Aune S 16

Μήπως η αντίληψη θολου έχει δημιουργηθεί απο τα μεγαλυτερα σώματα στο δεδομένο χώρο σε συνδυασμό με λάσπη χαμηλού λόγω του όγκου και του βάθους;

χωρίς να θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά, (και σβήστε το αν δεν σας αρέσει) δεν μπορώ να μη μου περάσει από το μυαλό ότι μηχανάκια σαν το aune απλά would not stand a chance σε ένα ρακ επαγγελματία...πχ ηχολήπτη.
και πριν παρεξηγηθούμε εντελώς με την αναφορά του ονόματος αυτού, μπορείτε να το αντικασταστήσετε με άλλο consumer brand και πολλαπλάσιας ίσως αξίας.

Δηλαδή αυτοί....δεεεν ξέρουν? (που πάνε και καρφώνονται σε κάτι μαρκες....άγνωστες στον hifi κόσμο?)

Totsipaki έχω τελείως αντίθετη γνώμη για το aune. Μονο στο ζεστό τεινω να συμφωνησω. Μήπως το ακουσες σε άγνωστο συστημα; για μένα το μεγαλυτερο ψεγάδι του είναι κάπου στα χαμηλά. Το μπαμπατσικο που λες.

Hταν σε πολύ γνωστό σύστημα και πολύ καλό. Επιτρέψτεμου να μην αποκαλυψω άλλα σεβόμενος τον κάτοχο του.

Τα μηχανάκια είναι για να μας κάνουν τα κέφια.
Και κάθε άποψη καλή ή καλή είναι σεβαστή.
Να τα πατάμε κάτω πρέπει κανονικά,αποκαλύπτοντας και αδυναμίες και λάθη,κλπ.
Ειδικά τεχνικά,από αυτούς που ξέρουν,γιατί τα περί γούστου είναι λίγο χάσιμο.

Μόνο μεταξύ μας μην πατηθούμε γιατί...:smash:
Το δεύτερο ενικό είναι άτιμο πράγμα,με σύνεση λοιπόν.

Απάντηση: Re: Aune S 16

Totsipaki έχω τελείως αντίθετη γνώμη για το aune. Μονο στο ζεστό τεινω να συμφωνησω. Μήπως το ακουσες σε άγνωστο συστημα; για μένα το μεγαλυτερο ψεγάδι του είναι κάπου στα χαμηλά. Το μπαμπατσικο που λες.

Εμένα ζεστό δεν μου κάνει πάντως. Σίγουρα δεν είναι κλινικό, ψυχρό (κακό και αναποδο που λέω γω) αλλά διατηρεί μια φυσικότητα στη μεσσαία που το κατατάσω στα ουδέτερα.
Το μόνο που του προσάπτω είναι ότι δεν έχει χαρακτήρα. Αδιάφορο θα το έλεγα. Για μένα καλό, μιας και δεν περιμένω κάτι τέτοιο απο την πηγή, αλλα δεν διορθώνει προβλήματα το μηχανακι...
Μπορεί να έχω καλομάθει βέβαια στα σύκα (diy που μου φτιάχνουν φιλαράκια και τα πάς όπου θέλεις), αλλα νομίζω ότι στη κατηγορία τιμής (<1000) τα αντίστοιχης τιμής συστήματα θα καλωσόριζαν λίγο χαρακτήρα.
Το έχω ξαναγράψει άλλωστε.

Για την κατηγορία τιμής δεν μπορώ να του προσάψω άλλο τίποτα.
Α και το κουτί, τελικά δεν ήτα ντου γούστου μου, αλλά δεν μιλάω γιατί χωράει εξαιρετικά στη μεσσαία στήλη του επίπλου μου :BDGBGDB55:

Πάντως πολύ καιρό έχει να έρθει μηχάνημα με τόσες απόψεις που διίστανται...

