιτάπια που ξεστραβονωμαι κατα καιρούς , τώρα ολλα ειναι ατμός , εγω πάντως δεν ακούω χριστό απο το usb , προτιμώ να δόσω βάση σε ενα στρωμένο τροφοδοτικό να έχει γράψει τις ωρίτσες του και να παίξω ελαφρώς και με κανα ρευματως ..

Eφόσον μιλάμε για ασυνχρονη μεταφορά σήματως , τα δεδομένα αναχρονίζονται ξανα στον τμήμα που διέρχονται

Bill έχω την εντύπωση ότι στην περίπτωση μεταφοράς μουσικής μιλάμε για σύγχρονη μεταφορά και όχι ασύγχρονη.
Γενικά με την audio τα έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους για να πουλάνε καλούδια.
Έχεις δει πουθενά ακριβές καλωδιοταινίες για δίσκους; Που στην τελική μεταφέρουν bit perfect terabytes^1000000;
Που έτσι και σου πουν ότι ένα καλώδιο SATA κάνει 5 ευρώ θα τους πεις και απατεώνες;

Bill έχω την εντύπωση ότι στην περίπτωση μεταφοράς μουσικής μιλάμε για σύγχρονη μεταφορά και όχι ασύγχρονη.
Γενικά με την audio τα έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους για να πουλάνε καλούδια.
Έχεις δει πουθενά ακριβές καλωδιοταινίες για δίσκους; Που στην τελική μεταφέρουν bit perfect terabytes^1000000;
Που έτσι και σου πουν ότι ένα καλώδιο SATA κάνει 5 ευρώ θα τους πεις και απατεώνες;

+1
Το παραμύθι που κυκλοφορεί βέβαια είναι πως εκτός των δεδομένων μεταφέρει και ρεύμα.
Και έρχομαι και ρωτάω....αν το ντακ μας έχει δικό του τροφοδοτικό,δεν διακόπτουμε εντελώς το ρεύμα που έρχεται να ησυχάσουμε;
Θα δουλεύει,δεν θα δουλεύει;Περίπου όπως κάνουμε την πατέντα δηλαδή για τις USB powered συσκευές αλλά με πλήρη διακοπή.

Έχω γράψει και στο παρελθόν δυο ιστορίες:
1. Είχα θέμα με έναν USB δίσκο. Δούλευε κανονικά για μικρά αρχεία, αλλά για αρχεία της τάξεως των 600-700 MB κι άνω κολλούσε εντελώς ο υπολογιστής και δεν ξαναέβλεπε τον δίσκο (ούτε για eject) εκτός αν έκανα reset. Το πρόβλημα αποδείχθηκε στο καλώδιο.
2. Το USB audio δεν έχει πολλές ευκαιρίες για διόρθωση. Άμα το πακέτο έρθει λάθος δεν έχει πάντα χρόνο να το ξαναζητήσει και να περιμένει το σωστό όπως ένας δίσκος. Το πετάει και πάει στο επόμενο. Άντε, στο 16/44 προλαβαίνει να ξαναδοκιμάσει μερικές φορές, άμα του χώσεις τίποτα 32/354, ξέχασέ το.

Ούτε εγώ ακούω διαφορά ανάμεσα σε 2-3 καλώδια που δοκίμασα, αλλά χρησιμοποιώ ένα παλιό χοντρό με καλή θωράκιση από εκτυπωτή Epson. Και σε μεγάλα μήκη καλωδίων, λογικά το καλώδιο θα παίζει ρόλο. Φυσικά δεν απαιτείται να είναι ακριβό, απλά καλοφτιαγμένο. Υποθέτω ότι όλα όσα έχουν έγκριση από το USB consortium θα είναι ΟΚ, αλλά ακόμα και Belkin θα δείτε μόνο ένα στη λίστα τους (και δεν είναι και από τα ακριβά). Φυσικά η λίστα δεν έχει ούτε ένα audiophile καλώδιο!

