Είμαι κάτοχος του S16 εδώ και περίπου 5 ημέρες. Να θυμίσω ότι το άλλο μου DAC είναι μια ιδιοκατασκευή βασισμένη στο 9018k2m.
Δεν έχω μπει ακόμη σε καμία διαδικασία Α/Β τεστ. Απλώς κάνω πάρα πολύ χαλαρές ακροάσεις προσπαθώντας να το ανακαλύψω.
Είναι γνωστό ότι δεν έχω και κανένα σύστημα αναφοράς και τυπικά μιλώντας μάλλον το DAC είναι η "καλύτερη" συσκευή της αλυσίδας μου.
Σε επίπεδο σκηνής, ή τουλάχιστον οποιας σκηνής μπορεί να στηθεί στο χώρο μου, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αναφορικά με την λεπτομέρεια τα πράγματα είναι ακριβώς ίδια με το 9018k2m μου. Χωρίς να έχω σημείο αναφοράς κάποια σοβαρή γνωστή συσκευή, θα έλεγα ότι και τα 2 παραπάνω είναι ιδιαίτερα αναλυτικές συσκευές.
Ένα ιδιέτερα επισφαλές (δεν πιστεύω στην ακουστική μνήμη) συμπέρασμα με βάση την "γεύση" που μου έχει αφήσει η δεύτερη συσκευή μου μετά από 14 μήνες συμβίωσης, είναι ότι με την αλλαγή αυτή έχω κερδίσει στην χαμηλή περιοχή, έχοντας παράλληλα αποκτήσει ένα πιο "σφιχτό" (δυστυχώς δεν μπορώ να το περιγράψω αλλιώς) ηχητικό αποτέλεσμα που το απολαμβάνω ιδιαίτερα. Κάποια στιγμή θα κάνω και ένα Α/Β, αλλά δεν έχω καμία βιασύνη, μιας και η σαύρα θα παραμείνει στην οικογένεια.
Τα φίλτρα κάνουν δουλειά. Κατά βάση κινούμαι ανάμεσα στα default Slow SD2 και Sharp LD2. Το πρώτο στα αυτιά μου ηχεί εντελώς ουδέτερο ενώ το δεύτερο δίνει έναν αέρα στην υψηλή περιοχή, δημιουργώντας μια ψευδαίσθηση άυξησης του 3D. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα που θα καταληξω, αν και τις περισσότερες φορές με πιάνω να προτιμώ το slow.
Αναφορικά με τα όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ώρες, είμαι ο πλέον αναρμόδιος να μιλήσω για το κατά πόσον αυτή η συσκευή είναι αντικειμενικά σοβαρή ή όχι. Αυτό που είναι σίγουρο και αφορά στο τεχνικό κομμάτι, είναι ότι έχει γίνει μια προσπάθεια σχεδιασμού συνδυάζοντας καλά υλικά και σύγχρονη μη ιδιαίτερα διαδεδομένη τενολογία (πχ. fifo). Μια ανάλυση επ' αυτών μπορείτε να διαβάσετε με google translate στο παρακάτω link όπου περιγράφεται κάθε επιμέρους στάδιο του dac χωριστά:
http://www.qobuz.com/fr-fr/info/hi-fi-guide/bancs-d-essai/aune-s16-qobuzissime-pour-ce-dac176486
Αν όλα τα παραπάνω τελικά συνεισφέρουν λίγο ή πολύ στο τελικό αποτέλεσμα δεν το γνωρίζω και δεν έχω το κατάλληλο σύστημα για να αναδείξω διαφορές. Αυτό που εγώ ακούω με τα ταπεινά αυτιά μου είναι ένας καλός ήχος με έμφαση στη μεσαία περιοχή, φουλ λεπτομέρεια χωρίς να ενοχλεί και επίσης έχω πάρει την max εικόνα που μπορώ να πάρω με τα μηχανήματά μου στον φτωχό ηχητικά και αφρόντιστο χώρο μου.
Τέλος, θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στην απόλυτα σεβαστή γνώμη του totsipaki, λέγοντας ότι αδυνατώ να πιστέψω πως άκουσε το S16 υπό νορμάλ συνθήκες και τσίριζε. Δεν τον αμφισβητώ, απλώς θεωρώ ότι ο υπαίτιος ήταν κάποιο άλλο μέρος της ηχητικής αλυσίδας που έγινε η δοκιμή. Ακόμα και με τo Sharp LD2 οπου οι υψηλές τονίζονται σε σχέση με τα υπόλοιπα φίλτρα, το ηχητικό αποτέλεσμα δεν έχει καμία σχέση με τις υψηλές που απαιτούνται για να βγει το τσίριγμα. Κρατάω βέβαια μια επιφύλαξη να μου έχουν καεί τα tweeters :drummer: