billpeppas
Supreme Member
Λοιπόν, ακολούθησα τη συμβουλή του Τάσου και φώναξα τον @ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ να μου ρυθμίσει τον ήχο.
Το δικο μου, σχετικά modest ηχοσύστημα, αποτελείται απο εναν Marantz SR6013 A/V, 6 εντοιχιζόμενα ηχεία Elac IW 1230 και ενα Elac S12Eq subwoofer.
Το στήσιμο του συστήματος ειναι κυρίως για Home cinema αλλα τα Elac παιζουν και πολύ ευχαριστα μουσική λόγω του JET ribbon tweeter τους.
Ειχα κάνει το default setup με το Audyssey το οποίο ειχε μεν βελτιώσει τον ηχο σε home cinema αλλα δεν ειχα τοσο καλό διαχωρισμό και υστερούσα στο χαμηλό.
Ηρθε λοιπόν ο Μανώλης με το laptop του στο οποίο έτρεχε REW και ενα μικρόφωνο και μετά απο καμιά ωρα μετρήσεων και αλλαγων σε καμπύλες, ο ήχος κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε!
Εξαιρετικός διαχωρισμός, πολύ καλό αλλά ελεγχόμενο χαμηλό ακόμα και σε χαμηλότερες εντάσεις. Ακόμα και σε δικάναλο περιεχόμενο, το soundstage μεγάλωσε και ο ήχος ηταν πεντακάθαρος χωρίς τσιρίγματα.
Στην σκηνή του τελευταίου Mission impossible εντός του υποβρυχίου, με έπιασε νευρικό γέλιο απο την εκταση και την ενταση του χαμηλού χωρις μαλιστα να μπουμάρει.
Ξερω φυσικά οτι με Dirac και καλυτερο σύστημα προφανώς θα ισχύουν αλλα πράγματα. Παντως στο δικό μου σύστημα δεν περίμενα τετοια διαφορά χωρις αλλαγή A/V.
Well done Manolis!
Και κάποιοι συνεχίζουν να κρίνουν τα πολυκάναλα απλά έχοντας τρέξει Audyssey με μηδενική παρέμβαση... και κατακρίνουν και το Dirac και πιάνουν και τους Trinnov στο στόμα τους
Καλή η άγνοια...