Α, και άμα βλέπατε πόσο κόστιζαν οι καλωδιοταινίες για σκληρούς δίσκους στα mainframe, θα λέγατε ότι και λίγα ζητάνε οι χαιεντάδες! Αυτά είναι από τα φτηνά:
IBM part no.
94Y7578 1 1PM SATA to SATA, 480MM Cable $13
00D9488 Power Cable _ High Power Graphics $49

Last edited:
το θεμα εχει κανει τον ιδιο κυκλο τουλαχιστο τρεις φορες και εχουμε καταληξει στο ιδιο συμπερασμα,αμα ειναι σωστα φτιαγμενο το καλωδιακι δεν παιζει ρολο,οποιος θελει απο κει και υστερα ας πειραματιστει και ας μας πει τι ακουσε,εγω τουλαχιστο τοχω κανει,και λεω προσωπικες εντυπωσεις,οποιος θελει να βλεπει καλωδιο με ωραιο φορεματακι ας τα σκασει.

+1
Το παραμύθι που κυκλοφορεί βέβαια είναι πως εκτός των δεδομένων μεταφέρει και ρεύμα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους δίσκους.
Αν μετά από κάποια terabytes αρχίσει να μην μεταφέρει bit perfect τα αρχεία και φτάνουν corrupted, το πετάς και παίρνεις άλλο.
Αν σου πει πωλητής ότι χρειάζεσαι USB των 50 ευρώ για να μεταφέρονται σωστά τα αρχεία, θα τον χαστουκίσεις, θα τον αναφέρεις στο αφεντικό του και μάλλον θα χάσει και τη δουλειά του σαν άσχετος.

1. Είχα θέμα με έναν USB δίσκο. Δούλευε κανονικά για μικρά αρχεία, αλλά για αρχεία της τάξεως των 600-700 MB κι άνω κολλούσε εντελώς ο υπολογιστής και δεν ξαναέβλεπε τον δίσκο (ούτε για eject) εκτός αν έκανα reset. Το πρόβλημα αποδείχθηκε στο καλώδιο.

Και προφανώς το άλλαξες με κάποιο ανάλογα φτηνό (σε σχέση με τα audiophile) και δούλεψε.
Ή όχι; :p
Δεν λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει προβληματικό καλώδιο USB. Αλλά ότι δεν υπάρχει ανάγκη για ακριβά καλώδια.

2. Το USB audio δεν έχει πολλές ευκαιρίες για διόρθωση. Άμα το πακέτο έρθει λάθος δεν έχει πάντα χρόνο να το ξαναζητήσει και να περιμένει το σωστό όπως ένας δίσκος. Το πετάει και πάει στο επόμενο. Άντε, στο 16/44 προλαβαίνει να ξαναδοκιμάσει μερικές φορές, άμα του χώσεις τίποτα 32/354, ξέχασέ το.

Το USB 2 μπορεί να μεταφέρει χαλαρά μέχρι 20 - 30 Mb το δευτερόλεπτο.
Από USB 3 μπορείς να δείς μέχρι και high definition ταινία.
Πριν το USB3 υπήρχε το firewire.
Δεν μπορώ να δεχθώ ότι είναι ανίκανοι να χρησιμοποιήσουν αυτές τις ταχύτητες κάνοντας ταυτόχρονα και κάποιο error correction...

Ούτε εγώ ακούω διαφορά ανάμεσα σε 2-3 καλώδια που δοκίμασα, αλλά χρησιμοποιώ ένα παλιό χοντρό με καλή θωράκιση από εκτυπωτή Epson. Και σε μεγάλα μήκη καλωδίων, λογικά το καλώδιο θα παίζει ρόλο. Φυσικά δεν απαιτείται να είναι ακριβό, απλά καλοφτιαγμένο. Υποθέτω ότι όλα όσα έχουν έγκριση από το USB consortium θα είναι ΟΚ, αλλά ακόμα και Belkin θα δείτε μόνο ένα στη λίστα τους (και δεν είναι και από τα ακριβά). Φυσικά η λίστα δεν έχει ούτε ένα audiophile καλώδιο!

