Audyssey MultEQ Editor app

Τελικά με ένα καλωδιάκι OTG USB και ένα ασύρματο mouse όλα γίνονται πιο εύκολα σε κινητό ή tablet στο curve editor. Ειδικά στη μικρή οθόνη του smartphone που ακόμα και μικροσκοπικά δάκτυλα να έχεις, δεν μπορείς να πετύχεις με ακρίβεια να βάλεις την τελίτσα ακριβώς στη συχνότητα και το gain που θέλεις. Μια και στο παλιό laptop έπεφτε "βαρύ" το android emulator είπα να δοκιμάσω και όντως βολεύει.

Και ανακάλυψα ότι υπάρχει καλώδιο micro USB που μπαίνει κι από τις δύο πλευρές χωρίς να είναι type C! Αυτό που το πας... ; :p

Μια ερώτηση για το app βρε παιδιά. Το είχα σε τηλέφωνο που έδωσα αφού πρώτα το έκανα hard reset. Στο καινούργιο σύνδεσα λογαριασμό και ενώ μπαίνω στο store μου το κάνει εγκατάσταση αφού το βρίσκει ήδη αγορασμένο αλλά δεν βλέπω πουθενά τα προφίλ των setup που είχα ήδη, τον έχω πιει ???? τα έχασα ????? ή υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει και μπορώ να τα επαναφέρω ?????

Re: Απάντηση: Audyssey MultEQ Editor app

Μια ερώτηση για το app βρε παιδιά. Το είχα σε τηλέφωνο που έδωσα αφού πρώτα το έκανα hard reset. Στο καινούργιο σύνδεσα λογαριασμό και ενώ μπαίνω στο store μου το κάνει εγκατάσταση αφού το βρίσκει ήδη αγορασμένο αλλά δεν βλέπω πουθενά τα προφίλ των setup που είχα ήδη, τον έχω πιει ???? τα έχασα ????? ή υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει και μπορώ να τα επαναφέρω ?????

Δεν το ξέρω το Android καλά αλλά στο iPhone ο μόνος τρόπος για να κρατηθούν τα profile θα ήταν να κάνεις back up το κινητό είτε στο cloud ή σε κανα pc, και να τα ξαναπεράσεις στο νέο κινητό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Audyssey MultEQ Editor app

Κάποια στιγμή είχα περάσει την εφαρμογή και σε δεύτερο κινητό απλά και μόνο για test και εκτός το app μου πέρασε και τα profile....
Μάλλον τώρα την πάτησα ............

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Audyssey MultEQ Editor app

Κάποια στιγμή είχα περάσει την εφαρμογή και σε δεύτερο κινητό απλά και μόνο για test και εκτός το app μου πέρασε και τα profile....
Μάλλον τώρα την πάτησα ............
Εχει την επιλογη να τ ανεβασεις στο drive, το κανες;

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Audyssey MultEQ Editor app

Εχει την επιλογη να τ ανεβασεις στο drive, το κανες;

Μ@λ@κι@ μου, δυστυχώς δεν το ειχα κάνει, νόμιζα ότι αυτόματα το έκανε. Θα πάρω έστω ένα save σε στικάκι.

Κάτι που παρατήρησα με την εφαρμογή και θέλω να μου πείτε αν σας έχει συμβεί. Εχει τύχει δύο τρεις φορές να αλλάζω preset στο Audyssey κι από reference σε flat και δεν βγαίνει ήχος. Εχω παρατηρήσεις ότι αυτό συμβαίνει όταν στέλνω απ την εφαρμογή τη διορθωση αλλά η μπάρα προόδου αποστολής ξεκινάει απ τη μέση, άμα ξανά στείλω την διόρθωση κι η μπάρα προόδου αποστολής ξεκινήσει κανονικά απ την αρχή τότε παίζει κανονικά και το flat preset, φοβερή παρατηρικότητα πάντως δεν μπορείτε να πείτε, άλλος το χει παρατηρήσει αυτό; Για δοκιμάστε σας παίζει σε όλους το Flat;

