Aune S 16

αυτή τη στιγμή έχω τεράστιο πρόβλημα γιατί το midi keyboard μου δεν κάνει σωστό mapping στα vst όργανα με τα pots και πρέπει να τα κάνω με το ποντίκι....

η focusrite δεν είναι μονιτορε απλά μπορεί να παίξει μια χαρά το ρολο του dac έως 24/96 αν βαριέμαι να ανοίξω το βουβάλι.
Το δε benchmark είναι από τις λίγες εκείνες εξαιρέσεις επαγγελματικών μηχανημάτων που πιάσανε στους hiendάδες. Δεν ξέρω γιατί πχ όχι το mytec ή apogee ή prism και ναι το benchmark...

κατα τα άλλα καλά τα λέει ο Θανασάκης ο πολιτευόμενος.
Κοιτάξτε μη χάσετε πολύτιμα πράγματα ψάχνοντας για μηχανάκια...
εγώ έχω χάσει πάρα πολλά...

Δεν διαφωνώ καθόλου με αυτά που λες Μήτσε.
Η μόνη μου ένσταση είναι στις εμμονές (imo) που διακρίνω πως έχεις για κάποια πράγματα, σχετικά με τα μηχανάκια.
Eίμαστε όμως σε ακατάλληλο νήμα, και γράφω με ρίγη στη ράχη απο τα δέκατα, οπότε μια άλλη φορά και σε σχετικό νήμα.

Μεγάλο κρίμα η απόσταση. Αυτό έχω να πω.

δεν έχω εμμονές Νίκο.
Απλά το σύστημα έφτασε σε ένα σημείο που δεν θέλω ούτε έχω ως σκοπό να το εξελίξω.
Ίσως να παίρνει παραπάνω.
Θα αρκεστώ εδώ που είναι. Αν πέσει στα χέρια μου μηχάνημα ίσως του δώσω μια ευκαιρία. Αν προσφέρει κάτι θετικό και δεν κοστίζει ένα χέρι και ένα πόδι ίσως μείνει κι όλας.
Αλλωστε πλέον ακούω πολύ λιγότερη μουσική από όσο παλιά.
Και όσο καλή και να είναι η ακρόαση μουσικής είναι δυστυχώς παθητική δραστηριότητα.

Και φυσικά η απόσταση είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.
Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τις προτάσεις που έγραψα και δυστυχώς δεν μπορούν να αποδόσουν αυτό που σκέφτομαι.
Ο γραπτός λόγος είναι ελλειμματικός και φυσικά μέσω του διαδικτύου και του χρόνου που τρέχει χάνει ακόμα παραπάνω.

Re: Απάντηση: Aune S 16

Σωκράτη, αν μου επιτρέπεις, το dac δεν είναι μόνο για "τάισμα" από υπολογιστή.
dac χρησιμοποιούν και πολλοί από cd/sacd ή έχουν τα μηχανήματά τους ενσωματωμένο.
Προσωπικά το dac μου το τροφοδοτώ από server/cd-player που είτε παίζει δισκάκια, είτε σερβίρει έτοιμα αρχεία, χωρίς να είναι υπολογιστής με λειτουργικό κ πρόγραμμα αναπαραγωγής, αλλά έτοιμο μηχάνημα από την naim.
Αντίστοιχες υλοποιήσεις υπάρχουν πολλές.
:a0210:

Linux δεν είναι και το Naim? σαν τις περισσότερες λυσεις music server
Φυσικα με εύκολο interface

Απάντηση: Re: Απάντηση: Aune S 16

Linux δεν είναι και το Naim? σαν τις περισσότερες λυσεις music server
Φυσικα με εύκολο interface

Βασικά τι έχει κανείς δεν ξέρει...και στο naim forum δεν το έχουν ανακαλύψει ακόμα. Άλλοι λένε για καποια custom έκδοση linux, άλλοι για custom έκδοση windows, με ενσωματωμένα τα δικά τους ripper, player, streamer, internet radio, κτλ.
Άγνωστο τι έχει λοιπόν.
Εκτός εάν κάπου έχει γραφτεί κ δεν το γνωρίζω.
;)

Ενα dac είναι ένα dac.
Από εκεί και πέρα αν αρχίσουμε να κρίνουμε το dac, ως receiver, ως κώδικα και ως αλγόριθμο έχει πολλή ιστορία.
Σε λίγο καιρό θα ακούμε το πρόβλημα αλλά δεν θα ξέρουμε από πού να το πιάσουμε με τις νέες τεχνολογίες.
Γι αυτό κρατείστε μερικά βινύλια, μερικές κασέτες, έστω μερικά cd, κανένα dac με coax.
Ασε που σε λίγο θα σας βάλουν να τα δώσετε όλα και να στρημάρετε εφ όρου ζωής.

ΟΛΑ στο νετ.
μέχρι να το ελέγξουν πλήρως και όλους μας....

Μα τί έπαθα χρονιάρες μέρες.... :damnyou:

Εγώ απο την άλλη ανυπομονώ για ένα πλήρες και σωστό on line stream forevaaaaaaaa....

Απάντηση: Re: Aune S 16

Ενα dac είναι ένα dac.

Ούτε καν!
Ο Περγιουδάκης το πήγε ήδη πιο πέρα: "'ένα dac είναι δύο dac" :grinning-smiley-043

Από εκεί και πέρα αν αρχίσουμε να κρίνουμε το dac, ως receiver, ως κώδικα και ως αλγόριθμο έχει πολλή ιστορία.
Σε λίγο καιρό θα ακούμε το πρόβλημα αλλά δεν θα ξέρουμε από πού να το πιάσουμε με τις νέες τεχνολογίες.