χωρίς να θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά, (και σβήστε το αν δεν σας αρέσει) δεν μπορώ να μη μου περάσει από το μυαλό ότι μηχανάκια σαν το aune απλά would not stand a chance σε ένα ρακ επαγγελματία...πχ ηχολήπτη.
και πριν παρεξηγηθούμε εντελώς με την αναφορά του ονόματος αυτού, μπορείτε να το αντικασταστήσετε με άλλο consumer brand και πολλαπλάσιας ίσως αξίας.

Δηλαδή αυτοί....δεεεν ξέρουν? (που πάνε και καρφώνονται σε κάτι μαρκες....άγνωστες στον hifi κόσμο?)

Μα δεν είμαστε επαγγελματίες ηχολήπτες!

Και σορρυ επίσης, αλλα κάτι μηχανάκια που επιλέγουν οι επαγγελματίες, would not stand a chance σε ένα ρακ χομπίστα με ιδιαιτερότητες στο χώρο και/ή στις προτιμήσεις.
Θαρρώ ότι μιλάμε για το χόμπι μας έτσι?

Κατα τα άλλα απολύτως αποδεκτή η οποιαδήποτε κριτική σε οποιοδήποτε μηχανακι.
Άλλα ζευγάρια αφτιά, άλλα συστήματα, άλλα γούστα/αντιλήψεις.

Πάντως πολύ καιρό έχει να έρθει μηχάνημα με τόσες απόψεις που διίστανται...
Απολύτως φυσιολογικό το βρίσκω.
Αν πας πίσω στις εντυπώσεις μου θα δεις ότι έχω γράψει πως δεν αλλοιώνει το χαρακτήρα του συστήματος.
Άρα ο καθένας πλέον ακούγοντάς το, απλά μιλάει για το σύστημά του (imo)

Re: Απάντηση: Re: Aune S 16

Μα δεν είμαστε επαγγελματίες ηχολήπτες!

Και σορρυ επίσης, αλλα κάτι μηχανάκια που επιλέγουν οι επαγγελματίες, would not stand a chance σε ένα ρακ χομπίστα με ιδιαιτερότητες στο χώρο και/ή στις προτιμήσεις.
Θαρρώ ότι μιλάμε για το χόμπι μας έτσι?

Κατα τα άλλα απολύτως αποδεκτή η οποιαδήποτε κριτική σε οποιοδήποτε μηχανακι.
Άλλα ζευγάρια αφτιά, άλλα συστήματα, άλλα γούστα/αντιλήψεις.

Απολύτως φυσιολογικό το βρίσκω.

αν το bottom line είναι η ηχητική αναπαραγωγή δεν είναι καθόλου φυσιολογικό.

οπότε το ερώτημα πάει στο : είναι ή δεν είναι?

αν το bottom line είναι η ηχητική αναπαραγωγή δεν είναι καθόλου φυσιολογικό.

οπότε το ερώτημα πάει στο : είναι ή δεν είναι?

H ηχητική αναπαραγωγή δεν εξαρτάται μόνο απο την πηγή.

ενω´το αούνι το βάζεις....

για τα hugo/mojo λέει... :flipout:

Αλήθεια,εγώ τώρα συνειδητοποίησα πως δεν έχω γράψει εντυπώσεις...

Μου φάνηκε τίμιο λοιπόν,καλή υψηλή,το snare ακούγεται snare χωρίς τα περιττά χ που πολλά εισάγουν ψηλά λόγω αδυναμίας.
Καλή σκηνή,ουδέτερο (πιο ουδέτερο από τα γούστα μου ),μεσαία που δεν χάνεται αλλά ούτε εντυπωσιάζει.

Το χαμηλό του μοιάζει λίγο επαγγελματικό (καλή ώρα Υπέρηχα),δεν έχει το φούσκωμα που θα προτιμούσα αλλά έχει πολύ καλή έκταση.
Το καλύτερο του είναι τα δυναμικά,εκεί πραγματικά το απόλαυσα.
Στο κλασικό τεστ με κόσμο σε live ήταν μια χαρά,το ίδιο και στην αληθοφάνεια.
Αυτά που με ενόχλησαν είναι καθαρά λόγω γούστου,απλώς δεν έχει τα φουσκώματα και τον αρμονικό πλούτο που θα ήθελα,αλλά πάλι εκεί που άκουσα τα συγκεκριμένα η τιμή ήταν 15 Aune,οπότε δεν υπάρχει καν σύγκριση. :flipout:

Γενικώς αυτά που είπα στην αρχή,τίμιο.