Επίσης τελικά κι η εφαρμογή Radbadyssey βρήκα τρόπο να δουλέψει ακριβώς, απλά θέλει αφότου ανεβάσεις την διορθωμένη έκδοση στο Drive και την κατεβάσεις μετά στο κινητό, τάμπλετ ή στο pc με το emulator, να πας στο target sound options και να επιλέξεις ένα απ τα δύο γιατί η ξένη εφαρμογή στο δίνει για flat, οπότε μπορούμε τελικά να βάλουμε με απόλυτη ακρίβεια το δικό μας target curve απ το pc.

Last edited:
Επίσης τελικά κι η εφαρμογή Radbadyssey βρήκα τρόπο να δουλέψει ακριβώς, απλά θέλει αφότου ανεβάσεις την διορθωμένη έκδοση στο Drive και την κατεβάσεις μετά στο κινητό, τάμπλετ ή στο pc με το emulator, να πας στο target sound options και να επιλέξεις ένα απ τα δύο γιατί η ξένη εφαρμογή στο δίνει για flat, οπότε μπορούμε τελικά να βάλουμε με απόλυτη ακρίβεια το δικό μας target curve απ το pc.

Για αυτό με την μπάρα προόδου που λές, δεν μου χει τύχη ποτέ.
Στο δεύτερο θέμα τώρα, δουλεύει κανονικά πάλι χωρίς αυτό που λές ότι σου κάνει.

Στο ratbuddyssey ΜΗΝ πειράξεις τα check στο reference και flat, ας είναι τσεκαρισμένο το flat.
Το βλέπει ανάποδα!

Known issues:
Reference and flat seem to be swapped, and it mutes flat when you select reference in ratbuddyssey.

Έβαλα κι εγώ δικό μου House Curve
+3 db απο 80hz στα Front
+3 db απο 90hz στα υπόλοιπα

Tα Sub δεν τα έχω πειράξει.

Screenshot_20200125-122127.jpgScreenshot_20200125-121924.jpgScreenshot_20200125-121930.jpgScreenshot_20200125-121935.jpgScreenshot_20200125-121938.jpgScreenshot_20200125-121942.jpgScreenshot_20200125-121946.jpg

Κώστα δές εδώ φαίνεται να είναι αυτό που λές εσ'υ με την επιλογή Flat

https://www.avsforum.com/forum/90-receivers-amps-processors/2806249-multeq-editor-new-app-denon-marantz-av-receivers-pre-pros-186.html#post59149578

Καθημερινά νομίζω επιβεβαιώνεται ότι το app δεν αξίζει 20 ευρώ αλλά 10.
Πολλά θέματα για 20 ευρώ, θα έπρεπε να έιναι βούτυρο απο bugs

Δε νομίζω ότι αυτά που αναφέρουν έχουν σχέση μ αυτό που εγώ λέω, επίσης Μιχάλη εμένα ακόμα και χωρίς να πειράξω το κουτάκι με το flat πάλι η καμπύλη όταν τη φορτώνω flat βγαίνει, αυτό πιστεύω γίνεται γιατί απ την ξένη εφαρμογή δίνεται μία καμπύλη χωρίς να έχει default target sound option, άμα παρατηρήσεις όταν πας σ αυτό το μενού δεν είναι κανένα απ τα δύο τονισμένο, ενώ όταν κάνεις ισοστάθμιση απ την εφαρμογή την επίσημη, έχει πάντα ένα target sound option από default επιλεγμένο, δε φταίει δηλαδή το MultiEQ editor.