Α, και άμα βλέπατε πόσο κόστιζαν οι καλωδιοταινίες για σκληρούς δίσκους στα mainframe, θα λέγατε ότι και λίγα ζητάνε οι χαιεντάδες! Αυτά είναι από τα φτηνά:
IBM part no.
94Y7578 1 1PM SATA to SATA, 480MM Cable $13
00D9488 Power Cable _ High Power Graphics $49

ln() o δίσκος είναι block device – μόνο ένα γνωστό audio interface ξέρω σε block device τη usb 404

Tzimisce κάτσε διάβασε τι γράφουμε τόσα χρόνια για usb-audio , υπάρχει isochronous Κ.ο.κ.

Αλλά, σε περάματα μου με xmos, επιβεβαιώνω από την πλευρά του xmos ότι δε χάνω ούτε ένα πακετάκι παρόλο που χρησιμοποιώ και απλά καλώδια.
Όποιος θέλει δηλαδή κάνει και πείραμα, ο κώδικας είναι open source, ενώ ακομα και κάποιοι drivers αναφέρουν στατιστικά για χαμένα πακέτα κ.ο.κ.

Προχωρήσαμε πολύ τα τελευταία χρόνια και οι σύγχρονες υλοποιήσεις ευτυχώς δε πάσχουν όσο οι τριετίας και βάλε. Ειδικά στο ψηφιακό domain τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Στο αναλογικά και τυχών προβλήματα που προέρχονται από EMI/RFI πάντα θα συνεχίζουν να υπάρχουν προβληματισμοί.

με το τσεκαρισμα των πακετων του xmos εχω δει οτι δεν χανονται πακετα ακομα και με το πιο ξεφτιλε καλωδιο που εχω χρησιμοποιησει,μονο με ενα χαλασμενο χανονταν.

Και εγώ ψάχνω αλλά τα Media Markt δεν έχουν πια αυτά τα Hama που είναι στην καλύτερη ποιότητα έχουν μόνο τα απλά...

χθες που περασα απο το Μαρουσι (για κατι αλλο) ειχε και τα απλα και τα πιο ακριβα ,δεν θυμαμαι ομως μηκη.

Δύο σχόλια από φόρουμ του εξωτερικού (αν και αναφέρεται σε καλώδια HDMI):

Ο πατέρας μου εργάζεται για μια εταιρεία η οποία κατασκευάζει ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Ο ίδιος αναφέρει ότι σε γενικές γραμμές, οι κατασκευαστές αναζητούν συνεχώς τρόπους για να κάνουν τα προϊόντα τους πιο αποτελεσματικά (= λιγότερα έξοδα), διατηρώντας παράλληλα ένα «αποδεκτό» ποσοστό αποτυχίας. Και λαμβάνοντας υπόψη τη φύση ενός ψηφιακού σήματος (υψηλή τάση = 1, χαμηλής τάσης = 0) δεν υπάρχει πραγματικά καμιά ανάγκη για ένα "premium" HDMI ή ethernet. Ένα καλώδιο δουλεύει είτε τέλεια, ή είναι ελαττωματικό, ανεξάρτητα από την τιμή. Η μόνη δικαιολογία που μπορούσα να δω για ένα ακριβότερο καλώδιο είναι εάν ο κατασκευαστής λαμβάνει μέτρα για να βεβαιωθεί ότι τα καλώδια τους είναι λιγότερο πιθανό να είναι ελαττωματικά. Κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό όταν πρόκειται για τα καλώδια που θα τρέχουν μέσα από τοίχους ή γενικά θα είναι δύσκολο να αντικατασταθούν.

