Audiophile USB cables

Ο εκτυπωτής είναι σε windows 7. Επίσης την ιστορία έφαγα φλασιά και την έγραψα σήμερα. Το προβληματικό καλώδιο έχει πεταχτεί εδώ και μέρες γιατί έφτασα στο εγκεφαλικό με τα προβλήματα που δημιουργόυσε στον εκτυπωτή.

Ο εκτυπωτής δεν είχε βγάλει κάποιο error με το προβληματικό καλώδιο. Απλά δούλευε όποτε ήθελε και όπως ήθελε. Δεν είχε δηλαδή διαγνωστεί κάποια βλάβη.

Απάντηση: Re: Audiophile USB cables

Ο εκτυπωτής είναι σε windows 7. Επίσης την ιστορία έφαγα φλασιά και την έγραψα σήμερα. Το προβληματικό καλώδιο έχει πεταχτεί εδώ και μέρες γιατί έφτασα στο εγκεφαλικό με τα προβλήματα που δημιουργόυσε στον εκτυπωτή.

Ο εκτυπωτής δεν είχε βγάλει κάποιο error με το προβληματικό καλώδιο. Απλά δούλευε όποτε ήθελε και όπως ήθελε. Δεν είχε δηλαδή διαγνωστεί κάποια βλάβη.

:a0210:

Αμ κι εσύ,δεν το κρατούσες να έχουμε κάτι διαπιστωμένα προβληματικό για δοκιμές;
Έχει κι αυτό την αξία του.

Για να πω κι εγώ την εμπειρία μου από δοκιμή.
Πανομοιότυπα καλώδια USB σε σπίτι φίλου,το ένα 3 μέτρα,το άλλο 5.
Με το τρίμετρο παίξαμε κανονικά τα πάντα όλα μέχρι 32/384.
Με το πεντάμετρο μετά τα 24/96 είχαμε προβλήματα.

Κάτι ξέρει το πρότυπο λοιπόν που βάζει τα 4.5 μ. σαν όριο...

Re: Απάντηση: Re: Audiophile USB cables

:a0210:

Αμ κι εσύ,δεν το κρατούσες να έχουμε κάτι διαπιστωμένα προβληματικό για δοκιμές;
Έχει κι αυτό την αξία του.

Έχεις δει κάτι βίντεο στο youtube που "περιποιούνται" τους εκτυπωτές με ρόπαλα; Kάπου προς τα κεί είχα οδηγηθει :D :D Το πέταξα για να μην υπάρξει ενδεχόμενο να ξεχαστώ και να το ξαναχρησιμοποιήσω.

Re: Audio-gd Reference 5.32 !!!

Καλό dac χωρίς καλό καλώδιο usb γίνεται?

Και σιγά μη τα "σκάσουμε" και γι' αυτό...

Όταν σου έχει περισσέψει ένα μήκος van damme (από το FSP phono) - ακριβώς όσο χρειάζεσαι - τι σου μένει?

Φυσικά τα (ακριβούτσικα) παρακάτω:

εν αναμονή του σχετικού νήματος στη diy...

Attachments

• !CDDbCfgBWk~$(KGrHqR,!lIEz+)!gFEMBNNQNUDdiw~~_35.JPG
    !CDDbCfgBWk~$(KGrHqR,!lIEz+)!gFEMBNNQNUDdiw~~_35.JPG
    12.8 KB · Views: 230
  • $_57.jpg
    $_57.jpg
    124.5 KB · Views: 229

To van damme έχει 4 αγωγούς και πολύ καλή θωράκιση.

Οι δύο αγωγοί θα είναι D+ / GND και οι άλλοι δύο D- / GND, ενώ η θωράκιση θα συνδεθεί στα επίχρυσα shell στις δύο άκρες...

ΔΕΝ θα χρησιμοποιηθεί μεταφορά των 5V!

Απάντηση: Audio-gd Reference 5.32 !!!

Γεια σου Σταύρο.
Το καλώδιο που θα φτιάξεις θα παίζει μόνο σε μη Win συστήματα...βέβαια σκασίλα σου, άλλωστε το Daphile δεν έχει ανάγκες να βλέπει φορτίο...
Για τους φίλους που διαβάζουν όμως αυτή η λύση, θα είναι μη βιώσιμη κάτω από windows.

Ωραία μιας και τέθηκε το θέμα κατασκευής custom usb. προτάσεις για καλώδια και plugs;

Μανώλη, μέχρι πρότινος σε Windows XP και Pureplayer με ODAC /Salas είχα καλώδιο με κομμένο το +V και δεν είχα κανένα πρόβλημα! Οπότε παίζει. Μάλλον αναφέρεσαι στη γραμμή -V.

Για diy και usb ακροδέκτες, μόνο τα παρακάτω, ΙΜΟ:

http://www.ebay.com/itm/231243923603?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και για καλώδιο, ένα καλό μικροφωνικό όπως:

http://www.ebay.com/itm/Van-Damme-X...les_Leads_Connectors&var=&hash=item258428bd73

Πανάκριβοι οι ακροδέκτες. Υπάρχουν άλλες επιλογές; Για καλώδιο και το mogami W2534 αλλά είναι πολύ ακριβότερο. Άραγε μια τέτοια κατασκευή πως θα ακούγεται σε σχέση με ένα belkin χρυσό που θα είναι περίπου στο ίδιο κόστος;

Είναι μοναδικοί οι ακροδέκτες αυτοί και αξίζουν τα λεφτά τους. Επιχρυσωμένο κέλυφος (πλήρη επικάλυψη των σημείων τερματισμού) και ειδικοί οδηγοί συγκόλλησης των αγωγών.