Το δικό μου target curve το έχω απ τα 20hz +2db ενώ τα 20000hz -2db, στα +-3 το είχα δοκιμάσει και το αποτέλεσμα δεν μου άρεσε, ήταν κάπως μουντό, μου θύμισε Denon. Εσύ βλέπω ότι έχεις αφήσει τις υψηλές όπως στις έβγαλε, δεν σε κουράζει σε μεγάλες εντάσεις ή δεν φτάνεις τόσο πολύ;

H εφαρμογή δουλεύει μια χαρά, δέκα ευρώ πιστεύω θα πρεπε να δίνουν όσοι έχουν απλό XT.

Πειραγμένες είναι η υψηλές, αν δεις στο curve editor στο πρώτο screenshot το έχω +0 απο 500hz.
Αν δεν το έβαζα έτσι τότε απο 500hz και πάνω άρχιζε να κατεβαίνει απο -1 έως -3 db

Ότι του δώσεις χαμηλά σε db τόσα θα "κόψει" απο τα ψηλά.

Παίζω απο -20 έως -15 ανάλογα την ταινία και πως ακούγεται.

Διάβασε όσο μπορείς το θέμα στο AVS και θα σου λυθούν πάρα πολλές απορίες.

Βρε κι έμενα μια χαρά δουλεύει αλλά για 20ευρω το να μην μπορείς να κάνεις πχ και αυτά τα 2 που σου δίνει το ratbuddyssey είναι κάπως.
Και μόνο που δεν μπορείς να βάλεις ΑΚΡΙΒΩΣ τα db απο το app είναι τρελό fail.

Εγώ πάλι νομίζω ότι αν πειράξεις μόνο τις χαμηλές ή μόνο τις υψηλές δεν επιδρά το ένα στο άλλο, δηλαδή άμα δώσεις +2 στις χαμηλές δεν στις αφαιρεί απ τις υψηλές. Το θέμα το έχω διαβάσει, όπως καταλαβαίνεις όμως τελικά όλα υποκειμενικά είναι, δεν υπάρχει νόμος και πρότυπο στον ήχο όπως στην εικόνα που πρέπει να είσαι στο απόλυτο σημείο των συνισταμένων.

Κι όμως δίνοντάς μόνο στα χαμηλά και τίποτα αλλο τότε απο 1000hz και πάνω έπεφτε.
Θα βάλω screens μετά το φαγητό. ;)

Κι όμως δίνοντάς μόνο στα χαμηλά και τίποτα αλλο τότε απο 1000hz και πάνω έπεφτε.
Θα βάλω screens μετά το φαγητό. ;)

Κώστα +5db με ενα μόνο σημείο παρέμβασης στα 80hz στον editor.
Απο τα +3db, ξεκίναγε να πέφτει απο τα 500hz κατω απο 0 και έφτανε -3db στα 1000hz

Δεν βάζω για όλα τα ηχεία αφου σε όλα ίδια είναι, δεν υπάρχει λόγος.

Screenshot_20200125-150605.jpgScreenshot_20200125-150615.jpg

Βρε συ με τόσα db φυσικό είναι να σου ανέβει τόσο πολύ, ξεκίνησες κι απ τα 80, αν ξεκίναγες απ τα 20 κι ας μην πιάνει από κει το ηχείο θα σου ανέβαινε λιγότερο, εγώ μιλάω για 2db, εκεί είναι απειροελάχιστη η άνοδος, τώρα θα πρέπει να δώσεις -5 στα 20khz, το ξεκατίνιασες.
Εγω γι αυτο αφου εδωσα 2 στις χαμηλες αφαιρεσα 2 απ τις υψηλες.

Last edited:
Τα διάφορα test που έκανα σου δείχνω.
Και με -3 το ίδιο έκανε αλλά πιο ήπια.
Στο γράφω, διάβασε με προσοχή :tongue: -bye-

Τρέχω το πρώτο που έβαλα εδώ

Δεν θέλω απο 20 εφόσον απο 80 ξεκινάνε τα front, δεν βλέπω το λογο δλδ.
Εκτός κι αν υπάρχει κάτι που δεν το γνωρίζω.