...................
...................................
προσωπικά έχω απομυθοποιήσει αυτό που λέγεται hifi (ή end) εδώ και καιρό ...............
ενώ αντίστοιχα μέρα με τη μέρα εδραιώνεται η εμπιστοσύνη μου στα επαγγελματικά μηχανήματα που μπορεί να σου προσφέρουν και στο δέκατο της τιμής του άλλου προϊόντα ανήκουστα ηχητικά (και ποιοτικά) που προσπερνώνται για διάφορους λόγους .........................
Είναι αλήθεια. Επιπλέον όποιος ξεκινήσει ν' ασχολείται με τον επαγγελματικό ήχο, με τη διαδικασία της παραγωγής δηλαδή και όχι μόνο της αναπαραγωγής περνάει κατά κάποιο τρόπο μία φάση απομυθοποίησης. Ένα είδος κρίσης συνείδησης, όπου τα επανεξετάζουμε όλα από την αρχή, προπάντων αν προερχόμαστε από το χώρο του Hi-Fi/Hi-End.

Τον πρώτο καιρό που ασχολήθηκα, αισθανόμουν σαν διχασμένη προσωπικότητα! Με τον καιρό κατασταλάζουμε όμως.
Η κυριότερη αλλαγή που επέρχεται στην ψυχολογία μας, όσοι ασχολούμαστε με τον επαγγελματικό ήχο, είναι ότι αποκτούμε διαφορετικά μέτρα σύγκρισης, διαφορετικά κριτήρια εκτίμησης του ήχου και μιάς ηχογράφησης. Εντελώς διαφορετικά από εκείνα που ισχύουν στον κόσμο του Hi-Fi/Hi-End.

Αλλά εδώ πρόκειται για άλλη και μεγάλη συζήτηση...

Re: Απάντηση: Re: Aune S 16

H ηχητική αναπαραγωγή δεν εξαρτάται μόνο απο την πηγή.

και από τι εξαρτάται?
από τη στάμνα...?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αλήθεια,εγώ τώρα συνειδητοποίησα πως δεν έχω γράψει εντυπώσεις...

ούτε εγώ....
την έχω εκμυστηρευτεί σε κάποιους αλλά...ίσως δεν ενδιαφέρει και κάποιους άλλους...

(Α,να δώσω χαιρετίσματα κι από δω στο φίλο audiophile που κατά λάθος κρυφάκουσα στην Τράπεζα να μιλάει για το χόμπι μας και δεν τον γνωρίζω καν!Το μόνο που τον ρώτησα είναι αν είναι μέλος εδώ και ναι,είναι.Το πως μυριζόμαστε ο ένας τον άλλο όμως είναι περίεργο,έτσι; )

((Off topic,αλλά τα ανθρώπινα πάνε πρώτα))

Re: Απάντηση: Aune S 16

(Α,να δώσω χαιρετίσματα κι από δω στο φίλο audiophile που κατά λάθος κρυφάκουσα στην Τράπεζα να μιλάει για το χόμπι μας και δεν τον γνωρίζω καν!Το μόνο που τον ρώτησα είναι αν είναι μέλος εδώ και ναι,είναι.Το πως μυριζόμαστε ο ένας τον άλλο όμως είναι περίεργο,έτσι; )

((Off topic,αλλά τα ανθρώπινα πάνε πρώτα))

μυρίζόμαστε....

(παλιά στο ταμείο του carrefour όσοι είχαμε bluesky πχ...)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Aune S 16

ούτε εγώ....
την έχω εκμυστηρευτεί σε κάποιους αλλά...ίσως δεν ενδιαφέρει και κάποιους άλλους...

Εμένα με ενδιαφέρει,πες!