Κατά τη γνώμη μου η ποιότητα εναπόκειται στο ίδιο το καλώδιο που θα χρησιμοποιηθεί και το τελικό αποτέλεσμα δεν πρέπει να το ξεπερνά ΙΜΟ τίποτα εμπορικό out there...

Για μένα δεν είναι τίποτα το Belkin. Αν το κάνετε diy, του φοράτε και ένα μουράτο θερμοσυστελλόμενο από πάνω (από τα βύσματα) και είστε σούπερ-τζετ!!

Επίσης, το χρυσό Belkin δεν θα το βρείτε σε μήκος κάτω από 6 πόδια, ενώ τα 2 πόδια μπορεί κάλλιστα να επαρκούν.. :)

Πολύ καλή περίπτωση (τεχνοκρατικά μιλώντας)!!!

Αυτό που θα φτιάξω θα μοιάζει αρκετά στην κατασκευή, μόνο που συμπεριλαμβάνει και κορυφαίο... φερρίτη!

Σταύρο καλή χρόνια!

Αναφέρεσαι στην ποιότητα του καλωδίου που θα χρησιμοποιηθεί για το τελικό αποτέλεσμα του usb καλωδίου.

Εκτός από το να λειτουργεί σωστά χωρίς να χάνονται data, περιμένεις κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά σε ένα καλό usb καλώδιο;

Απάντηση: Audio-gd Reference 5.32 !!!

To belkin στο οποίο αναφερόμαστε,έχει συγκεκριμένες εργοστασιακές προδιαγραφές εκτός από τα χαριτωμένα επίχρυσα βύσματα,κλπ. κι επιπλέον έχει διπλή θωράκιση πράγμα εντελώς απαραίτητο σε ένα USB καλώδιο για την χρήση που το θέλουμε.
Και δυστυχώς από τα λίγα που ξέρω,είναι πολύ δύσκολο να πετύχουμε τον τερματισμό που απαιτείται με οικιακά μέσα.

Είναι άλλο να σφάξει κάποιος με προσοχή ένα ήδη έτοιμο κι είναι άλλο να προσπαθήσει να πετύχει κάτι που έχει πολύ συγκεκριμένο πρότυπο χωρίς τα απαραίτητα μέσα,τεκμηρίωση και μετρητικά.
Ακόμα και το φτηνότερο επώνυμο USB καλώδιο πχ. αναφέρει τον μέγιστο αριθμό κουμπωμάτων-ξεκουμπωμάτων που αντέχει.
Για το μήκος,εφ' όσον είμαστε στα όρια που ορίζει το πρωτόκολλο,είμαστε οκ.

Η ταπεινή μου γνώμη είναι πως καλύτερα κάποιος να δώσει το δεκαρικάκι για το χρυσό belkin και να καθαρίσει.

Συγνώμη για την παρέμβαση αλλά αν κάποιος θέλει να δώσει το belkin το αγοράζω. Δεν το βρίσκω Ελλάδα :-(

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Audio-gd Reference 5.32 !!!

Συγνώμη για την παρέμβαση αλλά αν κάποιος θέλει να δώσει το belkin το αγοράζω. Δεν το βρίσκω Ελλάδα :-(

Δεν μαζεύεστε όσοι το θέλετε να κάνετε ένα ομαδικό και να μοιραστείτε τα μεταφορικά;
Ακούω κι από άλλους φίλους πως το θέλουν.
(Εγώ το δικό μου το έχω γλυτώσει κάνα δυο-τρεις φορές από τα νύχια κάτι καλωδιάκηδων Πατρινών...:flipout: )

Last edited:

Το μονο αξιολογο usb της belkin που βρηκα Ελλαδα ειναι usb 3.0 :-(

Το μονο αξιολογο usb της belkin που βρηκα Ελλαδα ειναι usb 3.0 :-(
Το οποίο είναι εξαιρετικό... Το έχω, μιας και το DACακι μου έχει 3.0 είσοδο.
Για αυτό λέμε ναι;;
20164385.jpg

Πρώτα είναι η χαρά του ντιούη!

Δεύτερο, τα προτεινόμενα βύσματα είναι εξαιρετικά για σωστό τερματισμό με συμβατικά εργαλεία.

Τρίτον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε καλώδιο. Υπάρχουν και χύμα διπλής θωράκισης στο eBay.

Τέταρτο, μπορείτε να το φτιάξετε στο επιθυμητό μήκος χωρίς.... τύψεις.

Επαναλαμβάνω, το Belkin το μόνο + που έχει είναι ότι το shell του έχει και molded πλαστικοποίηση. Ε και?

Όταν το φτιάξω, στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου για υποκειμενική / αντικειμενική αξιολόγηση..

Δεν υπάρχει το χρυσό Belkin (USB 2.0) στην Ελλάδα. Μόνο Αμερική και όχι σε μήκος λιγότερο από 6 πόδια...

Το Belkin USB 3.0 που έβαλες Μιχάλη παραπάνω δεν είναι στα επίπεδα κατασκευής του χρυσού. Το τελευταίο είναι εξαιρετική περίπτωση...

Αν θέλετε κορυφαία έτοιμα - σε λογικές τιμές - δοκιμάστε τα Lindy. Αξεπέραστη ποιότητα κατασκευής!

Τα περισσότερα "όμορφα" περιπλανούν με τις όμορφες "κάλτσες" τους. Μπορείτε να το ντύσετε και εσείς. Ποιός σας εμποδίζει?