Aune S 16

Στρωνει το Aune και...απορροφηθηκε!

Chris πιστευω (δυστυχως δεν το ακουσα οπως πρεπει ακομη) οτι με τις γνωστες μεσαιες των 805d θα "ισοφαρισθει" η ελαχιστη ελλειψη (μειωση; ) του ντακ σ´αυτες.

Αυτό που περιγράφω εγώ και όσοι έχουν το Soekris και στην συγκεκριμένη περίπτωση σε σχέση με το S16 δεν είναι κάτι συχνοτικής ποσότητας και ισοστάθμισης, είναι η πληρότητα από κάθε άποψη της μεσαίας περιοχής.

Για να το διατυπώσω καλύτερα ή τουλάχιστον διαφορετικά για να το καταλάβετε είναι ότι το Soekris έχει την μεσαία περιοχή αντίστοιχων πολύ ακριβότερων υλοποιήσεων, σε χροιά, ανάλυση, φυσικότητα, ροή, ευκρίνεια, εύρος, βάθος κλπ, μπροστά σε αυτό δεν μπορεί το S16 να το φτάσει, και κατά συνέπεια επίσης αυτό δεν μπορεί να παραχθεί από κάποιο ή κάποια ηχεία διότι τα ηχεία αναπαράγουν και ΔΕΝ παράγουν τέτοια ηχητικά χαρακτηριστικά.

Αυτό δε πρέπει να το αντιλαμβάνεται κανείς ως έλλειψη του S16 (που όπως είπα είναι απόλυτα ισορροπημένο), είναι μάλλον μεγάλο προτέρημα του Soekris.

Συμφωνώ με τον Χρήστο, στη συντριπτική πλειοψηφεία όσων έγραψε και στα ελάχιστα υπόλοιπα είναι περισσότερο θέμα γούστου και σε τι δίνει ο καθένας περισσότερο σημασία.

Το soekris δεν έχει την πληρότητα (να το πω πιο εύκολα... τον μ.ο. βαθμολογίας) του s16, αλλά έχει εκέινο το κομμάτι των μεσαίων σε υπέρτατο βαθμό. Εκεί που το άκουσα δεν υπήρχε θέμα σε σκηνή, τοποθέτηση οργάνων, αναλυση, καθαρότητα, μουσικότητα αλλά έδωσε σώματα και έγινε τόσο involving που πραγματικά θεωρώ έκπληξη για την κατηγορία του συστήματος που το ακούσαμε.

Το aune αξίζει με το παραπάνω βέβαια και στη περιοχή των μεσαίων που είναι απολύτως κρίσιμο για οποιοδήποτε dac, αλλιώς το αποτέλεσμα όσο σωστό και να βγει δεν σε συγκινεί. Αυτό το πετυχαίνει μια χαρά το aune.

Aπο το πρωί κάνω κάποιες χαλαρές ακροάσεις με dire straits, δεν ξέρω αν έχει στρώσει, αλλά είναι πολύ κοντά να γίνει και αυτό μιας και οι εντυπώσεις μου απο την προηγούμενη ακρόαση με το aune του Σέρκου επιβεβαιώνονται άνετα.

Νίκο δώσε μερικές γρήγορες εντυπώσεις σου, σε σχέση και με το Buffalo...

Δεν έχω κάνει AB ακόμα αλλά μάλλον δεν έχει πολύ νόημα επι της παρούσης.
Το βουβάλι μου αυτή τη περίοδο έχει το χάλι του δυστυχώς. Σε παίρνει ο ύπνος ένα πράγμα :-)
Εν καιρώ όμως θα γίνει και αυτό.

Νίκο,ακούς με resampling ή σκέτο;
Καταλήγεις καθόλου στο τι του/σου πάει;

Νίκο,ακούς με resampling ή σκέτο;
Καταλήγεις καθόλου στο τι του/σου πάει;

ακόμα δεν μπορώ να πω εντυπώσεις, δεν έχω δοκιμάσει αρκετά.
το SoX μοιάζει λίγο επιτηδευμένο προς το ευχάριστο.
Αν είναι σωστό ή λάθος δεν μπορώ όμως να πω.

ΥΓ Πάλι offtopic εισαι :slapface:

ΥΓ Πάλι offtopic εισαι :slapface:

Άμα γερνάει ο άνθρωπος...:grandpa:
Τι πάει στο συγκεκριμένο ρώτησα βρε!
Μερικά ντακ δείχνουν να ωφελούνται,όπως το DAM που μας είπε ο άλλος φίλος σε νήμα,θέλω απλώς να δω ποια σχέδια ευνοεί περισσότερο,δημοσκόπηση κάνω.

Πρέπει να μάθουμε τι θα φοράει μέσα. Υπάρχει περίπτωση να φοράει καμιά γνωστή πλατφόρμα και να μπορεί να "σφαχθεί" με custom os!

Απάντηση: Re: Aune S 16

Ομορφούλι, αλλά δεν ξέρω αν θεωρείται ανώτερο μοντέλο από το S16 (σαν σειρά εννοώ).

Είναι η εξέλιξη του Χ1 οπότε έχεις δίκιο.
Τα παραμέσα δεν τα ξέρουμε αλλά τουλάχιστον είναι 32/384-DSD 128.
Με πρώτη ματιά,χωρίς οθόνες,κλπ.
Πιο οικονομική σειρά,στα σίγουρα,θα ήταν και παράξενο να βγει αντικαταστάτης του S16 τόσο νωρίς.

Τι λέτε τώρα;....

S18, X1S.... Το
hype της εποχής όσον αφορά τα dac's θα φέρει νέες εξαιρετικές υλοποιήσεις με ακόμα καλύτερο value for money που θα ζορίσει στις πιο υψηλές κατηγορίες τιμής για καλύτερο value.

Για όποιον μπορεί να περιμένει θα είναι ότι καλύτερο.

Πιο μεγάλη οθόνη βλέπω με σειρά για να γράφει τι παίζει από την sd card θυρίδα.

Αλήθεια εσείς που επισκεφθήκατε την έκθεση είδατε κανένα νέο από την ifi (dsd pro);