Εχω την εντυπωση πως ξεκινωντας απ τα 20 ανεβαινει πιο ομαλα η καμπυλη. Βεβαια ειναι το qfactor τετοιο που οντως οσο ανεβαινεις απ τη μια πλευρα ανεβαινει προοδευτικα και το υπολοιπο κομματι. Το μυστικο για να κρατησεις μια ισορροπια ειναι να κρατας το 1khz στο 0.

Εχω την εντυπωση πως ξεκινωντας απ τα 20 ανεβαινει πιο ομαλα η καμπυλη. Βεβαια ειναι το qfactor τετοιο που οντως οσο ανεβαινεις απ τη μια πλευρα ανεβαινει προοδευτικα και το υπολοιπο κομματι. Το μυστικο για να κρατησεις μια ισορροπια ειναι να κρατας το 1khz στο 0.

Αυτό που ακούω μου αρέσει, (και δεν έχω μετρήσεις να το υποστηρίξω αυτό, μην το πεις σε κανέναν :flipout:) τα sub θέλουν λίγη δουλειά..

Κοίτα να δεις, το καλό με την εφαρμογή είναι ότι πλέον έχεις τη δυνατότητα να φέρεις εσύ τον ήχο στα μέτρα σου, αφεντικό στο τελικό αποτέλεσμα πλέον είσαι εσύ κι όχι το Audyssey κι αυτό έχει σημασία. Οσο για τις μετρήσεις, όταν πέσουν οι πρώτοι τίτλοι κι έχεις το ποπ κορν στο χέρι ή το μεζέ και με την συντροφιά σου χουχουλιασμένοι κάτω από μία κουβερτούλα αυτές πάνε περίπατο. Είδαμε κι αυτούς που έμπλεξαν με μετρήσεις (ξέρεις εσύ) τι αποτέλεσμα είχαν, άστο καλύτερα, εγώ θέλω να έχω έναν αξιοπρεπή ήχο και να χαίρομαι τον εξοπλισμό μου που έφτυσα αίμα και στερήθηκα για να τον φτάσω εδώ που είναι, άμα είναι να μου πουν οι μετρήσεις ότι θέλω άλλα 15χιλλιάδες ευρώ για να φτιάξω το σαλόνι μου, ευχαριστώ δεν θα πάρω. Οι εννιά στους δέκα εδώ μέσα έχουν σαλόνι και κανείς πιστεύω απ αυτούς μαζί κι εγώ δεν θέλω το σαλόνι μου να θυμίζει 100% αίθουσα προβολής, αλλά ακόμα κι αυτοί που είχαν την τύχη να έχουν dedicated χώρο δεν έχουν την τύχη να διαθέτουν εξωφρενικά ποσά για επιστημονική μελέτη και φροντίδα χώρου, άσε που δεν ξέρεις τελικά αν θα σ αρέσει και το τελικό αποτέλεσμα, παίζει κι αυτό το σενάριο. Οσο θυμάμαι τον ήχο που είχα πριν 15 χρόνια στο σαλόνι μου λέω εντάξει ούτε που το είχα φανταστεί ότι θα φτάναμε εδώ.

Τέλος πάντων για τα sub που λες ότι θέλουν δουλιά, τι είναι αυτό που δεν σε ικανοποιεί;

Νομίζω ότι δεν παίρνω αυτό που πρέπει, θεωρώ ότι δεν έχει γίνει σωστό blend in με τον υπόλοιπο χώρο και φυσικά τα ηχεία.

Αλλά πάλι αυτό που σου λέω μπορεί να είναι και λάθος ίσως απλώς να έχω πολλές απαιτήσεις.
Είναι δική μου αίσθηση αυτή.

Θα πρέπει να αρχίσω να τα πηγαίνω βόλτες από δω κι εκεί για να το επιβεβαιώσω και δεν παλεύω καθόλου για κατι τέτοιο.

Sent from my HUAWEI NXT-L29 using Tapatalk