Είχα ένα οικονομικό επώνυμο καλώδιο το οποίο φάνηκε να δουλεύουν μια χαρά εκτός από ένα συγκεκριμένο SACD. Σε εκείνο μια αρκετά υψηλή νότα σοπράνο συνοδεύτηκε από μια μορφή παραμόρφωση (σε όλες τις ρυθμίσεις έντασης και στο ίδιο σημείο στο δίσκο). Αυτό ήταν λίγο σαν μια διασταύρωση μεταξύ της παραμόρφωσης στο τέλος ενός LP και συντονισμό σε ένα μικρόφωνο. Έχω αλλάξει το καλώδιο HDMI σε £ 12 μη επώνυμο και διορθώθηκε το πρόβλημα τελείως. Τώρα, ήταν ότι ένα ελαττωματικό καλώδιο που είχα ή μήπως οδηγεί σε διαφορές μεταξύ των καλωδίων; Δεν διαπιστωθούν τυχόν άλλες αλλαγές.

Αυτό το τελευταίο μοιάζει σαν λάθος μετάδοση ψηφιακών δεδομένων, γιατί η παραμόρφωση είναι ακριβώς στο ίδιο σημείο και ανεξάρτητη από την ένταση.

Νομιζω οτι το HDMI δεν λειτουργει οπως η USB στη μεταδοση δεδομενων...

Re: Απάντηση: Audiophile USB cables

Νομιζω οτι το HDMI δεν λειτουργει οπως η USB στη μεταδοση δεδομενων...

Ακριβώς,
Για αυτό και το διαχωρίζει και ο φίλτατος ln()
:-)

Έχω ζαλιστεί με το ποστ, αλλά νομίζω πως κατέληξα σε μια σχετικά ασφαλή φτηνή λύση. Ούτε πλαστικούρα των 2 ούτε εξωφρενικά ποσά της τάξης των 300 και βάλε. Πήρα ένα SUPRA που, στο κάτω κάτω, διάβασα και από εδώ και από εκεί, από το Ebay με 20 περίπου λίρες. Νομίζω είναι καλά. Όταν έρθει θα σας πω τη γνώμη μου. Ευχαριστώ όλους

Λίγο καθυστερημένα είπα να συμμετέχω.

Μερικές πραγματικότητες

α) Πάρτε 10 διαφορετικά καλώδια USB διαφορετικών τιμών και δοκιμάστε να μεταφέρεται ένα πολύ μεγάλο αρχείο σε ένα εξωτερικό σκληρό.
β) Προφανώς και όλα (αν δεν είναι ελαττωματικά) θα μεταφέρουν το αρχείο.
γ) Η διαφορά θα είναι όμως στον χρόνο μεταφοράς γιατι απλά πολλές φορές, λόγω της ποιότητας του καλωδίου τα δεδομένα δεν θα μεταφερθούν σωστά, και με το error correction απλά θα ξαναμεταφερθουν.
δ) Όλα τα καλώδια δεν έχουν την ίδια "ικανότητα μεταφοράς". Εξάλλου οι τιμή που παρατηρούμε με ένα συνηθισμένο καλώδιο (του κιλού ) είναι πολύ μακρυά από το θεωρητικό

και ερχόμαστε στο θέμα μας που είναι ο ήχος.

Το σημαντικό κομμάτι δεν είναι η μεταφορά δεδομένων στο dac. Αυτά θα πάνε 100% είτε θέλουν είτε οχι. Το ζήτημα είναι ο χρονισμός τους.
Σε κάποια χρόνια με το μελλοντικό USB-Ν και με ταχύτητες πολλαπλάσιες του USB3 θα φτάσουμε κοντά στο επιθυμητό και τότε αυτό που αποτελεί ζητούμενο, θα είναι δεδομένο και σε ένα dac πάρα πολύ φτηνό.

Μπορεί αυτό πχ να είναι πανάκριβο , αλλά το bandwidth που προσφέρει (κατα δήλωση του μιας και δεν είμαι σε θέση να επαληθεύσω η οχι) είναι πολύ πολύ σημαντικό