Γι αυτήν την ιστορία το φόρουμ λέγεται "τεχνικό" και τα νήματα πέραν μιας απλής παρουσίασης χρονίζουν με τις τεχνολογίες και τις υλοποιήσεις τoυ εκάστοτε dac!
Και δεν θα μπω καν στο κόπο να σου εξηγήσω γιατί τα ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα, ως ντιούης.
Η πηγή (θέστηκα πως την λένε) είναι πολλά πράγματα μαζί... Και το καθένα από αυτά έχει συγκεκριμένο ρόλο και δεσπόζουσα βαρύτητα στο τελικό αποτέλεσμα._

Γι αυτό κρατείστε μερικά βινύλια, μερικές κασέτες, έστω μερικά cd, κανένα dac με coax.

Η ποικιλία κάνει καλό.
dalanik

Πέραν τούτου, ο συντελεστής (επιδόσεις + ευκολίες) / τιμή, έχει γύρει εδώ και καιρό προς τα ψηφιακά, imo.

Ασε που σε λίγο θα σας βάλουν να τα δώσετε όλα και να στρημάρετε εφ όρου ζωής.

ΟΛΑ στο νετ.
μέχρι να το ελέγξουν πλήρως και όλους μας....

Aυτό είναι επιλογή του καθενός μας.
Ολοι έχουμε την δυνατότητα, χωρίς να στερούμαστε ευκολιών, να ακούμε τις μουσικές μας εκτός νετ. Και έτσι θα παραμείνει για το υπόλοιπο της ζωής μας, τουλάχιστον.

Μα τί έπαθα χρονιάρες μέρες.... :damnyou:

εμμονικότητα. -bye- και να πω ότι σε πήραν τα χρόνια... :grandpa:
δες πχ τον θείο Σωκ. χούφταλο αλλά στις τεχνολογίες μαμούνι. :beatnik2:

Μήτσε σε 50-60 χρόνια που θα έχουν εκλείψει οι περισσότεροι προβληματισμοί μας με βλέπω και μένα με λαμπάτους μονομπλοκ αλλά ψηφιακή πηγή/πρε.
Νωρίτερα δεν. Έχει ζουμί το πράμα και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον,,, ακόμα,,,

-bye-

Re: Απάντηση: Re: Aune S 16

Μήτσε σε 50-60 χρόνια που θα έχουν εκλείψει οι περισσότεροι προβληματισμοί μας με βλέπω και μένα με λαμπάτους μονομπλοκ αλλά ψηφιακή πηγή/πρε.
Νωρίτερα δεν. Έχει ζουμί το πράμα και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον,,, ακόμα,,,

-bye-

δεν ξέρω για σένα, αλλά δεν έχω διάθεση να φτάσω τα 110.
Οπότε δεν μπορώ να σου πω μετα βεβαιότητος.

Πιστεύω τουλάχιστον μέχρι τα 100 να δουλεύει ακόμα το thorens μου και το 50άρι μου...

και ένα τραγουδάκι με πολύ νόημα... γιατί ένα video clip = 1000 λέξεις :smile1:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Οι αναφορές σε ηλικίες απαγορεύονται.
Ο Δικάναλος είναι πολιτικoθρησκευτικοηλικιακή free-zone.
Μην επαναληφθεί παρακαλώ :grandpa:

Απάντηση: Re: Aune S 16

Δεν σας κρύβω ότι μου αρέσει το νέο κόνσεπτ εδώ στο χωριό.

Χαλαρή, εύθυμη διάθεσις χωρίς "σκουπίσματα"... :)

Απ' όσο θυμάμαι δεν υπήρξαν σκουπίσματα, άνευ αιτίας.
Εκτός και αν ο θείος από πάνω, στα διαλλείματα (μεταξύ ύπνου και ύπνου) τσαντίστηκε από την έλλειψη μπάσου και ξέσπασε σε κάποιο ανυποψίαστο μέλος. :flipout:

Last edited:
Σταύρο,δεν έχει αλλάξει κάτι.
Σκουπίσματα υπήρχαν και θα υπάρχουν όταν τα off καπελώνουν το θέμα κι όταν τα ποστ παραβαίνουν κανονισμό ή έχουν καραμπινάτα κακή προαίρεση ή διάθεση.
Σε 92 σελίδες νήμα είναι από φυσιολογικό μέχρι και επιβεβλημένο να κάνουμε και την πλάκα μας σε κάποια ποστ,αλίμονο...
Το θέμα είναι πάντα το κάθε νήμα να βοηθάει μέχρι και τον πιο ανυποψίαστο αλλά να σέβεται και τον χρόνο του.
Με αυτά στο μυαλό όλα είναι μια χαρά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Aune S 16

Βασικά τι έχει κανείς δεν ξέρει...και στο naim forum δεν το έχουν ανακαλύψει ακόμα. Άλλοι λένε για καποια custom έκδοση linux, άλλοι για custom έκδοση windows, με ενσωματωμένα τα δικά τους ripper, player, streamer, internet radio, κτλ.
Άγνωστο τι έχει λοιπόν.
Εκτός εάν κάπου έχει γραφτεί κ δεν το γνωρίζω.
;)

Ντρέπονται να πουν ότι είναι Linux
Κάποιες εταιρίες ναι ντρέπονται
Άλλες εταιρίες, και αυτές hi end το λένε, δεν είναι ντροπή